Dodaj do ulubionych

dlugosc zaslon

14.02.14, 06:48
powiedzcie jakie powinny byc zasłony? co jest teeaz na czasie. kupilam gotowce i sa bardzo dlugie. nie wiem czy obcinac czy zostawic takie tarzajace sie po ziemi.dodsm ze beda same zasłony czarne bez firanek.dziekuje
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 06:59
      To raczej zależy od materiału. Delikatne, lejące się fajnie wygladają "rozlewając" się na podłogę. Cięższe, sztywne już mniej. Powiesiłas takie jakie są żeby zobaczyć jak wyglądają?
    • kol.3 Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 07:09
      Uznaję zasłony i firanki do samej podłogi, przy czym wolę rzeczy proste bez falbanek, podpięć i fincifluszków. Firankę mam już tylko w stołowym, w pozostałych nastawiam się na gołe okna, tam gdzie można, lub rolety.
    • default Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 07:32
      Tarzające się po podłodze zasłony wyglądają dobrze (moim zdaniem) tylko gdy są a) z miękko układającego się materiału, b) w sypialni. Jakoś do salonu mi to nie pasuje.
      • naturella Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 07:55
        Proponowałabym wyprać, bywa ze bardzo sie skracają.
      • jak_matrioszka Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 13:02
        c) na zdjeciach
        e) w pomieszczeniach niedostepnych dla czworonoznych (wliczajac w to pelzajacych i raczkujacych).
        • mx3_sp Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 13:05
          ja mam też gotowce i również kładą się na podłodze. Wg mnie wygląda to dobrze. Materiał z tych sztywniejszych i cięższych. Również bez firanek. Nie mam zamiaru obcinać.
          • niutaki Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 13:14
            Zaslony do ziemi to dla mnie tylko w przypadku okien tarasowych/balkonowych, przy normalnych oknach i parapetach nie wyobrazam sobie zaslon do ziemi.
            • aurinko5 Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 17:37
              Czy Ty potrafisz coś kupić bez konsultacji na forum ?
    • mynia_pynia Re: dlugosc zaslon 14.02.14, 17:41
      Najpierw upierz później skracaj.
      Moje zasłony po wypraniu straciły 15 cm na długości, teraz leżą w garderobie złożone w kostkę już 2 lata i czekają aż coś z nich wymyślę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka