moofka 29.04.14, 14:23 dziewczyny doradzcie, co fajnego na majowki macie w poznaniu? co bedzie otwarte, a gdzie fajne imprezy - dla dzieci zwlaszcza jakbyscie poradzily tez jakas fajna restauracje gdzie sa mile widziane dzieci to tez bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadfael Re: do dziewczyn poznania 29.04.14, 14:38 A Poznań to właściciel Poznania? Co prawda nie jestem jego dziewczyną, ale wiem. Rzucam hasłowo - wygooglaj sobie - od 1 maja są Dni Ułana - bardzo fajna impreza końska z pokazami konnymi. I też w weekend jest otwarcie Bramy Poznania - interaktywnego centrum Ostrowa Tumskiego - przy okazji masa imprez piknikowo - koncertowo - bardziej ambitnych wszystko na i w okolicach Ostrowa Tumskiego. Jest też majówka w ogrodzie botanicznym. A dwadzieścia minut ekspresówką od Poznania w Kórniku pod Zamkiem i w arboretum masa imprez - łącznie z koncertami góralskimi 1 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: do dziewczyn poznania 29.04.14, 14:41 z mi zjada po prostu dzieki poguglam Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: do dziewczyn poznania 29.04.14, 15:10 Wrzuć www.poznan.pl tam jest o większości tych imprez. I pewnie jeszcze o iluś innych. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: do dziewczyn poznania 29.04.14, 14:44 Nad Maltą będą też jakieś majówkowe atrakcje, na Pl. Wolności ma być koncert 1 maja z okazji 10 lecia Polski w EU. Zawsze można standardowo do ZOO się wybrać. Zdaje się, że Termy Maltańskie też coś na długi weekend szykują. Odpowiedz Link Zgłoś
shumi-mi-las Re: do dziewczyn poznania 29.04.14, 15:19 Rusza kolejka Maltanka, a z kolei do Maltanki / Zoo dojeżdżają zabytkowe? autobusy ogórki z ul. Gajowej. Odpowiedz Link Zgłoś
illois Re: do dziewczyn poznania 29.04.14, 18:30 O ile mi wiadomo w najbliższy weekend będzie akcja "Poznań za pół ceny". Polecam makietę Poznania www.makieta.poznan.pl/, dla dzieciaków ciekawy może być stadion (można kupić taniej np. szalik Kolejorza . Jeśli chcecie iść do zoo, to najlepiej najbliżej godziny otwarcia - potem będą kolejki za biletami. Polecam żarełko u prawdziwego Włocha - Da Luigi na Wodnej lub Woźnej: www.daluigi.pl/ Pychota, ale w lokalu mało miejsc i najlepiej zarezerwować stolik telefonicznie. Odpowiedz Link Zgłoś