Dodaj do ulubionych

Boli mnie kark

26.08.12, 08:11
Mam spięte mięśnie i nie mogę spać z bólu. Parę dni przeleżałam w szpitalu z przepracowania, doprowadzili mnie do stanu używalności, ale kark nadal mnie boli.
Masaż z różnych przyczyn nie wchodzi w grę, m.in. dlatego, że jest to dla mnie czynność tak wysoce erotyczna, że nawet w wykonaniu personelu medycznego może się skończyć orgazmem, co jest, delikatnie mówiąc, zawstydzające. A męża mam trochę daleko i raczej nie może przyjechać.
Nie mam pojęcia jak rozluźnić obręcz barkową.
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: Boli mnie kark 26.08.12, 08:17
      poszukaj w necie ćwiczeń na dyskopatię odcinka C. np. to - www.milmed.ovh.org/kr_szyjny.htm

te też są dobre - www.cwiczenia.com.pl/modules/news/article.php?storyid=84

posmaruj się jakimś żelem/maścią, i ponaciągaj mięśnie wg. istrukcji. i powtarzaj te ćwiczenia kilka razy w ciągu dnia przez jakiś czas, powinno puścić. zdrówka!
    • shellerka Re: Boli mnie kark 26.08.12, 10:41
      mam czasami to samo i wchodzę pod gorący prysznic i sobie takim mocnym strumieniem masuję ten kark i ramiona
    • na_pustyni Re: Boli mnie kark 26.08.12, 10:53
      a do tego maść rozgrzewająca i jakaś apaszka na noc
      • lib Re: Boli mnie kark 26.08.12, 11:12
        Jakiegoś mydocalmu ci nie zapisali? Nie powinno tak boleć. To znaczy powinni cię chyba doprowadzić do takiego stanu, żeby nie bolało. Mydocalm pomógłby natychmiast.
    • annajustyna Re: Boli mnie kark 18.06.13, 18:57
      Napisala, ze masazu nie chce i nie moze...A ten szpital to tez na kark, czy przy okazji?
    • peggy_su Re: Boli mnie kark 18.06.13, 19:20
      A może jakiś delikatny masażer ekektroniczny? Uwielbiam jak mi takie coś plecy masuje.
    • mamusia1999 Re: Boli mnie kark 18.06.13, 19:25
      pamietasz ze szkoly krazenie samymi barkami" bardzo dokladne. moze byc z hantelkami.
      zazywaj magnez (jakis dobrzepryzswajalny, np. magnerot), na poczatek uderzeniowo jakies 200% dawki dziennej, az sie bufory napelnia. cieplo, cieplo, cieplo. akupunktura.
      aha, tak ze 2-3 dni to bym sobie pozwolia na wylaczenie bolu metoda chemiczna. obawiajac sie bowiem bolu, nie ruszamy sie naturalnie i spina nas sam lek przed nim. to pogarsza problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka