Dodaj do ulubionych

co można kupić

10.06.14, 10:12
Mam pytanie, co mozna kupić pani nauczycielce w szkole w podziękowaniu za naukę. Każdy z rodziców kupuje osobno, nie składamy się. Co pasuje?
Obserwuj wątek
    • awesome810 kwiatki 10.06.14, 10:14
      i już.
    • girl.anachronism Re: co można kupić 10.06.14, 10:18
      Kwiatek albo czekoladki.
      • andaba Re: co można kupić 10.06.14, 10:21
        Kwiatek lub czekoladki.
        Ewentualnie kawę/herbatę. Niedrogie, niezobowiązujące i niezagracające.
        Ale kwiatek najlepszy.
    • cokolwiekbadz Re: co można kupić 10.06.14, 10:28
      Zdecydowanie czekoladki. Kwiatki szybko oklapną.
    • solejrolia Re: co można kupić 10.06.14, 10:33
      kwiaty. zawsze elegancko i niezobowiązująco.
    • mayaalex Re: co można kupić 10.06.14, 10:39
      kazdej innej osobie - najlepiej kwiaty. Ale nauczycielka pewnie kwiatow bedzie miala zatrzesienie wiec moze czekoladki/dobra herbata/kawa?
      • eo_n Re: co można kupić 10.06.14, 10:42
        Czekoladki czy kawę to ryzyko - może nie jadać, nie pić. Wg mnie najbardziej uniwersalna jest jednak herbata - najlepiej jakiś mały zestaw, żeby był wybór (czarna czy zielona, itp.)
        • wielkafuria Re: co można kupić 10.06.14, 10:59
          nawet jak nie zje to rozda po rodzinie dzieciakom wink
          • ichi51e Re: co można kupić 10.06.14, 14:44
            Otoz to. Moja ciotka pielegniarka zawsze miala szafy slodyczy dla dzieci.

A dziecko nie moze machnac laurki?
    • zazou1980 Re: co można kupić 10.06.14, 10:41
      czekoladki albo wino, przynajmniej będzie miała z tego jakiś pożytek...
      • wielkafuria Re: co można kupić 10.06.14, 11:00
        i to wino niby jeszcze dziecko ma zaniesc???
        masakra...
        • zazou1980 Re: co można kupić 10.06.14, 14:40
          a czemu nie?
          my akurat dajemy czekoladki, ale matka mojego konkubina jest nauczycielką w podstawówce i dostaje różne rzeczy - np. domowe ciasta, wina, czy nalewki wałsnej roboty.
          mamy nawet kilka tych nalewek w domu, bo nam oddaje - jak dostaje wina to sama wypija...
        • rhaenyra Re: co można kupić 10.06.14, 14:41
          e no nie kazde dziecko wypije po drodze tongue_out
        • naomi19 Re: co można kupić 10.06.14, 14:45
          dla zazou to byłby najlepszy prezent i dlatego nie czuje, że jest to niestosowne big_grin
    • mondovi Re: co można kupić 10.06.14, 10:41
      Z perspektywy dziecka nauczycielskiego odpowiadam: na pewno NIE kwiaty smile Koniec roku szkolnego był jak armagedon, kwiaty były wszędzie, może jeden bukiet cieszy, ale na pewno nie sześćdziesiąt. Moi rodzice sentymentem darzą zdjęcia wychowanków z dedykacjami, ale to było "modne" wieki temu...
      • dankaimirek Re: co można kupić 10.06.14, 11:20
        kawa i herbata pasuje? czy czekoladki i kawa herbata i kwiatY?
        A moze zestaw do herbaty - dwie filizaneczki i dobra herbata? czy to staroświeckie?
        • mondovi Re: co można kupić 10.06.14, 11:30
          A ile lat ma dziecko? Niech zrobi coś od siebie, jeśli wiek na to pozwala. Bo laurka od licealisty niekoniecznie zrobi furorę wink Choć byłoby to ciekawe smile
    • dankaimirek Re: co można kupić 10.06.14, 11:35
      pytam się o można kupić, kupię i tak, ale co pasuje najbardziej?
    • to_ja_tola NIC 10.06.14, 11:36
      TY jak idziesz na urlop też w pracy ci coś kupują?
      To jest ich praca,taką wybrały i nikomu nie będę dziekowała prezentem za to,ż wykonuje swój zawód.
    • imogen0 Re: co można kupić 10.06.14, 11:37
      Piękna,ręcznie wykonana kartka,ze słowem ,,dziękuję",może być ze zdjęciem,np. w stylu scrapbook.
      • dankaimirek Re: co można kupić 10.06.14, 11:41
        każdy na cos liczy.Takie czasy.Wszyscy rodzice coś dadzą, a ja nie, mysle że nie pasuje.
        Przeciez nie daje łapówy w kopercie. Chodzi mi o grzecznosciowe podziekowanie.
        Na czelni jak kończyłam studia tez kupowaliśmy prezent a może dwa dla komisji. Póżniej promotor dostał kwiaty od każdej z nas i prezencik. To tak ładnie jest.Mnie nie zbawi 30-50 zł ale prezent oko cieszy .
        • mondovi Re: co można kupić 10.06.14, 11:48
          Nie wiem, jaka jest nauczycielka Twojego dziecka, ale możesz się bardzo mylić. Moi rodzice uważali prezenty za bardzo krępujące i w zasadzie bezsensowne - bo pracowali w zawodzie, który kochali i satysfakcję mieli z osiągnięć uczniów - nie tylko olimpijczyków, ale z każdego, któremu się udało. Zarabiali też za to, że uczyli.
          Nie chcesz być "gorsza" niż inni rodzice i też chcesz coś dać, ale po co? Jeśli się żegnacie z nauczycielką, niech dziecko zrobi jakąś pamiątkę - o ile ma ochotę, bo może nauczycielki nie trawiło i z ulgą czeka na koniec roku.
          • dankaimirek Re: co można kupić 10.06.14, 11:50
            mondovi napisała:

> Nie wiem, jaka jest nauczycielka Twojego dziecka, ale możesz się bardzo mylić.
            > Moi rodzice uważali prezenty za bardzo krępujące i w zasadzie bezsensowne - bo
            > pracowali w zawodzie, który kochali i satysfakcję mieli z osiągnięć uczniów - n
            > ie tylko olimpijczyków, ale z każdego, któremu się udało. Zarabiali też za to,
            > że uczyli.
            > Nie chcesz być "gorsza" niż inni rodzice i też chcesz coś dać, ale po co? Jeśli
            > się żegnacie z nauczycielką, niech dziecko zrobi jakąś pamiątkę - o ile ma och
            > otę, bo może nauczycielki nie trawiło i z ulgą czeka na koniec roku.

Nie składamy się, bo każdy kupuje od siebie, zrozum. Nie odpowiedziałas na pytanie.
            • mondovi Re: co można kupić 10.06.14, 12:13
              Zrozumiałam, że każdy kupuje od siebie - przecież o tym pisałam. Według mnie - najlepszy jest prezent OD DZIECKA i szczerze - tak - mama ma kolekcję filiżanek, każda z innej parafii, tak mają kolekcję długopisów Parkera, ale uwierz mi - to NIE CIESZY OKA, tylko LEŻY. Tata cieszył się z koszulki z napisem "najlepszy wykładowca" i podpisami swoich studentów - to dla niego było coś fajnego.
              • dankaimirek Re: co można kupić 10.06.14, 12:52
                widzisz, album ze zdjęciami pani dostanie.Ale chodzi mi o prezent coś do skonsumowiania,dodatkowo.
                • pederastwa Re: co można kupić 10.06.14, 17:58
                  to upiecz muffinki
                  albo daj słoik domowych konfitur

albo cos w ten deseń

naprawde współczuje nauczycielom dostajacym wieczne piora, pamiatkowe zdjecia i albumy o papiezu/tatrach. I tak co roku przez 30 lat...
          • imogen0 Re: co można kupić 10.06.14, 11:54
            Spotkałam po latach moją nauczycielkę i wspominała,że trzyma w wielkim pudle wszystkie laurki,zdjecia,pamiatki,kartki...
            Ja może starodawna jestem ale cudne są takie upominki(kartki) wykonane nieporadną,dzieciecą rączką...smile
        • landora Re: co można kupić 10.06.14, 18:10
          Moja mama najbardziej cieszyła się z albumu wykonanego własnoręcznie przez uczniów i koszulki ze zdjęciem klasy i podpisami. To była jej najlepsza, ukochana klasa i prezent też był "z klasą".
          • dankaimirek Re: co można kupić 10.06.14, 18:44
            każdy lubi coś dostawac, nie oszukujmy się. Wtedy jest okazja.
    • kanna Re: co można kupić 10.06.14, 11:55
      Piekę domowy chleb lub muffinki.
    • tonik777 Re: co można kupić 10.06.14, 12:57
      Jako syn (emerytowanej już) nauczycielki polecam bombonierkę. Jak byłem mały i był koniec roku szkolnego to zawsze mieliśmy w domu mnóstwo słodyczy z tych prezentów. Co to była za radocha. Ach to były piękne czasy, kiedy nie musiałem się o nic martwić.
      • landora Re: co można kupić 10.06.14, 18:07
        Jako córka nauczycielki miałam zawsze mnóstwo radości z kwiatków na koniec roku. Czekoladek jakoś moja mama nie dostawała, i bardzo dobrze - obie wolimy kwiaty wink
    • klaviatoorka Re: co można kupić 10.06.14, 15:19
      ... ryzę papieru. Do drukarki, ksero.
      ...Pudełko szpilek/spinaczy/zszywek
      ...komplet kolorowych długopisów/ kredy

Serio, naprawdę bym się z tego ucieszyła, tego towaru schodzi mi na tony a muszę ciągle kupować, zutylizuję każdą ilość
      • bei Re: co można kupić 10.06.14, 15:27
        Jakiś ładny zestaw do pisania, albo sam długopis lub pióro, etui na przyrządy do pisania, etui na klucze, zestaw herbat lub kawę- najlepiej kupic w sklepie specjalistycznym, by nie był t gatunek wylegujący sklepowe półki. Notatnik- moze ro być zapiśnik zrobiony własnoręcznie...
        • bei Re: co można kupić 10.06.14, 15:28
          Książkę- nowość wydawniczą...
          • aqua48 Czekoladki i kwiaty 10.06.14, 15:57
            Kwiaty (małe) i czekoladki. Nic więcej, książkę nie - nawet nowością można nie trafić w zainteresowania, piór, długopisów, portfeli nauczyciele mają szuflady zapchane na lata. pojedynczych lub podwójnych filiżanek, kompletnie nie pasujących do siebie (w tym ręcznie malowanych) kredensy.. A czekoladki przynajmniej można przekazać dalej nawet jeśli się samemu nie dziesięciu pudełek na raz. Wiem coś o tym z autopsji.
    • wielkanocnaniespodzianka a co dajesz urzędnikowi po obsłużeniu w urzędzie?? 10.06.14, 15:38
      czemu chcesz korumpować pedagoga?
      nauczyciel za wykonaną pracę otrzymuje każdego miesiąca pensję.
      czy w przypadku tej konkretnej nauczycieli - działa jako wolontariuszka...???
    • asia_i_p Re: co można kupić 10.06.14, 16:03
      Z punktu widzenia nauczycielki - najmniej krępujące są kwiatki, najlepiej pojedynczy kwiatek. Laurka przy młodszym dziecku - ale ucząc licealistów rzadko te laurki dostaję.
    • landora Re: co można kupić 10.06.14, 18:05
      Kwiatki, tylko i wyłącznie.
    • capa_negra Re: co można kupić 10.06.14, 19:26
      Oczywiście kolię
      • marzanna_2015 Re: co można kupić 10.06.14, 22:53
        ja dla wychowawczyń swoich dzieci wyhaftowałam małe obrazki, oprawa plus materiały, jakieś 35 zeta wychodzi, gusta znam więc kichy nie będzie.
    • euphoria77 Re: co można kupić 11.06.14, 07:16
      SYMBOLICZNY bukiecik kwiatów
      Przeraszam, ale telepie mną, kiedy słyszę o prezentach dla nauczycieli.
      K.. dlaczego mi nikt nie daje prezentów z okazji pomyślnego zakończenia roku kalendarzowego? big_grin
    • mamciunia_kamciunia2 Re: co można kupić 11.06.14, 07:43
      prywatny nauczyciel naszego Brajanka dostanie auto i zlotego rolexa smile
      • dankaimirek Re: co można kupić 11.06.14, 09:53
        nie bądźie chytre!
        nauczycielka prezent dostanie bo mamy gest, kazdy rodzic.Nie tylko ja sama.
        Mnie ie zbawi 50 zł, bez przesady. Co można za to kupić, a smaczna kawka i herbatka czy coś w tej cenie, może byc 100 zł nawet, to nie pieniądze, ale człowiek widzi że starania są wynagradzane.
        • mamciunia_kamciunia2 Re: co można kupić 11.06.14, 10:43
          masz racje ale ani za 100zl ani za 10000zl niczego przyzwoitego nie kupisz i ośmieszysz sie tylko bo to nie pieniondze tylko drobne
          • dankaimirek Re: co można kupić 11.06.14, 10:53
            mamciunia_kamciunia2 napisała:

> masz racje ale ani za 100zl ani za 10000zl niczego przyzwoitego nie kupisz i oś
            > mieszysz sie tylko bo to nie pieniondze tylko drobne

o jezu ale problem masz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka