13.03.13, 15:14
Jak widać sam pan bóg ma problem jakiego to kardynała zrobić swoim zastępcą tu na ziemi. Bo przecież gdyby nie miał z tym problemów to duch święty raz dwa i wskazałby nawet w pierwszym głosowaniu na odpowiedniego Tatę .Widać że mają dużo a pazurkami ci panowie skoro sam bóg w niebie nie bardzo wie co z tym zrobić smile)
Obserwuj wątek
    • kosheen4 Re: Konklawe 13.03.13, 15:31
      kolter-xl napisał:

> Jak widać sam pan bóg ma problem jakiego to kardynała zrobić swoim zastępcą tu
      > na ziemi.

spoko, to dopiero drugi dzień, młyny boże mielą powoli ale sprawiedliwie wink
      społeczeństwo informacyjne domaga się wiadomości natentychmiast, a operacja ta w przeszłości zajmowała całe tygodnie, miesiące a nawet lata.
      gdyby miało to wspomóc uzdrowienie chorej atmosferki wokół KK, jak dla mnie mogą sobie radzić a radzić smile
      • kolter-xl Re: Konklawe 13.03.13, 15:39
        kosheen4 napisała:

> spoko, to dopiero drugi dzień, młyny boże mielą powoli ale sprawiedliwie wink
        > społeczeństwo informacyjne domaga się wiadomości natentychmiast, a operacja ta
        > w przeszłości zajmowała całe tygodnie, miesiące a nawet lata.
        > gdyby miało to wspomóc uzdrowienie chorej atmosferki wokół KK, jak dla mnie mog
        > ą sobie radzić a radzić smile

No tak............ ale jak mówi prorok ; bóg zna serca ludzkie . Czy w tym wypadku każde jest jednakowo czyste smile) czy raczej jednakowo zbrukanie ? Stad ten brak jednomyślnej natchnionej samym duchem świętym decyzji smile)
    • aneta-skarpeta Re: Konklawe 13.03.13, 15:36
      mnie generalnie wszystko jedno kogo wybiorą, natomiast obsmiałam sie wczoraj, jak w amerykańskiej telewizji pokazali ankietę, pytali ludzi, co myslą o NOWYM PAPIEZU

i ludzie mówi, ze fantastyczny, że wspaniały, ze bardzo sie cieszą
      wink
      • peggy_su Re: Konklawe 13.03.13, 15:41
        Widzialam big_grin takie to typowe dla Amerykanów wink
      • kolter-xl Re: Konklawe 13.03.13, 15:45
        aneta-skarpeta napisała:

> mnie generalnie wszystko jedno kogo wybiorą, natomiast obsmiałam sie wczoraj, j
        > ak w amerykańskiej telewizji pokazali ankietę, pytali ludzi, co myslą o NOWYM P
        > APIEZU
        >
        > i ludzie mówi, ze fantastyczny, że wspaniały, ze bardzo sie ciesząwink

Banda przygłupów ,szczęśliwa ze ich głupie gęby pokażą w TV smile)
    • peggy_su Re: Konklawe 13.03.13, 15:42
      Jest takie powiedzenie, ze pierwszego dnia konklawe papieza wybiera człowiek, drugiego dnia diabel, a dopiero trzeciego dnia Bog.
      • kolter-xl Re: Konklawe 13.03.13, 15:47
        peggy_su napisała:

> Jest takie powiedzenie, ze pierwszego dnia konklawe papieza wybiera człowiek, d
        > rugiego dnia diabel, a dopiero trzeciego dnia Bog.

No a kto w takim razie jak konklawe trwało 3 lata smile)
        • peggy_su Re: Konklawe 13.03.13, 18:59
          Widocznie się właśnie te trzy frakcje tak długo spierały wink
          • anyx27 Re: Konklawe 13.03.13, 19:09
            Hurrraaa wink
          • kolter-xl Re: Konklawe 13.03.13, 19:59
            peggy_su napisała:

> Widocznie się właśnie te trzy frakcje tak długo spierały wink

Tzn Bóg Tato , Bóg Syn , Duch Święty nie mogli sie w niebie dogadać ?? smile)
      • demonii.larua Re: Peggy :D 13.03.13, 19:27
        To się trafił diabelski papież? big_grin
        • anyx27 Re: Peggy :D 13.03.13, 19:31
          Czyli bedzie czarny ja smoła big_grin
          • anyx27 Czarny JAK smoła n/t 13.03.13, 19:31
            • kolter-xl Re: Czarny JAK smoła n/t 13.03.13, 20:04
              Kunta Kinte I smile)
          • peggy_su Re: Peggy :D 13.03.13, 19:44
            Fajnie by było, ten Afrykański kardynał taki spotnaniczny.
        • peggy_su Re: Peggy :D 13.03.13, 19:36
          hehe zabawnie wyszło wink
        • thorgalla Re: Peggy :D 13.03.13, 19:36
          Ojca dyrektora i frakcję moherowych beretów trafiłby szlag big_grin
          • kolter-xl Re: Peggy :D 13.03.13, 20:06
            thorgalla napisała:

> Ojca dyrektora i frakcję moherowych beretów trafiłby szlag big_grin

Rydzo to ma w nosie , dopóki daje sowite łapówki biskupom dopóty nic mu nikt nie zrobi .
        • kolter-xl Re: Peggy :D 13.03.13, 20:03
          demonii.larua napisała:

> To się trafił diabelski papież? big_grin

Benek papież jeszcze jako główny inkwizytor (to nie żart)Krk Ratzinger napisał książkę wywiad -Sól Ziemi , np napisał tam ze w średniowieczu kościół posiadał swoje domy publiczne.Zapytany przez dziennikarza prowadzącego ten wywiad , dlaczego .Benek powiedział ze ; kościół lubi mieć wszystko uporządkowane.
    • kerri31 Re: Konklawe 13.03.13, 15:44
      Bóg nie zajmuje się problemami wybrania kolejnego obżartusa na stołek.
      • kolter-xl Re: Konklawe 13.03.13, 15:50
        kerri31 napisała:

> Bóg nie zajmuje się problemami wybrania kolejnego obżartusa na stołek.

Widziałem w TV jak wchodzili do tej kaplicy kładli rękę na biblii , mówiąc coś takiego ;"Przyrzekamy, zobowiązujemy się i przysięgamy" Co na te przysięganie Jezus smile)

" Słyszeliście również, że powiedziano przodkom: Nie będziesz fałszywie przysięgał, lecz dotrzymasz Panu swej przysięgi. A Ja wam powiadam: Wcale nie przysięgajcie - ani na niebo, bo jest tronem Bożym; ani na ziemię, bo jest podnóżkiem stóp Jego; ani na Jerozolimę, bo jest miastem wielkiego Króla. Ani na swoją głowę nie przysięgaj, bo nie możesz nawet jednego włosa uczynić białym albo czarnym. Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie. A co nadto jest, od Złego pochodzi."
        • wtopek Re: Konklawe 13.03.13, 19:46
          zajmij się swoją kocią wiarą pacynko

chociaż i tak zastanawia mnie twoje nieustające zainteresowanie Bogiem poprzez codzienne forumowe dyżury big_grin
          • kolter-xl Re: Konklawe 13.03.13, 20:08
            wtopek napisał:

> zajmij się swoją kocią wiarą pacynko

Ile empatii i miłości bliźniego w tych słowach smile)

> chociaż i tak zastanawia mnie twoje nieustające zainteresowanie Bogiem poprzez
            > codzienne forumowe dyżury big_grin

Kiedy piszesz bóg ,masz przy okazji skojarzenie z bogiem ? odbija ci czy co a co wy macie katolicy wspólnego z bogiem Biblii ??
            • wtopek Re: Konklawe 13.03.13, 21:22
              przykro mi ptysiu, jestem protestantem

grzesznym, więc zachowuję sobie prawo do odrobiny słabości w postaci przeczołgania forumowego fanatyka smile
              • kolter-xl Re: Konklawe 13.03.13, 21:52
                wtopek napisał:

> przykro mi ptysiu, jestem protestantem

No a przeciwko czemu protestujesz ?

> grzesznym, więc zachowuję sobie prawo do odrobiny słabości w postaci przeczołga
                > nia forumowego fanatyka smile

No a który to ten fanatyk i w jaki sposób go tu przeczołgałeś , jakieś konkrety ?
    • ola_fatyga Nowy papiez bedzie CZARNY 13.03.13, 20:10
      co by postraszyc owieczki
      • kolter-xl Re: Nowy papiez bedzie CZARNY 13.03.13, 21:16
        No a jako ktoś kto ma najprawdopodobniej krew na rękach , to na pewno mu się uda .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka