Dodaj do ulubionych

Najlepsze staniki

01.08.12, 12:19
Kochane mam taki problem nienawidzę moich staników. Po całym dniu w staniku mam dosyć uciskają,wbijają się. Nigdy nie kupowałam staników znanych firm ale teraz zamierzam wydać choćby małą fortunę aby poczuć się tak jakbym nie miała stanika.Dodam,że muszę mieć usztywnione miseczki ze względu na "antenki" smile. Proszę o marki biustonoszy według was najlepszych na świecie.
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 12:25
      nie chodzi o znane firmy ale o odpowiedni dobor stanika

wybierz sie do bra-fitterki, dobierze Ci stanik

osobiscie nosze staniki brytyjskiej firmy Freya
      • 18_lipcowa1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 12:27

> osobiscie nosze staniki brytyjskiej firmy Freya

ja tez,lubie
        • landora Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 13:04
          Ja też, śliczne, kolorowe i wygodne.
          • biotka Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 13:51
            I ja smile polecam, ale po dobraniu odpowiednim
        • thorgalla Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 13:55
          Do tej pory myślałam,że jestem panachowcem ale kupiłam ostatnio freję i to co ten stanik robi z piersiami powinno być zabronione wink zbiera i podnosi
          • pitahaya1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:10
            A ja Frei nie mogę nosić. On chyba jest wąskofiszbinowcem, o ile pamiętam. Mam, leży w szufladzie.
            • paartycja Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 15:36
              pitahaya1 napisał:

> A ja Frei nie mogę nosić. On chyba jest wąskofiszbinowcem, o ile pamiętam. Mam,
              > leży w szufladzie.
              >
              a może odsprzedasz? smile
              jaki rozmiar nosisz?
              • pitahaya1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 16:21
                Ten ma rozmiar 32F. To chyba Rio 3510, kolor szary, taki nietypowy.
                • paartycja Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 20:37
                  pitahaya1 napisał:

> Ten ma rozmiar 32F. To chyba Rio 3510, kolor szary, taki nietypowy.
                  >

dzięki-ale niestety za mały sad
                • amarulla Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 20:55
                  ja bym wzięła, serio smile rozmiar akurat, model mi się podoba smile do tej pory tylko panache od uświadomienia, a kusi mnie freyę spróbować. ile byś chciała za niego?
                • bachula_gr Re: Najlepsze staniki-pitahaya1-pokazesz???? 17.03.16, 11:30
                  Pokazesz ta freye 32F , jesli jeszcze masz? wink
                  • kai_30 Re: Najlepsze staniki-pitahaya1-pokazesz???? 24.03.16, 12:33
                    Po czterech latach? Trochę może być zleżała wink
                  • pitahaya1 Re: Najlepsze staniki-pitahaya1-pokazesz???? 01.04.16, 17:41
                    Po tylu latach to może niekoniecznie smile
                    A tamta Freya faktycznie przeleżała i poszła w diabły.
    • kocianna Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 12:41
      Tak jest. A namiary na brafitterki można znaleźć m.in. na lobby biuściastych. I dokładnie poczytać, bo przez jakiś czas ten nowy super ekstra stanik też uciska i jest niewygodny. Za to potem... cud miód malina i dekolt wyraźnie ładniejszy.
      • adwarp Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 13:23
        " I dokładnie poczytać, bo przez jakiś czas ten nowy super ekstra stanik też ucisk a i jest niewygodny"

już tak nie jestsmile w nowym staniku ma być nam wygodniesmile
        • bri Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 13:40
          W miarę wygodnie, ale z pewnościa - przynajmniej od pewnego rozmiaru w górę - nie da się osiągnąć uczucia, że się w ogóle nie ma stanika na sobie. Niezależnie od tego ile się za niego zapłaci. Są oczywiście mnie lub bardziej wygodne, ale jeśli nie chcemy, żeby wrzynały się ramiączka to z kolei obwód musi być obcisły.
          • thorgalla Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 13:53
            Bez przesady z tym ścisłym obwodem.
            Jak ktoś do tej pory chodził w rozlazłej osiemdziesiątce to ciężko będzie się przestawić od razu na ściśliwą siedemdziesiątkę.
            • kocianna Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 14:07
              No właśnie o to mi chodziło smile
              Bo jak się już nosi właściwy obwód, to nowy jest OK. Ale przejście ze słynnego 75B na 60E bywa bolesne, i to dosłownie.
              • princy-mincy Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 14:19
                ja przeszlam ze slynnego 75B na 60FF i tylko pierwsze pare dni czulam sie dziwnie (ale mnie nic nie bolalo), a teraz w ogole nie czuje, ze mam stanik, uwielbiam go
                • anyx27 Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 14:30
                  Ja lubię Minimizery z Triumpfa, Next i M&S też mają fajne staniki w normalnych rozmiarach. Tylko trzeba pamiętać o różnicy w rozmiarach UK i Eur.
            • bri Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 14:36
              Nigdy nie nosiłam źle dopasowanych biustonoszy, więc akurat problem przejścia z luźnego obwodu na ścisły mnie nie dotyczy. Przy 80K każda z moich piersi waży pewnie ok. 1-1,5 kg. Spróbuj sobie przytroczyć coś takiego do klatki piersiowej, tak żeby nie czuć, że cokolwiek tam masz. Nierealne.
              • mary_lu Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 15:04
                Chyba 80K to bedzie większa waga, mam 75H-70JJ i wydaje mi się, że to mój biust tyle waży. Ale mam dwa staniki (oba od Ewy Michalak), w których mój biust waży (odczuwalnie dla mnie) może tyle, co kostka masła.
                • bri Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 15:12
                  Ja też nie czuję tych kilogramów na szyji, ale mimo to nawet najlepszy biustonosz jest wyraźnie odczuwalny, szczególnie na koniec dnia - ucisk pod biustem i odciśnięte czerwone ślady na ramionach są moją codziennością od lat.
                  • mary_lu Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 15:16
                    Moją nie, tzn. mam dwa takie staniki od Ewy, inne, choć "uświadomione" nie są aż tak dobre - gdzieś tam fiszbina kłuje wieczorem w pachę, inny obciera pod piersią...
                    • bri Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 15:30
                      Od Ewy żadnego akurat nie mam, w moim rozmiarze oferuje w ogóle tylko 4 modele, wszystkie na specjalne zamówienie z czasem oczekiwania 2 tyg. Szanse na przymierzanie i przebieranie w rozmiarach i modelach zerowe.
                      • mary_lu Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 15:43
                        Może nie powinnam za kazdym razem wymieniać firmy, bo tez nie sądzę, żeby effuniaki były idealne dla każdego (mnie nawet nie wszystkie modele pasują). Raczej chodziło mi o napisanie, że po latach noszenia dobrych staników, które były ogromna ulgą po latach noszenia kiepskich, trafiłam jeszcze na ideał, który znów zrobił mi kolosalną róznicę w wyglądzie i komforcie noszenia. Być może, przynajmniej w teorii, do niemal każdego biustu mieszczącego się w jakiejkolwiek rozmiarówce, można dopasować stanik, który nie uwiera i nosi się tak, jakby biust nic nie ważył.
                        • bri Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 01.08.12, 16:18
                          Pocieszające.
          • mikams75 Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 17.03.16, 11:40
            co z tego, ze nie beda sie wrzynaly ramiaczka jak w ciasnym obwodzie bedzie wyplywac gora i dolem jesli ktos nie ma samych kosci? Paskudnie to wyglada jak sie wylewa pod bluzka nawet u szczuplych osob, ktore maja po prostu za ciasne w obwodzie staniki.
            • mary_lu Re: widać dawno nie byłaś na forum biuściastych:) 17.03.16, 12:02
              Żeby narobić sobie wałków na tułowiu, potrzeba przede wszystkim za małych misek i lekko za luźnego obwodu. Wiem, że trudno w to uwierzyć, ale tak po prostu jest, jak ktoś zajmował się brafittingiem, albo ma rodzinę pełną tłustych cycatych bab, to przetestował to wielokrotnie.

DOPASOWANY, dobrze obejmujący i podtrzymujący obwód (a nie za ciasny), plus wystarczająco duże miski, do których zostały wgarnięte całe piersi, również spod pach i spod starego obwodu, bardzo zmniejsza wałki wokół stanika, zwłaszcza "skrzydła" na plecach i "bułki" pod pachami.
    • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 12:44
      dołączam się do przedmówczyń: Lobby Biuściastych, Stanikomania, Stanikowa mapa świata. Te trzy hasła sobie wpisz w gogle i czytaj, czytaj i czytaj. Tzn mapę sobie pooglądaj i znajdź najbliższy sklep smile I nie przerażaj się nadmiarem informacji. Aha a na Stanikomanii polecam gorąco i przede wszystkim dział: biust na żywo.
    • aniuta75 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 12:50
      Mi najbardziej odpowiadają Curvy Kate, ale dziewczyny maja rację - wybierz się do odpowiedniego sklepu, gdzie pani pomoże Ci w doborze biusthaltera wink.
      A może napisz z jakiego miasta jesteś, to dziewczyny podpowiedzą gdzie masz iść a gdzie nie smile.
    • kondolyza Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 12:53
      najlepsze na świecie kupuje od dawna w peachfield.pl - naprawdę warto, mimo że nie ajtansze. mozna cos wygrzebac na przecenie.
      • pitahaya1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 13:00
        Do wyszukiwarki mogliby dołączyć 70H.
    • martishia7 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 13:09
      Kilka ulubionych biustonoszy mam z M&S, ale kupione w Anglii, do Polski co do zasady takich rozmiarów nie sprowadzają. Podstawowe moje staniki noszone najczęściej to Panache.
    • man_po_prostu_man Nie chowaj antenek! 01.08.12, 13:10
      Dlaczego kobiety-matki nie chcą być już seksi??
    • tagal Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:04
      marki, za które zapłacisz trochę więcej pieniędzy nie dadzą Ci satysfakcji jeśli źle dobierzesz rozmiar. Główna zasada jest taka, że jak zmierzysz się CIASNO pod biustem to odejmij 5cm np jeśli pod biustem masz np 78 cm to Twój rozmiar to 70. Zaleca się aby pod biustem było ciaśniej ponieważ wtedy biustonosz utrzymuje i unosi biust. Biust nie powinien być unoszony za pomocą ramiączek. Następnie zmierz luźno obwód biustu i rozmiar skonsultuj z tabelą danego producenta. Jeśli teraz nosisz np 75C, to pewnie się zdziwisz, że po zmierzeniu powinnaś nosić 70D smile

a jakie aktualnie marki nosisz ?
      • anka_z_lasu Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:36
        Nie zawsze te pięć centymetrów mniej będzie dobrym wyborem. Może być Ci po prostu za ciasno i zniechęcisz się do tak dobranych staników. Niektóre 75tki bywają ciasniejsze od 70tek a nawet i 65tek. Proponowałabym raczej zasadę: dobrze dobrany obwód stanika to nie najciaśniejszy, w jaki możesz się zapiąć, ale najluźniejszy, który jeszcze nie podjeżdża do góry. W staniku MUSI Ci być wygodnie już w sklepie. Nie ma, że się rozciagnie, że mostek się ułoży i fiszbiny nie będą gniotły w żebra. Może tak, może nie. Często nic się nie rozciąga ani nie układa a nienoszony stanik ląduje w szufladzie. Więcej - często stanik wygodny w przymierzalni potrafi Cię katować po kilku godzinach. Więc, podkreślam, może być ścisły, ale nie może być za ciasny (za luźny też nie).
      • elaelisheva Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:37
        Wybacz, ale biust w rozmiarze miseczki H (nie mówiąc już o np. K), nie da się utrzymać li i jedynie cisnym obwodem. Ramiączka tutaj też niestety trzymają i muszą być odpowiednie.
        • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:42
          w zeszłym roku do kostiumu kąpielowego kupiłam sobie 65H smile Nie jest to żadne monstrum. Teraz schudłam ale nadal będę twierdzić że nie ma czegoś takiego hak biust H czy K smile
          • elaelisheva Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:46
            Owszem jest, w połączeniu z obwodem oczywiście. Użyłam pewnego skrótu myślowego...
            • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:53
              ale właśnie ten skrót jest powielaniem złego i mylącego stereotypu. Bo zupełnie inny jest biust 65E i 90E, 65H i 85H itd, dlatego nie mozna mowić o rozmiarze stanika używając tylko litery. Bo potem się koduje że Deee to taaki wielki biust że jak powiem że noszę 65G to każdy widzi arbuzy albo i dynie konkursowe.
              • elaelisheva Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 15:16
                W stosunku do całej sylwetki to są arbuzy, niestety. Obiektywnie, objętość 65 H będzie mniejsza niż 90 H, ale w stosunku do całości sylwetki, to jedno i drugie to jest bardzo duży biust.
                Sama też taki mam, i moje córki też, więc swoje wiem.
                • mary_lu Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 15:25
                  No coś Ty, mój biust miewa i większą literkę, ale nie robię za kobietę z arbuzami.
                • m_incubo Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 16:35
                  No co ty, to raczej średniaki. Chyba, że faktycznie posiadaczka 65G jest poza tym wyjątkowo wątłej postury smile
                  Arbuzy (wizualnie) mam niestety ja, bo noszę 70GG/65H przy bardzo drobnej i bardzo szczupłej budowie, ważę 54 kilo przy 170 cm. A moja znajoma, z tym samym rozmiarem, tyle że już z zupełnie inną figura, wygląda jakby miała sporo mniejszy biust.
                  Jeśli mogę coś doradzić założycielce wątku, to zdecydowanie brafitterkę. Dobranie pierwszego dobrego stanika dla nowicjuszki może okazać się dość karkołomnym zadaniem smile
                • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 20:20
                  taaa, zwłaszcza ze na ten sam biust nosilam zamiennie: 65g, 65GG, 65J i 65H w kostiumie kapielowym. czyli mialam biust G, GG, h oraz J jednocześnie?smile ciekawa teoria.
                • jolunia01 Re: Najlepsze staniki 03.08.12, 23:52
                  elaelisheva napisała:

> W stosunku do całej sylwetki to są arbuzy, niestety. ...
                  > Sama też taki mam, i moje córki też, więc swoje wiem.

Wątpię. Chyba nigdy nie widziałaś arbuza. 32(70)HH, a taki mam, to zaledwie średni biust.
                  • princesswhitewolf Re: Najlepsze staniki 12.11.15, 12:46
                    nosze 36 GG. Prosze mi nie dokuczac. w 34H tez sie wcisne ale nie bede sie meczyc bo lubie dychac swobodnie a czasy gorsetow zakonczyly sie wraz z koncem 19tego wieku
                  • mamusia1999 Re: Najlepsze staniki 29.03.16, 19:19
                    ja wyjelam duisiaj z paczki 32HH panache sportowy na fiszbinach. i jednak sie wystraszylam.
                    ale to pewnie dlatego, ze jest to stsnik na maksa zabudiwanym wiec na oko tej miski jest ze 2 razy tyle, co w balkonetce.
                    swoja droga jest o jedno H za duzy.

niemniej...hm....pod pizamki np. kupilam sobie takie zupelnie elastyczne podtrzymadła, bez zadnych szwow, haftek etc. to die nazywa WYGODA wink
        • kammik Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 16:34
          elaelisheva napisała:

> Wybacz, ale biust w rozmiarze miseczki H (nie mówiąc już o np. K), nie da się u
          > trzymać li i jedynie cisnym obwodem.

Wybacz, ale szerokorozmiarowe straplessy też istnieją i trzymają smile
    • thea19 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:15
      po ciazy musialam zmienic wszystkie staniki i sie uswiadomoc rozmiarowo. pani brafiterka wsadzila mnie w 70H, przymierzylam z milion modeli, wybralam dwie freye. scisle jak cholera, po calym dniu swedzi mnie skora pod stanikiem i mam piekne sine slady. przedluzka sprawy nie zalatwila a staniki po ponad roku dalej sa ciasne. ps wkurza mnie reczne pranie formowanych miseczek, dodatkowo obie popekaly przy kokardce pod wierzchnim materialem.
      jedyne co jest ok, to formowanie piersi - dobrze je zbieraja i trzymaja wysoko.
      • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:17
        może pora na poszukanie innych modeli? Niekoniecznie z formowanymi miseczkami, uwierz mi te miękkie też potrafią pięknie zebrać piersi.
        • thea19 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 16:18
          miekka mam freye lucy. ksztalt taki sobie ale te wrzynanie sie na bokach.... jeszcze jednym minusem stanikow na wiekszy cyc jest niemoznosc zalozenia wycietej bluzki bo stanik widac pod pacha i na dekolcie. raz kupilam sobie sukienke kopertowa na wesele i doooopa, stanik wylazil mi przodem i amarantowa koronka lucy walila po oczach. kiedys nie mialam takich problemow.
          • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 20:34
            to trzeba poszukac dobrego plunga zamiast balkonetki. Wiem że nie kazdemu podchodza ale polecam popróbowac tych od Ewy Michalak.
            • thea19 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 21:03
              mam takiego www.naturallyclose.co.uk/shop/freya-deco-moulded-plunge-underwired-bra/sg054/product/details/show.action?pdBoUid=5368#colour:,size:
              cisnie na bokach tak samo jak lucy za to mozna zalozyc wycieta sukienke. chcialabym sobie kupic fajny stanik bez ramiaczek ale chyba to niemozliwe bo to raczej gorset sie utrzyma (raz mi babka w sklepie dala do mierzenia ale kosztowal ponad 300 i sobie odpuscilam)
              • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 21:14
                popatrz na te
                www.ewa-michalak.pl/search.php
                www.ewa-michalak.pl/search.php
                mam nadzieję że linki wyjdą. Jeżeli nie to wejdź na strone sklepu i w kategorii krój wyszukaj sobie plunge - PL oraz strapless - ST.
              • franczii Re: Najlepsze staniki 02.08.12, 06:26
                mam strapless frei deco. Polecam ze wzgledu na to jak trzyma. Obskakuje w nim wszystkie wieczorowe imprezy i wesela. Trzyma sie jak doklejony cala noctongue_out
    • drinkit Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:23
      Dla mnie Calvin Klein, jest taka linia "zabudowana" dla pełniejszych biustów, nie pamiętam jak się nazywa. Biustonosze genialne, mam 3 i nie zamierzam kupować innych. Wszystko zgodne ze złotymi zasadami wygodnych staników.
      • mary_lu Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:39
        CK ma już coś dla pełniejszych biustów? Wow, to chłopak się rozwinął, bo jeszcze kilka lat temu miał w ofercie dziwaczne miseczki doczepione do wielgachnych, z cienkich taśm uszytych obwodów.

Panache, Freya, Curvy Kate, Fantasie, ale przede wszystkim - Ewa Michalak. Usztywniane staniki od niej piorę w pralce (40 stopni, program bawełna) i suszę w suszarce i dopiero po pół roku takiego maltretowania i noszenia niemal dzień w dzień są zniszczone.
        • drinkit Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:42
          No też się zdziwiłam, bo ta bielizna zwykle kojarzyła mi się z chudymi dziewczęto-chłopcami bez piersi. A tu taka niespodzianka.
          • mary_lu Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:52
            To przejdę się do sklepu sprzedającego jego bieliznę, bo trochę się nawzdychałam nad pięknymi odcieniami cielistych czy szarych staników CK.
          • k1k2 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 21:18
            excuse me?
            ja nosze 32B, CK wlasnie, czyli jestem chude dziewcze-chlopiec bez piersi?
            • drinkit Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 22:15
              Nie panikuj, chodziło mi o lansowany typ urody przez firmę CK (przynajmniej kiedyś). Tak, dokładnie z tym mi się kojarzyła, dopóki nie weszłam o ich bieliźnianego sklepu.
              • k1k2 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 22:57
                panikuje bo ja jestem taki typ tongue_out
    • elaelisheva Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:44
      Bezfiszbinowce najlepsze ma Anita. Na LB nazywane są chomątami, ale za to są super wygodne. Nie unoszą biustu tak jak fiszbinowce, ale jest całkiem ok. Fiszbinowce Anita też ma ok, ale to wszystko zależy od tego, czy ich fiszbina będzie dla Ciebie odpowiednia.
      Poza tym Freya...
      Dużo też zależy od rozmiaru miseczki, bo np. do E, to jest dużo dobrych firm. Problem zaczyna się przy większych biustach.
      • paskudek1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:48
        żaden problem tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać i co to znaczy duży biust. Panache, Freya, Curvy Kate, Miss Mandalay, Pour mua?, Ewa Michalak, Dalia, Comexim, Milena - to sa nazwy firm, polskich i brytyjskich szyjących konkretną rozmiarówkę dla większej ilości kobiet. A nie tylko słynne 75B czy 80E. Tylko trzeba pomierzyć, a nie na hurra. Ja sama na jeden i ten sam biust nosiłam ze 3 czy 4 rozmiary staników.
        • elaelisheva Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 15:03
          Ja to wszystko wiem, naprawdę nie musisz mnie biustowo uświadamiać. Jestem uświadomiona wystarczająco długo.
          Odpowiadałam na post założycielki wątku...
          A problem w mniejszych miastach nadal jest, bo poprzymierzać trzeba mieć gdzie i co.
      • gemmavera Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 21:26
        elaelisheva napisała:

> Bezfiszbinowce najlepsze ma Anita. Na LB nazywane są chomątami, ale za to są su
        > per wygodne. Nie unoszą biustu tak jak fiszbinowce, ale jest całkiem ok.

Powiem szczerze, że dla mnie "jest całkiem ok" to zdecydowanie za mało. Nie oczekuję od dobrego stanika, żeby było ok - ma być super i koniec.
        Zresztą przy moim wcale nie tak dużym rozmiarze (noszę 65 FF/G) nie wyobrażam sobie, żeby bezfiszbinowiec dawał chociaż cień efektu "jest całkiem ok". wink
        A wygoda? Wszystkie staniki mam na fiszbinach i wszystkie są wygodne.
        Mój faworyt to freya eleanor.
    • grave_digger Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 14:57
      jeszcze 3 lata temu nienawidziłam swojego biustu w niedobranych stanikach. nigdy przenigdy żaden nie pasował. okropienstwo. potem nagle przeczytałam o złym rozmiarze. no dobra. rozmiar już był ok, ale wciąż staniki nie te. aż pewnego pięknego dnia pewna forumka odsprzedała mi Freyę za co będe jej do końca życia wdzięczna. już sie nie wstydzę swego biustu - kiedyś 85D, dziś 75 F/G. nie mam dziś w domu innego stanika niż Freya. na początek możesz kupić uzywaną.
    • tully.makker Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 15:22
      Dla mnie krolem krolow jest niepodmienie Deco Frei.

Tylko musze uwazac, bo biust mam pod broda (taki uniesiony) i nie widze jak ide wink
    • paartycja Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 15:43
      freya- zdecydowanie smile
      model najlepszy dla mnie to rio- z tych ,które miałam przyjemność nosić.
      poza tym panache,niektóre lepelki
      przymierzam się do zakupu panache cleo i coś ewy michalak
      noszę 70GG
      • m_incubo Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 16:38
        No to jesteśmy rozmiarowymi bliźniaczkami wink
        • paartycja Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 20:38
          m_incubo napisała:

> No to jesteśmy rozmiarowymi bliźniaczkami wink

przybij piątkę bliźniaczko big_grin
      • heca7 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 17:03
        Jako smarkula zaczynałam od Triumpha. Kupowałam u rudej babki na Grochowskiej kiedy jeszcze nie było do niej żadnych kolejek wink Potem poczułam się pewnie i wypłynęłam na szersze wody w poszukiwaniu innych marek. Tak trafiłam na Palmersa i Chantelle. Jestem bardzo zadowolona, lubię te staniki. Chantelle są niezniszczalne, jak już chcę wyrzucić to mi szkoda bo całkiem dobrze jak na stary wyglada wink Nie piorę ręcznie, tylko w pralce. W tej chwili mam rozmiar 75D.
    • mayaalex Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 20:47
      Chantelle. Uwielbiam je i po pierwszym dopasowaniu rozmiaru moge kupowac bez przymierzania. Normalnie nosze 70D, w czasie ciazy i karmienia piersia 70E. Nienawidze tych brzydkich stanikow do kp wiec kupuje Chantelle z miekkimi miseczkami i po prostu je zsuwam troche i czuje sie jak normalna kobieta a nie aseksualna fabryka mleka wink Sa bardzo trwale i wytrzymale na pranie, mysle ze warte swojej ceny.
      • heca7 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 23:53
        Hehe smile Tak samo robiłam.
    • agni71 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 21:15
      Ja sie wyłamie troche z forumowego trendu i polecę pogardzanego Triumpha. Idealnie pasuje mi ich 70F. Oczywiście mało mają modeli w tym rozmiarze, ale cos tam zawsze znajdę. Mam jeden stanik Frei 65 F (wzięlam 65, bo sugerowałam sie tymi radami, że ma byc ciasno uncertain) No i niestety jest tak ciasno, że nosic go nie mogę, do tego jest strasznie wysoki pomiędzy miseczkami i wbija mi się w mostek (pod pachami zresztą też)... rzymierzam sie do stanika od Michalak, tylko u niej wg pomiarów wychodzi, że powinnam wziąc 75D - czy faktycznie ich rozmiarówka aż tak różni sie od innych?
      Z Triumpha ostatnio kupiłam sobie taki
      e-bielizna.pl/photo/Lovely_Touch_WHP.jpg
      - super leży, i faktycznie nie czuc, ze sie ma biustonosz, a wieczorem na ciele nie ma pręg i odcisków smile
      Na plus dla Triumpha - staniki są bardzo trwałe. Ostatnio wyrzuciłam jeden (rzszedł się materiał w jednym miejscu), który mial 8 lat. Zawsze piorę w pralce, w woreczku do prania bielizny.
      • wpak Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 21:33
        Noszę Freya ale maja bardzo mały wybór białych za którymi przepadam. Za to kolorowych od groma. Tylko wybierać.
    • suazi1 Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 22:56
      Moim nr 1 są push up-y z secret possessions. Żaden inny nie robi taaakiego dekoltu wink
    • mynia_pynia Re: Najlepsze staniki 01.08.12, 23:31
      Noszę 70 E i jestem osobiście bardzo, bardzo wkurzona bo kocham staniki nisko łapane z przodu takie zbierające i uwydatniające a w tym rozmiarze już nie ma takich, oczywiście mogę kupić sobie 75D i tak czasem robię, ale po miesiącu jest za luźny w obwodzie - na szczęście nie mam zapięcia na łopatkach ani też piersi na brzuchu, ale to nie to.
      Fajne staniki ma Samanta, Dama Ker, Dalia - polskie firmy.
    • franczii Re: Najlepsze staniki 02.08.12, 06:17
      Ja sie odnalazlam w staknikach Frei.
      Ale nie czuje sie tak jakbym stanika nie miala. Tzn. jesli jest balkonetka usztywniana sama fiszbina to czuje sie jakbym nie miala ale jak jest calkowicie usztywniany z pogrubiona muiseczka typu deco lub strapless to juz jednak go czuje. Mam tez half cupy i je tez czuje zwlaszcza na obwodzietongue_out Ale dekolt wyglada bajecznie.
    • wedlowka Re: Najlepsze staniki 03.08.12, 11:26
      Dziękuję wszystkim za pomoc. Na początek myślę,że zakupię Freye,tyle o tej marce pozytywnych opinii smile
      • marzeka1 Re: Najlepsze staniki 03.08.12, 12:49
        Większość życia nosiłam- źle i standardowo- 75B lub C- szok przeżyłam, gdy wyszło, że jestem jednak 70F- dziś kupiłam sobie 3 staniki Esotiq (akurat mają wyprzedaż kolekcji) właśnie 70F- piękne wzory, cudownie się nosi- za 3 staniki zapłaciłam prawie 170 zł.- jak na staniki tak pięknie eksponujące piersi, cena przestępna.
        • ledzeppelin3 Re: Najlepsze staniki 03.08.12, 12:52
          Panache, Samanta, a najchętniej bez stanika
    • zuwka Re: Najlepsze staniki 03.08.12, 13:15
      mam jeden taki ukochany stanik firmy SAMANTA. Dobrany idealnie! na początku uciskał żebra, ale teraz przywykłam smile nie uciska a piersi o niebo lepiej wyglądają.
      nie ważna marka. Ważne odpowiednie dopasowanie
    • princesswhitewolf Re: Najlepsze staniki 12.11.15, 12:23
      Fantasie, Fauve, Panache, Freya tez moze byc

Te pierwsze dwie to ta sama firma. Zaleta jest to ze biust nie tylko unosza ale I do srodka ustawiaja.

Sprobuj Jasmine fantasie, rewelacja moim zdaniem

A jesli masz maly biust to kup cos Walforda bo tam maja metode na unoszenie biustu bez drutow. Stanik po prostu ma rodzaj sztywnej gumki pod biustem. niestety przy moim rozmiarze to nie zadzialaloby pomijajac ze nie produkuja powyzej C albo D
    • dk98 Re: Najlepsze staniki 07.03.16, 10:09
      Polecam Ci staniki triumpha . są wygodne fiszbina nie wychodzi nie wbija się w ciało. Ja kupuję na ekubas wejdź i sobie zobacz może znajdziesz coś dla siebie wink Zaufana strona przesyłka do max 3 dni smile
      Polecam Karolina
    • bachula_gr Re: Najlepsze staniki 17.03.16, 11:27
      Nie bede oryginalna jako posiadaczka 32F wiekszosc moich stanikow a takze strojow kapielowych (bikini, tankini) to Freya. Wylacznie fiszbinowce.
      Sportowy Panache na gimnastyke ale do biegania o niebo Shock Absorber'y (czarny I bialy zajezdzam na zmiane).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka