Dodaj do ulubionych

Tusk zdrajca narodu

29.05.14, 00:21
www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/licealistka-nazwala-premiera-zdrajca-kwiatow-od-tuska-nie-przyjela,433361.html
Patriotka czy pozerka.
Ja myślę, że to drugie.
I że dziewczyna nie wie jak się zachować w niektórych sytuacjach, nie jest nauczona szacunku.
Poglądy polityczne może mieć, ale czytam, że warto by ją nauczyć szacunku do starszych.
Obserwuj wątek
    • minerallna Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 00:56
      Raczej młoda osoba z własnymi poglądami.
      Szacunek?- na szacunek nawet rodzice własnych dzieci pracują codziennie.

Pina wiem że dużo czytasz. Ale czy potrafisz zrozumieć to co czytasz?
      • memphis90 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 07:22
        > Raczej młoda osoba z własnymi poglądami.
        Ciekawe, czy potrafiłaby ich bronić, gdyby zapytano ją ci właściwie ma na myśli i czy wie, co oznacza słowo zdrajca.

> Szacunek?- na szacunek nawet rodzice własnych dzieci pracują codziennie.
        >
        Cóż, ten więzień widocznie nie zdążył zapracować na "szacunek" amerykańskiej pani żołnierz. Jego problem, w końvu istota ludzka nie zasługuje na szacunek ot tak po prostu. O co właściwie te media na świecie się burzyły...? https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQuT9tX0W7sDAjolL4p18dBiHhIhUyoaoio4VS8AiHJ4lQRCczP
    • slawekopty Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 02:05
      pina_colada88 napisała:
      > Poglądy polityczne może mieć, ale czytam, że warto by ją nauczyć szacunku do st
      > arszych.

A czy ty masz szacunek? do zapewne starszego od ciebie Trynkiewicza ??
    • aniani7 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 05:32
      Niech za parę lat zapyta w taki sam sposób swojego pracodawcę, to zobaczy co się staniebig_grin Myślę, że ona postrzega siebie jako patriotkę. Gdyby Tusk zadał jej pytanie - ale w jakim sensie pani postrzega mnie jako zdrajcę? pewnie to ona pierwsza oddaliłaby się .
      • wegatka Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 07:08
        Przed chwilą usłyszałam w Zetce, że rezolutna Maria wyznała reporterce Dance Woźnickiej, iż jej ulubionym politykiem jest Antoni Macierewicz. To chyba w zupełności wyjaśnia, dlaczego ma taki właśnie stosunek do premiera suspicious
        • kleo881 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 09:44
          hahaha
          Macierewicza po raczkach by pewno calowala ;-p
      • kariwitch00 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 07:12
        Pytani brzmi czyja to córka, z tego co mi się obiło o oczy to jakiegos gnębionego działacza ktory siedział za komuny, chyba.
        • kariwitch00 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 07:19
          Ta Marysia myśle wyrasta w bardzo konkretnym specyficznym środowisku i tyle na ten temat, to jest jakas wyreżyserowana inscenizacja tak mi sie wydaje.
          • feleedia Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 07:26
            Myślisz, że spora grupa ematek to córki określonych osób i wyrastały w specyficznym środowisku?

Ja się z tobą zgadzam big_grin
            • kariwitch00 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 07:33
              Niekoniecznie ale bywa że chodzi o coś więcej, tu np mysle nie tylko o młodzienczy patriotyzm, jest raczej jakies zaplecze.
            • aniani7 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:18
              Nie stawiaj pomiędzy gnębieniem a brakiem kultury znaku równości.
              • kariwitch00 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:29
                Myslalam raczej o tym że te środowiska aktualnie chyba są zle nastawione do Donalda Tuska więc z tego wynika atak na niego, tu akurat użyto dziewczyny.Tak mi sie wydaje.
                • kariwitch00 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:40
                  A to że są zle nastawione to jest naturalne bo przecie ideały nijak sie mają do real polityki, norma ale walka trwa wiec wiec ataki będą nawet w liceach i gimnajach big_grin
    • oqoq74 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 07:38
      Gdzieś czytałam, że ona odnosiła się do tego tekstu z 1987

unsinn.blox.pl/2008/08/DONALD-TUSK-POLAK-ROZLAMANY-ZNAK-1987-nr-11-12.html
    • melancho_lia Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:12
      pozerka.
    • heca7 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:35
      Wczoraj usłyszałam ją i zobaczyłam w tv. I niestety ale dla mnie to niedojrzała pozerka.
      I co ona powiedziała? Że w ten sposób walczy o WOLNĄ Polskę?! Nie mam słów...
      • default Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:52
        Tak, mnie to też uderzyło... Powtarza wyświechtane komunały o "zniewoleniu", a raczej nic głębszego nie ma do powiedzenia. Zresztą hasła "Tusk-zdrajca" też nie rozwinęła. Za to widać, że jest z siebie i z szansy zabłyśnięcia w mediach szalenie zadowolona.
        • paskudek1 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:56
          taaa, ona woczraj powiedziała, że "stwierdziła fakt historyczny" dziewcze chyba nawet nie wie co to znaczy ale plecie. Rzeczywiście szkoda, że Tusk od razu nie zapytal jej DLACZEGO tak sądzi zamiast bredzić coś o poczuciu humoru
          • oqoq74 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:59
            Ale ona wytłumaczyła gdzieś, że chodziło jej o tekst napisany przez Tuska w 87 roku w Znaku. Link podałam wyżej.
            • paskudek1 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 09:09
              gdyby panienka czytywała Znak z 87 roku samodzielnie i z własnego zainteresowania to wypowiadałaby sie ol wiele zbiorniej i swobodniej przed kamerami. Umiałaby uzasadnic swoje zdanie bo byloby to JEJ zdanie. A nie powtarzanie komunałów. Sory, ale w licealistki czytające Znak z lat osiemdziesiątych to ja slabo wierzę, zwłaszcza w czytające z wlasnej inicjatywy. Taka jakas nieufna jestem smile
              • oqoq74 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 09:15
                Być może ktoś jej to podsunął, a być może znalazła w sieci. Swego czasu Newsweek przedrukował ten art.
                Inna sprawa, że moim zdaniem, ona nie zrozumiała co autor miał na myśli.
            • menodo Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 09:24
              Ale ona wytłumaczyła gdzieś, że chodziło jej o tekst napisany przez Tuska w 87
              > roku w Znaku. Link podałam wyżej. "

Nie zrozumiała tego tekstu najwyraźniej.
              Strasznie głupiutka dziewuszka, ale tatuś zamożny podobno, więc licencjat na płatnych naukach politycznych w jakiejś lokalnej alma mater z pewnością ukończy.
    • mood_indigo Dzieciak. 29.05.14, 08:49
      Po odpowiednim praniu mózgu w domu, ze sporą dozą młodzieńczej bezczelności. Jestem pewna na 100% że gdyby z dziewczyną siąść i pogadać dłużej na temat _jej poglądów - poza wyuczonymi w domu kilkoma chwytliwymi hasłami to dziecko nie wie i nie rozumie o czym mówi.
      Mnie jej trochę szkoda, ktoś ją wykorzystuje.
      • heca7 Re: Dzieciak. 29.05.14, 08:52
        Yhmm. Ona mi do złudzenia przypomina te młode aktywistki partyjne, które pokazują się zawsze w trakcie kampanii wyborczej jako tło dla polityka. Świeże, hoże dziewoje, które po wyborach znikają bez śladu smile
      • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 08:57
        nie rozstrzygniemy tutaj, czy zwykła pozerka, czy genialny politolog smile
        Nie odbierałabym ludziom prawa do wlasnego zdania, a słowo "zdrajca" nie jest niczym nadzwyczajnym w swiecie polityki. Ja tam sie ciesze, z takiego "zdania", bo, az sie mdło robi od tuskolukru w mediach.
        Po co te kwiaty? Miał rozmawiac o politytce, a nie przyszedl na randkę.
        • oqoq74 Re: Dzieciak. 29.05.14, 09:01
          Nie zgadzam się. Może mieć inne poglądy, można wyznawać inne wartości, nie lubić jakiegoś polityka. Ale "zdrajca", to bardzo mocne określenie.
          • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 09:05
            to jest polityka, niestety, rzadzi sie wlasnymi prawami.
            co miała powiedziec?, skoro tak mysli. odwazne, bardzo odwazne.
            z reguly wszyscy klapia dziobem, a, jak pojawia sie pan z telewizji, to dostaja maslanych oczu. w bezposredniej konfronatacji, trudniej niz np. na forum powiedziec cos takiego. to sa emocje. mloda ososba, ja tam nic strasznego w tym nie widze, wiadomo, ze mlodosc tez rzadzi sie swoimi prawami.
            • aga.doris Re: Dzieciak. 29.05.14, 09:12
              skoro tak mysli. odwazne, bardzo odwazne.

Szkoda tylko, że odwaga wyraźnie rozminęła się panience z rozumem.
            • oqoq74 Re: Dzieciak. 29.05.14, 09:13
              Nie przesadzaj. Najczęściej trzęsą się przed takimi osobami ludzie z lokalnych władz.
              Zwykli mieszkańcy są odgradzani od polityków.

To co zrobiła ta dziewczyna, to nie było nic odważnego. Odważne byłoby, gdyby jednocześnie powiedziała dlaczego tak uważa. A nie dopiero dopytywana przez media. Dla mnie to brak kultury i chamstwo.
            • ewa_mama_jasia Re: Dzieciak. 29.05.14, 09:15
              A ja widzę. Bardzo nam społeczeństwo schamiało ostatnio przy wydatnej pomocy mediów. Można swoje racje forsować, można się nie zgadzać, ba - można wręcz opracować swój projekt rządzenia, ale nalezy trzymać się pewnych reguł. No ale dziecko wyrosło w czasach, gdzie pokazuje się każdą rozróbę i to nie w programach policyjnych a informacyjnych - rozróby związkowców, górników, palenie opon, rzucanie butelek... nic dziwnego, że dziecko nie potrafi się zachować.
              No i inne dzieci dostały przekaz - skoro wolno nazywać najwyższe władze zdrajcami, to pewnie mozna i mordercami itp.
              • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 09:33
                no, nie przesadzajce z tym "zdrajcą", to na prawde nie jest jakas wyjątkowa inwektywa w siwecie polityki, łączyłabym to z emocjami, a nie z jakims wyjątkowych chamstwem.
                nie widze tez nic złego w nazwaniu kogos mordercą, skoro ten ktos zabił człowieka, zdrajcą, jezeli ten ktos nie szanuje interesów tych, co, go wybrali. nazywanie rzeczy po imieniu czasami jest bardzo potrzebne. nie widze w tym nic złego, Premeier przeciez nie dotrzymał wielu wyborczych obietnic, wiec w oczach wielu moze byc zdrajcą, ludzie, dajcie innym prawo do wlasnego zdania.
                • oqoq74 Re: Dzieciak. 29.05.14, 09:52
                  No widzisz, a ja to widzę inaczej. Uważam, że ostatnio i polityka, i "swoboda wypowiedzi" przybrały tak niski poziom, że już normą staje się obrzucanie innych inwektywami. Przykre, że normą stają się chamstwo i brak kultury.
                • aga.doris Re: Dzieciak. 29.05.14, 10:16
                  Premeier przeciez nie dotrzymał wielu wyborczych obietnic, wiec w oczach wielu moze byc zdrajcą, ludzie, dajcie innym prawo do wlasnego zdania.

Hola, hola pani kietko. Niedotrzymanie obietnic wyborczych to jeszcze nie zdrada. Poza tym panienka odnosiła się do tekstu z 1987 roku zamieszczonego w Znaku, a nie obietnic wyborczych. Tekstu, którego zresztą zupełnie nie zrozumiała.
                  • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 10:30
                    panna porusza sie w jej swiecie rozumienia swiata i polityki, nie mozna wymagac od licealistki otrzaskania godnego ematce.
                    tak, niedotrzymanie obietnicy, to zdrada.
                    dlaczego nazywamy niewierność meza, ktory obiecywał zonie wiernosc przed ołtarzem/urzednikiem, a potemzabawia sie z inną, ZDRADĄ?
                    • aga.doris Re: Dzieciak. 29.05.14, 10:41
                      Zdradą, w tym wypadku, byłoby świadome z premedytacją działanie na szkodę kraju. Naprawdę sądzisz, że Premier złośliwie nie dotrzymuje obietnic wyborczych, bo chce żeby polskiemu społeczeństwu żyło się gorzej?
                      Trzymając się twoich odniesień do związku małżeńskiego to tak jakby żona zarzucała mężowi zdradę, bo on jej obiecał willę z basenem i mercedesa, a dał mieszkanie w bloku i starego oplawink
                      • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 10:50
                        no, to sie namęczyłas, napisałas, ojej, biedny Premier, nie dał rady dotrzymac wielu obietnic, to nie jego wina.
                        Tak, jezeli maz obiecuje zonie wille, po to, zeby wyszla za niego, dostaje to, a w zamian a daje mieszkanie w bloku, to jest zdrada. nie kazda kobieta wychodzi za maz z milosci.
                        • aga.doris Re: Dzieciak. 29.05.14, 10:56
                          Myślę, że jednak mniej się namęczyłam broniąc Premiera niż ty broniąc teorii o jego "zdradzie" i chamskiego wyskoku głupawej panienkiwink
                          • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:09
                            nie rozumiesz...
                            ja patrze na problem szerzej, daje po prostu ludziom prawo, do nazywania rzeczy po imieniu.
                            nie wazne, czy chamska panienka, czy ktos inny.

uwazam, ze niestety ludzie moga poczuc sie zdradzeniu przez Tuska.

pisanie, ze Premier naobiecywał,a biedny,nie mogł po prostu dotrzymac, jest gorsza dziecinadą, niz wybryk tej dziewczyny. nie wiem, z czego wynika z niewiedzy, naiwnosci, interesów? tchnie propagandą.
                            • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:17
                              daj spokój Kaczyński obiecywał i tez słowa nie dotrzymał
                              teraz obiecywał po 500 zł na drugie dziecko miesiecznie- myslisz, ze by dotrzymał? żarty
                            • paskudek1 Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:20
                              trzymając się tej analogii - że niedotrzymanie obietnic wyborczych to zdrada - to pan Kaczyński też jest zdrajcą. Aaa nie, pewnie nie, bo jemu ci źli nie pozwolili dotrzymać obietnic prawda?
                        • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:09
                          zdrada byłaby jakby z premedytacją wsadził ja do bloku i opla

ale jak np rynek pracy sie załamał, nie mógł robic takiej kariery jaką zapowiadało się, że zrobi?

to tak jak zona obiecuje ze zajmie sie dziecmi i zostanie w domu, a w realu jednak wychodzi ze moze miec tylko 1 dziecko i musi wracac do pracy

rządy Tuska to nie sa rządy 1 osoby- to nie jest wszechmocny król- musi sie dogadac mnóstwo ludzi, zeby coś przeszło, a do tego, jak mówi reklama " a kołderka krótka"
                          • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:16
                            wspaniale, jako wytrawny polityk powinien miec to na uwadze obiecujac ludziom gruszki na wierzbie.
                            Wy na prawde uwazacie, ze PO nie posługuje sie kiełbasą wyborczą w wyborach? Tusk przyjmujac stanowisko lidera i premiera wział odpowiedzialnosc, za rzady wszystkich, o ktorych piszesz.
                            Zadziwia mnie wasza naiwnosc, ktora, z drugiej strony moze okzac sie niestety wyrachowaniem smile
                            • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:23
                              który polityk nie obiecuje gruszek na wierzbie? wszyscy sa tacy sami, z Kaczyńskim na czele
                              trzeba polityków rozliczać i wymagac od nich jak najwiekszej ilości realizacji obietnic, ale brac tez poprawke na to co jest realne do uzyskania

tak jak z zielona irlandią- oczywiscie polski nie ominał kryzys, ale w obliczu swiata wyszlismy obronną ręką wbrew pozorom
                              • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:40
                                zgadzam sie w 100%, ale zadziwia mnie, ze dajecie politykom prawo do kłamstw, a ludziom nie dajecie prawa nazywac tego po imieniu smileto wszystko.
                                • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 12:02
                                  Ja nie daje im prawa do kłamstw, natomiast nazywanie Tuska zdrajcą bo nie dotrzymuje obietnic, gdy Kaczyński tak samo nie dotrzymuje _ i kazdy jeden_ jest śmieszne

dziewucha ma prawo przeciez pleść co chce- nikt jej do lochu nie wrzuca- ale osmieszyła się i tyle i wykazała brak ogłady
                                  • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 12:04
                                    do tego nie lubie zbyt mocnych słów nieadekwatnych do sytuacji

wg ludzi np Jaruzelski jest zdrajcą, mozna sie z tym nie zgadzać, ale sa argumenty do dyskusji

i mówienie o Tusku zdrajca to jest słowo na wyrost, bo nie jest to przeciez człowiek pokroju Jaruzelskiego
                                    itd itd
                                    • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 12:53
                                      aneta, niestety dajesz prawo.
                                      słowo zdrajca nie jest mocne, skoro, ktos uwaza, ze druga osoba dopuscila sie zdrady, dla jednych bedzie to polityk wycierajacy sobie usta obietnicami bez pokrycia, w celu uzyskania konkretniej korzysci wyborczej, dla drugich niewierny maz, przyjaciółka z za długim jezykiem...
                                      to, ze wszyscy politycy "kłamią" nie jest zadnym usprawiedlieniem.
                                      • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 12:59
                                        ok, dla mnie słowo zdrajca nie pasuje do Tuska

ale jesli Tuska nazywamy zdrajca, to Koaczyńskiego takze tak nazywajmy
                                        • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 13:02
                                          no, i wszystko jasne smile
                                      • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 13:05
                                        aha, apropos dawania przeze mnie prawa

ok ja daje, bo po prostu mam świadmość tego jak działa kampania wyborcza i mam świadmość, że absolutnie kazdy polityk obiecyje, zeby wygrac, a potem jest zderzenie z polityczną rzeczywistością

po prostu nie wierzę w obietnice- ani Tuska, ani Kaczyńsiego, ani Palikota, ani Korwina

już tyle razy były wybory, ze naprawde moznay było sie zorientowac na czym kampanie wyborcze polegają i kazdy jeden polityk był juz u władzy i pokazał jak rządzi i jak spełnia obietnice

dla mnie mówienie "jest pan zdrajca bo tak uważam" jest dziecinne, niepoważne

wiem ze ludzie na koleżanki mówia "przyjaciółki" na kłastwo mówia zdrada, ale ja jednak staram sie stopniować odczucia i zdrajcą nazwę meza, który mnie zdradził, powaznie oszukał, narazając na ogromna szkodę, ale nie nazwe go zdrajcą, bo mnie oszukał że zapłacił rachunek za telefon, a faktycznie to sobie kupił wędke i rachunek zapłaci za miesiąc- po prostu mnie okłamał- co wcale go nie usprawiedliwia

jakby ona powiedziała " Tusku, jest Pan kłamca, bo obiecał... a nie zrobił tego i tego" to szacun

a tak- czcze gadanie, poczuła sie wazna i odwazna, ale nic z tego nie wynika
                                        • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 13:21
                                          aneta, zdrada, to zdrada, sa milony ludzi, ktorzy podejmuja decyzje pod wpływem obietnic polityków, powazne, zyciowe i sa wystawiani do wiatru. tego nie nazwiesz zdradą, bo, co? bo jest w skali makro, a nie zamyka się w 4 scianach? bo dziwnie brzmi?
                                          niestety jestes bardzo stronnicza i to czuc w twoich wypowiedziach.
                                          tylko nie wysuwaj argumentu "kto wierzy politykom", bo przypniesz politykom łatkę kłamcy zanim zdąrzą potwierdzic to czynami smile
                                          • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 13:26
                                            sa milony ludzi, ktorzy podejmuja decyzje pod wpływem
                                            > obietnic polityków, powazne, zyciowe

znasz takich?
                                            Kaczyński w spocie wyborczym mówi " zniesiemy wizy do USa" a nastepnego dnia ludzie kupuja bilet lotniczy?

teraz Kaczyński obiecywał 500 zł/m-cznie na drugie dziecko i po tych spotach ludzie zaczyli sobie dzieci robic?
                                          • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 13:29
                                            > niestety jestes bardzo stronnicza i to czuc w twoich wypowiedziach.
                                            > tylko nie wysuwaj argumentu "kto wierzy politykom", bo przypniesz politykom łat
                                            > kę kłamcy zanim zdąrzą potwierdzic to czynami smile

nieprawda- kazdy polityk bedacy na naszej arenie juz pokazał ile warte są jego słowa- nie ma nowych twarzy
                                            • kietka Re: Dzieciak. 29.05.14, 13:59
                                              widze, ze jak nie mozna obronic tuska, to najlepszy atak na Kaczynskiego. płytkie to bardzo.
                                              Mnie i jeden i drugi powiewa, zeby nie było. jedna masa patosu smile

tak, znam osobiscie takich, ktorzy podjeli bardzo powazne decyzje zyciowem jak załozenie fimy (mialy byc coraz nizsze podatki), powrot z emigracji (miala byc druga irlandia)...nie bede wyliczac dalej.

na prawde, na przyszlosc, jak chcesz wychylic głowe z politycznego rynsztoka, to nie bron swoich idoli poprzez atak na adwersarzy, kimkolwiek by oni nie byli. to nie dziala pozytywnie na ludzi z IQ powyzej nr buta.
                                              • mood_indigo Zdrada. 29.05.14, 14:22
                                                Pozwolę sobie zabrać głos w Waszej wymianie zdań.
                                                Ludzi podejmujących strategiczne decyzje życiowe na podstawie treści kampanii wyborczych nie oceniam zbyt wysoko. Tym bardziej biorąc pod uwagę sytuację gospodarczą na świecie, w Europie, w naszym kraju. To jedno.
                                                Dwa: niewywiązanie się z obietnic wyborczych, biorąc pod uwagę powyższe - nie postrzegam za zdradę. I żeby już bez nazwisk i opcji politycznych - nie sądzę, by ktokolwiek u władzy (nie cierpię tego sformułowania) wywiązał się lepiej z obowiązków. Trzeba było gdzieś zabrać, żeby włożyć gdzie indziej, to prosta matematyka. Ze zdradą, czyli - w moim pojęciu - świadomym i z premedytacją działaniem na czyjąś szkodę - nie ma to nic wspólnego.

IMHO - wszyscy politycy są siebie warci i wszyscy klepią to, co ludzie chcą słyszeć. Biedny ten, kto wierzy, ale to już, jakby nie było, jego problem, że tak powiem. Prawdą jest natomiast, że nacechowaną negatywną emocją retorykę jedni uprawiają jakby bardziej niż drudzy wink No ale mamy wolność wyznania...
                                              • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 14:33
                                                > widze, ze jak nie mozna obronic tuska, to najlepszy atak na Kaczynskiego. płytk
                                                > ie to bardzo.

mysle, że za bardzo Cię ponosi, nikogo nie bronię, po prostu krytykuję dziewczynę- mam do tego prawo

> tak, znam osobiscie takich, ktorzy podjeli bardzo powazne decyzje zyciowem jak
                                                > załozenie fimy (mialy byc coraz nizsze podatki), powrot z emigracji (miala byc
                                                > druga irlandia)...nie bede wyliczac dalej.

to geniusze, jednym słowem

t
                                                > o nie bron swoich idoli

bład logiczny- Tusk absolutnie nie jest moim idolem. skąd takie założenie?

co do reszty- zlituj się, kietkasmile
                • aneta-skarpeta Re: Dzieciak. 29.05.14, 11:02
                  panienka nie rozumie jednego
                  wszyscy politycy sa tacy sami i PiS i Macierewicz także
                  kazdy obiecuje, a potem wychodzi jak wychodzi
    • ewa_mama_jasia Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:53
      A mnie się nie podoba upublicznianie zdarzenia w mediach. Dziewczyna rzuciła tekstem którego pewnie nie potrafi obronić, a wszystkie media dostają sr...czki. To teraz każdy może powiedzieć najgorszą głupotę, byle do kamery, i zostanie bohaterem mediów?
      • oqoq74 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 08:55
        Tak to działa. Niestety.
        • rene1311 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 09:34
          Zgadzam się, rośnie kolejna celebrytka, chciała dziewczyna zaistnieć i się jej udało. Ja nie mam nic przeciwko wyrażaniu swojego zdania, jakby zadała premierowi konkretne pytanie nawet najtrudniejsze to byłaby dla mnie "odważna licealistką", ale pytanie "dlaczego jest pan zdrajcą Polski" jest na takim żenującym poziomie, że aż nie wiadomo co odpowiedzieć. Zresztą o odpowiedź jej na pewno nie chodziło.
          • oqoq74 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 09:54
            Mnie to kojarzy się z rzuceniem w kogoś kamieniem i radością, że ten kamień trafił.

• gaskama Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 09:53
      Z tego starcia zdecydowanie obronną ręką wyszedł Tusk. A młoda raczej została podstawiona. Z dalszych wypowiedzi widać było, że raczej głupia gó...ara bez wiedzy i poglądów. Miała powiedzieć jedno zdanie i powiedziała. Reszta ją przerosła i już zachować się nie umiała. Może kiedyś zmądrzeje a może wyrośnie z niej taka żona Trynkiewicza albo pani Kempa. Taki lajf.
      • aneta-skarpeta Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 11:04
        no wiec własnie

obecnie kultura osobista nie jest w cenie, a Tusk dobrze to rozegrał

panienka głupia i naburmuszona
    • atena12345 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 10:36
      młoda zbuntowana.... zachowała się beznadziejnie. Bo jak można odpowiedzieć na tak zadane pytanie?
      • kim5 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 11:10
        Wcale a wcale mnie to nie dziwi.
        Jeśli dziewczyna słyszy w mediach z ust szefa opozycji insynuacje, że premier Polski ręka w rękę z Putinem zaplanował morderstwo prezydenta Kaczyńskiego, czyta na transparentach, że Komorowski to Komoruski, słyszy, że PO fałszuje kolejne wybory, to co jej się dziwić.
        Język mediów zaczyna zbierać zasiany w młodych głowach plon. Róbmy tak dalej, a licealistek z Gorzowa będzie jeszcze więcej. Tego typu zachowania zaczynają się od braku szacunku dla drugiego człowieka.
    • antychreza Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 11:10
      Myślę, że Marysia niewiele myśli (samodzielnie). Została średnio umiejętnie wypuszczona żeby narobić szumu. Za 2 miesiące nikt nie będzie pamiętał głupiej i sztucznej Marysi, ale jakiś tam procent zapamięta, że Tusek zdrajcom jezd.
    • iwles Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 11:23

znak czasu
      Tak wygląda współczesna pomarańczowa alternatywa wink
      mało kolorowa, mało błyskotliwa i mało inteligentna.
    • wegatka Jest już wywiad z bohaterką narodową ;-) 29.05.14, 12:04
      Wysłuchałam w całości i jakoś mi tak jej trochę żal smile
      "Wielka patriotka" (tak o sobie mówi), która napawa się swoją chwilową sławą, a za chwilę będzie płakać, kiedy dotrą do niej również te niepochlebne opinie, od których się zaroi, gdy internauci wysłuchają jej paplaniny.

www.youtube.com/watch?v=MqGcMAiplII#t=285
      • mood_indigo Wywiad. 29.05.14, 12:20
        Litości, pan Zapadka manipuluje dziewczątkiem aż wstyd, bo rozumiem, że zamierzeniem było jakieś wsparcie i utwierdzenie dziewczyny w przekonaniu, że postąpiła słusznie i jako jedyna odważyła się powiedzieć złemu premierowi jaka jest _prawda.
        Sugestia na temat służb premiera i strachu przed nimi - bez komentarza.

Konkluzja: "chciałam powiedzieć premierowi że jest zdrajca ponieważ to jest prawda" (oraz) "chciałabym być spiewaczką operową i normalną piosenkarką".

Żenada.
      • wioskowy_glupek Re: Jest już wywiad z bohaterką narodową ;-) 29.05.14, 12:24
        Niewychowana prostaczka i tyle, nie mówiąc już o tym że gó...ara nie ma pojęcia o czym w ogóle mówi i zwraca się do było, nie było premiera.

--
        "Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
    • alexa0000 Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 12:35
      Skrajnie prawicowa, bardzo wierzaca- nasiaknela tym w domu.

W szkole tratuja ja troche jak oszołomkę i są w wiekszosci wsciekli za forme jej wypowiedzi.

Nie podoba mi sie natomiast to,że Tusk próbował wreczyc jej kwiaty. Odbieram to jako zagrywke polityczną. Gdzyby nie media, miałby zajscie w nosie, ale poniewaz jego reakcja została potraktowana jako rejterada, trzeba było jakos pijarowo to załatwic. Jesli zachowała się chamsko, po cholerę uderzac do niej z kwiatami? Troche tak, jakby starszy dzentelmen dawał do zrzuumienia gowniarze, że mimo wszytko jest dzentelmenem i nie traktuje jej wypowiedzi powaznie.
      • mood_indigo alexa0000 29.05.14, 12:39
        > Troche tak, jakby starszy dzentelmen dawał do zrzuumienia gowniarze, że mim
        > o wszytko jest dzentelmenem i nie traktuje jej wypowiedzi powaznie.

Właśnie to miał na celu gest premiera. Moim zdaniem - słusznie.
        • alexa0000 Re: alexa0000 29.05.14, 12:43
          Ale on wrócił do Gorzowa, żeby porozmawiac o tych zarzutach ( miedzy innymi). Wiec albo wraca rozmawiać, albo nie ma o czym rozmawiać, bo wypowiedz była niewarta wyjasnien.
        • pina_colada88 Re: alexa0000 29.05.14, 12:44
          www.stefczyk.info/wiadomosci/polska/nie-rozumiem,-jak-on-mogl-zostac-premierem,10752121176#ixzz335uQoruD
          • alexa0000 Re: alexa0000 29.05.14, 12:48
            Nasiakneła w chałupie, to i gada tak, jak gada. Ale doceniam, że ma przynajmiej jakies poglądy ( skrajnie dla mnie obce) i nie jest ( jeszcze) cwana - pewnie przyjdzie czas,że i sie wycwani, niestety. Zeby nie było- odezwała się chamsko według mnie.
            • mood_indigo Re: alexa0000 29.05.14, 12:52
              A ja się zastanawiam, czy bezmyślne klepanie zasłyszanych w domu tez, bez zrozumienia i umiejętności uargumentowania można nazwać poglądami.
              Tak czy tak - mnie jest jej żal.
              • alexa0000 Re: alexa0000 29.05.14, 13:00
                Ma 17 lat, jest jeszcze głupia. Ale za lat kilka bedzie umiała uargumentować. Mnie troche zal i troche nie żal, wierzy w to, co mówi, pewnie czuje sie niczym bohaterska opozycjonistka.
                • mood_indigo Re: alexa0000 29.05.14, 13:10
                  Jasne, tylko wiesz jak to się pewnie skończy - zaraz będzie zapraszana do mediów, które ją przeżują i wyplują. Dziewczyna nie rozumie tego o czym mówi, polegnie w pierwszej słownej potyczce.
                  Są natomiast ludzie, którzy powinni ją przed tym chronić - jej rodzina. Ta, jak widać tego nie robi, wprost przeciwnie - jest z niej dumna i wspiera ją w tym co wyprawia - sama Marysia mówiła o tym w wywiadzie, z pogardą odnosząc się do "jednej osoby ze szkoły" która nie pochwaliła jej zachowania.
                  • alexa0000 Re: alexa0000 29.05.14, 13:13
                    Przeżują, wyplują- byc moze zostanie świętą dla niektórych. A że rodzice powinni chronic-pełna zgoda. Moze sie opamietają.
          • kariwitch00 Re: alexa0000 29.05.14, 12:53
            Ja uważam że dziewucha ma nawkładane do głowy, została napuszczona w wiadomym celu, nie warte ani pokazywania ani komentowania.
    • jamesonwhiskey Re: Tusk zdrajca narodu 29.05.14, 15:21
      tempa dzida ,
      pozatym ciekawe ze jako gupka wystawili jakas przymulona panienke
      widocznie zaden koles nie chial sie zgodzic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka