czarnaalineczka 27.11.11, 09:13 u mnie bedzie w tym roku u kogo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 09:20 Dobra, a teraz powiedz, jaka to niby jest choinka, bo chyba nie załapałam. U mnie nie będzie żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 09:29 czarnaalineczka napisała: > makaronowa ja takie robię z dziećmi co roku Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 10:37 Gabi! Robisz stożek z papieru (grubszego) i oklejasz makaronem? Jakim najlepiej? A później malujesz? Szukam inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 10:49 imho lepszy stozek ze styropianu a wybierasz taki makaron jaki chcesz miec efekt najfajniejsze wychodza z muszelek lub ze spiralnie naklejonych ozdobnych kolanek Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 23:49 Łeeee, z makaronu ;-( A już myślałam, że chodzi o choinkę Rastafariańską Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 03:35 To samo mi przyszło do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 09:36 czarnaalineczka napisała: > imho lepszy stozek ze styropianu > a wybierasz taki makaron jaki chcesz miec efekt > najfajniejsze wychodza z muszelek > lub ze spiralnie naklejonych ozdobnych kolanek > czarna nie ma znaczenia czy ze styropianu przy przyklejaniu ,ja kleje pistoletem na klej . Mam taki taniocha a sprawdza się przy stroikach i innych dekoracjach www.creativehobby.pl/pistolet-do-kleju-na-cieplo-o_1116.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 09:33 ga-ti napisała: > Gabi! Robisz stożek z papieru (grubszego) i oklejasz makaronem? Jakim najlepiej > ? A później malujesz? Szukam inspiracji muszelka27.blogspot.com/2010/12/19-choinki-makaronowe-i-choinkowe.html ja zgapiłam z tego bloga Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 10:29 tosterowa napisała: > łooojej, ale dziwactwo! dla czego dziwactwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
tosterowa Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 12:06 bo dziwnie wygląda, żeby nie powiedzieć, że brzydkie. Ale rozumiem, że nie o urodę w tej choince chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 09:26 U mnie będzie zielona z lasu jak co roku ,ale nie przeszkadza mi to ze ktoś nie będzie miał każdego wolny wybór . Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowe_studio Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 12:36 wygooglalam co to za cudo bo w zyciu nie slyszalam. fajnie to wyglada, ale nie chcialoby mi sie tego robic Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: pastafarianska choinka 27.11.11, 23:52 Makaron to ja wolę skonsumować. Choinkę będę miec sztuczną - bo lubię jak stoi do Wielkanocy a na niej własnoręcznie robione bombki cekinowe. O! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 09:38 najlepszy jest lakier w spraju do malowania bo raz dwa no ale jak ktoś lubi to może się bawić ile chce Odpowiedz Link Zgłoś
lelija05 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 09:49 Cekinowe? Zazdroszczę cierpliwości, ja chyba bym rzuciła w kąt po pierwszym rzędzie Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 13:54 lelija05 napisała: > Cekinowe? > Zazdroszczę cierpliwości, ja chyba bym rzuciła w kąt po pierwszym rzędzie przed TV dobrze się wtyka Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 09:44 czarnaalineczka napisała: > u mnie bedzie w tym roku > u kogo jeszcze? Ja chcę obwiesić lampkami MB depczącą węża, którą mam wystawioną w oknie, ale nigdzie nie mogę znaleźć lampek na białym kablu w sensownej cenie. Na zielonym - 6zł, na białym - 60! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 10:00 aż mi sie zwoje przegrzały od myslenia co to za choinka fajna- ja bym stawiała na eko styl i chyba zrobimy taką do kuchni i dla babc w prezencie staramy sie robic prezenty z synem handmade - chodzi o babcie, ciocie itd w zesżłym roku robilismy ciastka zdobione- wiecej bylo zdobien niz ciastek ale zajadali sie w tym roku muffiny ciasteczka i moze pierdzielniem po takiej choineczce mnie takie dlubanie masakrycznie uspokaja Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 10:34 www.ekorodzice.pl/blog29,890,0,512,makaronowe-choinki.html Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 11:12 Rozumiem, że pastafarniańską choinkę ubierają wyznawcy Latającego Potwora Spaghetti?? Odpowiedz Link Zgłoś
zuska.pl Re: pastafarianska choinka 28.11.11, 14:04 Ja robiłam te choinki z dzieckiem w zeszłym roku. Dodatkowo użyłam lakieru z brokatem, efekt super. Niestety na zdjęciach tego nie widać. Dziecko zabawę miało super, obdarowało tymi choinkami babcie i ciocie na wigilij. Każdy był podważeniem dzieła 6-latka. Oczywiście te choinki są dodatkową ozdobą i prawdziwa choinka też była Odpowiedz Link Zgłoś