Dodaj do ulubionych

xbox czy playstation?

17.12.13, 10:29
wiem, ze w xboxie steruje sie za pomoca ciala, ale czy mozna podlaczyc piloty?
co lepsze dla 7 latka, jakie roznice miedzy tymi konsolami sa?

jestem zielona w tym temacie, prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • annika2013 Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:30
      wiem, ze xboxa mozna kupic juz za 400 zl, natomiast palystation to koszt min 1000 zl
      • wtopek Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:32
        xbox 360 4 Gb czyli naprostsza wersja to min. 900 zł
      • glupia.suka Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:34
        ten xbox za 400zł chyba nie oferuje sterowania ciałem tzn Kinect.
        • wtopek Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:39
          z kinectem 1200-1300 zł
    • glupia.suka ani to ani to 17.12.13, 10:33
      jeżeli piszac "pilot" masz na mysli kontroler, to tak xbox ma zwykłe kontroler trzymane oburącz, różnice w tych konsolach są dla 7-latka nieistotne

natomiast co lepsze dla 7-latka? książka lub instrument, jakiś sport
      • bri Re: ani to ani to 17.12.13, 10:36
        Do Xboxa można dokupić gitarę elektryczną wraz z programem do nauki. Większość gier na kinecta to gry ruchowe - zimą, kiedy nie zawsze da radę wyjść na dwór to całkiem fajna sportowa zabawa dla dzieci i dorosłych zresztą też.
        • glupia.suka Re: ani to ani to 17.12.13, 10:38
          to nie jest gitara elektryczna tylko plastikowa zabawka i gra na niej ma niewiele wspólnego z nauką gry na gitarze
          • bri Re: ani to ani to 17.12.13, 10:44
            Nie wiesz o czym mówisz.

To jest prawdziwa gitara elektryczna, a nie żadna plastikowa zabawka. I nawet ludzie, którzy już na gitarze grać umieją dają pozytywne recenzje temu produktowi.
    • bri Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:33
      Nie wiem jakie są różnice, bo mam tylko xboxa. Piloty oczywiście podłączyć można. Siedmiolatek może mieć problem z obsługiwaniem konsoli bez Waszej pomocy - do wszystkiego trzeba zakładać jakieś konta Microsoft i inne, godzinami ściągają się jakieś aktualizacje itp.
      • truskawkowe_studio Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:37
        Hmmm obstawiam ze 7latek nie bedzie mial najmniejszych problemow z obsługą xboxa. Moj 5latek zna sie na tym lepiej niz ja. Konta sa potrzebne do gry online, jesli grasz z plytki to nic nie musis sciagac ale dobrze takie konto miec bo maja duzo fajnych darmowych gierek
        • bri Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:49
          Znam kilkoro dzieci w tym wieku, moja córka jest nawet starsza i jednak rodzice są często do pomocy potrzebni podczas gry.

Korzystanie z Xbox Live jest frustrujące nawet dla mnie.
          • jamesonwhiskey Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 11:04
            > Znam kilkoro dzieci w tym wieku, moja córka jest nawet starsza i jednak rodzice
            > są często do pomocy potrzebni podczas gry.

jeden gulowaty wyjatek jedynie potwierdza regule
            tak 4-5 latki swietnie sobie radza bez niczyjej pomocy

> Korzystanie z Xbox Live jest frustrujące nawet dla mnie.

zegarka w video odtwarzaczu tez ustawic nie umiesz ?

• mamameg Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:40
        Siedmiolatek może mieć problem z obsługiwaniem konsoli bez Waszej pomocy - d
        > o wszystkiego trzeba zakładać jakieś konta Microsoft i inne, godzinami ściągają
        > się jakieś aktualizacje itp.

Jak umie czytać, to bez problemu sobie poradzi, wystarczy się włożyć płytę z grą i się zalogować(jeśli chodzi o gry na pada).

Do autorki wątku: Jeśli Ci zależy na grach w których się dziecko dużo rusza to w przypadku Xboxa 360 trzeba dokupić dodatkową część, Kinecta(no i mieć w pokoju trochę miejsca).
        Trudno powiedzieć która z konsol jest lepsza, mam wrażenie że na PS3 jest więcej gier "bezkrwawych", bardziej nadających się dla dzieci.
      • jamesonwhiskey Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:42
        oty oczywiście podłączyć można. Siedmiolatek może mieć problem z obsługiwaniem konsoli bez Waszej p

to chyba jedynie takio co wlasnie wyszedl z buszu
    • annika2013 Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:43
      Prosze zerknijce na to
      400 zl i chyba sterowane cialem
      wart ??

allegro.pl/sensor-kinect-xbox-360-gry-adventures-zasilacz-i3766523302.html
      • jamesonwhiskey Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:45
        > Prosze zerknijce na to
        > 400 zl i chyba sterowane cialem
        > wart ??

jeszcze dokupisz do tego xboxa i bedzie komplet
        • methinks Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:50
          wink

A tak w ogole to moze wstrzymaj sie do stycznia - jest szansa, ze sprzęt troche stanieje, bo ludzie wykupuja nową generacje PSa, więc pewnie beda sie pozbywac starych konsol. Chociaz z drugiej strony na jakies spektakularne obnizki raczej bym nie liczył.
          • czar_bajry Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:54
            mój 9 latek ma xbox - tak sam sobie wybrał. Można grać na kinekcie albo padem.
          • wtopek Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 10:58
            raczej nie stanieje za bardzo, a ktoś kto kupił ps3 raczej się tego nie pozbędzie poza grupą maniaków....
    • slonko1335 Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 11:01
      jeśli xbox to z kinectem i dyskiem 250 - nie kupisz za 400 złotych piszesz chyba o samej konsoli bez kinecta. Czy lepszy PS czy kinect to kwestia gustu i oczekiwań.
      Kupiliśmy dopiero co xboxa-moim zabawa świetne, a mi się podoba bardziej niż playstation bo nic nie trzeba trzymać żeby grać - można oczywiście grać z padem ale wolę te ruchowe. Dzieciaki zachwycone i też bardziej im isę podoba niż PS koleżanki.
    • krejzimama Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 11:10
      Nie jest to forum na zadawanie tego pytania.
      Emamy nie mają pojęcia o czym piszą.
      Pomijając fakt, że własnie wchodzą na rynek konsole nowej generacji to lepszym wyborem jest PS3.
      Kupując PS3 kupujesz poza konsolą świetny odtwarzacz multimedialny.
      Odtawarza Blu ray, Blu Ray 3D, DVD, AVI, MKV, MP3, CD Audio, zdjęcia.
      Oferuje darmową rozrywkę online.
      Wykupując roczny abonament PS Plus za 195(sa też znizki) dostajesz co meisiąc w jego ramach sporo świetnych gier.
      Kontrolery ruchowe PS Move są dużo dokładniejsze od Kinecta ponieważ kamerka sledzi tylko wybrane punkty a nie całe ciało.
      • jamesonwhiskey Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 11:15
        > Pomijając fakt, że własnie wchodzą na rynek konsole nowej generacji to lepszym
        > wyborem jest PS3.

dla dzieci xbox

> Odtawarza Blu ray, B

blu ray sie nie przyjol
        zreszt aile teraz kosztuje odtwarzac 200 zloty ?

, DVD, AVI, MKV, MP3, CD Audio, zdjęcia.

to co w xboxie

> Kontrolery ruchowe PS Move są dużo dokładniejsze od Kinecta ponieważ kamerka sl
        > edzi tylko wybrane punkty a nie całe ciało.

bieganie z jakas rozowa paleczka jest dobre dla nie zdeklarowanych gejezrow
      • bri Re: xbox czy playstation? 17.12.13, 11:17
        > Kontrolery ruchowe PS Move są dużo dokładniejsze od Kinecta ponieważ kamerka sl
        > edzi tylko wybrane punkty a nie całe ciało.

Ja faktycznie się na tym nie znam, ale przecież kontrolery PS Move też śledzą tylko wybrane punktu i to w dodatku nie punkty ciała, a punkty urządzeń który musisz w ręku trzymać czy jakoś sobie do ciała przypiąć, nie?

Blue Ray nasz Xbox nie obsługuje, ale wszystkie inne formaty tak - po zakupie pozbyliśmy się DVD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka