Dodaj do ulubionych

Toalety w szkolach

30.11.12, 12:28
Czy w szkolach Waszych dzieci sa w toaletach dostepne nawilzane chusteczki (ewentualnie bidety)?
Obserwuj wątek
    • chomiczkami Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 12:30
      https://htcclub.pl/images/smilies/hahaha.gif
      • jola-kotka Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 12:34
        Z cala pewnoscia bidety inaczej to patologiczna szkola z ktorej trzeba jak najszybciej zabierac dziecko.
    • jowita771 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 12:36
      big_grin
      Jasne.
    • aquarianna Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 12:37
      mnb0 napisała:

> Czy w szkolach Waszych dzieci sa w toaletach dostepne nawilzane chusteczki (ewe
      > ntualnie bidety)?

Cieszymy się jak jest papier suspicious
      • piekielna-diablica Re: Toalety w szkolach 01.12.12, 00:23
        hehe ja w dzieciństwie cieszyłam się jak skobelki od kabiny nie były pourywane big_grin
    • lauren6 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 12:44
      big_grin big_grin big_grin
    • bella_roza Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 12:45
      oczywiście. tylko hołota posyła dzieci do szkoły bez bidetu.
    • mnb0 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 13:08
      To widze, ze Was rozbawilam. smile
      No dobra, bidet, OK, duza inwestycja.
      Ale dlaczego nie ma chociazby tych chusteczek? Gdzie tkwi problem? Brak zapotrzebowania?
      • aquarianna Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 13:14

> Ale dlaczego nie ma chociazby tych chusteczek? Gdzie tkwi problem? Brak zapotrz
        > ebowania?

Powtarzam - cieszymy się, jak w ogóle jest jakikolwiek papier toaletowy, więc sam/a sobie odpowiedz na pytanie w czym tkwi problem, że nie ma chusteczek nawilżanych smile
        Inna sprawa, że dzieciaki by te chusteczki wrzucały do muszli, więc ...
        • mnb0 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 22:35
          > Inna sprawa, że dzieciaki by te chusteczki wrzucały do muszli, więc ...
          Dlaczego by je wrzucali do muszli? Papier toaletowy tez wrzucaja?
          I rozumiem, ze chodzi Ci o brak finansow. Ale przeciez w wielu szkolach jest najnowoczesniejszy sprzet komputerowy, tablice interaktywne itp. Chusteczki nawilzane to przy tym pikus.
          • demonii.larua Re: Toalety w szkolach 01.12.12, 00:09
            A Ty jak się podcierasz to papier wrzucasz do śmietnika?
            Nawilżanych nie wolno spłukiwać w klopie.
            • nanuk24 Re: Toalety w szkolach 01.12.12, 01:00
              > Nawilżanych nie wolno spłukiwać w klopie

technika na tyle poszla do przodu, ze robia takie, ktore splukiwac mozna.
          • katriel Re: Toalety w szkolach 01.12.12, 00:43
            > > Inna sprawa, że dzieciaki by te chusteczki wrzucały do muszli, więc ...
            > Dlaczego by je wrzucali do muszli? Papier toaletowy tez wrzucaja?
            No wrzucają. Ty nie wrzucasz? To co robisz z zużytym papierem toaletowym?

Tylko że papier można, bo się rozpuści. A chusteczki nie. Jak dziecko w domu
            używa zwykłego papieru, to i chusteczki będzie wrzucać. Odruchowo.

> I rozumiem, ze chodzi Ci o brak finansow. Ale przeciez w wielu szkolach jest na
            > jnowoczesniejszy sprzet komputerowy, tablice interaktywne itp. Chusteczki nawil
            > zane to przy tym pikus.
            Pikuś? Chusteczki nawilżane kosztują kilka złotych za paczkę kilkadziesiąt sztuk,
            czyli z grubsza licząc 10 gr sztuka. Jeśli w szkole jest 500 dzieci, każde raz dziennie
            korzysta ze szkolnej toalety i zużywa przy tym dwie chusteczki, to w ciągu 200 dni
            nauki (tyle chyba ma rok szkolny?) na chusteczki pójdzie 500x2x0,1x200=20000zł.
            Ze cztery tablice za to mozna dostać.
      • gryzelda71 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 14:13
        Brak kasy.
    • yenna_m Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 13:40
      no jasne
      są też marmurowe posadzki i stylizowany biały montaż wysadzany swarovskim
    • hanalui Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 13:59
      mnb0 napisała:

> Czy w szkolach Waszych dzieci sa w toaletach dostepne nawilzane chusteczki (ewe
      > ntualnie bidety)?

Mam patologiczna szkole i patologiczny zaklad pracy. Ni h.. bidetow i nawilzanych chusteczek. Chusteczkowego nawilzanego papieru toaletowego tyz niet.
      Jest za to normalny papier, umywalki, woda, mydlo i suszarki do rak. Jak jakies dziecko nie lubi uzywac suszarek powinno nosic reczniczek. Chyba wystarcza bo rodzice nie poruszyli na zadnym spotkaniu problemu jaki jest w twoim poscie.

I myslalby kto ze polskie spoleczenstwo takie czyste...latem wystarczy wejscie do publicznego srodka transportu i mozna pasc od ilosci i czestotliwosci uzywania mydla i wody smile
    • beverly1985 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 14:10
      Ale po co? Nie znosze chusteczek nawilzanych, do niczego ich nie uzywam, pozostawiają takie dziwne poczucie lepkości. Jak idę gdzies gdzie moge się ubrudzić zabieram ze sobą malutki reczniczek nasączony wodą- czystą wodą.
    • kropkacom Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 14:11
      Młodzież twierdzi, że nie ma. A szkoda. W domu używamy.
      • carmita80 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 15:09
        Nie ma, jest ciepla woda, papierowe reczniki do wycierania rak i papier tolatewy w kabinach.
        • carmita80 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 15:09
          A no i mydlo w plynie w dozownikach jest.
          • mysz1978 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 15:56
            carmita - szkola publiczna??????????

w "mojej" tez to wszystko jest, n oale to szkola niepubliczna, oddana do uzytku 4 lata temu.
            Z kolei rejonowa ma takei kible jakie byly 30 lat temu... strach wejsc uncertain
            • carmita80 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 17:39
              Tak, szkola panstwowa. Wszystkie tak maja, to przeciez standard. Nie mieszkam w pl.
              • mysz1978 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 17:56
                carmita80 napisała:

> Tak, szkola panstwowa. Wszystkie tak maja, to przeciez standard. Nie mieszkam w
                > pl.

no to wszystko jasne big_grin
                • leyla76 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 18:32
                  Ciekawa jestem w jakim to kraju? Tez nie mieszkam w Polsce, a takich udogodnień to w naszych szkołach nie ma. Wcześniej mieszkałam w UK i tez tam tylko papier toaletowy. Dodam jeszcze, ze ja tez prawie w żadnym domu budżetu czy nawilzanych chusteczek na stałym wyposażeniu łazienki czy WC nie widziałam, NO chyba ze ktoś ma małe dzieci to wtedy idzie spotkać.
                  • magata.d Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 22:48
                    "Dodam jeszcze, ze ja tez prawie w żadnym domu budżetu czy nawilzany
                    > ch chusteczek na stałym wyposażeniu łazienki czy WC nie widziałam, NO chyba ze
                    > ktoś ma małe dzieci to wtedy idzie spotkać."

Budżetu to ja tez jeszcze w żadnej łazience nie widziałam, ani domowej, ani zadnej innej tongue_out
    • mariken Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 19:23
      Szkola panstwowa, w lazience sa dozowniki z mydlem (pelne!), reczniki papierowe i papier toaletowy w kabinach. Dostalam maila z rady rodzicow ze dodatkowe fundusze przeznaczono na zakup wiekszych pojemnikow na mydlo i reczniki (teraz sa plastilowe, beda batdziej wytrzymale metalowe z meridy). Mieszkam w PL.
      • mysz1978 Re: Toalety w szkolach 30.11.12, 19:30
        nic, tylko pozazdroscic... szkoda ze takie elementarne rzeczy jakie mamy w domach, sa jeszcze wciaz "nowoscai" w szkolach confused
      • baltycki Re: Toalety w szkolach 01.12.12, 00:54
        mariken napisała:

> Szkola panstwowa, w lazience sa dozowniki z mydlem (pelne!),
        pelne - znaczy nieuzywane smile
        • mariken Re: Toalety w szkolach 01.12.12, 08:45
          często uzupełniane smile))
          • wioskowy_glupek Re: Toalety w szkolach 01.12.12, 10:57
            Wygrałaś właśnie plebiscyt na niajgłupsze pytanie na forum big_grinbig_grinbig_grin

BRAWO !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka