rhaenyra 27.05.14, 09:50 tez tak macie? jak krecicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klamkas Re: ja chce krecone wlosy 27.05.14, 10:03 Wcale nie kręcimy, bo po wypróbowaniu wszystkich dostępnych metod okazało się, że moje włosy wytrzymują maksymalnie 1-2h, a zakręcenie ich trwało ze 3 . U mnie najlepiej się trzymają po kręceniu na prostownicy. Podobno rewelacyjne są termowałki, ale u mnie zupełnie nie zdały egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: ja chce krecone wlosy 27.05.14, 10:11 nie chcesz. zapewniam Cie. codzienna pielęgnacja włosów kręconych to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:30 Jaki znów koszmar? Mam drobne naturalne loki. Codziennie przeważnie myje, nakladam odzywke, potem na mokro rozczesuje, daje jakiś olejek czy inny jedwab i coś do układania, robię przedzialek i czekam aż wyschna. Jak się śpieszę mocno to susze ale bardzo rzadko, bo zanim zrobię resztę, są suche. Ewentualnie jeszcze uloże palcami i polakieruje lekko. Jak nie chce mi się myć to podpinam wsuwkami. 10 minut dziennie to chyba nie jest jakieś straszne poswiecenie Do fryzjera chodze odświeżyć ciecie i kolor. Jak są dobrze obciete to się same ukladaja Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 20:46 to moze jestes jakims wyjątkiem naturalnych kręconych wlosów które nie wymagają cudów-wianków żeby wyglądać ładnie, a nie jak kupka siana znam dosłownie trzy. specjalnie policzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 21:30 Bo nie trzeba czesać, tylko przeczesywać palcami. I na pewno nie myć codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 01:41 ze nie czesac to wiadomo. myc codziennie - różnie mowia, obecna szkola mówi że myc tak czesto jak trzeba. problem w tym czy nawilżac, czy odżywiac, czy proteinowac, czy witaminizowac, czy co robic. znakomita wiekszosc włosów kręconych to suki w utrzymaniu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 09:48 E tam suki - koty. Robią co chcą i nie dają się ujarzmić, to prawda. Więc trzeba podążać za nimi, zamiast na siłę realizować wlasne pomysly. No i dobry fryzjer. Z moich ponad połwiecznych doświadczeń wynika, że im więcej zabiegow, tym gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 10:04 z moich długoletnich doświadczen wynika niestety cos wrecz przeciwnego Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 12:02 dziennik-niecodziennik napisała: > to moze jestes jakims wyjątkiem > naturalnych kręconych wlosów które nie wymagają cudów-wianków żeby wyglądać ład > nie, a nie jak kupka siana znam dosłownie trzy. specjalnie policzyłam. > eeeee...robię podobnie jak Tomelanka i też jakoś tego koszmaru nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 07:35 10 min to bajka Ja muszę godzinę (godzinę!) po myciu stać i doprowadzać do ładu. Nie, żeby były piękne, tylko żeby JAKOŚ wyglądały. Każdy kędzior w inną stronę, jedyny ratunek to spiąć i tyle. I żeby nie było- dobre szampony, dobre odżywki, naturalne olejki (po silikonowych "jedwabiach" była kompletna porażka). Mam wysokie czoło, muszę mieć grzywkę. Co oznacza grzywka przy kręconych włosach muszę tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 08:18 Hm też mam grzywke ale ukosna. Ja myje codziennie bo wtedy najlepiej wygladaja Najgorzej mi się układają jak mam zniszczone i wujowo obciete. Mam wlosy raczej cienkie i dość krótkie, ale tej delikatności z oczywistych względów nie widać. Przez 28 lat ujarzmienie ich opanowalam do perfekcji wrzucilabym foto ale się was boję aaa no i rozumiem że kaŻdy ma inne wlosy i nieraz rzeczywiście wymagają dużo pracy ale nie kręcone nie zawsze równa się kłopot. Wolę takie niż cienkie proste przyklepane Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 08:23 A no i nie wyobrażam sobie nie rozczesac wlosow po umyciu. Jak to lokow się nie czesze? To się nie dziwię że nie wyglądają. Ważne żeby nie robić tego na sucho, na sucho to ew palcami albo lekko grzebieniem po wierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 09:53 no o czesanie na sucho chodzi, na sucho... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: ja chce krecone wlosy 14.10.14, 23:39 To moze jednak wrzuc foto, bo nie wierze ze z kreconych da sie zrobic grzywke. Chyba ze na pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
alex6791 Re: ja chce krecone wlosy 14.10.14, 23:43 już pisałam o tej fryzurze na dole wątku - właśnie ma też grzywkę www.wloo.pl/galerie-fryzur/w%C5%82osy-kr%C3%B3tkie/wlosy-krotkie/galeria-fryzur-4-2108.html Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 15:17 A nie, ja myslalam ze masz na mysli taka "normalna" grzywke. Tu jest bardziej burza wlosow opadajaca na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 09:39 Nie mam kreconych wlosow, a tez musze je dlugo doprowadzac do ladu, bo zyja swoim zyciem.Z grzywne zrezygnowalam, bo byla wszedzie tylko nie na czole Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 12:04 mia_siochi napisała: > Co oznacza grzywka przy kręconych włosach muszę tłumaczyć? nieeeee!!! koniecznie ta grzywka 'musi' być? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 14:58 no, grzywka przy puszących się i kręconych włosach to ZUOOO też mam to wiem Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 18:31 Musi, inaczej wyglądam głupio Codziennie ją oczywiście prostuję, ba! posiadam nawet prostownicę samochodową Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: ja chce krecone wlosy 14.10.14, 23:43 mi nie musisz. bez prostownicy nie ruszam się na żaden wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: ja chce krecone wlosy 27.05.14, 10:14 nie chciej krecone puszace sie to masakra. jak pierwszy raz wyprostowałam wlosy to sie prawie popłakałam ze szczescia ze udało sie je ujarzmić. A mam takie do pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: ja chce krecone wlosy 27.05.14, 10:18 Ja mam i marze o prostych leżących na plecach. Moje zawsze odstają pusza sie i zawsze mam je na twarzy jesli nie zwiaze. Choc fakt, ludziom sie podobają bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:13 wydalam ponad stowe na walki powiedzcie ze nie zwariowalam i ze sie okaza genialne Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:22 Też bym chciała, ale zrobienie drobnej choćby fali trwa dłużej niż efekt, chyba że zastosuję tonę lakieru. Proste włosy osładza mi nieco zazdrość koleżanek, które się męczą z prostownicą. A ja wychodze z wanny, maluję oko, nakładam piankę antyoklapującą, robię przedziałek i wychodzę z domu A, jeszcze się ubieram miedzy okiem a pianką Surszarkę włączam koło października. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:34 Właśnie wyprostowałam, a patrz-mogłyśmy się zamienić Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:45 nie chcesz, ja mam i są nie do ujarzmienia ale może dlatego, że są naturalnie kręcone i się puszą przy odrobince wilgoci w powietrzu moja kol zrobiła sobie "amerykańskie loki", jest zachwycona, popytaj u fryzjera, mówi, że zero problemów, umyje włosy, potrząsa i już. I nie, nie wygląda to jak trwała a'la stara ciotka Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:48 Aż sobie wygooglałam, jak to wygląda. Takie loki ewentualnie mogłabym mieć, ale cena powalająca... Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:51 o kurczę, nie wiedziałam, że to takie drogie ale te prostowanie włosów keratyną podobnie koszuje, bo z kolei ja nad tym się zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 21:09 No właśnie ja też myślałam, że to takie drogie, a ostatnio kupiłam chyba z groupona za 199zł, a potem się okazało, że normalnie jest chyba o 50zł drożej raptem w tym salonie (salon dobry, dokładnie wypytałam czym robią). A jak sama sobie zrobiłam to kosztowało mnie 70zł + 60 za szampon i odżywkę. Jedyny mankament- umordowałam się straszniei prostując, mam dużo włosów. Dlatego teraz idę do fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:48 aha, swoje miała proste jak druty Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:53 a czym to sie rozni od trwalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 19:57 że jest robione keratyną zdaje się robi a nie amoniakiem czy tam inną chemią no i podobno możesz stopień skręcenia wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 20:06 a to sie nie rozprostuje szybko ? daja jakas gwarancje ze np nie rozprostuja sie po hennie? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 20:12 szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia, ona farbuje włosy i jej się nie rozprostowały. Musisz się fryzjera pytać Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 21:53 > moja kol zrobiła sobie "amerykańskie loki", jest zachwycona, popytaj u fryzjera > , mówi, że zero problemów, umyje włosy, potrząsa i już. No dzięki wielkie, teraz ja też chcę. Ale przy moich włosach będzie kosztowało z tysiaka pewnie. Ale chyba spróbuję, bo moje włosy są najgorsze jakie mogą być - ani proste ani kręcone. Kędzierzawe, psia ich mać. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 20:05 Mam kręcone- nie znoszę ich, bo się plączą i układają po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 20:49 A ja mam kręcone "sprężynki" i bardzo je kocham.Na co dzień wystarczy mi je zwilżyć wodą i wetrzeć żel lub piankę (nie obie rzeczy naraz, bo się albo za bardzo skleją albo opadają ciężko). Noszę z przedziałkiem pośrodku,nic więcej. Kiedyś miałam długie prawie do pasa (nie było nikogo, kto by się nie obejrzał), teraz mam krótkie, aby do wysokości brody,ale i tak ładnie wyglądają. Córka , niestety nie odziedziczyła po mnie włosów, ma piękny kolo blond w różnych odcieniach,ale cienkie i proste.Musi nosić warkocz albo kucyk, bo rozpuszczone zaraz się kołtunią. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 21:32 Mojej sie skręciły w okresie pokwitania, może jeszcze nic straconego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 20:52 ja chce proste. podobaja mi sie fryzury takie ....z grubej szczoty. wlos prosty, tylko ulozony szerokim lukiem. moje wlasne falujace, juz przy odrobinie wilgoci w powietrzu z grubej fali robia sie mniejsze w bezladzie. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 21:43 Mam mniej lub bardziej falujace (zależy od ścięcia, pielęgnacji, pogody i fazy cyklu ), zawsze marzyłam o sprężynkach. Na codzień ugniatam rękami, od święta zawijam na papiloty, potem spryskuję płynem Welli. Trzymają się do następnego mycia. Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 21:53 Jest taka nowa lokówka babyliss co sama wciąga kosmyk i go zakręca. CHCE JĄ! ale jeszcze za krótkie włosy mam Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 22:25 W sumie to dzięki za ten wątek. Byłam już znudzona moim dotychczasowym salonem i od dawna szukałam czegoś nowego. No a teraz chcę te amerykańskie fale! Pragnę ich! Muszę je mieć!. Odpowiedz Link Zgłoś
t.tolka Re: ja chce krecone wlosy 05.08.14, 23:53 Mam krecone. I byly moja zmora przez lata. Polubilam je dobrze po 30. Teraz kocham. Bo nie czesze, cieniuje, nawet jak zle przyciete.to nie widac. I cokolwiek z nimi zrobie I tam mam burze na glowie Wstaje wiec rano I juz. Nic robic nie musze. Chociaz I mnie nachodzily mysli o modnych twarzowych fryzurach, walczylam z puszaca sie szopa, prostowalam klnac na los. Tak ze. Nie chcesz miec lreconych. Wydaje ci sie Odpowiedz Link Zgłoś
nie_dlaczego Re: ja chce krecone wlosy 06.08.14, 10:04 Ja też się napaliłam na te amerykańskie loki. Moje są proste z tendencją do falowania. Jak już zrobisz to napisz czy warto i gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
alex6791 Re: ja chce krecone wlosy 14.10.14, 22:52 a ja chcę mega loki na krótkich włosach, coś w tym stylu, taka inspiracja afro: www.wloo.pl/galerie-fryzur/w%C5%82osy-kr%C3%B3tkie/wlosy-krotkie/galeria-fryzur-4-2108.html byłam tak poczesana na sylwestrze rok temu i w klubie nie narzekałam na brak powodzenia, nawet faceci chwalili, ze świetna fryzura. tylko problem polega na tym, że nie chce mi się codziennie kręcić włosów i spać w papilotach. pytałam fryzjerki o trwałą, ale zrobiła wielkie oczy i powiedziała, ze teraz się takich rzeczy nie robi. poczułam się normalnie jak stara ciotka klotka, która poszła do "Praktycznej Pani" z lat 80-tych. i teraz nie wiem, czy faktycznie trwała to absolutne zło? właściwie niby czemu, skoro równocześnie można rozjaśnić włosy do super blondu i też się niszczą. Czy raczej ta fryzjerka uznała, że takie włosy to obciach? Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: ja chce krecone wlosy 14.10.14, 23:43 Na krotszych wlisach.moze wyjsc pudel, chyba ze ta amerykanska. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: ja chce krecone wlosy 14.10.14, 23:49 Trwałej się nie robi, bo to jednak bardzo niszczy włosy, a poza tym złą opinię zrobiły jej panie w średnim wieku, które miały na głowie albo baranka albo rozczesywały te loki, tak że powstawało siano. Natomiast jak klient się uprze, to oczywiście, że fryzjer trwałą zrobi. Ja nie mam trwałej, mam amerykańskie fale, który to zabieg niby nie niszczy włosów (pożyjemy, zobaczymy), ale zadbanie o takie włosy też trochę czasu wymaga. Ja moje rozczesuję tylko podczas mycia po nałożeniu odżywki, później jak wyschną, to już nie. No i nie raz się zdarzyło, że o północy musiałam lecieć je myć i czekać dwie godziny aż wyschną, bo po łóżkowych wieczornych harcach nie nadawały się do niczego - a najładniej wyglądają jednak, jak wyschną naturalnie. Ale czego się nie robi dla ładnego wyglądu. W każdym razie musisz się spodziewać, że aby utrzymać efekt świeżych loków, trzeba myć włosy nawet codziennie. A w przypadku porannego quickie będzie jak u mnie - "tylko broń boże nie dotykaj włosów"!. Odpowiedz Link Zgłoś
alex6791 Re: ja chce krecone wlosy 14.10.14, 23:52 dzięki za info. a te amerykańskie to masz naturalne czy robione jakimś sprytnym zabiegiem? masz może zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 00:00 Robione zabiegiem, ale już nie zapędzam się w zachwalaniu, bo wiem od innych dziewczyn, że u nich tak ładnie nie wyszło. Nie wiadomo, czy zależy to od rodzaju włosów, czy też od użytych środków. U mnie efekt jest mniej więcej taki: Odpowiedz Link Zgłoś
alex6791 Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 00:01 fajne a czym to się rózni od trwałej "dla pań w średnim wieku" ? czy te amerykańskie moga być jeszcze ciut bardziej pokręcone? Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 00:07 Wrzuć w wyszukiwarkę 'amerykańskie fale', dużo już o tym się pisze. A imho jak uzyskasz taki stopień skręcenia jak na zdjęciu, to będzie super, dziewczyny się skarżą, że wychodzi słabiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alex6791 Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 00:10 ok, teraz rozumiem w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 00:02 Zamieniamy się? Bo ja swoich mam serdecznie dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 08:52 a ja chce proste. Przeszłam już fazę nienawiści do moich włosów, pogodziłam się i już nie przeszkadzają mi loki. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 09:03 > a ja chce proste. slyszalam od swojej fryzjerki z kreconymi wlosami (ktora wielbie), ze jest jakis zabieg keratynowy do prostowania wlosow (robia w salonach). podobno swietny, sama robila i byla zadowolona. wlosy po tym prostowaniu przez ok pol roku lagodnie sie rozkrecaja, wiec nie ma dziwnych efektow. widzialam ja przed i po i wygladalo to dobrze, a ona bardzo chwalila. moze zapytaj u siebie? ja moge kogos w krakowie polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 09:50 dziękuję Moja fryzjerka to robi, tylko ja nie byłam do końca przekona do tego, czy nie będą się falować , jak to będzie za pół roku itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 15:26 Keratynowa rozkreca sie. Tzn.skreca szybko. Podobno na poczatku swietnie a potem gorzej niz przedtem, ale nie sugeruje niczego , bo nie probowalam sama. Osobiscie prostuje wlasne metoda japonska bodajze, czyli trwale. Sama robie w domu bo ceny kosmiczne. Kupuje preparaty, prostownica idzie w ruch i juzn Wlosy jak spod prostownicy, chic po kilku miesiacach puszenie sie zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
amy.28 Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 16:49 a te włosy nie są takie płaskie i ulizane. Ja mam swoje nijakie - jak zostawie do wyschnięcia to nieregularnie kręcone, jak wyprostuję a mży to mam szopę jak król lew a jak pokręcę to się zmierzwią i wyglądają jak rozczesane dready. właśnie chcialam je wyprostować ale nie chcę aby wyglądały jak u mongoła. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 17:41 Na pewno nie chcesz, uwierz. Mam takie, obecnie skrócone do ramion - muszę myć codziennie, co oznacza, że zaraz po pracy muszę w te pędy lecieć do łazienki, bo schną jakieś 12 godzin - nie używam suszarki, bo wtedy mam siano. Rozczesywać nie można, bo szopa na głowie, konieczny jedwab, odżywka - najlepiej w aerozolu, leciutka, ciężkie osadzają się na włosach. Ciężko zrobić jakąś fajną fryzurę, są niepodatne na układanie - po prostowaniu mam w ciągu godziny znów barana na łbie. Naprawdę, wolałabym mieć proste jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: ja chce krecone wlosy 15.10.14, 20:47 a o babyliss curl slyszala? www.youtube.com/watch?v=pJ7V9CRhcrk Odpowiedz Link Zgłoś