arwena_11 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 13:21 Bo nie mają kiedy gotować? Gosposia gotuje dla wszystkich księży pracujących w danej parafii, dla gości itd. U nas jest nią mama proboszcza. Gotuje i sprząta "reprezentacyjną część plebanii. Każdy ksiądz swoje "mieszkanie" utrzymuje sam w czystości, a na posiłki schodzi do wspólnej sali. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka25 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 13:27 u nas proboszcz MA zeby miał co b....c za darmo, hehehe, niestety taka prawda,zeby było raźniej na wspolnych wczasach, żeby obiadek ugotowala, kolacje, sniadanko itp, podłogi ztarła toż to facet tylko w kiecce, niech zniosa ten celibat, przynajmniej nie bedzie ludzi w oczy razic to co robia Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 14:12 > Bo nie mają kiedy gotować? ? To co oni robia caly bozy dzien? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:33 U nas uczą w szkole, odprawiają msze, zajmują się różnymi grupami parafialnymi, spowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
pfegele Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:38 Normalny czlowiek jakos daje sobie rade z przyrządzaniem posilkow, a ksieza zapracowani jak pracownicy w hucie, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
basia_400 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:48 CAŁY czas to robią? Dosłownie CAŁY, bez chwili wytchnienia? To kiedy załatwiają potrzeby fizjologiczne? Kiedy jedzą? Wszak to czasu wymaga, a jak oni tak zapracowani.... Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 17:10 A co ty się czepiasz? Płacisz za tą gospodynię? Co komu przeszkadza, że inny ma kucharkę, sprzątaczkę? Sama chętnie bym korzystała jakbym miała pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
helufpi Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 13:25 Bo zażywna, lubiąca ploteczki starsza pani na plebanii to taka parafialna kontrola społeczna, żeby ksiądz się na pewno dobrze prowadził Jak nie ma to skąpy albo podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:02 Gospodyni musi byc w wieku kanonicznym, ale dlaczego akurat "zazywna" i lubiaca ploteczki ? Ksiadz jak chce moze sobie sam gotowac, albo mama o niego przyjezdza co tydzien i mu na caly tydzien gotuje. Jak chce tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:09 Jakby do jakiejś kobiety mama przyjeżdżała, żeby na cały tydzień jej nagotować, byłaby pośmiewiskiem całej okolicy. U faceta, a tym bardziej u księdza uchodzi. Co za... Odpowiedz Link Zgłoś
pfegele Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:40 No wlasnie, bardzo to zastanawiajace Wiekszosc ksiezy to niestety kaleki zyciowe zupelnie oderwane od rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
cherry.coke Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 13:32 Bo do gotowania i sprzatania konieczne sa jajniki Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 14:17 No na to by kurna wygladalo. Nie moga se sami gotowac? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 14:14 najlepiej spytaj u źródła nie mam pojęcia, nigdy księdzem nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 15:59 Bo co do zasady, mają dwie lewe rączki z racji płci. Odpowiedz Link Zgłoś
lajente Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:09 Bo w KK mężczyźni zostają księżmi, biskupami i papieżami a kobiety sprzątają kościół i gotują na parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:14 > Bo w KK mężczyźni zostają księżmi, biskupami i papieżami a kobiety sprzątają ko > ściół i gotują na parafii. Dlatego i z wielu jeszcze innych powodów niezmiernie i nieodmiennie zadziwia mnie, dlaczego tyle kobiet należy do Kościoła Katolickiego, mimo całej tej dyskryminacji. Ktoś mi wyjaśni? Odpowiedz Link Zgłoś
lajente Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:21 Och, pokorą jest cnotą, a gdyby Jezus chciał by kobiety były księżmi wybrałby którąś na apostoła - tak zdaje się to sobie tłumaczą. Co prawda znajomy stwierdził, że żaden apostoł nie był czarnoskóry, a wielu księży jest (jak to jednego określił Rydzyk - nie umył się?) ale podobno kolor skóry nie miał znaczenia, jedynie płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:27 Żaden z apostołów nie był również Polakiem, a jakoś to nie przeszkadza rodakom w święceniach. Itd, itd... Mimo wszystko zawsze niepomiernie dziwi mnie, jak ktoś może należeć i chcieć należeć do wspólnoty, która go dyskryminuje, nieważne czy chodzi o kobiety i KRK, czy gejów i narodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
pfegele Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:46 Wypadaloby zalozyc watek z pytaniem do katoliczek, dlaczego przynaleza do instytucji, ktora z zalozenia traktuje je jak narzedzie szatana Mnie by to przeszkadzalo szczerze mowiac... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love datego, że ksieza to elita - ematki bogatsze też 31.08.13, 16:40 mają gosposie i sprzątaczki. Tak to już jest, że hołota gotuje u elity i pracuje na nią. A wszystkie śmieszki i udowadnianie że chodzi o seks są nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
pfegele Re: datego, że ksieza to elita - ematki bogatsze 31.08.13, 16:43 Nie na miejscu bo? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: datego, że ksieza to elita - ematki bogatsze 31.08.13, 17:15 Bo gospodyni musi być w wieku kanonicznym, czyli po pięćdziesiątce co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
pfegele Re: datego, że ksieza to elita - ematki bogatsze 31.08.13, 17:22 Wiek kanoniczny... To moze lepiej najac kucharza w wieku obojetnie jakim? Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: datego, że ksieza to elita - ematki bogatsze 31.08.13, 17:35 > To moze lepiej najac kucharza w wieku obojetnie jakim? Toz ksieza byliby w siodmym niebie, gdyby mieli mlodych chlopcow od ... nomen omen...kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: datego, że ksieza to elita - ematki bogatsze 31.08.13, 17:26 Hłe, hłe, hłe. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 16:57 A czemu cię to interesuje? Jak masz potrzebę, to sobie wynajmij przystojnego szofera, a nie zaglądaj do czyjegoś ogródka! Na marginesie - mam kontakt z kilkoma parafiami. 1. Gospodynią jest siostra proboszcza, ona sprząta część "wspólną" plebanii, gotuje dla wszystkich księży itp. O swój pokój każdy wikary dba sam. 2. Gospodarzą siostry zakonne z sąsiadującego zakonu. 3. Gospodynią jest żona organisty [mieszkają w sąsiedztwie plebanii]. 4. W jednej ze znanych mi plebanii NIE MA gospodyni! Księża gotują i sprzątają sami. Nie spotkałam się z saytuacją, by gospodynią na plebanii była "kochanica" czy osoba w sposób "niestosowny" związana z którymś z księży. Odpowiedz Link Zgłoś
pfegele Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 17:19 Niestosowny jest sam fakt, ze zdrowy dorosly facet, ktory w dodatku twierdzi, ze ma misje sluzenia ludziom, potrzebuje kobiet, ktore go obsluza. I tak, to zawsze sa kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 17:14 A dlaczego ematki mają panie do sprzątania? Same nie potrafią własnego bajzlu ogarnąć? Dawaj następne idiotyczne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 17:31 Bo mają mało czasu ( jak popatrzyc, ile mszy, pogrzebow, katechez i innych nauk ma w grafiku ksiądz, to wychodzi na to, ze dwa etaty ciągnie. Zazwyczaj panie " gosposie" to już starsze panie, nie sądzę, by przy castingu brano jakikolwiek seksowny aspekt . Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 17:38 Już widzę te tabuny mężów e-matek jak sprzątają, gotują i dzieci bawią. Tylko po co wtedy pani do sprzątania, gotowania i prasowania? 50 m2 w bloku monsz da radę ogarnąć Swego czasu moja śp. teściowa gotowała na plebanii, matrona w słusznym wieku, po sześćdziesiątce. Ale nikt nie potrafił ( a zwłaszcza statystyczna ematka) upiec takiego chleba, zrobić takiej szynki czy upiec ciasto w piecu chlebowym. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Dlaczego ksieza 31.08.13, 17:49 Kiedyś byłam w prywatnym pokoju jednego księdza (po katechizm, tak się ułożyło, że musiałam odebrać od niego bezpośrednio), który najwyraźniej gosposi nie miał, bałagan, śmierdziało przepoconą pościelą czy jakimiś przepoconymi ubraniami czy czymś takim, wyszłam z prawdziwą ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś