vilez Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 15:30 O, dzięki! Mój gimbus dziękuje, bo zbiera aktualnie do szkoły na WOS, hehehe. Na razie mu się najbardziej podoba: gender hoch!- tak zamierza przywitać nauczycielkę na lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 15:53 Mój licealista nie zdzierżył Stwierdził, że "celibat lub tajne życie seksualne wymuszone celibatem, zrobiło panu dziurę w mózgu"... Odpowiedz Link Zgłoś
scher Nie rozumiem 23.01.14, 17:10 demonii.larua napisała: > Mój licealista nie zdzierżył Stwierdził, że "celibat lub tajne życie seksualne > wymuszone celibatem, zrobiło panu dziurę w mózgu"... Twój syn obraża osoby starsze od niego? To raczej powód do wstydu, nie chluby... Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Nie rozumiem 23.01.14, 17:26 > Twój syn obraża osoby starsze od niego? To raczej powód do wstydu, nie chluby.. A od kiedy metryka jest istotna w ocenie merytorycznej wypowiedzi? Mój syn potrafi odróżnić merytoryczne argumenty od pitolenia bzdur. I jestem z niego bardzo dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Nie rozumiem 23.01.14, 17:38 Taak, osoby stardze nalezy sznować, nawet jak krzywdza innych - taki pedofil na przykład i dziecko go nie szanuje, zgroza. A tu trafna uwaga www.facebook.com/photo.php?fbid=247912558710638&set=a.164846777017217.1073741825.145675375601024&type=1&theater Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:03 demonii.larua napisała: > > Twój syn obraża osoby starsze od niego? To raczej powód do wstydu, nie chluby.. > A od kiedy metryka jest istotna w ocenie merytorycznej wypowiedzi? Od kiedy to przestaliśmy uczyć dzieci ogłady, taktu, poloru, dobrych manier? Od kiedy to zwolniliśmy z szacunku dla siwych włosów? Od kiedy zaczęliśmy uczyć argumentacji ad personam zamiast ad rem? Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:05 No własnie. Dlaczego Oko obraża ludzi? Nie nauczyli go w domu szacunku do ludzi czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:07 vilez napisała: > Dlaczego Oko obraża ludzi? Nie zauważyłem, żeby obrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:12 To musisz się bardzo starać, by tego NIE WIDZIEĆ. Naprawdę "gratulacje". Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:42 vilez napisała: > To musisz się bardzo starać, by tego NIE WIDZIEĆ. A może zacytujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:57 fakt, niektórzy tylko w jedną stronę widzą obrazę Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:09 vilez napisała: > No własnie. Dlaczego Oko obraża ludzi? Nie nauczyli go w domu szacunku do ludzi > czy co? > Oj tam, oj tam. To jest KSIĄDZ, jemu wolno więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:09 scher napisał: > Od kiedy to przestaliśmy uczyć dzieci ogłady, taktu, poloru, dobrych manier? Od > kiedy to zwolniliśmy z szacunku dla siwych włosów? Od kiedy zaczęliśmy uczyć a > rgumentacji ad personam zamiast ad rem? Przecież dzieciak nie poleciał do księdza i nie obrażał go. Rozmawiał szczerze z matką na ten temat. Nie przesadzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:19 > Od kiedy to przestaliśmy uczyć dzieci ogłady, taktu, poloru, dobrych manier? Od > kiedy to zwolniliśmy z szacunku dla siwych włosów? Od kiedy zaczęliśmy uczyć a > rgumentacji ad personam zamiast ad rem? To bardzo dziwne pytanie z Twojej strony, bo już nie raz czytałam posty Twojego autorstwa nie zawierające nic poza argumentami ad personam. Wyznajesz zasadę "co wolno wojewodzie...?" Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:45 W każdym razie nigdy dziecku bym na takie zachowanie wobec osoby starszej i "funkcyjnej" nie pozwolił. Ba! wobec nikogo bym nie pozwolił. Na ogół podoba mi się Twój tok myślenia, ale tu mi mocno zazgrzytało - ta "duma" z aroganckiego zachowania własnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Nie rozumiem 23.01.14, 20:17 Prowadzimy z synem wiele dyskusji na tematy nie tylko polityczne, ale ostatnio te polityczne jakoś częściej z uwagi na to, że dzieć się rehabilituje i siedzi więcej w domu no i dość mocno ma już ukształtowany światopogląd. Mało tego, syn ma zupełnie inne poglądy niż moje, wg mnie nawet radykalne i często mocno się spinamy - czasem mąż musi nas uspokajać. Młody ma ogromny szacunek do osób starszych, ba przyjaźni się z naszą ponad 80-letnią sąsiadką, która z racji swojej powstańczej przeszłości zaznajamia chłopaka z historią lepiej niż nie jeden nauczyciel. Poza tym mieszkamy w kamienicy, gdzie reszta sąsiadów jest mocno wiekowa i oni również mocno komplementują młodego, czasem aż za często wg mnie. Zresztą nawet w szkole jest postrzegany jako "starej daty" bo się kłania każdemu nauczycielowi, nie pyskuje tylko używa merytorycznych argumentów (co niestety jeszcze przez niektórych jest odbierane jako brak szacunku), jeśli nauczyciel potrafi mu logicznie wytłumaczyć co robi źle, to z pokorą przyjmuje rady i się do nich stosuje, potrafi przeprosić. Ale na bogów, nie mogę go ganić za opinie wyrażane w stosunku do osoby, która tak ewidentnie pierniczy głupoty - bo sama zrobiłabym z siebie głupka, zwłaszcza że syn zna całkiem dobrze środowisko księży ( no może nie wszystkich, ale w obrębie jednej diecezji), gdyż brat jego ojca jest kapłanem (całkiem fajnym, tak na marginesie) i zwyczajnie rozmawiają czasem o tym i o owym. > Na ogół podoba mi się Twój tok myślenia, ale tu mi mocno zazgrzytało - ta "duma > " z aroganckiego zachowania własnego dziecka. Duma jest z całokształtu raczej niż z pojedyńczej wypowiedzi, ale tak, nie zganiłam go i nie zganię za ten komentarz. No i co ja Ci poradzę, niech zgrzyta no. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Nie rozumiem 24.01.14, 13:41 Ładnie tu o synu napisałaś, podoba mi się. Oczywiście nie zmienia to faktu, że to konkretne jego zachowanie budzi mój niesmak i swojemu bym od razu o tym powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:56 a od kiedy to szacunek tylko w jedną stronę obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: Nie rozumiem 23.01.14, 18:00 scher napisał: > Twój syn obraża osoby starsze od niego? To raczej powód do wstydu, nie chluby.. A starsi od Łoka mogą go poobrażać? bo aż sie chłop prosi. No takich bzur jakie on wygłasza to chyba jeszcze tylko Klempa umie Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:11 vilez napisała: > Polityczna Tv Będzie zaraz rozmowa o księdzu w TVN24 Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:14 Oglądam Może ktoś zaproponuje osobny program leczenia (psychiatra, seksuolog) dla niego (w sejmie minister zdrowia powinien to zaproponować- ma moją zgodę ) Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:19 a ja protestuję-dlaczego mają go leczyć za nasze pieniądze? Już lepiej zutylizować, przynajmniej nawóz z tego czegoś się spożytkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:26 raczek47 napisała: > a ja protestuję-dlaczego mają go leczyć za nasze pieniądze? bo niebezpieczny jest Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:31 no to piszę,że leczenie i tak nic nie da i lepiej od razu zutylizować, mniej pieniędzy ,a pożytek większy. Odpowiedz Link Zgłoś
kozauwoza Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:35 raczek47 napisała: > no to piszę,że leczenie i tak nic nie da Daj mu szansę Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:35 raczek47 napisała: > no to piszę,że leczenie i tak nic nie da i lepiej od razu zutylizować, mniej pi > eniędzy ,a pożytek większy. To jest tego rodzaju "żarcik" z polotem i taktem, że od razu sprowadza rozmowę do poziomu dna. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:44 ach, och , no naprawdę ksiądz Oko to ma taki polot i takt... Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:49 A ja nie o tym. Oko to przypadek kliniczny. A takie żarty jak twój to po prostu, zwyczajnie, dno. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:55 dziękuję, bardzo się przejęłam twoją 'głęboką", jakże moralnie poprawną uwagą Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 18:52 Dobry komentarz pewnego forumowicz (z GW): Problem z katolstwem w wydaniu tego Oko to odwieczny problem - jak traktować głupotę. Jak / czy rozmawiać z głupotą? Pozostawić ją samą sobie? - będzie się sama sobą nadymać, karmić i trwać niczym perpetuum mobile. Rozmawiać - legitymizuje się ją wobec świata i samej siebie - efekt jest prawie taki sam jak wyżej. Głupotę trzeba: nazywać po imieniu, tępić - najpierw w sobie i ... robić swoje. Panie Oko - jesteś pan głupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
sarah_black38 Re: TERAZ Oko w sejmie 24.01.14, 19:00 vilez napisała: > Dobry komentarz pewnego forumowicz (z GW): Ty na poważnie bierzesz komentarze jakie wypisują hejterzy na GW pod różnymi artykułami? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 20:13 Lomatko, Łoko u Olejnik chrzani jak potłuczony, normalnie "niemadrosc" sie zmaterializowala w ciemnym ubranku.I to pisze ja, zupełnie nie rozumiejaca całego zamieszania z gender (dla mnie to produkt wytworzony przez ludzi, desperacko pragnących zostac ekspertami w jakiejs dziedzinie, ktorzy w niczym nie byli dobrzy, wiec sobie wykreowali temat w którym sa "biegli"), przeciwniczka chlopcow paradujacych do przedszkola w różowych sukienkach Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: TERAZ Oko w sejmie 23.01.14, 20:14 A ja mam dzisiaj zły dzień, stary mnie kwoorwił, resztki blue monday jeszcze chyba odczuwam, więc koorwa mać jest mi wstyd, że w siedzibie organu ustawodawczego mojego kraju pojawia się takie oko, i tak durne kocopały opowiada publicznie, że rozum tego nie ogarnia, nikt mu śmiechem w twarz nie buchnie, nikt nie powie zamilcz gościu bo siarę czynisz. No wstyd, po prostu mi wstyd Odpowiedz Link Zgłoś