rhaenyra 22.05.14, 23:40 jesli ciuch jest czarniawy ( no ciemny szary) to zeby go zmienic w ciemnoniebieski trzeba barwnik granatowy czy moze byc jasniejszy niebieski ? bo nie chce zeby sie zrobil ziemniejszy tylko zeby odcien zlapal help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: farbowanie ciuchow 23.05.14, 00:49 Imho jasniejszy nie wyjdzie. Ale moze ktos lepiej sie zna. Dopisze sie ze swoim pytaniem: Ktos farbowal w pralce? Czy zniszczylo mu to bezpowrotnie pralke? Czy wsjo ok? Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: farbowanie ciuchow 23.05.14, 07:31 wsio ok na czarno farbowalam sprany czarny trencz, wyszło bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 07:40 z czego byl ten trencz ? ja sie wlasnie przymierzam do farbowania plaszczyka ale on ma sporo poliestru i nie wiem czy wyjdzie ile saszetek ci zeszlo ? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 07:58 Poliester nie łapie farby, więc może nie wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 07:57 > Ktos farbowal w pralce? Czy zniszczylo mu to bezpowrotnie pralke? Czy wsjo ok? Tak. Nie. Tak. Bezpośrednio po farbowaniu lepiej wyprać ciemne albo puścić pranie na pusto, tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: farbowanie ciuchow 23.05.14, 09:07 odcienia szarości się nie pozbędziesz, wyjdzie brudny granat o ile zafarbujesz granatem Odpowiedz Link Zgłoś
ananka22 Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 08:15 czym farbujecie ? ja polecam środek na s (nie wiem czy można nazwę podać ) Farbowałam na czarno już 2 razy w pralce ,ładnie pokryło ,nie spiera się -ale ja farbowałam czarne ciuchy,które zrobiły się wyblakłe od prania. Koszt koło 30 zł - na 600 g odzieży czyli w praktyce spodnie lub kilka koszulek . Odpowiedz Link Zgłoś
ananka22 Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 13:49 gdzie takie saszetki za zeta się kupuje ? i czy one są do pralki ? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 13:52 na allegro i w pasmanteriach pisze po prostu barwnik do tkanin Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 14:59 koza zdechla sprobuje farba w spreju Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: farbowanie ciuchow 14.06.14, 14:24 to ja się podłączę z pytaniem: w jakiej temp. farbujecie w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś