sofi84 21.03.13, 18:40 czym ścieracie kurz? i jakiś preparatów stosujecie ewentualnie, do wycierania mebli. jak o nie dbacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jematkajakichmalo Re: walka z kurzem 21.03.13, 19:02 Normalnie ukradlas mi watek!! Mialam wlasnie o tym pisac, ze sie zakochalam... w Swifferze!!!!! a dokladnie tej malej miotelce ze zmiennymi wkladami! Genialne, genialne, genialne!! Dlaczego nie odkrylam tego wczesniej?? Wreszcie w ciagu kilku minut powycieralam katy i zakamarki, ktore scierki nie widzialy jakies 3 lata Nic sie nie kurzy, kurz lapie ze hej, rewelka, nie moge sie nachwalic allegro.pl/swiffer-miotelka-do-zbierania-kurzu-4szt-z-niemiec-i3050239879.html Miotelke kupuje sie raz, a potem dokupuje wklady. Moze nie sa najtansze, ale naprawde warto wydac na to kazdy pieniadz. Mi starcza taki wklad na raz, ale mam naprawde bardzo duze powierzchnie i sporo zakamarkow. Jasne, mozna to pewnie uzywac kilka razy, ale ja tak lubie wyczyscic i wyrzucic i potem nowego uzyc Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: walka z kurzem 21.03.13, 20:11 a to taka sama końcówka, jaką ma pronto duster? Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: walka z kurzem 21.03.13, 20:42 Nie wiem, nie znam pronto duster, ale sie zainteresuje W przypadku swiffera nie sadzilam, ze reklama naprawde nie klamie Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re:P.S. 21.03.13, 20:47 Popatrzylam i u nas w ogole tego nie ma (ja mieszkam w Niemczech). Tak na pierwszy rzut oka wyglada troche inaczej jak swiffer, ale opinie ma tez bardzo dobre. Cenowo wychodzi prawie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: walka z kurzem 21.03.13, 21:41 swiffer jest rewelacyjny i nie tylko miotelka, ale sciereczki jednorazowe swiffer do podlogi moga tez sluzyc do wycierania kurzy. Uzywam tego od lat. - Dzis jestem w nastroju nieprzysiadalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
hakeldama Re: walka z kurzem 21.03.13, 23:05 Ja co prawda używam ściereczki z mikrofibry i wody, ale zauważyłam że: -brak dywanów, zasłon, firanek -ograniczona liczba tzw.durnostojek -przejście na tryb minimalistyczny - tzn pozbywasz się części rzeczy, których nie używasz lub robisz to rzadko -odpowiednia organizacja rzeczy - większośc schowana, odpowiednie organizery i pudła (dzięki ci Boże za sklep Ikea) zdecydowanie pomaga utrzymać czystość i kurzu jest mniej Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska25 Re: walka z kurzem 22.03.13, 09:45 Gdybym tylko mogła wymienić swoje dwa piece kominkowe na c.o., wówczas wszelkie wypowiedzi na temat kurzu mogłyby mieć sens. Póki co, to dla mnie walka z wiatrakami, którą codziennie na nowo i bez końca toczę już kilka ładnych lat. Ale fakt faktem, ze brak dywanów i wszędobylskich dupereli to mniej sprzątania z kurzu Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: walka z kurzem 22.03.13, 10:10 Czy dywanow to nie wiem, bo dopiero na panelach/parkiecie widac to ustrojstwo Ale na pewno mniej doopereli = latwiejsze sprzatanie. Tak czy tak miotelka swiffera stala sie moja idolka. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: walka z kurzem 22.03.13, 21:14 podpisuję się pod tymi słowami ale dopiszę jeszcze białe meble, na których kurz tak samo się gromadzi jak na ciemnych, ale na białych go nie widać, no jak najmniej durnostojek. Odpowiedz Link Zgłoś
olakociak Re: walka z kurzem 22.03.13, 15:56 Taką łapką z mikrofibry kupioną w biedrze za jakieś 7 zł. Kocham ją miłością wielką. Polecam z czystym sumieniem - ma dodatkowy plus, że druga strona pięknie poleruje lustra albo mój zakichany lustrzany piekarnik na którego wypucowanie traciłam zawsze mnóstwo siły, bo ciągle się robiły maziaje. A łapką moment i bez smug mam finito Odpowiedz Link Zgłoś
karola12336 Re: walka z kurzem 12.08.13, 09:28 Mój sprawdzony środek to Pronto. Jeszcze się nie zaiwodłam. Bardzo dobrze radzi sobie z kurzem , przy czym ładnie pachnie i odświeża pokój Naprawde dobry, nie wiem dlaczego niektórzy sprzedawcy w sklepach z meblami go odradzają. Stosuje środki Pronto juz od paru lat i nic sie nie dzieje złego. Jezeli interesuje was jakiś sklep internetowy z duzym wyborem srodków czyszczacych to polecam tę: www.superkoszyk.pl/settings.php?filter_remove=all . Często są nowe promocje, szybka dostawa i ani razu jeszcze sie nie zaiwodłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś