Dodaj do ulubionych

a kto bedzie glosowal

30.09.11, 12:54
nie na PIS i nie na PO ?
suellen mozesz ankiete zrobic tongue_out
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 12:55
      Ja!
    • mondovi ja n/t 30.09.11, 12:56

• sadosia75 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 12:56
      Ja też smile
    • czarnaalineczka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:00
      i na jaka partie nie dopisalam
    • hotya Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:01
      Ja zagłosuję na listę innej partii, w dodatku nie tej, której wczesniej byłam wiernasmile (O, ho,ho, ale zagadka) Zagłosuję na kobietę ostatnią z listy. Na szczęście ostatnia kobieta z listy jest kumata i ręka mi nie odpadnie, kiedy postawię przy jej nazwisku krzyżyksmile Mam na razie pomysł, zeby wspierać swoją płeć, żeby wspierać nowe twarze (niekoniecznie nowe partie) i żeby sprawdzić, czy to coś zmieni. Aaa, oczywiście te nowe twarze, muszą mieć w komplecie umiejętnie używane mózgi!
    • marika_2006 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:02
      ja
      smile
    • tosterowa Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:11
      ja.
    • angazetka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:12
      Się waham.
    • fajnykotek Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:48
      Ja też! aż się zalogowałam, chociaż raczej czytam, niż piszę big_grin.
    • czarnaalineczka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:51
      a ja nie wiem na kogo glosowac sad
      • fajnykotek Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:53
        ale i tak idź i zagłosuj w końcu, bo inaczej wygra PIS
        • tosterowa Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 13:59
          Jak zagłosuje na inną partię niż PO, też wygra PIS. Niezły pat.
          • czarnaalineczka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 14:08
            nie strasz mnie uncertain
            • tosterowa Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 14:12
              Ja tylko podpowiadam tongue_out
    • aurinko Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 14:10
      Ja oddam nieważny głos.
      • tosterowa Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 14:12
        = na PIS tongue_out
      • aurinko aha, 30.09.11, 14:17
        a mój Nm wcale nie będzie głosował. Pierwszy raz odkąd nabył prawo do głosowania.
        • anel_ma Re: aha, 30.09.11, 14:32
          to kolejny glos oddany walkowerem na PiS sad
          ech, ludzie. ludzie...
          • aurinko Re: aha, 30.09.11, 20:08
            anel_ma napisała:

> to kolejny glos oddany walkowerem na PiS sad
            > ech, ludzie. ludzie...

No wybacz, ale nie będziemy wywalać 400zł na dojazd żeby załatwić świstek do głosowania.
    • shellerka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 14:14
      ja
    • czarnaalineczka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 14:29
      a przyzna sie ktoras na kogo ?
      i czy caly program partii wam pasuje czy fragmenty ?
      • wuika Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 15:26
        Palikot albo SLD. Dylemat mam. U Palikota jest tylko Palikot, w SLD jest Grzegorz, którego nie trawię, nie znoszę i jak widzę w TV, to przełączam kanał. Palikot ma jakiś tam program, w tym 'obyczajowy', z kolei SLD kompromituje się podwyższaniem podatków i pomysłami z tyłka wziętymi pt. wystarczy to, to i to i już, proszę milion pięćset miliardów, które po prostu są. I po prostu nie wiem.
        • shellerka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 15:37
          ja podobnie.
          głosowałabym na Nową Prawicę, ale w moim okręgu im się nie udało z rejestracją, a nie mam czasu i siły bawić się w upoważnienia i głosowanie w innym okręgu.
          • wuika Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 15:41
            Kobieta głosowałaby na Korwina? Świat się kończy suspicious
            • shellerka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 15:56
              owszem, ostatnio widziałam jego wywiad w Dzień dobry TVN bodajże i on kobiety szanuje i ma dokładnie takie samo zdanie odnośnie równouprawnienia, jak ja.
              Myślę, że szanuje kobiety bardziej niż pseudofeministki i pseudofeminiści.
              • angazetka Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 16:01
                Tia. Facet, który ma kobiety za podgatunek, niesamowicie je szanuje...
                • ally Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 16:39
                  Islamscy radykałowie, którzy marzą o kamienowaniu współobywatelek za pozamałżeński seks, też lubują się w gadkach o szacunku wobec kobiet, którego podobno brakuje pseudofeministycznym społeczeństwom Zachodu.
              • kosher_ninja Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 16:36
                Wczoraj przeczytałam "Opowieść podręcznej". I tak, Komendant też szanował kobiety...
        • martishia7 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 15:47
          Mam wielce podobnie. Z tą różnicą, że już od jakiegoś czasu jestem raczej zdecydowana głosować na Palikota. Największe ryzyko jest takie, że nie można wykluczać, iż Palikot to alternatywa pozorna, po cichu dogadana z Tuskiem. Ale cóż innego robić.
    • anel_ma Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 14:32
      ja
    • wuika Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 15:23
      Ja! Na PIS nie zagłosuję nigdy, PO traktuję zawsze jako wybór mniejszego zła (np. Tusk - Kaczyński, Komorowski - Kaczyński).
      • simm-ona Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 20:34
        Mam tak samo. I sama sobie niedowierzając, zaczynam skłaniać się ku temu,żeby zagłosować na Palikota. Tylko po to,żeby pogonił kota ( nomen-omen) rządzącym i trochę ich zmobilizował.
    • nanuk24 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 16:05
      nie glosuje.
    • naomi19 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 16:22
      Ja. To dwie prawicowe o takich samych poglądach, tylko 1 z dobrym wizerunkiem, druga ze złym.
      Zawsze głosowałam na SLD, nie trawię jednak Napieralskiego, a jak stwierdził, że jak wygra wybory, to będziemy czołową siłą zbrojną w Europie, to stwierdziłam, że koleś robi ze mnie głupka, więc głosuję na Palikota.
      • hotya Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 20:50
        Dla mnie też Napieralski jest jedną z największych wad SLD. Mam wrażenie, że jest sztuczny, jego ściema wali po oczach, a ja nie lubię, jak ktoś nie docenia wyborców i uważa ich za ciemniaków, którzy nie zauważą słabej manipulacji.
    • katia.seitz Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 16:48
      Chyba jeszcze nigdy do tej pory aż tak bardzo nie czułam, że nie mam na kogo głosować...

Zagłosowałabym na Kalisza, ale Napieralski&Miller mnie mierżą niepomiernie. No i fakt, że przez Kalisza Piekarska (kobieta) spadła na drugie miejsce na liście...
      Może w imię mojego lewactwa zagłosuje na Legierskiego (nr 3 w Warszawie), ale to znów Napieralski&Miller...

Co do Palikota - zdecydowanie odrzucam tą opcję ze względu na jego ultraliberalne poglądy gospodarcze.

Może kurcze powinnam zagłosować na Polską Partię Pracy, w sumie jest mi poglądowo najbliższa, ale to taki plankton (i jednak trochę za bardzo roszczeniowa tongue_out )
      Mam też lekką ciągotę do zagłosowania na Tuska ze względu na to, że myśl o wygranej Kaczyńskiego jednak odrzuca mnie najbardziej.

Słowem, nie wiem co zrobię. Ale pójdę i kogoś tam w końcu z mniejszym lub większym bólem serca skreślę wink
      • ally Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 16:55
        > Może w imię mojego lewactwa zagłosuje na Legierskiego (nr 3 w Warszawie), ale t
        > o znów Napieralski&Miller...

Istnieje też teoria, że w interesie prawdziwej lewicy leży szybkie wykończenie SLD, więc... wink

Pocieszę Cię, że w Warszawie i tak jest lepiej niż w Łodzi, bo my mamy naprawdę tragicznych kandydatów w tych wyborach.
    • zebra12 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 17:00
      JA.
      • zebra12 Re: a kto bedzie glosowal 30.09.11, 17:03
        Dodam, że zagłosuję na Palikota - ja i moja rodzina smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka