Dodaj do ulubionych

Zawsze chciała być modelką.

20.11.13, 08:12
Ale gdy ważyła 49 kg i kazano jej schudnąć kolejne kilogramy, bo uważano ją za grubą, to.. przytyła prawie 100 kg i teraz jest muzą Johna Galliano i Jeana Paula Gautiera.
Velvet DAmour, ikona mody XXL

Tak, wiem - zaraz się zaczną obraźliwe komentarze na jej temat, ale proszę was o odrobinę obiektywizmu, zamiast hejtów.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:18
      Sa takie otyle kobiety ktore maja szczupla twarz mimo znacznej otylosci. Jak to sie dzieje? Mnie zawsze najpierw twarz tyje... uncertain

Pani mi sie chuda bardziej podobala ale oczywiscie geubej sie latwiej przebic - chudych tysiace a jedna ladna geuba na milion.
      • ichi51e Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:21
        Aa zobaczywszy zdjecia zrozumialam dlaczego jednak chude rules w modelingu - ile sie ten fotograf makijarzyatka i technik ps musieli narobic nad tymi zdjeciami!!
      • xyxzza Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 18:57
        ichi51e napisała:

> Sa takie otyle kobiety ktore maja szczupla twarz mimo znacznej otylosci. Jak to
        > sie dzieje? Mnie zawsze najpierw twarz tyje... uncertain

dokładnie taka była moja pierwsza myśl - ja kiedy przytyję to zawsze najpierw widzę to na twarzy - na całej reszcie jakoś się rozkłada (wysoka jestem), a twarz jak patelnia - a do tej pani mi bardzo daleko.
        Ogólnie pani bardziej mi się podobała jak była szczupła.
    • puza_666 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:19
      Nikt mi nie wmówi że wylewajacy się bokami tłuszcz jest seksowny albo ładny.
      Ta dziewczyna to kolejna skarjność - po co promowac otyłość????
      Gdzie sa kobiety w rzomiarach 38-42?? No gdzie?
      Bo wyglada na to ze istnieja tylko modelki w rozmiarze 32 albo 56.....
    • vilez Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:20
      Kasa, Rosa. Robi z siebie nieszczęście dla kasy.
    • ichi51e Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:25
      Gdzie do jasnej anielki to jest plus size model??? www.dailymail.co.uk/femail/article-2509335/Plus-size-model-Robyn-Lawley-shows-figure-Chantelle-lingerie--new-collection-ISNT-curvier-women.html
      • puza_666 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:33
        Spoko Spoko, jets postep. To chyba piewrwsze zdjecia modelki o NORMALNEJ figurze. Nie wychudzona do 32 ani nie spasiona. To cos kolo rozmiaru ktora ja sama nosze, humor mi poprawilassmile
      • demonii.larua Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:47
        Przecież to jest 40... jak to jest plus size to ja jestem wielorybem big_grin
        • dziennik-niecodziennik Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:41
          gdzie 40, 38 max.
          • donkaczka Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:37
            12, czyli 40
            tylko ona 6 stop i 2 cale wzrostu smile czyli 188 cm big_grin
      • lelija05 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:30
        Przecież tak kiedyś wyglądały modelki i były uważane za ideał, jakie k..wa plus size, normalna figura.
      • pinkdot Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:38
        Do reklam bielizny chyba nigdy nie brali wychudzonych modelek - z tego co widzę nawet wzrost niespecjalnie się tu liczył tylko kształty.
      • dziennik-niecodziennik Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:41
        no wiec wlasnie tak patrze i nie wiem czy to jakis żart czy co...
        przeciez ta dziewczyna jest szczupła!...
        świat naprawde stoi na głowie.
        • ichi51e Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:23
          Nogi ma mocne. Czyli ze albo ma zawieszenie jak czolg do szczuplej gory albo jest gruba a tu psem wychudzili...
          • dziennik-niecodziennik Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:33
            Robyn ma mocne nogi??????
            ja mam mocne nogi, to co ona ma to są szczuplutkie udziki smile
            • ichi51e Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 11:03
              Wez poprawke na ps rajstopy tlo - nogi zawsze uciete i rozmyte... Tak mam swoje podejrzenia...
              • dziennik-niecodziennik Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 11:17
                no ale ona ma jeszcze mnostwo zdjęc gdzie nogi widac i nie wyglada na to żeby miala grube.
      • brak.polskich.liter Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 18:29
        Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
        W porownaniu z anorektyczka czy bulimiczka "z przodu plecy z tylu plecy" kazda baba posiadajaca normalne cycki i nieplaski tylek bedzie "plus size", bez wzgledu na gabaryty.
    • babsee Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:29
      Nie,nie jest to ladne.Przykro mi.Modelka plus to dla mnie rozmiar 44-46 a nie 56....
      Przy czym mam nieodparte wrażenie, ze tworcy kolekcji idą w kierunku groteski calkiem celowo i nie chodzi im,zeby Pani byla ladna, ma wywolac reakcje i wygladac groteskowo.Takie mam wrazenie i w zwiazku z tym żal mi jej, bo chyba nie o to jej chodzilo.
    • anika772 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:30
      Ale ta odrobina obiektywizmu to w jakiej kwestii..? Mam powiedzieć że wygląda uroczoi seksownie i ah, jak fajnie że się przeciwstawiła dyktatowi chudości? Wymagania dla modelek są absurdalne, ale równie absurdalne jest to, do czego ta pani doprowadziła. Wystarczyło prztyć 10-20kg, no ale byłoby się tylko jedną z milionów.
      • maj18-98 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:41
        ja mam taki plus size, tj 40-42 kosztem wyrzeczeń(tarczyca ,sterydy i uwielbienie do słodyczy)
        wolałabym być szczuplejsza prawdę mówiąc, ale uważam ze kobiety mogą być ładne w większych rozmiarach i takie modelki tez powinny być,
        ale te zdjęcia są groteskowe,
        przeraża mnie co ta dziewczyna zrobiła ze swoim ciałem, jaki zadała sobie gwałt, te masy jedzenia,które musiał pochłonąć, wygląda to koszmarnie,
        uważam zę do takiego stanu tylko ktoś z chorą psychiką może się doprowadzić, współczuję i mam nadzieję ze uda jej się wrócić do normalnej wagi, brrrr
    • triss_merigold6 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:43
      Obiektywnie: ciężko chora psychicznie kobieta. Wyrazy współczucia dla jej rodziny.
      • puza_666 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:47
        Psychicznie? Tylko? A fizczycznie? dziewczyna pracuje sobie na choroby serca, nerek, miażdzyce, cukrzyce ...to tak obiektywnie o jej zdrowiu
        • triss_merigold6 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:53
          Fizycznie to ma na nogach coś co wygląda na tzw. słoniowaciznę.
          • mdro Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:51
            Co ma na nogach, przepraszam? Ja chyba jakaś ślepa jestem, bo widzę nawet zadziwiająco szczupłe przy tej wadze kostki. Wiesz, ja rozumiem, że kobieta Ci się nie podoba, ale 1. nie doszukuj się nieistniejących wad; 2. sprawdź, co to słoniowacizna czy chociaż obrzęki limfatyczne.
            • triss_merigold6 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:12
              Spójrz na jej kolana. Szczerze mówiąc, wolałam nie wpatrywać się zbyt uważnie.
              • mdro Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:17
                Przy kolanach to obrzęki limfatyczne się nie robią, to po prostu tłuszcz jest.
                • mid.week Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 11:00
                  Jakkolwiek to nazwiesz wygladć będzie tak samo.
                  • mdro Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 21:48
                    Wiesz co, wyguglaj sobie słoniowaciznę, to będziesz wiedzieć, że "tak samo" nie wygląda. I jest bardzo poważnym objawem bardzo poważnych chorób.
    • mid.week Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:53
      Cóż, zawsze chciała i jest...

• barbibarbi Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:57
      Przesada. Ze skrajności w skrajność. Miała 49 kilo a teraz ma 149, a gdzie są modelki z wagą 60-70 kg? Bo dla rozmiaru 38-42 najczęściej spotykamy ubrania w sklepie, i taka waga jest chyba najbardziej typowa i najczęściej spotykana. Albo epatują skrajną chudością, albo skrajną otyłością, bez sensu.

Współczuję tej pani gdy musi wejść po schodach, albo przebiec się kawałek, w upały też nieciekawie musi się czuć. Fajnie, fajnie, zdjęcia, zdjęcia, kasa, kasa ale jak przyjdą problemy zdrowotne, cukrzyca, stawy, serce (przy takiej wadze prędzej czy później) to już nie będzie tak fajowo. Taka waga to jest stan patologiczny, ciało człowieka nie jest zaprogramowane do obsłużenia takiej masy kilogramów, wszystkie organy wewnętrzne tej pani pracują podwójnie albo potrójnie, to nie jest tylko kwestia estetyczna. Nie promujmy otyłości i nie przedstawiajmy jej jako cnotę.
    • gryzelda71 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 08:58
      Chciała być modelką, została potworem.
    • heca7 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:13
      Tak jakby nie było nic pośredniego. Albo kościotrup albo wieloryb. Nooo ale wersja pośrednia jest taaaaka zwykła i nie można występować u projektantów tongue_out
    • 18lipcowa3 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:19
      Nie mogła po prostu ważyć 60 kg? czy nawet 70?
      tylko albo 40 albo 140 ?
      • mvszka Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:36
        nie mogła, zrozumiałabyś gdybyś zobaczyła rozmiar kubka małej kawy w USA wink
    • lady-z-gaga Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:20
      Muzą Galliano albo Gautiera mogłaby zostac również, gdyby wyrosła jej broda albo trzecie ucho na środku czoła.
      Tylko co z tego wynika dla przeciętnych kobiet? nic
      Ta pani nie wyglada jak normalna kobieta i żadna stylizacja jej nie pomoże.
      Że czuje się seksownie? może przy oglądaniu własnych wystylizowanych i wyfotoszopowanych zdjęć. Chciałabym widzieć, jak ona seksownie się czuje przy zakładaniu butów albo wchodzeniu po schodach.
    • neffi79 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:30
      odkryła sposób na zarabianie kasy i tyle
      podziwiam każdego kto w odważny i niestandardowy sposób dorabia się majątku
      popularnośc ma świetną, pewnie lepszą niz niejedna anorektyczna modelka
      obraźliwych komentarzy mozna się spodziewać jedynie od prostackich dyletantów/-tek
      • gryzelda71 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:34
        > podziwiam każdego kto w odważny i niestandardowy sposób dorabia się majątku

Dilera prochów tez?
        • neffi79 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:39
          poniekąd
        • vilez Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:40
          A dilerzy zbawienia jaka kasę zarabiają. Aż czasem podziwiam ten talent big_grin
          • neffi79 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:41
            otóż to
            ja najbardziej podziwiam o.Rydzyka, ten to ma talent. uważam, że jest jednym z najlepszych biznesmentów w PL
            • vilez Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:36
              Nie otóż, bo to był sarkazm. Złodziej to nie biznesmen, to złodziej.
              • neffi79 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:41
                żeby byc dobrym złodziejem tez trzeba mieć łeb na karku
    • dziennik-niecodziennik Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:39
      pani ma ładną buzię, zdjęcia (przynajmniej wiekszosc) jest ładna także (zwlaszcza te w gorsetach).
      tym niemniej 136kg mi sie nie podoba. 50 mniej i byloby git.
    • echtom Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:52
      Przegięła z ilością kg, niestety, choć takie przeciwstawienie się dyktatowi chudości jest aktem pewnej odwagi.
      • lady-z-gaga Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 09:55
        t>akie przeciwstawienie się dyktatowi chudości jest aktem pewnej odwagi.

głupoty, nie odwagi
      • kota_marcowa Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:55
        takie przeciwstawienie się dyktatowi chu
        > dości jest aktem pewnej odwagi.
        >

Raczej jej psychika pękła i zajadała, aż się upasła.
    • guderianka Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:01
      Nie dam rady obiektywnie uncertain
      Nie podobają mi się takie wielkie kobiety uncertain
    • edelstein Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:08

Obiektywnie,to zrobila z siebie utuczone prosie.
      Ze skrajnosci w skrajnosc,ani to ladne,ani zdrowe.Dlaczego nie moglasie czuc seksownie z 60-70kg na koncie?a juz wiem,wtedy bylaby Jak wiekszosc kobiet.
    • ashraf Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:27
      A to teraz mozna byc juz tylko szczapem albo sloniem?
      • neffi79 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:32
        zrozum, że nikt nie mysli by dogodzić ludowi
        produkuje się to, na czym sie najlepiej zarabia
        zarabia sie na szczapach i na zjawiskowych grubasach
        wszystko co po środku sie nie liczy - jest zbyt średnie
        • ashraf Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:37
          Nie no, ja to rozumiem, w koncu to, co srednie, nie ma prawa sie sprzedawac, bardziej chodzi mi o aspekt "obiektywizmu" i wciskania, ze pani taka wyzwolona jest, bo utuczyla sie do trzykrotnosci wagi wyjsciowej.
          • neffi79 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:43
            spojrz na nią jak na "produkt" - nic wiecej
            ja tam sie nie przyglądam szczegółom smile
            • ashraf Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 11:00
              Patrzac pod tym katem, masz 100% racji. I zgadzam sie co do rydzyka, talentu biznesowego i marketingowego nie mozna mu odmowic!
    • pszczolaasia Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:36
      odrobina obiektywizmu:
      chuda zle, gruba jeszcze gorzej.
      sorry tak wlasnie mysle. mowie o aspekcie wizualnym.
    • mary_lu Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 10:55
      Mam dużą tolerancję na tłuszcz własny i cudzy, ale tutaj nic mi się nie podoba.

To jest zwykłe walenie sadłem po oczach, co potwierdza stylizacja, pozy, miny, makijaż, fryzury.

To nie "patrzcie, gruba kobieta, nie ma rogów i błon między palcami, czuje się atrakcyjna i zadowolona", tylko "straszna grubaska, dziwadło takie, walcie w nią agrechą". Co też tłumaczy, dlaczego właśnie Rosa wrzuciła ten link wink Widziałam te zdjęcia wczoraj i zastanawiałam się, kto je wrzuci na ematkę i czy będzie jatka.
    • podkocem Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 11:37
      Ta linkowana w artykule Robyn Lawley jest tak wyfotoszopowana, że wygląda jak lalka a nie żywy czlowiek. Z każdego można zrobić idealną piękność w komputerze. Czasem M obrabia nasze zdjecia, które mają iść w ramki i na ścianę u jego Mamy (jest maniaczką zdjęciową). Nawet specjalnie nie muszę się do tych zdjęć malować i czesać - M mi robi makeup i poprawia fryzurę na kompie. Siebie też raz ogolił i ostrzygł w photoshopie tongue_out
      • kota_marcowa Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 12:51
        podkocem napisała:

> Ta link
        > owana w artykule Robyn Lawley
        jest tak wyfotoszopowana, że wygląda jak la
        > lka a nie żywy czlowiek.

Może i tak, ale mimo wszystko wygląda normalnie, a tej z linku startowego nawet photoshop nie pomógł, no chyba ze by jej wymazali z 70 kgsuspicious
    • k1k2 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 18:14
      Jaka muza?? smile Pojawila sie na wybiegu RAZ u Gaultiera i RAZ u Galliano, 7 lat temu, i to raczej jako ciekawostka niestety.
      Na zdjeciu ktore zalaczylas wyglada groteskowo i ordynarnie - nawet minus 50kg nie dodalo by tej fotce smaku.
    • lola211 Re: Zawsze chciała być modelką. 20.11.13, 18:49
      Nie przebila sie w branzy, wiec spróbowala inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka