15.06.13, 21:50
czy któraś z ematek wie, co można odliczyć od dochodu aby dostać to świadczenie ? wprowadzili limit 1922 zł na osobę , czy jak ktoś przekracza o pare złotych to może sobie np. odliczyć wydatki za bilety od dochodu ?
Obserwuj wątek
    • przystanek_tramwajowy Re: becikowe 15.06.13, 21:56
      olewka100procent napisała:

> czy któraś z ematek wie, co można odliczyć od dochodu aby dostać to świadczenie
      > ? wprowadzili limit 1922 zł na osobę , czy jak ktoś przekracza o pare złotyc
      > h to może sobie np. odliczyć wydatki za bilety od dochodu ?

Tak i za tampony oraz podpaski też można sobie odliczyć. Tylko za prezerwatywy i antytabsy nie można, bo od tego to przyrost naturalny maleje. big_grin
    • olewka100procent Re: becikowe 16.06.13, 12:14
      heh to nawet nie było śmieszne
      • angazetka Re: becikowe 16.06.13, 12:58
        Sorry, ale twoje pytanie było.
    • e_r_i_n Re: becikowe 16.06.13, 16:53
      O, to może jak sobie odliczę kredyt na mieszkanie, to się załapię na ulgę na dziecko?
    • moje.m Re: becikowe 16.06.13, 17:16
      olewka100procent napisała:

> czy któraś z ematek wie, co można odliczyć od dochodu aby dostać to świadczenie
      > ? wprowadzili limit 1922 zł na osobę , czy jak ktoś przekracza o pare złotyc
      > h to może sobie np. odliczyć wydatki za bilety od dochodu ?

można tampony sobie odliczyć, chyba sie powtarzam?
      • olewka100procent Re: becikowe 16.06.13, 21:35
        widzę, że jednak zorientowana jestem bardziej w temacie, sorki przeceniłam wasze możliwości . Odliczyć od dochodu małżonka można np. alimenty na dziecko z poprzedniego małżeństwa, są też inne odliczenia, niestety nie wiem jakie a tutaj na forum jak widać się nie dowiem .. pozdrawiam i dobrej nocki smile
        • e_r_i_n Re: becikowe 16.06.13, 22:06
          Wiesz, ja tam wolę zarabiać i nie rozkminiać takich tematów.
    • katiko Re: becikowe 17.06.13, 12:10
      tak, jest cos takiego ze koszt dojazdu do pracy mozesz sobie odliczyc od dochodu, szczegolnie jesli mieszkasz gdzies pod miastem. natomiast nie wiem, czy jak mieszkasz w miescie to tez.
      Generalnie ja mieszkalam kiedys pod Gdanskiem a pracowalam w Gdansku (15min autobsem od domu do pracy) i wiem, ze koszt miesiecznego odliczalam od dochodu.

Poza tym jest kupa rzeczy ktore mozesz sobie odliczyc w zaleznosci od dochodu i zawodu, np. wiem ze kiedy odliczalam internet.

Poczytaj jakie jest obecne prawo w tej kwesjii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka