Dodaj do ulubionych

do miłośniczek SOLL:)

06.04.14, 13:05
Jak tam dziewczęta wasze wspomnienia czytelnicze dotyczące sagi o LL? Zaczęłam w wieku 12 lat, koleżanka mi pożyczyła pierwszy tom bo jej ojciec kupił, myślał że to cos dla facetów będzie, a wtedy szał był bo książka reklamowana to było cośsmile Więc wciagnełam się niepostrzeżenie ale mnie matka ganiała, bo widziała jakieś diabły, gołe baby na okładkach, przeczytała fragment a tam czary, cuda niewidy i nie pozwalała mi za bardzo tego czytac, więc kupowałam w tajemnicy i zorganizowałam sobie kącik czytelniczy na strychu. Latem super ale zimą zaszywałam się tam w kurtce, czapce i rękawicach. Nie zliczę też nocy z latarką i pod kołdrąsmile Ech wspomnienia, ale mi watek koleżanki r... apetytu znów narobił, bo zdążyłam co nieco zapomnieć a tej lektury.
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 13:28
      drugi tom czytam big_grinbig_grinbig_grin
      • agaja5b Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 13:37
        Kurde, idę jutro do bibliotekismile
      • mamaemmy Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 14:16
        smilesmile
        jestem z Ciebie dumna !
    • mag1982 Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 13:43
      Ja miałam 14 lat i pożyczałam od koleżanek i z biblioteki. Końcowe tomy mocno rozczarowujace ale gdzieś tak do połowy czytałam z zapartym tchem. Parę lat temu kupiłam sobie w markecie po 2 złote praktycznie całą sagę i taka lektura po latach mnie rozczarowała. Na pewno kiedyś córkom podrzucę ale raczej 14-15 letnim.
      • agaja5b Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 13:48
        Tez tak myslę, jako 12 latka czytałam z wypiekami na twarzy, teraz ciekawa jestem mojej reakcji, ale wypożycze, niech stracę i pewnie bez chwil zażenowania się nie obejdzie
      • mamaemmy magii 06.04.14, 14:17
        kurcze trzeba było na allegro wrzucić smile
        Moja kuzynka ostatnio kupiła za 200zł komplet uzywany ale w bdb stanie-więc zarobiłabys ze 100zł smilesmile
        • agaja5b Re: magii 06.04.14, 16:58
          I ja swoje kiedyś sprzedałam i teraz do biblioteki polazęsmile
          • mamaemmy Re: magii 06.04.14, 17:02
            ja moich nie sprzedam nigdy smile
        • mag1982 Re: magii 06.04.14, 19:54
          Dla córek trzymamwink
    • diademonde Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 14:28
      Też byłam wielką fanką, pamiętam to oczekiwanie na kolejny tom (ukazywał się chyba co 2 tyg?) i połknięcie w jeden wieczór, a potem znowu dłuuuugie dni czekania...żaden chyba tasiemiec ksiązkowy nie uzależnił mnie aż tak bardzo jak Saga o bardzo wątpliwych walorach literackichsmile Pamiętam, że w każdym tomie była jakaś "ostrzejsza" scena seksu, czytana w ukryciu z wypiekami na twarzy...no i to czekanie na spotkanie z Tengelem? Złym...ehhh, kawał historiismile

A po latach.....zobaczyłam w szpitalu u sąsiadki obok, rzuciłam się jak na skarb i nie mogłam uwierzyć, że się mogłam tym fascynować. No cóż, pewnych rzeczy nie powinno się powtarzaćsmile
      • cocos_live Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 14:34
        Ja zaczelam czytac w pazdzierniku, nie wiem czemu to do mnie wczesniej nie trafilo. Ale mimo ze jestem wielka fanka HP to do tego podeszlam sceptycznie a teraz czytam w ukryciu przed mezem, bo on by tego typu ksiazki najchetniej spalil na stosie, a HPottera w pierwszej kolejnosci
        • kadfael Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 14:41
          a tera
          > z czytam w ukryciu przed mezem

Mam nadzieję, że żartujesz...
          • cocos_live Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 15:33
            Nie. Dla niego liczy sie tylko literatura faktu
            • kadfael Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 16:42
              No to niech czyta to, co lubi. Ale dlaczego Ty masz się ukrywać z tym co lubisz?
              • mamaemmy Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 17:00
                kadfael napisała:

> No to niech czyta to, co lubi. Ale dlaczego Ty masz się ukrywać z tym co lubisz
                > ?

może dla świetego spokoju,żeby nie slyszeć jego gderania smile?
                Ja np ukrywam to,ILE wydaje na ksiązki w miesiącu,mój nieczytający mąz predzej zrozumie to ile wydaje na torebki czy buty,ale kwoty na literaturę nie pojmie-zwłaszcza,że mamy nieopodal świetnie zaopatrzoną w nowości bibliotekę wink
            • rhaenyra Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 21:08
              spakuj nudziarzowi walizki wink
    • sylki Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 19:46
      Mam dwie sagi jedna SOLL a druga o czarnoksezniku.
      Leżą i sie kurza , ale nie sprzedam nigdy smile
    • aagnes Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 20:00
      Kupowalam w liceum, jak wychodzila co miesiac. to bylo naprawde cos, przezywalam kazdy niemalze tom jak nie wiem co. identyfikowalam sie z postaciami (zapewne z tymi samymi co wiekszosc z nas smile bylam to Villemo, to Sol, to Ingrid, to Tula, a ze mialam burze rudych wlosow i odpowiedni nastroj zbuntowanej wtedy duszy - pasowalo jak ulał.
      Nie wiem czy teraz zrobiloby to na mnie takie wrazenie, ostatecznie od tamtego czasu czlowiek przeczytal juz pare innych ksiazek i wiadomo, ze nie jest to literatura najwyzszych lotow, ale z drugiej strony - wracacie nieraz do wielkich dziel, kartkujecie sobie z nabozenstwem "Pana Tadeusza" czy innych Chlopow"? ja nie, a Sage nieraz przerzuce z sentymentem i przyjemnoscia smile a faktu, ze moja saga wyladowala na smietniku podczas jednej z przeprowadzek nie moge przezyc i zamierzam kiedys odkupic komplet...
      • rhaenyra Re: do miłośniczek SOLL:) 06.04.14, 20:50
        ja sie identyfikuje z silje ktorej sprzatanie i ogolnie zajmowanie sie chalupa nie wychodzi big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

i tez kubkami rzucam tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka