Dodaj do ulubionych

Do posiadaczek pralki whirlpool

26.05.12, 11:34
Dwa miesiące temu kupiłam w/w pralkę, od początku coś z nią nie tak. Gdy włączę pranie bawełna 40st normalny jej czas to 2h45min ale przeważnie skracam to pranie przyciskiem szybki i zaczyna prać 1h 45min. Po około 30 minutach przełącza na zwykłe(długie pranie) ale nie za każdym razem tak się dzieje.
Czasem zdaża się też tak, że na wyświetlaczu zamiast godziny wyskakują same kreski.

Panowie z serwisu byli już kilkakrotnie, wymienili silnik, kolejnym razem programator. Jeden z serwisantów mówi, że pralka może skracać czas ale nie powinna wydłużac, drugi zaś, że to tylko elektronika i tak może się dziaćuncertain
Jak stwierdzili o wymianie pralki nie ma mowy, bo firma whirlpool będzie naprawiać do skutku.
Nie wiem co teraz zrobić, czy i jak żądać wymiany
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Do posiadaczek pralki whirlpool 26.05.12, 12:42
      Hmm, nie mam zadnego tak dlugiego programu, bo i po co? Ale moja pralka to Bauknecht, czyli tez srednia polka (chociaz chyba wyzsza niz Whirlpool?). Moja mama ma Whirlpool i klnie, na czym swiat stoi, bo drzwiczek zazwyczaj otworzyc nie moze...
    • vector40 Re: Do posiadaczek pralki whirlpool 26.05.12, 13:11
      Niestety kupiłaś chińskie gó.... Nie ma ratunku.
      • mamaewam Re: Do posiadaczek pralki whirlpool 27.05.12, 11:58
        odświeżam wątek
        • amoremio7 Re: Do posiadaczek pralki whirlpool 27.05.12, 14:41
          Ja przez 12 lat miałam whirlpoola otwieraną od góry i nie ani razu nie miałam z nią problemu,teraz mam pralkę tej samej firmy otwieraną standardowo ,w lipcu minie 5 lat i też bez żadnych awarii .Piorę codziennie a najdłuższy program u mnie to 2 godziny i 10 minut.
    • guderianka Re: Do posiadaczek pralki whirlpool 27.05.12, 16:26
      Mamy pralkę 1,5 roku. Raz wysiadł programator (ponoć ja zalałam ale wymienili )-poza tym-działa bez zarzutu. Nie wiem co Ci doradzić.
    • naomi19 Re: Do posiadaczek pralki whirlpool 27.05.12, 17:28
      Ja jestem posiadaczką pralki Whirpool i jest bezawaryjna.
      Co do wymiany - jeśli w trakcie okresu gwarancyjnego 2 razy zepsuje się ta sama rzecz, można zarządać wymiany na nową.
    • zuwka Re: Do posiadaczek pralki whirlpool 27.05.12, 20:30
      hmmm mam Whirpool "szósty zmysł". Bardzo dobra pralka. Nigdy nie miałam z nią problemu. Tak długi czas prania (ponad 2 h) mam tylko przy gotowaniu (temp. ok 90 st)
      Może trafił Ci się jakiś felerny egzemplarz??
      Moja matka też ma Whirpoola, i ostatnio wściekł jej się programator. Pranie trwało ze 6h. Ale jej pralka ma już 15 lat smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka