Dodaj do ulubionych

Czemu wykastrowany kot znaczy teren?

27.09.13, 08:39
Chyba nie powinien, prawda? Tylko ten jeden, uparcie od kilku miesięcy posikuje po zasłonach i po... monitorach. Za czorta nie wiem o co mu chodzi. Ostatnio jeszcze może się czuć zagrożony, bo przybyły nowe kotki, ale to się zaczęło już wcześniej, przed wakacjami.
Obserwuj wątek
    • bei Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 08:56
      Moze zbyt poźno byl wykastrowany.
      Moze układ moczowy szwankuje ( infekcja)
      ...albo o coś obrażony...
      • andaba Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 08:59
        8 miesięcy miał, wg wskazań weterynarza. Pótora roku zachowywał sie w porządku, a potem mu odbiło. Obrażenie tez biorę pod uwagę i ostatnio poczucie zagrożenia, ale to się zaczęło wcześniej, gdy żadnego kota nie przybyło. No chyba, że się o chomika obraził.
        • seniorita_24 Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 11:29
          Zrób mu badania moczu im krwi a do kontaktu wetknij Feliwaya. Jak wcześniej nie sikał to pewnie to objaw stresu lub choroby.
    • heca7 Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 09:22
      Nigdy nie ma 100% pewności, że kocur nie będzie pstrykał po meblach wink Chomik może być zagrożeniem. Dla Ciebie nie ma znaczenia ale dla kota to takie samo zwierzę jak inne.
      Moja kotka też ostatnio zaczęła zachowywać się dziwnie. Jak zawsze była nietykalska- głaskanie krótko i tylko kiedy ona chce a potem zęby, pazury i prychanie. Potrafiła jak miała zły dzień łapać nas za nogi. A dzieci jak za dużo rozrabiają albo kłócą się między sobą - od razu są pacyfikowane (pazury, zęby i miauknięcie). Tak teraz łasi się i chętnie spała by mi na piersi. Wszystko przez to , że od paru tygodni dokarmiamy bezdomnego kota, który się wprowadził na nasz ogródek wink
    • fragile_f Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 15:00
      Zbadajcie mu mocz, mogą to być początki problemów z nerkami, to raz.

Dwa - może to robić ze stresu/zazdrości wynikajacej z konkurencji - postarajcie sie go dopieszczać, stawiać go na peirwszym miejscu itp

Trzy - może być wkurzony, że musi dzielić z innymi kotami kuwetkę i w ramach pokazania co o tym sadzi - leje na sciany. Dostawcie mu druga - moze to cos da? Warto sprobowac. Koty mojej mamy na ten przykład maja kilka kuwet i mama zauwazyla, ze kazdy siusia do "swojej".

Cztery - nie zmienialiscie zwirku? Moze ten nowy mu sie nie podoba?
      • morgen_stern Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 15:02
        Fragile ślicznie i mądrze wszystko wypisała. Tak tylko chciałam napisać coś miłego przy piątku big_grin
        • oteczka Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 15:13
          Oprócz choroby to może być tylko złośliwość ,mój potrafi jak np. nie wezmę go na spacer a wyjdę sama to czatuje na mój powrót ,wtedy potrafi ugryźć mnie w nogę i nasikać na buty lub zrobić koło kuwety i jakby nigdy nic leci znowu do szelek i drze chapę jak nie ma spacerku to powtórka z rozrywki.
          • andaba Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 17:39
            One do kuwety się rzadko załatwiają, bo są wychodzace, jak cos chcą to miauczą pod drzwiami.
            Ten generalnie też tak robi, ale od czasu do czasu siknie kilka kropel na coś.

Mam nadzieję, że to nie powikłanie po gryie, którą miał wiosną.
            Juz chyba wolę złośliwość. Choć nie ma powodu dla co najmniej dwóch osób w domu jest tym najukochańszym.

No bo jak nie kochać...

https://cdn1.asteroid.pl/a.garnek.pl/023/799/23799643_800.0.jpg/zdjecie.jpg
            • kremciapciulkowy Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 27.09.13, 18:08
              Ja tam nie wiem, jak można lubić koty. Wstrętne, śmierdzące, upierdliwe ohydztwa, a fuj!!
              • marychna31 ja tam nie wiem, jak mozna lubić kogos takiego jak 27.09.13, 22:13
                ty.

I jakoś z tym żyję.
            • noname2002 Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 28.09.13, 15:11
              Jaki piękny! czarny z białym kołnierzykiem smile
            • rhaenyra Re: Czemu wykastrowany kot znaczy teren? 28.09.13, 15:19
              ale fajny big_grin
              lepek ma okraglutki jak ksiezyc big_grin
    • asia_i_p Z zemsty n/t 27.09.13, 21:42

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka