Dodaj do ulubionych

kolejny papiez byc czarny

14.02.13, 22:33
tak wymyslilam
kardynalowie niech sie zamysla, pokombinuja i wykoncypuja
jesli przepowiednie glosza ze czarnoskory papiez bedzie ostatnim przed koncem swiata, to niech wybiora takiego wlasnie

alesz owieczki beda karno-potulne
no kto by nie byl, jak sie nostradamusy zaczna spelniac?
duzo mozna ugrac

tak jakos Faraon mi sie przypomnial...
Obserwuj wątek
    • konwalka w tytule pozarlo mi musi 14.02.13, 22:34

• echtom Re: w tytule pozarlo mi musi 14.02.13, 23:08
        A już myślałam, że Ty pisać jak Kali smile Nie wierzę w końce świata, ale jak sobie uświadomiłam to, o czym piszesz, poczułam się nieswojo.
        • konwalka Re: w tytule pozarlo mi musi 14.02.13, 23:11
          a widzi!

i oddasz ostatni grosz za obietnice ocalenia, nie?
          to polityka psze pani
    • wespuczi Re: kolejny papiez byc czarny 14.02.13, 23:12
      a ja na dzomonsterze wyczytalam ze byl juz jakis ciemnoskory i do tego swietym zostal.
      • konwalka Re: kolejny papiez byc czarny 14.02.13, 23:27
        ale ze papa?
        musi karnacja ciemna i tyle
        • wespuczi Re: kolejny papiez byc czarny 14.02.13, 23:33
          www.joemonster.org/art/22357/Papieskie_ciekawostki
          gugiel mowi ze niby nie ma dowodu na to ze byl czarnoskory, ale byl z afryki i na obrazkach kakaowy.
          • czar_bajry Re: kolejny papiez byc czarny 14.02.13, 23:44
            Oj tam oj tam słusznie mówią iż Niemiec pracuje do emerytury a Polak do śmiercitongue_out

Mam tylko nadzieję iż Stasia nie wybiorą na Biskupa Rzymu....
    • konwalka Re: kolejny papiez byc czarny 14.02.13, 23:40
      to by oznaczalo ze koniec swiata juz byl
      • wespuczi Re: kolejny papiez byc czarny 14.02.13, 23:55
        ech ta przepowiednia chyba jeszcze gorsza niz ta majow, nie dosc ze byl juz czarny, to wedlug wikipedii benek byl 265, a malachiasz przepowwiedzial 112, takze hmm ... wyglada na to ze juz byl, koniec swiata znaczy sie.
        • opium74 Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 11:00
          i znowu przegapiłam koniec świata???
    • twoj_aniol_stroz Jestem ZA! 15.02.13, 07:46
      Tak, jak najbardziej jestem za tym, żeby był czarnoskóry, żeby wybrał imię Piotr i żeby wszystko było tak jak w przepowiedniach big_grin I nie będzie końca świata, ale ludziska wreszcie przeczytają ze zrozumieniem co na temat końca świata w ewangelii stoi big_grin
      Przy Bożym poczuciu humoru to jak najbardziej jest możliwe big_grin
      • aszlan Re: jestem za 15.02.13, 10:05
        twoj_aniol_stroz 10/10 smile

• to_ja_tola Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 10:10
      Takie robicie z siebie wyrozumiałe...Geje ok,małżeństwa homo ok i dalej...A jakoś nie potraficie zrozumieć,że ktoś wierzy w Boga i ma swoją wiarę.
      Wk..wia mnie to wasze ciągle nabijanie sie i wytykanie wiary.Co to k...wa jest?!
      Muzułmanie,Jehowcy i cała reszta tak was już nie bawi?
      Cy ja osoba wierząca czepiam się innych religii?! nie! więc nie czepiajcie się mojej religii też.
      • lubie.garfielda Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 10:19
        tylko połączenie wiary w Boga i przepowiedni Nostradamusa mocno się gryzie.

Chyba, że jesteś z parafii mojej znajomej która wyznaje zasadę panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek... i nad wnuczętami uroki odczyniała po mszy niedzielnej uncertain
        • aszlan Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 10:31
          I we wszystkie inne przepowiednie też. Z drugiej strony czy ze względu na podejrzenia konwalki papież nigdy nie będzie mógł być z Afryki?
          • ceide.fields Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 11:12
            Z RPA może być big_grin
            • aszlan Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 13:10
              Z RPA? w sensie że bialy rodowity Afrykanin? to już konwalke trzeba zapytać czy może być? wink
      • ksionzka Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 14:50
        Bo jak to mówią jak się czegoś boimy to się wyśmiewamy ażeby w swych oczach uczynić to mniej wiarygodnym co mam dać spokój naszemu sumieniubig_grin. Nie bój żaby wszytko ma swój cel.

Co do przepowiedni. Każda może być interpretowana na wiele sposobów i mieć 5 dno. Nie podniecałabym się. Jeżeli Bóg istnieje to mam wrażenie, ze będzie miał masochistyczną potrzebę zgładzenia jak największej liczby niewiernych oraz tych, którzy nie wierzą bo potrzebują bardziej namacalnych dowodów wiec nie będzie ułatwiał sprawy i wypełniał przepowiednie w sposób oczywisty i opisany. Nie czaruj się autorko. tongue_out
      • caroninka Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 15:23
        Ja tu nigdzie nie zauwazylam, by ktos wysmiewal wiare w Boga. Jak staram sie nie wypowiadac na temat kosciola, tak teraz nie wytrzymam. Jesli ktos wierzy w Boga powienien szanowac i respektowac Jego slowa. W tym momencie staje sie dla mnie wiara kosciola balwochwalna jak stad na Marsa. Kto decyduje o tym, ktory smiertelnik jest "swiety"? Bog?! Kto co rusz wymysla jakies poronione swieta, nie majace nic wspolnego z Bogiem, a raczej kolidujace ze Slowem Bozym? Dziwi Cie, ze ludzi to oburza czy wrecz niektorych smieszy?
        • ksionzka Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 15:28
          "Ja tu nigdzie nie zauwazylam, by ktos wysmiewal wiare w Boga"
          "Dziwi Cie,
          > ze ludzi to oburza czy wrecz niektorych smieszy?"

No fajne, fajne.
          • caroninka Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 15:40
            Rozlozyc Ci na czesci pierwsze? Tak trudno Ci rozroznic wiare w Boga od wiary w zlote cielce?
    • amonette Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 14:58
      Może kolejny masowy schiz odpłynął by w mrok dziejów...

A zresztą papieże Afrykańczycy już byli, niejacy Wiktor (IIw), Miltiades (IVw), Gelaza, Teodor I z Palestyny, kilku Syryjczyków (VIIIw)...

na wiki jest lista wszystkich znanych papieży, nawet współistnienie papieża urzędującego i eks to żadna nowość, do tego były czasy, ze było aż trzech papieży w jednym czasie i każdy z tytułem wink
      • amonette Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 15:09
        Jeszcze a propos końca świata - w Watykanie miejsce na ścianie na portrety papieży się ponoć skończyło... Trzeba kolejnych wieszać na ścianie obok...
        A to już naprawdę niedobrze uncertain
      • konwalka wypraszam sobie 15.02.13, 15:11
        wypraszam sobie jakobym skupiala sie tylko na jednym wyznaniu
        pisalam juz o prolongatach konca swiata skrupulatnie przepowiadanych przez Sj ( potem odwolywali te konce)
        o tym, jak starszy zboru o piczy kuak zatrudnil mojego ojca jako kierownika budowy sali krolestwa, by tuz przed podpisaniem umowy napomknac, ze w sumie to oni kasy nie maja, ale taki kierownik to osiagnie wiecej bo zycie wieczne na zielonych pastwiskach (slowo honoru)
        o muzulmanach zza sciany takoz pisalam gdy od godziny 17 w czas ramadanu dali tak popalic swoim zawodzeniem ze prawie sama zaczelam wyc

zarzut o atakach tylko na jenda religie uwazam za odparty
    • mary_lu Re: kolejny papiez byc czarny 15.02.13, 15:33
      Jakiego by tam nie wybierali, zawiesiłabym na kilka tygodni wątki komunijno-bierzmowaniowo-chrzcinowe, jest szansa, że ten moloch piźnie, będzie jeden kłopot mniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka