22.06.11, 20:03
Czy autoalarmy mają funkcję "budzika"? Ja nie mam autoalarmu więc nie mam pojęcia czy taka funkcja jest możliwa czy nie. Zaczęłam się nad tym zastanawiać dlatego że codziennie (w dni robocze) rano o godzinie około 5:30 pod oknem wyje mi alarm. Już mam tego serdecznie dosyć bo mogłabym jeszcze pospać pół godziny a mam przymusową pobudkę (dziecko też mi się czasami budzi) Muszę się "przyczaić" i dorwać sąsiada który jest właścicielem tego samochodu i powiedzieć że jeśli nie stać go na normalny budzik to niech sprzeda to BMW i sobie kupi tańszy samochód oraz radiobudziksmile
Do 6 rano jest cisza nocna więc zastanawiam się czy policja zareagowałaby na moją skargę.
Nie jestem człowiekiem który się czepia o każdą bzdurę ale budzenie ludzi codziennie rano tak wcześnie nie jest chyba bzdurą (alarm jest słyszalny nawet przy zamkniętych oknach a teraz gdy okna są zostawione na noc otwarte to mam wrażenie że ten alarm wyje u mnie w pokoju)
Obserwuj wątek
    • ololla Re: Autoalarm 22.06.11, 20:56
      funkcji budzika raczej nie ma ale może akurat o 5.30 przejeżdża obok tego samochodu autobus lub cos dużego co wzbudza czujniki ruchu w samochodzie
      • babcia.stefa Re: Autoalarm 22.06.11, 21:02
        Albo coś się do tego czasu nagrzewa/stygnie/ładuje/rozładowuje.

Tak czy inaczej - za szybę karteczka do właściciela z prośbą o zrobienie porządku z urządzeniem.
        • mojamalakoza Re: Autoalarm 22.06.11, 21:36
          Tak jak pisałam nie znam się na "technice" więc nie wiem czy można sobie zaprogramować alarm na wycie o określonej godzinie ale przyszło mi to do głowy gdy uzmysłowiłam sobie że alarm nie wyje nigdy w weekendy a gdy zdarzy się że nie wyje w dni robocze to nie jest wtedy ruszany z parkingu.
          Jeśli przez jakiś czas nie uda mi się "zaczaić" na tego człowieka to chyba skorzystam z rady z karteczką chociaż wolałabym porozmawiać osobiście z właścicielem. nie chciałabym sytuacji że coś się stanie z samochodem a właścicielowi sąsiedzi doniosą że ja się kiedyś kolo niego kręciłam.
          Najlepsze jest to że od kilku tygodni staram się wypatrzeć kto jest właścicielem tego BMW ale nie mogę nigdy na niego natrafić smile
          • agazagie Re: Autoalarm 22.06.11, 21:54
            Wiem, że można sobie ustawić godzinę kiedy ma się włączyć ogrzewanie w samochodzie - fajna sprawa w zimie, żeby nie wsiadać do zimnego auta. Ale o autobudziku nie słyszałam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka