Dodaj do ulubionych

Wybory - mała zabawa

27.09.11, 15:26
Mam wrażenie że większość partii obiecuje z grubsza to samo (ogólną szczęśliwość i krainę mlekiem i miodek płynącą).

Napiszcie dlaczego będziecie głosować na wybraną przez was partię ale NIE piszcie jaka to partia.

Ciekawa jestem czy różnice pomiędzy partiami będą az tak duże jak chcieliby widzieć to sami politycy.

Ja zacznę: bo niektóre rozwiązania na problemy gospodarcze wydają mi sie sensowne oraz widzę dystans do siebie i tego kraju a to bardzo lubię u innych ludzi.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Wybory - mała zabawa 27.09.11, 20:43
      Jeszcze nie wiem, na kogo zagłosuję. Na którą partię. Na indywidualnego człowieka, któremu ufam i którego podziwiam, ale z partii, ktora niezbyt mnie przekonuje, czy na małżeństwo z rozsądku z dobrym człowiekiem wink
    • gazeta_mi_placi Re: Wybory - mała zabawa 27.09.11, 20:57
      Wszystko byle nie PiS!
      • iin-ess Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 14:44

gazeta_mi_placi napisała:

> Wszystko byle nie PiS!

bardzo inteligentna i merytoryczna odpowiedź, nie ma co uncertain
        • gazeta_mi_placi Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 14:57
          Na pewno na obecną chwilę polityczną w Polsce niestety jedyna rozsądna.
    • trinkino Re: Wybory - mała zabawa 27.09.11, 20:59
      Zagłosuję na tę partię, bo bo jestem bardzo przeciw jej konkurentom. Oraz ma przystojnego, inteligentnego i sympatycznego liderasmile
    • kali_pso Re: Wybory - mała zabawa 27.09.11, 21:02

Nie na Pis bo głosowanie na partię takiego Macierewicza przez palce by mi nie przeszło

Nie na PO bo głosowanie na partię takiego Niesiołowskiego( dzisiaj był u Olejnikowej- rozkosz dla uszuwink przez palce by mi nie przeszło...

Będę głosowac na partię, na którą głosuję od dawna- z sentymentu, bo kampania słaba i wodzostwo marniutkie, ale wierzę w jej odrodzenie, więc zapewne znowu dam szaansę. A że w okregu gdzie mieszkam z 2 startuje gość, którego bardzo lubię i cenię- więc tym bardziejsmile
    • penelopa40 Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 13:16
      beataj1 napisała:
      > Mam wrażenie że większość partii obiecuje z grubsza to samo (ogólną szczęśliwość i krainę mlekiem i miodek płynącą).
      > - owszem, zawsze i wszędzie, taka jest polityka ...
      > Napiszcie dlaczego będziecie głosować na wybraną przez was partię ale NIE piszcie jaka to partia.
      > - nie mam żadnej wybranej partii, żadna nie spełnia moich oczekiwań, i żadna mi się nie podoba, wszyscy gadają to samo, obiecują i nic dobrego z tego nie wynika... najchętniej bym wysłała polityków na Marsa czy księżyc, bezpowrotnie ... jak zawsze od 20 lat wybieram mniejsze-najmniejsze zło... nie ukrywam, że jestem tym zmęczona, no ale nie mogę pozwolić aby rządził nami jakiś wariat

• martishia7 Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 13:25
      Z lekko obawą, że jestem nabijana w butelkę, jednakże zagłosują - na partię na granicy progu wyborczego bo odpowiada mi jej program, a może stanowić "powiew świeżości" w naszym Paplamencie.
    • lilly_about Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 13:55
      Zagłosuję na człowieka, którego znam i cenię, który jest posłem obecnej kadencji, który robi dużo dobrego dla mojego regionu.
      • joanna266 Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 14:02
        nie wiem jeszcze .ale napewno nie na PO.dawno sobie tylka tak mocno nie potłukłam.
    • mary_lu Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 14:11
      Moim zdaniem polityka w Polsce skończyła się definitywnie po rządzie Buzka, teraz wszystkie partie szukaja swojego miejsca tylko socjotechnicznie - widzę tylko szukanie swojego "targetu" i nędzne sztuczki mające podbić słupki w sondażach.

Nie głosowałabym na coś kompletnie egzotycznego, ale uważam, ze dla kraju to wszystko jedno, czy wygra PIS, PO, czy SLD.

Prawdopodobnie wybiorę partię, której frontmani nie działają mi na nerwy swoją facjatą i gadką, chociaż zdaję sobie sprawę, że to tylko ich startegia smile Ale po prostu jestem tym targetem, a nie tym od straszenia prywatyzacją służby zdrowia, Niemcami i Rosjanami.
    • joxanna Re: Wybory - mała zabawa 28.09.11, 14:54
      Biję się z myślami. Ale... jest ugrupowanie, które w całości składa się z bardzo dziwnych osób. Naprawdę nie chciałabym ich spotkać. I mam nadzieję, że nikt (prawie) nie wejdzie do Sejmu. Zresztą szanse małe. Lider jest, no, średni. Ale wydaje mi się bardzo, bardzo potrzebny w polskiej polityce. I pewnie na niego osobiście zagłosuję. Żeby był i robił hałas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka