jjod 07.01.12, 11:18 Jutro gra Orkiestra. Dajecie coś zbierającym do puszek? Popieracie ideę i cele WOŚP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: WOŚP 07.01.12, 11:25 Płacę zawsze, ale od 2 lat nie włączam tego dnia polskich kanałów, gdzie lecą kolejne łączenia z miastami. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: WOŚP 07.01.12, 11:27 Popieram, daję, ale relatywnie mało, bo i tak mam pewność, że uzbierają kupę kasy. Wolę zostawić trochę rezerw na mniej spektakularne akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: WOŚP 07.01.12, 11:27 Owszem. Angażuję się bardzo i oglądam uważnie tv Odpowiedz Link Zgłoś
malawii1 Re: WOŚP 07.01.12, 11:31 Zawsze jakaś złotówkę wrzucę ale nie popieram wośp Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: WOŚP 07.01.12, 12:25 no weź przestań prosze Cie bo sie popłaczę. dokładnie rok temu to przeżywaliśmy. ile ja się w te serduszka napatrzyłam, ile się ich nagłaskałam, ile sie nadziękowalam w myslach Owsiakowi... Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: WOŚP 07.01.12, 11:35 Napisałam, ze popieram, ale co tu jest do popierania/nie popierania właściwie? Cel zły. Złe ludzie Bo Owsiak? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: WOŚP 07.01.12, 13:39 No, pytam co komu może nie odpowiadać? Bardzo często ludzie kwestionują cele. Tak, nawet te szczytne. Jak ktoś zbiera na Ugandę to pada pytanie: a my Polacy? Jak na dzieci to czemu nie na psy w schroniskach? I tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
zefirek1612 Re: WOŚP 07.01.12, 17:09 popieram, moje dzieci korzystały ze sprzętu zakupionego przez Orkiestrę, zawsze wrzucę pieniądze do puszki ale nie lubię gdy łażą po domach;-/ raczej nigdy nie mam przy sobie gotówki tylko plastik, jak jest orkiestra zawsze wybieramy się pod Zamek żeby być w centrum Orkiestry, wtedy wypłacam i mam przyszykowane żeby wrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: WOŚP 07.01.12, 11:35 malawii1 napisała: > Zawsze jakaś złotówkę wrzucę ale nie popieram wośp Ty służba zdrowia nie popierasz WOŚP ? No nieładnie, nieładnie....... Odpowiedz Link Zgłoś
malawii1 Re: WOŚP 07.01.12, 11:47 wolę wspomagać Caritas ale to kazdego indywidualna sprawa nie wiem wlasciwie dlaczego sie mnie czepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: WOŚP 07.01.12, 11:52 No widzisz, a ja nie wspieram Caritasu, bo oni akurat mają znacznie więcej źródeł dofinansowania i każdy się nad nimi "lituje" No, ale ja ie kościelna akurat jestem A WOŚP jest raz do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: WOŚP 07.01.12, 12:31 a ja nie wspieram Caritasu, bo oni akurat mają znacznie więcej źród > eł dofinansowania i każdy się nad nimi "lituje" przede wszystkim tak bardzo szeroko "obdarowują", że nie sposób sprawdzić komu tak naprawdę pomagają u owsiaka podoba mi się jasno określony cel, łatwy do zweryfikowania Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: WOŚP 07.01.12, 11:53 Kobiełko, a ubyło by ci gdybyś wspierała i Caritas, i WOŚP? Naprawdę musisz wchodzić na barykady i przy okazji zbiórek dobroczynnych? Odpowiedz Link Zgłoś
malawii1 Re: WOŚP 07.01.12, 11:58 Przeciez pisze, ze zawsze cos wrzuce puszką wośp ale Caritas wspieram w duzo wiekszym stopniu po prostu juz od dawna wspieramy z rodziną i mam zaufanie do caritasu, wole rowniez wspierac bezposrednio potrzebujace rodziny w mojej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: WOŚP 07.01.12, 12:11 do Owsiaka nie masz zaufania a do koscioła masz?? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: WOŚP 07.01.12, 12:01 kropkacom napisała: > Kobiełko, a ubyło by ci gdybyś wspierała i Caritas, i WOŚP? Naprawdę musisz wchodzić na barykady i przy okazji zbiórek dobroczynnych? Jeśli to do mnie to akurat pomagam na wiele innych sposobów ludziom potrzebującym i konkretną pomoc np.szlachetna paczka, jestem wolontariuszką od kilku lat w schronisku dla rodzin w kryzysowej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: WOŚP 07.01.12, 13:35 Tak a Caritas daje paczki żywnościowe w pierwszej kolejności księżom i ich rodzinom a nie potrzebującym!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnyrobal Re: WOŚP 08.01.12, 12:21 A skąd ty tak dobrze to wiesz? Czyżby tatuś ksiądz? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: WOŚP 07.01.12, 12:10 daje ile mogę, popieram ideę, popieram cele. sami z męzem i grupą "tematyczną" kwestowaliśmy przez parę lat, w tym roku chciałam się pojawić żeby "poświadczyć" moim dzieciem jak wazne jest to co robi WOŚP (moja mała jest wczesniakiem "usprawnianym" sprzętem WOŚPowym) - ale dziecko mi zaatakował wirus i z zapaleniem oskrzeli raczej z domu nei wyjdziemy Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: WOŚP 07.01.12, 12:43 ja nie zamiaruję wychodzić z domu jutro więc nie. Za to może puszczę przelew i chciałabym zdobyć monetę rocznicową Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: WOŚP 07.01.12, 13:29 wspieram różne idee i różne fundacje, zwykle pomagamy chorym dzieciom. wspieram WOŚP i co roku mam swój wkład w stanie konta fundacji. nie wspieram i nie wspierałam nigdy Caritasu. wyjątkowo przelewałam kasę na powodzian. jestem katoliczką i chodzę do kościoła ponoć będę miała grzech - trudno nie rozumiem, dlaczego się tutaj tak dzieli ludzi - wierzący - to z urzędu muszą wspomagać Caritas, reszta - WOŚP. to bez sensu. mnie bardziej interesuje idea Owsiaka, a nie kolonie Caritasu i to w sumie wszystko. po prostu - widzę, czytam, myślę. nawet jeśli część kasy idzie w imprezę dla młodziezy albo gdzies tam sobie przechodzi - dla mnie cenne jest to, co udało się zrobić. poleżałam trochę z dziećmi w szpitalach, no i ślepa nie jestem, widze, ile sprzętu jest z serduszkami i ile udało się zrobić. a, że sa porażki? nie myli się ten, co nic nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
halapta Re: WOŚP 08.01.12, 12:25 Jak na razie jedna osoba napisała, że preferuje Caritas i jest nagonka na nią i dorabianie ideologii o wstrętnych katolach. Czy w tym kraju kiedyś zapanuje różnorodność? Podobno mamy demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
monia111175 Re: WOŚP 07.01.12, 13:45 tak 15 lat temu jak rodziłąm córke--były takie inkubatory dwa,albo trzy w polsce--URATOWAŁ JEDEN Z NICH,ŻYCIE MOJEJ CÓRKI Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: WOŚP 07.01.12, 16:45 W tym roku też zbierają na sprzęt ratujący życie wcześniaków i pompy insulinowe dla kobiet cierpiących na cukrzycę ciążową. Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Re: WOŚP 07.01.12, 16:56 Ja mam opłat ponad dwa tysiące, dwa tysiaki idzie u nas też co miesiąc spokojnie na jedzenie (dwie osoby), nie wspominając o innych rzeczach. Nie wiem, ci ludzie chyba w ogóle musieliby nie mieć opłat, co jest nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
kajos5 Re: WOŚP 07.01.12, 17:21 zawsze dawałam, a nawet sama kwestowałam w pierwszych dwóch latach. Od dwóch lat daje jeszcze więcej - kiedy moja córka urodziła sie przedwcześnie to niemal na każdym sprzęcie na oddziale wcześniaków było naklejone serduszko. Odpowiedz Link Zgłoś
estelka1 Re: WOŚP 07.01.12, 17:46 Jak najbardziej popieram ideę WOŚP, w miarę możliwości wrzucam jakiś pieniądz do puszki i włączam się w organizację finału u siebie w mieście. I od lat chodzi mi po głowie myśl, że ta akcja od początku bardzo brutalnie obnaża nieudolność kolejnych rządów Polski. Sprzęt, jaki jest kupowany dzięki orkiestrze powinien bez żadnej łaski być na wyposażeniu naszych szpitali. Ja rozumiem, że organizacje pozarządowe czy fundacje są po to, żeby wspierać państwo w jego obowiązkach względem obywateli, ale czy przypadkiem nie jest tak, że WOŚP wyręcza państwo? Pamiętam, jak jakieś 12 lat temu odwiedzałam dość często oddziały noworodkowe w szpitalach w moim mieście. Były tam jakieś przestarzałe, rzęchowate, wiecznie psujące się inkubatory kupione "normalnie" i 2-3 inkubatory, nowe, dobrze wyposażone zakupione przez WOŚP. Cóż więcej powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: WOŚP 07.01.12, 17:46 > Dajecie coś zbierającym do puszek? Popieracie ideę i cele WOŚP? Oczywiście że tak. Popieram tę ideę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: WOŚP 07.01.12, 18:13 Tak, od początku. Od czasu, gdy moja starsza córka korzystała z orkiestrowego sprzętu (jest wcześniakiem) tym bardziej. Caritas też wspieram. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: WOŚP 07.01.12, 19:15 zdecydowanie tak niestety - dziecięce oddziały sprzętem od Owsiaka stoją i gdyby nie ten sprzęt... za każdym razem, gdy wrzucam pieniądze do puszek kwestujących wolontariuszy jestem bardzo mocno wzruszona i za każdym razem dziękuję w myślach Owsiakowi i całej masie anonimowych ludzi dobrej woli z Owsiakiem współpracujących, dzięki którym idea kręci się już tyle lat... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna_zuza Re: WOŚP 07.01.12, 19:21 Przekopiowane z innego forum: Przyda się każdy grosz ale dobrze wiedzieć, że: 1) Właścicielami fundacji WOŚP jest 5 osób w tym siostra Owsiaka 2) Nazwa została zastrzeżona jako: "WOŚP Kręcioła Mrówka Cała" gdzie część była nazwą firmy reklamowej siostry Owsiaka 3) Fundacja z mocy ustawy może odpisywać do własnej dyspozycji 8% czystego zysku co wynosi przeciętnie chyba 2,5 - 3mln zł zarobione w ciągi 1 dnia pracy przez wolontariuszy co daje po ok. 40 tyś / m - c dla każdego właściciela fundacji. Zatem wystarcza na wybudowane wille z basenami. 4) Efektywność fundacji zysk / koszt społeczny wynosi chyba mniej niż 50%. To najbardziej marnotrawna impreza społeczna 5) Zbieranie i przetrzymywanie pieniędzy dla zysku na koncie jest sprzeczne z celem fundacji i intencją darczyńców 6) -Wydawanie ok.1,5 mln zł na Woodstok zamiast na deklarowany cel, jest sprzeczne z intencją darczyńców 7) -Wyposażenie kupione w porozumieniu z Funduszem Zdrowia jest oczywiście bilansowane w nakładach na służbę zdrowia nie dając wiele poza zyskiem propagandowym i personalnym właścicieli fundacji. W stosunku do miliardowych żądań płacowych lekarzy i nakładów na zdrowie, fundusze z WOŚP to są grosze (0,07%) 9) -Tyle samo zysku przy 100% efektywności można otrzymać jeśli każdy pracujący zadeklaruje 2zł / rok z listy płac (17 groszy / m - c) bez dedykowanego zadęcia propagandowego. Dlatego pomagam bezpośrednio potrzebującym, a akcje wielkogabarytowych rozmiarów mnie nie wzruszają. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: WOŚP 07.01.12, 21:21 wiesz co, zważywszy że chyba KAŻDY noworodek od ilus tam lat ma robione badanie słuchu na sprzęcie fundacji, że żyją dwudziestolatkowie, którzy żyja TYLKO dzięki orkiestrze to rzeczywiście jest to mało efektywna fundacja. Ciekawe ze chyba jesteśmy jedynym krajem na świecie gdzie sa robione przesiewowe badania słuchu u noworodków, a pomysł i wykonanie to właśnie Orkiestra. Dziwne, ze jak szukam sprawozdań Caritasu, rozliczeń to za Chiny znaleźć nie mogę, jakies ogólniki, jakieś frazesy ale NIGDY konkretnych liczb. Patrz a Owsiak potrafi, rozliczenia za każdy rok, za każdy finał, co gdzie i za ile dali, każda placówka. Woodstok to jest podziękowanie dla wolontariuszy, akcja także w zakresie programów szkoleniowych w ratownictwie, kurcze, tyle lat ci ludzie działają, tyle lat rozliczaja się z każdego grosza a nadal sa opluwani i wylicza im sie czym jeżdżą i jaką chałupę mogą sobie postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: WOŚP 07.01.12, 22:36 o tak, ratownictwo jak najbardziej w zeszlym roku starszak cwiczyl ratowanie ludzi na fantomie Ania kupionym przez Fundację WOŚP. Oczywiscie ludzie do szkolenia dzieci też byli przeszkoleni przez fundację. Nie znam fundacji, której robotę tak bardzo wszędzie widać. No widać. Trudno zaprzeczyć przecież, że widać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: WOŚP 07.01.12, 22:16 > 1) Właścicielami fundacji WOŚP jest 5 osób w tym siostra Owsiaka mam to całkowicie w nosie. > 2) Nazwa została zastrzeżona jako: "WOŚP Kręcioła Mrówka Cała" gdzie część była nazwą firmy reklamowej siostry Owsiaka jak wyżej. > 3) Fundacja z mocy ustawy może odpisywać do własnej dyspozycji 8% czystego zysku co > wynosi przeciętnie chyba 2,5 - 3mln zł zarobione w ciągi 1 dnia pracy przez wol > ontariuszy co daje po ok. 40 tyś / m - c dla każdego właściciela fundacji. Zate > m wystarcza na wybudowane wille z basenami. a neich sobie wybudują i po pałacu, byle pozostałe 92% zysku przekazali gdzie trzeba > 4) Efektywność fundacji zysk / kosz > t społeczny wynosi chyba mniej niż 50%. To najbardziej marnotrawna impreza społ > eczna "chyba" to nie argument. na czym polega marnotrawność takiej imprezy? > 5) Zbieranie i przetrzymywanie pieniędzy dla zysku na koncie jest sprzecz > ne z celem fundacji i intencją darczyńców mam to całkowicie w nosie. jako darczyńca :d z moimi intencjami się to nie kłóci, o ile ostatecznie trafia tam gdzie ma trafic. > 6) -Wydawanie ok.1,5 mln zł na Woodst > ok zamiast na deklarowany cel, jest sprzeczne z intencją darczyńców jak wyżej 7) -Wyposażenie kupione w porozumieniu z Funduszem Zdrowia jest oczywiście bilansowane w nakładach na służbę zdrowia nie dając wiele poza zyskiem propagandowym i persona > lnym właścicieli fundacji. W stosunku do miliardowych żądań płacowych lekarzy i > nakładów na zdrowie, fundusze z WOŚP to są grosze (0,07%) nie no janse, skoro to są grosze to lepiej nie dawac > 9) -Tyle samo zysku > przy 100% efektywności można otrzymać jeśli każdy pracujący zadeklaruje 2zł / r > ok z listy płac (17 groszy / m - c) bez dedykowanego zadęcia propagandowego. to swoją drogą. ale można robić i to, i to Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: WOŚP 07.01.12, 22:26 wieczna_zuza napisała: > Przekopiowane z innego forum: .... wszystko w tym tekście (może z wyjątkiem osób fundatorów) jest kłamstwem, błędem lub brakiem wiedzy, aż żal powielać takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: WOŚP 07.01.12, 23:09 To nie kopiuj głupot. Finał WOŚP to zbiórka publiczna, podlegająca określonym regulacjom. Fundacja WOŚP to OPP, też z określonymi zasadami działania. Poczytaj lepiej: www.wosp.org.pl/fundacja/rozliczeniafinansowe Szczególnie zwróć uwagę na to: " Fundacja WOŚP środki zebrane w corocznej zbiórce publicznej w całości przeznacza na zakup sprzętu medycznego i finansowanie programów medycznych. Koszty działalności administracyjnej pokrywamy z części odsetek bankowych oraz innych wpłat, które darczyńcy przekazują na nasze konto w ciągu roku. Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z wpłat sponsorów, o które Fundacja każdorazowo zabiega." Odpowiedz Link Zgłoś
estelka1 Re: WOŚP 07.01.12, 23:41 A jeśli nawet koszty administracyjne, w tym wynagrodzenie pracowników fundacji byłoby pokrywane z owych 8% to czy to coś złego? Tak działa statut WOŚP, tak działają również przepisy o organizacjach pożytku publicznego. Ostatecznie ci ludzie pracują na rzecz orkiestry cały rok i mają prawo do godziwego wynagrodzenia, proporcjonalnego do przychodów, na które pracują. Zawiść ... jakie to typowe w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: WOŚP 07.01.12, 23:52 Statut jak i sprawa Woodstok m.in. w podzięce wolontariuszom i ludziom, nam, którzy wspieramy jest jasna, od dawna i nikt nie pisze o tym małym druczkiem....i to również popieram, nie nie szkoda kasy, zdrowie, kultura, a że Owsiak się bardzo sławny zrobił, a wielu osobom to nie w smak i nie po drodze, cóż jedni potrafią zrobić swoja robotę z pompą i bardzo skutecznie, inni innymi drogami, z podobnym lub nie skutkiem... moje dziecko tez korzystało z inkubatora ufundowanego przez WOŚP, otrzymało sprzęt potrzebny do rehabilitacji, dziecko koleżanki, pompę insulinową z przeszkoleniem...żadna inna Fundacja nam tyle nie dała póki co, choć wiem, że nie tylko ta działa prężnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agamama123 Re: WOŚP 08.01.12, 10:46 Ale przecież działalność Fundacji nie kończy się tylko na zakupie sprzętu i zorganizowaniu Woodstock Każdego roku setki rodzin mających chore, niepełnosprawne dzieci dostaje od Fundacji środki na zakup pomocy medycznych, specjalistycznych leków, sprzętu rehabilitacyjnego czy sfinansowanie turnusów rehabilitacyjnych. To szeroko pojęta pomoc, która nie kończy się w momencie zakupu i rozesłania sprzętu po każdym finale. Owsiak ze swoją Fundacją robi dla chorych dzieciaków więcej niż NFZ. Orkiestrę wspierałam od początku. Zawsze uznawałam ten cel za słuszny. Od 1999 roku moje dzieci nieustannie korzystają ze sprzętu WOŚP. Wielokrotnie siedziałam w sali szpitalnej otoczona wręcz sprzętem z tym czerwonym serduszkiem. I za każdym razem czułam wdzięczność. A nie wtedy gdy NFZ na 3 dni przed wyczekiwaną od ponad roku operacją mojego syna stwierdził, ze szpital wyczerpał fundusze i operacja dziecka się nie odbędzie. I skazał mojego syna na kolejne miesiące cierpienia. A potem syn leżał zagipsowany i znowu wspomagał go sprzęt WOŚP - lampa, którą zakupiliśmy do domowego uzytku właśnie dzięki Fundacji. W Polsce jest mnóstwo osób, które na własnej skórze przekonały się czym jest akcja Owsiaka. I dla tych ludzi nie ma znaczenie te 8% sumy, którą moze przeznaczyć na siebie. Cała reszta to życie i zdrowie dzieciaków. I jakoś nie przypominam sobie, zeby ktokolwiek kto nie popiera WOŚP odmówił wykonania przesiewowego badania słuchu swojego noworodka Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: WOŚP 08.01.12, 00:07 Sprawdziłaś te "wieści" u źródeł, czy tak sobie oplułaś Owsiaka, bo lamą jesteś plujesz, bo musisz? Odpowiedz Link Zgłoś
nabakier Re: WOŚP 08.01.12, 00:09 To do wiecznej zuzy, ciekawe, czy wskaże te źródła... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s A nie można tak sobie zajrzeć i poczytać? 08.01.12, 06:29 Tekst linka Fundacja WOŚP środki zebrane w corocznej zbiórce publicznej w całości przeznacza na zakup sprzętu medycznego i finansowanie programów medycznych. Koszty działalności administracyjnej pokrywamy z części odsetek bankowych oraz innych wpłat, które darczyńcy przekazują na nasze konto w ciągu roku. Koszty organizacji Przystanku Woodstock i Finału pokrywane są z wpłat sponsorów, o które Fundacja każdorazowo zabiega. Na koszty obsługi działalności statutowej (tj. działalności administracyjnej) składają się: koszty wynagrodzeń i świadczeń socjalnych osób zatrudnionych w biurze Fundacji, koszty utrzymania biura i środków transportu, usługi bankowe, pocztowe i telekomunikacyjne, prawne, kurierskie i przewozowe, materiałów biurowych, zużycie energii, czynsze, podatki i opłaty, ubezpieczenia itp. Koszty administrowania biura staramy się utrzymywać na jak najniższym poziomie. Jest to jednak trudne, ponieważ mając coraz większe poparcie społeczne - angażujemy się w coraz szerszy zakres działań medycznych związanych nie tylko z zakupem sprzętu medycznego, ale też z uruchamianiem coraz to nowych programów medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: WOŚP 08.01.12, 10:51 wieczna_zuza napisała: > Przekopiowane z innego forum: > > > Przyda się każdy grosz ale dobrze wiedzieć, że: 1) Właścicielami fundacji WOŚP > jest 5 osób w tym siostra Owsiaka 2) Nazwa została zastrzeżona jako: "WOŚP Kręc > ioła Mrówka Cała" gdzie część była nazwą firmy reklamowej siostry Owsiaka 3) Fu > ndacja z mocy ustawy może odpisywać do własnej dyspozycji 8% czystego zysku co > wynosi przeciętnie chyba 2,5 - 3mln zł zarobione w ciągi 1 dnia pracy przez wol > ontariuszy co daje po ok. 40 tyś / m - c dla każdego właściciela fundacji. Zate > m wystarcza na wybudowane wille z basenami. 4) Efektywność fundacji zysk / kosz > t społeczny wynosi chyba mniej niż 50%. To najbardziej marnotrawna impreza społ > eczna 5) Zbieranie i przetrzymywanie pieniędzy dla zysku na koncie jest sprzecz > ne z celem fundacji i intencją darczyńców 6) -Wydawanie ok.1,5 mln zł na Woodst > ok zamiast na deklarowany cel, jest sprzeczne z intencją darczyńców 7) -Wyposaż > enie kupione w porozumieniu z Funduszem Zdrowia jest oczywiście bilansowane w n > akładach na służbę zdrowia nie dając wiele poza zyskiem propagandowym i persona > lnym właścicieli fundacji. W stosunku do miliardowych żądań płacowych lekarzy i > nakładów na zdrowie, fundusze z WOŚP to są grosze (0,07%) 9) -Tyle samo zysku > przy 100% efektywności można otrzymać jeśli każdy pracujący zadeklaruje 2zł / r > ok z listy płac (17 groszy / m - c) bez dedykowanego zadęcia propagandowego. deser.pl/deser/1,83453,8920363,TOP_5_najbardziej_absurdalnych_mitow_o_WOSP__ZDJECIA_,,ga.html Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: WOŚP 07.01.12, 19:30 Popieram i daję pieniądze. Na kolędzie zawsze "oszczędzam" i koperty nie daję, bo wolę na WOŚP - cel konkretny i widzę tą autentyczną pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
damakama Re: WOŚP 07.01.12, 19:47 daję, popieram, sama pomagam organizując Wielką Aukcję Fantów u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: WOŚP 07.01.12, 19:51 daję, jutro dam wiecej, bo będzie zbierane na wcześniaki, a moja córka była wcześniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: WOŚP 07.01.12, 19:59 Tak, wspieram w miare możliwości. Zaraz na początku istnienia WOŚP zbierali na sprzęt dla noworodków i wczesniaków. Akurat krótko po tym miałam praktyki na noworodkach - niemal kazdy inkubator, każda pompa infuzyjna miały naklejki z czerwonych serduszek. To był niewielki, rejonowy szpital, gdyby nie WOŚP tego sprzetu może do dzis by nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
karra-mia Re: WOŚP 07.01.12, 21:30 tak, tak tak i nigdy nie zrozumiem, jak można nie popierać. Odpowiedz Link Zgłoś
hexe28 Re: WOŚP 07.01.12, 21:34 Zawsze popierałam i popierać w miarę możliwości będę. Jeśli nie mogę wyjść, to puszczam smsy, a jeśli mogę wyjść to wrzucamy z dziećmi do puszek Odpowiedz Link Zgłoś