11.07.04, 07:46
Jest parę zapachów, które uwielbiam np. zapach świeżo zmielonej kawy, zapach
cynamonu i migdałów ( w prezencie od mojej pzyjaciółki otrzymałam z Avonu
płyn do kąpieli migdałowy - uwielbiam go ! ). Nie chodzi mi teraz o zapachy
perfum. Bardzo gbym chciała od czasu do czasu poczuć takowy zapach w całym
moim mieszkaniu. Kupiłam świece aromatyzowane ale w czasie palenia się
poprostu nie pachną.
Czy Wy równieć macie zapachy, które lubicie ? Czy znacie może sposób na to
aby w moim domu pachniało kawą, cynamonem lub migdałami ?

Pozdrawiam Was - lea
Obserwuj wątek
    • agab51 Re: zapachy 11.07.04, 09:50
      również uwielbiam zapach świeżo mielonej i zapażonej kawy, ale jeszcze lepiej,
      gdy w komplecie z mleczną czekoladąsmile
      dla mnie jednak najfajniejszy zapach to zapach świeżo wypranego prania, ale
      takiego wysuszonego koniecznie na świeżym powietrzu, i tak by nie było czuć
      środków piorących. podobnie ze świeżo wywietrzoną pościelą. moje kołdry i
      poduchy mogłyby całe dnie i przez okrąglutki roczek wisieć na balkonie.
      i to chyba tyle.
      pozdrawiam.
      aga
    • barbin Re: zapachy 11.07.04, 11:00
      Tak samo: świeżo mielona kawa, pranie suszone na wietrze, a do tego zapach
      pieczonego ciasta, to ciepło-słodkie powietrze unoszące sie w domu, ach.....
    • edytkus Re: zapachy 11.07.04, 21:15
      Lubie zapachy wspomniane wyzej oraz zapach swiezo skoszonej trawy, powietrza po deszczu, oceanu i
      jeziora (pod warunkiem ze nie pachnie szlamem), zywej choinki na swieta, a takze zapach domu -
      niektore mieszkania maja specyficzny "swojski" zapach/klimat (nie zawsze pozytywny). Kawy nie pijam
      a ciast nie wypiekam ale czesto kupuje swiece zapachowe o takiej woni - zapalam i juz jest atmosfera smile
      Mozna tez kupic (np. w Ikei) potpouri czyli suszone rosliny polane pachnacym olejkiem - ja nie
      przepadam.
      • sugar_mama_danielcia Re: zapachy 11.07.04, 22:54
        bzu, iglastego lasu, zapach swiezego chleba, zapach glowki mojego synka smile)

Sugar
        • anatemka Re: zapachy 11.07.04, 23:09
          nr 1: jaśmin
          a poza tym: powietrze po burzy, pranie suszone na wietrze.
    • g.a.b.i Re: zapachy 12.07.04, 11:30
      Ja uwielbiam zapach konwalii, jaśminu i kawy.
      Z zapachami kwatowymi to nie ma problemu - kupuję dswiezacze elektryczne
      AIRWICK. Pachną około 2 miesięcy.

Co do cynamonu i migdałow to popatrz w sklepach z chinskimi rzeczami lub w
      chemicznych, Mają tam takie olejki zapachowe- kosztują około 4-5zl. Mozna
      pokropić tym filtr od odkurzacza i wtedy caly domek bedzie pięknie pachniał.
      • mammamija Re: zapachy 12.07.04, 14:31
        Zdecydowanie zapach koperku- takiego młodego, dopiero pokrojonego...i młodych
        ziemniaczków...Takich olejków chyba nie ma...niestety...
        Mammamija
        • l.e.a Re: zapachy 12.07.04, 17:39
          Już mam obiecane olejki smile ino mi teraz trzeba kominek zakupić.
          Edytkus - kupuję świece zapachowe ale one w ogóle nie pachną w czasie spalania
          się uncertain
    • mamaszyma Re: zapachy 13.07.04, 10:16
      a ja lubie zapach mojego synka, cynamonu, siana, benzyny (ale teraz juz tak nie
      pachnie jak kilka lat temu, no i oczywiście nie chciałabym żeby mi w domu
      pachniałao benzyna) prania suszonego na słoneczku, swieżo pieczonego ciasta
      itd, czyli standard, ale oprócz tego uwielbiam zapach.... stópek moejgo psa,
      złwaszcza jak spi. I nosek takiego spiącego psa, pachna cudnie... Mam nadzieje
      że nie jestem jakś zboczona?
    • vase Re: zapachy 15.07.04, 16:56
      No to ja nie bede oryginalna smile Zapach swiezo zmielonej kawy (ale parzonej juz
      nie, lee!!), zapach konwalii i frezji, ten kopereczek (ziemniaczkami) tez mnie
      bierze smile). Zapach mojego synka, zapach morza, swiezej poscieli, cieplego
      ciasta.. Ale najbardziej uwielbiam zapach letnich wieczorow!! Po prostu
      pobijaja wszystko. Czasem na ochotnika ide mezowi po papierosy wieczorowa pora
      (chodze naokolo, zeby dluzej smile) i wtedy nie moge sie wystarczajaco nawachac :-
      ) Ide, wacham i sie normalnie "spuszczam" smile)) (Sorry za dosadnosc) Orgazm,
      jak nic smile)))) Zaluje tylko, ze nie mam wiekszej pojemnosci pluc smile))
      • epaula1 Re: zapachy 17.07.04, 22:35
        ... uwielbiam wchodzić do domu, gdzie jest niemowle, po prostu uwielbiam ten
        zapach maleńkości. W domu u mnie zawsze jest oliwka, stosuje ją
        do "aromaterapii", jak mam doła.

pozdrawiam
        paula
        • xerius Re: zapachy 18.07.04, 09:24
          Jak sie urodzila nasza corcia ( pierwsze dziecko), maz podgrzewal w rondelku
          oliwke dla niemowlat zeby w domu pachnialo dzidziusiem. smile
          Ja przepadam za zapachem spiacych dzieci, jest wlasnie taki dzidziusiowy , mimo
          ze dzieci juz duze ( 2 i 4 latka ).
          Poza tym w aucie wieszam "choinke" o zapachu pina colady, slodko, ale
          przyjemnie. A u mnie w lazience pachnie truskawkami ( taki zapach co sie wklada
          do kontaktu ).
          Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka