mala_kasia 06.08.04, 21:24 Czy ktoś może wie, gdzie mogę znaleźdź w necie etykietki na przetwory, takie do wydrukowania na papierze samoprzylepnym, bo nie bardzo mam pomysł i czas robić je własnoręcznie, a potrzebne mi są i to szybko... Z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
summerdays Re: Etykietki na przetwory 06.08.04, 21:46 Kasiu, sprobuj na stronie mniammniam tu jest link www.mniammniam.pl/art.php?p=370 Swoja droga fajna strona zwlaszcza dla mnie - poczatkujacej gospodyni BTW Czy ktos moglby mi w prosty sposob wytlumaczyc jak sie robi weki, prosta pasteryzacja??? Pozdrawiam Summer Odpowiedz Link Zgłoś
mala_kasia Re: Etykietki na przetwory 06.08.04, 22:07 Wielkie dzięki Summer ! A co się tyczy pasteryzacji to ja robiłam to tak: do dużego gara wstawiałam słoiki z dżemikiem i nalewałam wody do 3/4 ich wysokości. Na dość dużym ogniu doprowadzałam do wrzenia, a kiedy woda już się zagotowała zmniejszałam ogień i tak trzymałam te słoiczki ok.20 minut. Po wyjęciu stawiałam słoiki do góry dnem na ściereczce do wystygnięcia. To moje pierwsze w życiu przetwory są i jak na razie jakoś się trzymają Summer, na Mniammniamie powinno coś być o pasteryzacji.... poszukaj. I powodzenia życzę Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
summerdays Re: Etykietki na przetwory 06.08.04, 22:43 nie ma sprawy szczerze mowiac znalazlam przypadkiem te naklejki co do pasteryzacji to zbieram sposoby Ostatnio slyszalam o wykorzystywaniu w tym celu piekarnika z termoobiegiem. Na razie i tak wszystko co robie jest zjadane "na biezaco". W kazdym razie dziekuje i pozdrawiam Summer Odpowiedz Link Zgłoś