lidia341 17.10.11, 22:13 Właśnie się kłócą o krzyż w sejmie..normalnie żenada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:15 To nie jest na moje nerwy, wyłączyłam tv. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:25 Ej dziewczęta, czy wy naprawdę nie widzicie, że krzyż to jest kolejny temat zastępczy, który ma odciągnąć uwagę mediów od realnych problemów, byli pedofile, kibice, byly dopalacze, teraz cała Polska ekscytuje się krzyżem i KK, a Donek szczeliwy, bo znowu ma temat zastępczy wymyślony. Na emamie od paru dni krzyżowe szaleństwo, wczesniej było kibolowe, czy wy naprawdę nie widziecie jak pięknie dajecie się naprowadzić?? Wystarczy podrzucić temat i media i wyborcy się ekscytują. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:28 Tak, tak, wszędzie spiski. A to, jaka ma być Polska, to temat zastępczy Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:32 No a jak można poważnie traktować Palikota, który zaraz po wyborach robi aferę o krzyż w sejmie, mimo, że jeszcze jakieś 2 lata temu twierdził, że mu krzyż w przestrzeni publicznej nie przeszkadza, bo to także symbol narodowy a teraz nagle krzyz to dla niego najwiekszy problem. Ja wiem, że Palikot to wydmuszka, która zmienia poglądy na zawołanie, ale mimo wszystko. W naszej sytuacji to chyba mamy ważniejsze problemy w kraju niz to czy w sejmie będzie krzyż czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:36 Palikot mi wisi, jak wiesz Natomiast sama debata, w której przecież krzyż w sejmie to jest tylko symbol, jest bardzo potrzebna. Oczywiście, nie zastąpi rozwiązania wielu innych potrzeb, ale wszak nie samym chlebem żyje człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:39 Naprawdę potrzebujesz więcej debat jak ta dzisiejsza u Lisa?? Nie wiedziałam, ze jesteś masochistką Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:43 Weź mię nie irytuj. Debaty publicznej chcę. Tej u Lisa, jak widzisz, nie zdzierżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:57 No przecież to była część debaty publicznej. Na typowym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:29 Przecież to jest najważniejszy temat! Ważniejszy niż emerytury, służba zdrowia, szkolnictwo, drogi, bezpieczeństwo i długo by jeszcze wymieniać. A apropo Lisa - Jerry Springer jest chyba bardziej zjadliwy, Jerry przynajmniej gra obiektywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:30 Oj tam oj tam, nie wszystko wymyślił Donek! Dyskusja żenująca, wszystkim brakuje argumentów, merytorycznych dodam. Świeżynki sejmowe podniecone do czerwoności, p. Niesiołowski połknął żabę, bo chyba po raz pierwszy zgadza się z p. Cymańskim, ale się do tego nie przyznaje ... Dno i trzy piętra mułu Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:30 Ochłoń, iusco. Z tymi kibolami to strzeliłaś jak kulą w płot, to twoi ich z kapelusza wyciągnęli Dla mnie to też nie jest teraz temat nr 1, ALE był to temat przemilczany przez zbyt wiele lat. A dla was każda sprawa godząca w kk będzie "zastępcza". Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:35 Ty lepiej z ta radą o ochłonięciu idź do tych rozbudowanych wątków kościelnych, tam to dopiero sie ciśnienie niektórym podnosi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:37 O tak, zgadzam się. Każdy temat nie po myśli KK to temat zastępczy. A kazde wymuszone zepchnięcie innaczej myślących to kompromis. Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:45 skoro jest taki zastępczy, to czemu powoduje tak gwałtowny i bezpardonowy atak funkcjonariuszy KK? Trochę dziwne, że ledwo Palikot zdanie dokończy, a już lecą listy duszpasterskie, oświadczenia, napomnienia, stanowcze deklaracje, jednoznaczne stanowiska i sznur biskupów do mikrofonów. W tak mało znaczącym, zastępczym temacie? I Ty też Iuscogens żadnemu wątkowi o tematach zastępczych nie odpuszczasz Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Lis=krzyż 17.10.11, 23:03 Jaki temat zastępczy, jest tydzień po wyborach, rządu jeszcze nie ma, to doskonały moment na dyskusję o miejscu symboli religijnych w przestrzeni publicznej świeckiego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasnova Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:38 Dyskusja na żenująco niskim poziomie. Środa - argumenty mocne i zgadzam się z nimi, ale jej prerywanie, "pyskówka", mocno irytujące. Niesiołowski - trzyma swój poziom, jak zwykle niestety. Cymański... już naprawdę brak słów na jego niemożność sformułowania jakichkolwiek rzeczowych argumentów. Właściwie jedyne pozytywne wrażenie wywarł na mnie Biedroń - trzymał dobry poziom, przedstawił konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
kasnova Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:43 Stwierdzenia Niesiołowskiego (mniej-więcej), że przekazywanie pieniędzy na KK jest jego zdaniem najbardziej racjonalnym wydatkiem budżetu państwa oraz że nie ma lepszego sposobu na szerzenie moralności wśród młodzieży niż lekcje religii w szkołach są dla mnie po prostu powalające... Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Lis=krzyż 18.10.11, 07:04 to dobrze, że nie oglądałam, bo faktycznie nie wytrzymałabym istotnie, jak kościół chce umoralniać to za swoje a nie za moje Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:44 czarnoskóry poseł z PO jako jedyny sie nie darł może bedzie od kogo sie uczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:44 Właściwie jedyne pozyt > ywne wrażenie wywarł na mnie Biedroń - trzymał dobry poziom, przedstawił konkre > ty. Bez przesady. Miał jeden dobry strzał, ale za mocno się podniecał. Doświadczenia mu brakuje ... Fason trzymali jedynie p. Gordon i ten zakonnik, może dlatego ,ze najmniej mówili Odpowiedz Link Zgłoś
kasnova Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:55 "Bez przesady. Miał jeden dobry strzał, ale za mocno się podniecał. Doświadczeni > a mu brakuje " Nie przesadzajmy - skoro dyskusja jest na "gorący" temat, to trudno też wymagać od jej uczestników stoickiego spokoju, emocje przecież nadają kolorytu rozmowie. Uważam jednak, że o ile Środa zachowywała się skandalicznie, o tyle Biedroń potrafił się opanować. Można to tłumaczyć brakiem doświadczenia, a można przynajmniej pewnym poziomem kultury. Która z nas ma rację okaże się pewnie za parę miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Lis=krzyż 17.10.11, 23:15 . Która z nas ma rację okaże się pewnie za parę m > iesięcy A ja chciałabym, aby rację miał zdrowy rozsądek. Przegięcie w każdą stronę jest głupie i nikomu niepotrzebne, rodzi tylko nienawiść. Przeginał PIS i jego zwolennicy w ubiegłym roku pod pałacem, teraz przegina RPP, który zamiast o gospodarce to o krzyżu gada. A tak naprawdę to brakuje mądrej merytorycznej dyskusji o przyszłości kraju. Bo jeżeli ma przebiegać ta dyskusja na tym poziomie co w dzisiejszym programie to ja dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lis=krzyż 17.10.11, 23:30 teraz przegina RPP, który zamiast o gospoda > rce to o krzyżu gada. Nie samą gospodarką człowiek żyje.- nie znosze tego argumentu bo jest taki patetyczno-napuszony w stylu Cymańskiegop Powiedziałabym wręcz, że oprócz pustych brzuchów są tez inne, wcale nie zastepcze tematy. Tematy krzyża w przestrzeni publicznej, aborcji, in vitro są tak samo ważne a odbieranie im racji bytu jako wazne tematy , które trzeba poddać pod dyskurs społeczny, skutkuje tym właśnie, co mamy teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 08:50 ale co to znaczy "zdrowy rozsądek" w przypadku tego nieszczęsnego krzyża w Sejmie i nie tylko? Zgodnie ze ZDROWYM ROZSĄDKIEM oraz stanowionym prawem i Ustawa Zasadniczą krzyża w Sejmie być NIE POWINNO i tyle. Został powieszony ukradkiem, bez jakiejkolwiek dyskusji bo pewna grupa posłów uznała, "ze tak" i koniec. A gdyby poddali to pod głosowanie, tak jak teraz chce swoim wnioskiem poddać Palikot, moze okazałoby się, ze woli wiekszości by nie było? A teraz każda próba przywrócenia stanu ZGODNEGO Z PRAWEM wzbudza takie emocje że szlag trafia jak się tego słucha. Podobnie jest w dyskusjach o dostępności aborcji czy antykoncepcji. Tez podnosi się jazgot ideologiczny i ŻADNE argumenty prawne nie mają siły przebicia. Jak sie podaje argument że to jest niezgodne z Konstytucją (ten krzyż) a JEST NIEZGODNE to od razu jest jazgot "bo symbol, polskośc, religia, tradycja" itp. bzdury. Jak sie podniesie kwestie wykonywania aborcji DOPUSZCZALNYCH PRAWNIE to też jest "a zabijanie nienarodzonych, a ma prawo do życia, a coś tam coś tam" i koniec, po argumentacji. Zdrowy rozsądek tak, ale sęk w tym, że w takich debatach Ci, którzy biorą pod uwagę nie prawo polskie a ideologię, religię i "wartości" zawsze idą na bakier ze zdrowym rozsądkiem Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Lis=krzyż 18.10.11, 11:48 i myślicie, że jeżeli nawet zdejmą ten krzyż w sejmie to co?Ubogim nagle się poprawi??? A potem na ematce będą wpisy,że z ematkowych podatków są te wszystkie zapomogi i zasiłki.... Już nie raz tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lis=krzyż 17.10.11, 23:26 Myslę, że robiła to celowo...drazniła Niesiołowskiego i Cymańskiego z premedytacjąp Widac było jak łatwo przechodzi od wygłupiania się do powagi- nie dyskredytowałabym jej aż tak bardzo. Cymańskiego udało jej się zdenerwować- miło było popatrzećp Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Lis=krzyż 18.10.11, 09:02 kasnova napisała: Właściwie jedyne pozyt > ywne wrażenie wywarł na mnie Biedroń - trzymał dobry poziom, przedstawił konkre > ty. Rzeczywiście trzymał dobry poziom, zwłaszcza z tekstem do zakonnika o prokreacji to dopiero była żenada, na szczęście słowa wypowiedziane w lekkim zamieszaniu i mało kto zwrócił na nie uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:50 Proste pytanie Palikota o krucyfiks i konstytucję pokazało błyskawicznie, jaki beton za furtą wyhodowaliśmy sobie przez 20 lat demokratycznej III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis=krzyż 17.10.11, 22:55 Poczytaj co jakiś czas temu Palikot mówił na ten temat. Jakoś niedawno mu się poglądy uproscily. Odpowiedz Link Zgłoś
maurra Re: Lis=krzyż 17.10.11, 23:03 No wiemy wiemy, wszystkie serwisy dały się nam w weekend popodniecać voltą Palikota, nawet ten ohydny TVN. Tylko, że to w żaden sposób nie zmienia istoty rzeczy obnażonej tym pytaniem - poziomu zabetonowania KK na jakikolwiek dyskurs Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Lis=krzyż 18.10.11, 11:54 to po co ślubował ze słowami"tak mi dopomóż Bóg"???(Janusz Palikot, 19 października 2005)rDlaczego wtedy nie umiał się przeciwstawic?Bo wiedział, że nic nie ździała...Dopiero teraz jak chce, żeby o nim usłyszano to robi temat zastępczy.A tak naprawdę nie są poruszane zasadnicze tematy i pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lis=krzyż 17.10.11, 23:22 Jedyną osoba, która wywarła na mnie wrażenie była Środa- argument w postaci "dlaczego pan panie pośle nie wiesza krzyża w PE?" był mistrzowski- zobaczyc jak Cymańskiemu kaznodziejski język więźnie w ustach- bezcenne Cymański- bez komentarza, nie znosze jego morlaizatroskiego tonu i grożenia palcem. Niesiołowski- czekałam ile razy padnie jego ulubione hasło "to jest niepojęte", ale chyba nie padło Biedroń- pomysł z wieszaniem obok krzyża gejowskiej flagi taki sobie, ale rozumiem, że chyba się zdenerwowała na Cymańskiego Leszczyński...drażni mnie tak ogólnie ksiądz...jak ksiądzp Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Lis=krzyż 18.10.11, 00:17 I znowu temat zastepczy ,a pelikany lykaja Po wyborach najwazniejsza sprawa powinno byc tworzenie nowego rzadu, a nie walka o krzyz w sejmie. ------ Gdy czegoś bardzo pragniesz, cały Wszechświat sprzęga się by Ci to dać * Paulo Coelho * Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Lis=krzyż 18.10.11, 07:57 Dziecko drogie, a w czym przeszkadza debata o jakości państwa w tworzeniu rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Lis=krzyż 18.10.11, 08:02 Z tym dzieckiem to ty tak do mnie Zdziwiłabyś się Odpowiedź na pytanie : w niczym Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Lis=krzyż 18.10.11, 07:15 Kali_pso , masz rację Cymański miał wogóle wczoraj zły dzień, najpierw u Olejnik a potem u Lisa Sroda była świetna , niestety musiała się zniżyć do poziomu Cymańskiego i niesiołowskiego aby ich przekrzyczec Trafiła kosa na kamień.... Dla mnie temat krzyża nie jest w żadnej mierze tematem zastępczym, to w jakim kraju żyję, wyznaniowym czy świeckim jest dla mnie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 09:37 Środa świetna? wolne żarty zachowywała się nie na swoim zwyczajnym poziomie, i jak się w całkiem sporym procencie z nią zgadzam, tak jej zachowanie było gorsze od zachowania jakiejś plotkary z IQ poniżej 40. masakra. dla mnie jest to w pewnym sensie temat zastępczy - bo uważam, że jest wiele rzeczy dużo wazniejszych, na które obecnie nie zwraca się uwagi, a które to załatwia się pod stołem, albo nie załatwia w ogóle. świeckość państwa to nie jest sprawa samego usunięcia krzyża czy też jego pozostawienia. to jest sprawa dużo bardziej skomplikowana. zdjęcie krzyża nie spowoduje świeckości państwa, i naiwnością jest myśleć, że byłoby inaczej. rzeczywiście, kościół powinien zmierzyć się z problemem, o tym mówił ten zakonnik / bardzo mądry zresztą, ale nazwiska nie pamiętam, a nie chcę przekręcić/. trzeba dyskutować o finansach, o religii w szkołach, - oczywiście, że trzeba - ale to musi byc na jakimś poziomie, a nie tak, jak wczoraj krzyczeli szanowni dyskutanci. ogólnie jestem zdegustowana tym programem, byłam dzielna i wytrzymałam do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lis=krzyż 18.10.11, 09:43 Owszem była świetna- a wiesz dlaczego? Bo zamiast pisac/mówić elaboraty z których nic nie wynika, uzyła jednego pytania i wytrąciła oponentowi oręż z dłoni. Na tym polega jej świetność- on nie wiedział co ma odpowiedzieć bo nic mądrego by nie powiedział i wyszło szydło z Cymańskiego, że hojrak i obrońca krzyży to on jest w polskim zaścianku, co do którego chce, aby takim był jak najdłużej, bo tutaj może być sobą w końcup Odpowiedz Link Zgłoś
wajasa Re: Lis=krzyż 18.10.11, 09:52 Środa ośmieszyła się, nie miała argumentów więc wyskoczyła jak filip z konopi z PE debata dotyczyła polskiego sejmu. Poseł z Ruchu Palikota wyraźnie powiedział, że nie będą mogli pracować w sejmie jeżeli krzyż będzie wisiał, już mają na co zgonić. Niech się zajmą naprawdę ważnymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 09:57 oglądałaś cały program? ja się troszkę spóźniłam, potem dooglądałam powtórkę na Polonii, i zanim pokazano Środę, pomyślałam sobie - co to za gdakająca straszna baba? to, że celnie trafiła Cymańskiego nie oznacza, że była świetna, bo wcale nie była. zachowywała się strasznie, przerywała, piszczała i gdakała. jak nie Środa. naprawdę. ktoś jej tez przywalił, że się na swoim poziomie nie zachowuje, i to było 100% racji, bo potem spasowała elegancko i przestała gdakać. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Lis=krzyż 18.10.11, 09:44 Cytat> Jedyną osoba, która wywarła na mnie wrażenie była Środa- argument w postaci "dl > aczego pan panie pośle nie wiesza krzyża w PE?" był mistrzowski- zobaczyc jak C > ymańskiemu kaznodziejski język więźnie w ustach- bezcenne > > Cymański- bez komentarza, nie znosze jego morlaizatroskiego tonu i grożenia pal > cem. Jeśli tak było, kocham ją za to. Organicznie nie znoszę Cymańskiego, napuszonego pajaca z żenującymi żarcikami, po 10 min przebywania w jego towarzystwie ktoś musiałby zginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:03 Było, było...i oczywiście można zarzucac jej emocjonalność ale ja akurat to lubię u polityków, dlatego nie samo emocjonowanie się jest moim zarzutem w stosunku do Cymańskiego czy Niesiołowskiego...ja też sie emocjonuję, jesli czymś żyjęp A widac było, że pan Cymański nie ma sensownej odpowiedzi- ona mu dokuczała, drwiła i wykazała jakimi podwójnymi standardami on się kieruje- na zachodzie cichy i potulny w Polsce grozi, moralizuje i upomina niczym kaznodzieja....no to dostał za swoje i dobrze mu takp Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Kibicuję PiSowi 18.10.11, 09:54 Dodam sobie jeszcze swoje trzy grosze. Kibicuję PiSowi ogromnie w zakresie planowanej przez nich "uchwały o obecności krzyża w Sejmie". Po pierwsze dlatego, że przynajmniej zobaczymy czarno na białym, że PO-PiS, to ta sama kołtuneria, tylko w odrobinę odmiennych dekoracjach. Ale to jest mniej istotne. Na dzień dzisiejszy nie można zaskarżyć "obecności" krzyża, bo jego zawieszenie to stan faktyczny, nie prawny. Natomiast jeśli Sejm podejmie uchwałę zgodnie z wolą PiSu, to otworzy to drogę formalną do TK. Uchwałę będzie można zaskarżyć. Cudów bym się po TK nie spodziewała, bo jest w dużej mierze z okresu rządów PiSu, ale może, może. W każdym razie sprawa będzie mogła zawisnąć. Wspaniałe. Więc kibicuję PiSowi całym sercem w tym zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: Kibicuję PiSowi 18.10.11, 09:58 hehe, czyli na dzień dzisiejszy krzyż można po prostu zdjąć. Ale by był cyrk wówczas Odpowiedz Link Zgłoś
foro-estupido Re: Lis=krzyż 18.10.11, 11:40 Musiałam przełączyc,bo mi ciśnienie podnosili Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 17:45 Jedyną osobą z klasą w tym programie był poseł Godson; z tym, ze nie bardzo dopuszczono go do głosu. Środa była niczym baba z magle , stosowała chwytu erystyczne, które miały na celu wybicie z rytmu przeciwnika, wcinała się. Ba- po tym programie zrozumiałam chyba dopiero jak duża jest nienawiść do katolików. Na samą myśl, że gdzieś ktoś w ogóle rozważa jej kandydaturę na panią minister edukacji robi mi się słabo. To nie była dyskusja, to nie była rozmowa, to był szmabiarski magiel. Na ten sam temat była rozmowa u Rymanowskiego z Kaliszem i Arciszewską- Mielewczyk z PiSu- widać było jak można rozmawiać, mimo różnic. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Lis=krzyż 18.10.11, 17:54 Środa-merytorycznie i miała mocne argumenty jako jedyna, forma wypowiedzi-chyba celowa, dobrze się bawiła Biedroń-dla mnie porażka, nie podoba mi się w roli posła, nie potrafi mówic tylko krzyczy, z bezczelnym uśmieszkiem na twarzy (może tak pokrywa niepewność a może przeciwnie jest tak pewny siebie?), sprawial na mnie wrażenie aroganckiego malolata nie szanującego nikogo Cymański-wielki przegrany, zapowietrzał się Niesiołowski- obrońca krzyża...dobre -a po Smoleńsku co innego była...niezła zmiana miejsc, ról pozycji, punkt widzenia... Ksiądz (dominikanin)- spodobało mi się, że jest otwarty na argumenty i chętny do dyskusji Leszczyński-największe zaskoczenie..przeraziłam się..bicie brawa, zaangażowanie, gorejące oczy, wręcz niecierpliwość i fanatyzm w zachowaniu...dla mnie przerażające.. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:00 Stosowanie chwytów erystycznych w poważnej z założenia debacie nie ma sensu, bo zmienia debatę w to, w co wczoraj widzieliśmy; ona sama jak baba z magla; i tylko poseł Godson jak z innego świata,gdzie jest kultura wypowiedzi, nie magiel.Środę da się czytać, nie da oglądać i słuchać. Biedroń jak jest zachwycony swoim posłowaniem, że ani chybi na to będzie chłopaków rwał. Leszczyński- o jak dobrze , ze ten cudak posłem nie został, a startował z "mojego" rejonu. Dominikanin- tak jak z reguły prezentują się dominikanie- na plus. Niesiołowski- cóż, emocje roznosiły pana posła. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:06 Wiesz, ja poczułam, że idzie nowe kiedy słuchałam Biedronia i Leszczyńskiego, nowe nie znaczy lepsze a na pewno inne- oni nie mają hamulców i gdzieś mają autorytety, zauważ, że Cymański( albo Niesioł?) próbował do Biedronia wstawek typu- "pan jest jeszcze młody, jak npan zostanie posłem"...a on im się śmiał w twarz- może to nie jest do końca złe? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:09 "a on im się śmiał w twarz- może to nie jest do końca złe? " - ty tak serio? Chciałabyś żyć w świecie, gdzie normą staje się takie zachowanie? Bo górą jest prostak bez hamulców? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:13 Dla mnie kali_pso to było niesmaczne i pozbawione kultury. Biedroń zyskałby sobie sympatyków, gdyby potrafil się zachować i mieć klasę. Jako przedstawiciel pewnej grupy Polaków-chyba można tak o nim pisac- nie stara się nawet o to, by wzbudzać sympatię, wydaje sie jakby wykorzystywal antypatię, cieszyl się z niej i pracował na nią. We mnie wzbudził wczoraj skojarzenie pajaca. I o ile nie mam nic do gejów to do Biedronia owszem, nie z racji jego gejostwa ale prostactwa Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:16 Biedroń i kultura to oksymoron. Pomijam, że swoją postawą, zachowaniem zraża, w sumie w pracy słyszałam niefajne komentarze na jego temat, teraz dojdzie skojarzenie: gej to pajac i cham w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:25 A co z tą sprawą pobicia policjanta przez Biedronia?? To jest zakończone?? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 19:59 A cóż takiego strasznego ten Biedroń powiedział? Dla mnie zachowywał się swobodnie na luzie, mówił spokojnie bez zacietrzewienia jakie wykazali: Cymański, Niesiołowski no i niespodziewanie całkiem Środa. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 21:51 to chyba oglądalismy zupełnie różne programy. dla mnie Biedroń zachowywal się najbardziej kulturalnie oprócz Godsona, który w ogóle powinien być wzorem chrześcijanina dla obecnych tam katolików - Biedroń byl rzeczowy i spokojny, nie dał sie wyprowadzic z równowagi nawet, gdy go obrażano, usmiechał się zamiast prezentować zaplucie na twarzy pełnej nienawiści. jak widać przekonania polityczne wpływają na kompletnie inny odbiór tej samej rzeczywistości. ciekawe tylko, kto jest bliższy prawdzie. ja przynajmniej mogę siebie podejrzewac o większy obiektywizm, bo przyznaję wprost, że Środa zachowała się na poziomie swoich adwersarzy i nie przynosi jej to chwały. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Lis=krzyż 18.10.11, 22:14 Program ten sam ale inni ludzi, inna wrażliwość,inne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:30 Ale ja tego nie oceniam. Było inne, było widać to, że oni niczego i nikogo się nie boją, że wierzą w swoją siłę. Tyle. A bicie brawa przez Leszczyńskiego też było inne- jakos nie wyobrażam sobie jakiegoś posła zgadzającego się z Niesiołowskim bijącego mu brawo W tym jest pewien hepeningowo- nowy styl, myślę, że taki palikotowski, niemniej inne to było i podejrzewam, że panów polityków starszego pokolenia cokolwiek zdziwiło Nie pierwszy Biedroń, który krzyczy i przerywa- to raz. Podejrzewam, że na Polakach jakiegoś wielkiego wrażenia to nie robi Inną sprawą jest pytanie- czy oprócz krzyków i przerywania on ma coś innego do zaoferowania. Być może, ale to jedynie domysły, będzie szkodził tej partii, działając w dobrej wierze i tak jak potrafi. Nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:41 a ja oceniam nie podobało mi się "to nowe" , było prostackie, nasączone nienawiścią, hałasem, butą Odpowiedz Link Zgłoś
milenka_net Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:52 Najbardziej głupi i bezczelny uśmiech miał na twarzy Niesiołowski, prowokował tym wyrazem Biedronia i Leszczyńskiego , chcąc coś udowodnić. Pod koniec programu uśmiech z jego gęby zszedł, pojawił sie niepokojący wyraz świadczący o tym że zaraz go szlag trafi.. Zaś jedynym co jeszcze z siebie wykrztusił to to że nie pozwoli zdjąć krzyża , bo nie ! i że on jest większościa i ma być tak jak większość chce a nie żaden margines jakim jest Palikot i jego wyborcy. Taak, to było na wysokim poziomie....Środa powiedziała fajne słowa ktorych tu dokładnie nie zacytuję, ale było coś o tym , ze słychać łoskot z jakim Niesiołowski spada w otchłań historii No fakt jego zacietrzewienie i poglądy powoli odchodzą.... przychodzi nowe , jakie będzie , nie wiadomo, ale przychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 18:59 Owszem, możemy teraz próbować ważyć głupotę, bezczelność i hucpę Niesioła i przystawiać ją do zachowania Biedronia czy Środy, tylko PO CO? Różne kompletnie światopoglądy, to samo chamskie i hucpiarskie zachowanie.Zero klasy, zero kultury. I ZERO przekonania innych, bo każdy okopał się na swojej pozycji. A w rozmowie u Rymanowskiego, mimo że nie moja bajka, serio z uwagą wysłuchałam jak na tę samą sprawę patrzy Kalisz. Można tak, a można nawalać się jak we włoskim maglu. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Lis=krzyż 18.10.11, 19:28 lidia341 napisała: > Właśnie się kłócą o krzyż w sejmie..normalnie żenada www.youtube.com/watch?v=4VXAhH2y1X4&feature=share Odpowiedz Link Zgłoś