Dodaj do ulubionych

zapisy do przedszkola, pytanie

28.02.14, 23:00
zapisujecie dzieci droga elektroniczną do przedszkola lub szkoły? bo w naszym miescie weszło coś takiego i chcąc wejsc na tę stronę zapisów, w celu uwierzytelnienia muszę podać nazwe i hasło użytkownika, wiecie o co biega??nazwe uzytkownika komputera? a po co im to, nie wykorzytają tego jakos później?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:02
      (Facepalm)
      • drosetka Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:04
        what?
    • kk345 Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:12
      A jak założyłaś konto na gazecie???
      • daleko_o_d_szosy Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:13
        Pewnie trzeba wcześniej założyć sobie konto i dopiero wtedy można brać udział w rekrutacji.
        • yoka1 Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:18
          taki login i hasło dostępu daje np. szkoła rejonowa, idziesz do niej, podajesz dane dziecka i oni Ci dają karteczkę z tym na całą drogę edukacji. Jeśli masz np. dziecko w żłobku i potem jest rekrutacja do przedszkola, to w żłobku dają taką karteczkę. Można też ją uzyskać w organie prowadzącym placówki i organizującym rekrutację.
      • drosetka Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:15
        ale nie mogę w ogóle wejść na tę stronę, aby się zarejestrować, od razy jak klikam w link z tą stronką pojawia się komunikat w podaniu nazwy i hasła użytkownika
        • daleko_o_d_szosy Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:16
          Podaj adres tej strony a kobitki w mig ci to rozszyfrują. E-matki bystre są.
          • drosetka Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:20
            poczekam do dwunastej, bo wyczytałam teraz że ta strona będzie aktywowana dopiero 1 marca, jak będe miała problemy to dam wam znać za godzinęsmile
            • daleko_o_d_szosy Re: zapisy do przedszkola, pytanie 28.02.14, 23:21
              I się zagadka rozwiązała. Powodzenia.
            • yoka1 Drosetka 28.02.14, 23:24
              tu odpisałam forum.gazeta.pl/forum/w,567,149832234,149832509,Re_zapisy_do_przedszkola_pytanie.html
              • daleko_o_d_szosy Re: Drosetka 28.02.14, 23:31
                Yoka1 ty mieszkasz w tym samym mieście co drosetka? Bo wiesz, co miasto to inny obyczaj.
              • drosetka Re: Drosetka 28.02.14, 23:36
                ale oni specjalnie taka droge rekrutacji otworzyli, żeby zaoszczędzic rodzicom biegania po przedszkolach, co sami napisali, login i hasło mamy w szkole syna , do jego ocensmile
                • melancho_lia Re: Drosetka 01.03.14, 08:50
                  najpierw wypełnia się dane, tworzy login i hasło tak jak przy rejestracji gdziekolwiek. Poczekaj spokojnie do 12, wszystko będzie wtedy działać.

(u mnie rejestracja przez net działa od lat, nigdy nie otrzymywałam gotowego loginu i hasła z żadnej placówki.)
                  • yoka1 Re: Drosetka 01.03.14, 09:21
                    ja pisałam o Wrocławiu.
                    U nas tak to działało dotychczas, nie wiem, czy od tego roku są jakieś zmiany.

A rzekoma elektroniczna rekrutacja nie do końca całkowicie elektroniczna bo trzeba wydrukować sonie to co elektronicznie wypełniasz i zanieść do placówki pierwszego wyboru, jako potwierdzenie, że uczestniczysz w rekrutacji i tam wprowadzają dane dziecka do systemu zliczającego punkty. Takie udogodnienia!
    • wielkanocnaniespodzianka Re: zapisy do przedszkola, pytanie 01.03.14, 14:53
      miej na uwadze fakt, że po aplikowaniu drogą elektroniczną należy też złożyć deklarację papierową w przedszkolu pierwszego wyboru, bez tego sama elektroniczna aplikacja będzie równoznaczna z nie ubieganiem się o miejsce w placówce.
      bliższych informacji udzieli ci organ prowadzący przedszkola, czyli departament edukacji urzędu miejskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka