guderianka 09.11.13, 16:06 Czy gdybyś mogła cofnęłabyś czas ? Czy czułaś się napiętnowana? Czy jesteś szczęśliwa ? Jestem ciekawa ile takich matek na emamie jest. Biorąc pod uwagę poziom frustracji i jadu -chyba cała masa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guderianka Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 16:07 Od razu odpowiadam-ja w górnej granicy tej sondy -ale i tak młodo w porównaniu do dzisiejszych czasów. Miałam 21lat i 2 dni Za nic nie cofnęłabym czasu, nie czułam się napiętnowana, jestem szczęśliwa Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 16:17 Mialam 22 lata, z moich kolezanek bylam pietwsza, ale jakos mnie nie pietnowaly zachwycone bobasem czesto mu nianiowaly. Bylam i jestem szczesliwa, a jak patrze na mojego 15latka to duma mnie rozpiera mam jeszcze dwoje dzieci i to z ty samym facetem, wiec chyba to wczesne macierzynstwo nam nie zaszkodzilo I tak jeszcze sobie mysle, ze bylam wtedy fajna mama. W stosunku do najmłodszej mam zdecydowanie wyzszy poziom leku i za duzo marudze Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 16:20 Ja też mam troje dzieci-ale facet inny No cóż Ale tak jak Ty- teraz mam wyższy poziom lęku, marudzenia i rozleniwienia Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 16:29 Miałam 25 lat, gdy urodziłam pierwsze dziecko, 28, gdy urodziłam ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:18 A mąż był już rozwiedziony, czy jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 16:30 Myślisz, że młode matki są bardziej sfrustrowne i jadowite? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 18:54 tez sie nie lapie choc na warunki mojego srodowiska bylam mloda mama Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 08:38 no tak bo się nie wyszalały w młodości, nie wyszumiały, nie mogły chodzić na imprezy tylko pieluchy zmieniały Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 09:43 aaa takie klocki ale młode matki mogą szaleć w momencie gdy ich niektóre koleżanki wpadają w okres pieluchowy. To dopiero frustrujace dla tych drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 09:47 nie nie bo te drugie są świadome, dojrzałe , ustatkowane i wyszalane Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:16 Zadne z powyzszych.Kurde,a myslalam,ze urodzilam wg jematkowych standardow b.mlodo Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:35 Ja urodziła młodo, 19 lat. Jestem szczęśliwa mam 3 chodź to ostatnie było wpadka nie pierwsze . Z mężem jestesmy razem 17 lat. Mam duze dzieci jestem młoda mam czas dla siebie. Jestem bardziej wyluzowany, jak słucham matek dzieci , ktore urodziły po 30 to mi ich szkoda. Syn jest świetnym dzieckim bardzo dobrym uczniem. Pomaga kolegom w nauce matematyki w wielu testach wypada wyżej niż reszta. Ma problemy z angielskim bo ma dysleksję . Ale Xbox stoi a on ogląda discovery. Nie mam żadnych problemów wychowawczych z nim. Corka sie super uczy jest w grupie najlepszych uczni z klasy. Ja tez chodzę do szkoły bo mam ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
gojdap Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:32 Moja córka ma obecnie 13 lat, ja- 31. Jestem bardzo szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:38 W życiu nie pomyślałam, że byłam młodą mamą. A byłam! Fajnie Moja starsza córka twierdzi, że ona jakby miała mieć dzieci, to chce szybko, bo fajnie mieć młodą mamę. Głupio mi spytać, czy ja się jeszcze od "fajną młodą mamę" zaliczam, czy już nie (córka trzecia z kolei). Ale zważywszy na to, że podobno koleżanki twierdzą, że jestem młoda, to może i fajna? Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:41 Wątpię, z Twoim podejściem do makijażu, roli kobiety, seksu i innych usług. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:48 Moja córka jeszcze nie w tym wieku, żeby makijaż czy seks stanowiły dla niej problem, a za przetykaniem kanału, odwalaniem śniegu i pracami polowymi nie przepada, więc póki co nie narzeka na przydział obowiązków. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 22:09 wWC, dzień bez dowalenia to dzień stracony? Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 12:34 andaba Głupio mi spytać, czy ja się jeszcze od "fajną młodą m > amę" zaliczam, czy już nie (córka trzecia z kolei). Ale zważywszy na to, że po > dobno koleżanki twierdzą, że jestem młoda, to może i fajna? Andabo, jesteś bardzo fajną, młodą mamą ! Wiem jak wyglądasz ( buzia taka, ze niejedna nie wiem z jakim makijazem nie uzyska nawet jednej dziesiątej tego Twojego dobrego efektu ) , umysł bystry , poczucie humoru, świetne zdystansowanie się w świecie. Kreacja świata , ktorą fundujesz dzieciom wręcz idealna, by wyrastaly na ciekawych świata w tym zdrowym rozumieniu ciekawości. Masz super dzieci i widzę w tym nie tylko geny, ale i wychowanie fajnej mamy Odpowiedz Link Zgłoś
maanki Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 19:47 Łapię się na młodą mamę. Miałam 21 lat i Młody nie był wpadką o co wszyscy nas podejrzewali. Teraz mam fajnego prawie 16-latka na stanie, który z matką pogada i o szkole, i odpowie na "co u człowieka", i poogląda mecz Realu i puści "Anię" Słonia. Więc nie jest źle. Nigdy nie żałowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Młode matki-sonda 09.11.13, 20:13 Nie lapie sie , baaaardzo nie Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 09:57 eee nie lapie sie, mialam 29 gdy urodzilam moje pierwsze i jedyne dziecie. w latach licealnych i studenckich mialam swiadomosc wlasnej mlodosci i nie w glowie mi bylo zakladanie rodziny. pare lasek na studiach zaliczylo wpadke i braly dziekanki. bezdzietni totalnie nie rozumieli ich problemow i dzieci byly czysta abstrakcja moj malz po zebraniu w przedszkolu odpalil mi, ze glupio sie czul bo wszyscy ojcowie jacys starzy byli (nie byli to dziadkowie) a jedynie on taki mlody wiec wychodzi na to, ze i tak wczesnie mamy dziecia Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 10:01 thea-albo oni byli na zebraniu u najmłodszego dziecka bo starsze już w liceum ? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 10:22 ojcow bylo mniej wiecej po rowno z matkami, matki byly troche mlodsze. no i tak wszyscy chyba nie maja dzieci w liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:06 wszyscy nie -ale zakładanie, ze każdy w grupie przedszkolnej Twojego dziecka ma tylko to jedno dziecko i jest ono najstarsze-jest chyba błędne Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 10:03 Miałam 22 kiedy urodziłam najstarszego. Nie, nie cofnęłabym czasu. Nie czułam się napiętnowana. Myślę, że 22 to całkiem normalny czas na bycie mamą. Miałam już męża, pracę. Nie było powodów żeby mnie piętnować. Mąż ciągle ten sam, dzieci stado- tak, jestem szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 10:10 Dopisalam sie do ostatniego przedziału, chociaż o miesiąc z kawałkiem sie wymykam. Nikt mnie nie piętnowal, chociaż wiem, ze niektórzy na uczelni, traktowali to jako przeszkodę, w "robieniu kariery", a były to czasy, gdy sie robiło naprawde szybkie kariery. Zawsze byłam szczęśliwa z tego, ze zostałam "młoda mama", chociaż ja o sobie nigdy w ten sposób nie myślałam. A i kochałam i nadal kocham miny ludzi, ktorzy dowiadywali sie, ze mam dziecko. Teraz tez, jak niedawno byłam w ciąży ciagle ktos mi powtarzał, teraz jak zostaniesz matka to zobaczysz... i ich mina, gdy mówiłam, ze matka jestem od kilkunastu lat...bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 10:54 urodziłam młodo, ale planowanie nigdy nie zalowałam- bo wg mnie to dobre rozwiązanie młoda dupa jeszcze jestem, a juz mam takie duze dziecko jakbym teraz miala się decydowac na pierwsze dziecko to bym sie i bala i trudno mi by było itd itd jednoczesnie mimo dziecka bawilam się, robilam mnostwo rzeczy zreszta pochodzę z takiej rodziny- dzieci rodzily sie młodo i mlodzi rodzice korzystali z życia tak wiec w sumie tylko żałuję, że nie mam juz 2 takiej duzej Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:06 rodziłam 26 i 31, wiec staro? Ale zawsze fajnie mieć młodych rodziców,pamiętam z podstawówki mamę koleżanki lat 9 która miała lat 29. Ale nie da się i wyszaleć za młodu i mieć wcześnie potomstwo. Pierwsze dziecko pewnie chciałabym mieć i po 40, ale mając już nie zdecydowałabym się w mojej sytuacji.No ale mnie wku... macicy nigdy nie dotknął, nie ustalam też nowych standardów. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:26 Da sie,o Ile matka nie czuje potrzeby siedzenia z dziecmi 24h na dobe do pelnoletnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:36 ależ nie interesuje mnie podrzucanie dzieciaka od krewnego do krewnego czy używanie rozrywek naprzemiennie z mężem.Albo łażenie z niemowlakiem w miejsca gdzie nie powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:39 Istnieja nianie.Moje dziecko spi czuwa nad nim niania,my sie bawimy.Dziecko 99%przypadkow nawet nie wiedzialo,ze rodzicow nie Ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:43 Ale co to zmienia,jak nie chciałam dziecka zostawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 15:23 Twierdzisz,ze nie mozna sie wyszalec bedac mloda Mama. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 15:30 Ależ możesz. Mnie to nie kręciło, bo robiłam to wcześniej. Mając dzieci małe nie miałam takiej samej swobody jak bez nich. I nie ma tu znaczenia,że miały opiekę. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:07 ja tez jestem Młoda matka! a urodziłam majac 27 i 31 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
agang Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:30 to może sonda dla starych matek ja 26-30-37 Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:45 Miałam 19 lat. Nie żałuję tego czteroletniego Pana, ktory siedzi koło mnie i żuchla bułkę z Nutellą Odpowiedz Link Zgłoś
lily-evans01 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 11:49 To mniej niż 15, to już pod prokuratora podpada... Odpowiedz Link Zgłoś
ziazia17 Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 12:13 Urodziłam syna gdy miałam prawie 20 lat (planowany), później, w wieku prawie 33 lat planowaną córkę i na koniec (mam nadzieję) w 44 urodziny całkowicie nieplanowaną, ale równie mocno kochaną, co pozostałe dzieci, córkę. Jestem młodą i fajną mamą dla syna i starszej córki i niestety piernikiem dla najmłodszej. Ale jakoś z mężem musimy dać radę wychować Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Młode matki-sonda 10.11.13, 15:28 guderianka napisała: > [sonda=Ile miałaś lat gdy urodziłaś pierwsze dziecko?] > [*]15-16 > [*]17-18 > [*]19-20 > [*]21-22 > [*]mniej niż 15 (...) > Jestem ciekawa ile takich matek na emamie jest. Biorąc pod uwagę poziom frustra > cji i jadu -chyba cała masa ty to jednak głupia jesteś Odpowiedz Link Zgłoś