Tak mnie naszło... Było już na forum parę tematów typu "na czym nie oszczędzacie", "czego nie opłaca się kupować taniej" itp. Pójdę dalej - kupujecie produkty tzw. marek luksusowych? Załóżmy, że bierzemy na tapetę "sztandarowe", najczęściej podrabiane firmy - Chanel, Miu Miu, Dior, Louis Vuitton, Versace, Burberry, Fendi itd. Macie coś tych firm, kupujecie tego typu produkty? Jeśli tak, to widzicie jakąś różnicę (poza logiem

) w jakości, zestawiając np. torebkę LV za 1000€ z torebką innej, mniej znanej firmy za (przykładowo) 100-200€? Czy uznajecie "ponadczasowość" takich modeli jak sławetna Chanel 2.55?
Przyznam że pytam z ciekawości, bo sama jak na razie nie mam nic z tych marek w swojej szafie. Zastanawia mnie skąd tak duża ilość osób, które są w stanie wydać naprawdę dużo na jakiś ciuch czy dodatek konkretnej firmy - ale czy to jest snobizm, czy cena realnie idzie w parze z jakością? W życiu "macałam" tylko torebki LV i według mnie są naprawdę ładne i wyglądają porządnie, ale zastanawiam się, czy cenę podbija głównie monogram, czy te rzeczy naprawdę są SUPER. Sama kiedyś chciałabym taką mieć, ale głównie ze względów estetycznych, a podrabiania nie popieram. Jeśli macie jakieś doświadczenia, to podzielcie się proszę