Dodaj do ulubionych

Co ja przezylam!!! ;D

23.06.14, 09:10
Dziecie moje dzis wrzucilo do glosnika pluszowego pomidora (takiego typu glosnik zeby nie bylo https://www.redferret.net/wp-content/uploads/2012/04/Resonating-Transparent-Speakers.jpg wrzucil ta gorna dziura) mea culpa bo pare dno temu widzialam jak tam wkladal szczoteczke do zebow i nic nie zrobilam. Jezu ile ja sie nameczylam zeby go wyjac... Matka jak inzynier i wynalazca w jednym ;D od etapu - proba nr 4 - odkurzacz - w tle wylo tez moje dziecko ktore sie smiertelnie boi odkurzacza.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:11
      A zapomnialam o pytaniu watkowym z nerwow (boze jaka ulga!!) mialy jakies wasze dzieci takie wyskoki?
      • spalona_gora Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:16
        Pewnie miały, ale nie pamiętam, bo aż tak nie przeżywałam. Gdyby to był prawdziwy pomidor to rzeczywiście byłby kłopot, ale pluszowy?
        • ichi51e Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 10:08
          big_grin sluszna uwaga.
          Ide jednak schowac truskawki do lodowki big_grin
          • kitek_maly Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 13:59
            Czy ja wiem. Ten sprzęt jest paskudny wizualnie. Może wtedy wymieniłabyś na coś ważniejszego... tongue_out
            • kitek_maly Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 14:01
              Ładniejszego *
            • roksanka_3 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 14:10
              jak dla mnie wygląda toto jak dwa nieudane wibratory..
      • cosmetic.wipes Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:19
        Miały.
        Mój syn włozył do magnetowidu (o odtwarzaczach CD jeszcze sie wtedy nikomu nie śniło) spory kawałek tortu. Włożył i dobrze upchnął. Sprzętu nie udało się uratować.
        • heca7 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:38
          Znajomy dzieciak tak załadował banana do video big_grin
          • kroliczyca80 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:47
            Ja osobiście wpakowałam szczoteczkę do zębów, a miałam już lat... ekhm... naście tongue_out
    • oqoq74 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:18
      Mój syn wciskał takie magnesiki z danonków, w szparę w zamrażalniku, między obudową a tym elementem mrożącym. Są tam do dziś.
      Zdarzyło się mu też wkładać po dwie płyty CD do odtwarzacza.
      Pamiętam też, jak synek dorwał się do pędzli męża (swego czasu malował dużo obrazów), który zrobił sobie przerwę i pomalował farbami olejnymi nasze ówczesne autosmile
    • mamma_2012 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:19
      Mój postanowił zreperowac samochód przy użyciu drewnianego młotka i srubokretu. Usterke zlokalizowal na lakierze nad przednim kołemsmile
    • run_away83 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:21
      Mój jak miał póltora roku to dostał pierwszego w życiu hot wheelsa i godzinę po powrocie do domu zgubił. Przewróciłam chałupę do góry nogami - nie ma, przepadło. Czarna rozpacz.

Trzy lata temu zmieniakiśmy mieszkanie. Przy pakowaniu sprzętu do przeprowadzki mąż odkrył, że subwoofer ani chybi zepsuty, bo coś się w środku obija.

Zgadnijcie co było w subwooferze? big_grin
    • aagnes Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:22
      Moja siostra (wtedy lat - powiedzmy ze 2 czy 3) korzystajac z nieuwagi mamy rozmazala w calym mieszkaniu w roznych miejscach maslo, wziela z kuchni takie na pół miekkie, chodzila z nim i pracowicie wymazywala wszystko po drodze. ile pracy kosztowalo doprowadzenie mieszkania do porzadku - ludzkie slowo nie opisze...
    • szmytka1 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:26
      Mój robił większość wymienionych tutaj rzeczy, czyli wkladał do głośników różne, rżniaste rzeczy, niktore są tam po dizś dzień, do kina domowego i do oich komputerowych. Do dvd po parę plyt na raz, do nagrywarki w komputerze też, z drukarki wymontował drobny element, wielkości klocka lego, bez którego sprzęt niajak nie chcial działaś. Do urzadzenia typu kombjan za to wlożyłrodzynki, i papieru nie chciało ciągnąć. Mył przeróżne rzeczy w zmywarce, po głębszym zastanowieniu się stwierdzam, że nie mam w domu sprzętu, którego by nie atakował w jakiś sposób, ale ie chce mi się wszystkiego opisywać.
    • eliszka25 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 09:47
      starszy mial bardziej zapedy malarskie. mlodszy lubil wpychac rozne rzeczy w rozne dziury. do glosnikow tez oczywiscie. zawsze ratowal nas wtedy starszy, ktory ma chude raczki i wyciagal z glosnikow klocki, auta, male pileczki. jedna pileczka jest w glosniku juz chyba ze 3 lata, bo jest na tyle duza, ze przejdzie przez dziure tylko solo, z reka starszego juz nie.

najbardziej "spektakularny" numer odwalili nam obaj prawie 2 lata temu. starszy chodzil juz wtedy do zerowki, wiec nie byl taki malutki. wieczorem mial przyjsc do nas mikolaj i chlopaki nie mogli sie go doczekac juz od rana. byli strasznie zaaferowani tym faktem i z tego zaaferowania zrobili malunek kredkami swiecowymi nad cala narozna kanapa w salonie, czyli 2 sciany do malowania. ja w tym czasie zmywalam podloge w mieszkaniu. zaczynalam od naszej sypialni i pokoi chlopakow, wiec powiedzialam, zeby sie pobawili w salonie. no to sie pobawili tongue_out. najlepsze, ze jak zobaczylam i zawolalam "co wyscie zrobili", to starszy stwierdzi, ze to mlodszy, a tymczasem na jednej ze scian widnialo jego imie napisane polmetrowymi bukwami big_grin. mlodszy mial wtedy troche ponad 2 lata i pisac nie umial.

oczywiscie bylo juz za pozno, zebym zdazyla cokolwiek z tym zrobic do czasu przyjscia mikolaja, wiec podziwial malunki i zapytal, ktory taki zdolny big_grin
    • stacie_o Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 10:06
      ahahaha
      te stojące dwa przedmioty,
      nie wyglądały mi jak głośniki wink
      • znowu.to.samo Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 10:12
        heheh mamy w domu ten sprzęt i młodsze dziecko postanowiło wrzucić tam spinke big_grin
        Drugie dziecko postanowiło wydobyć ją za pomocą magnesu surprised i teraz w głośniku siedza sobie spinka i magnes smile nie ma możliwości tego wyjąć surprised
      • naturella Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 10:13
        Mój tylko wymazał siebie i pół pokoju, łącznie z kanapą, poduszkami i ścianami sudocremem.
        • cosmetic.wipes Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 10:47
          Sudocrem ma w sobie coś takiego, że chce się nim smarować wszystko. Córka mojej przyjaciółki potraktowała nim zawartość szafy rodziców.
    • pelissa81 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 10:15
      ja jako dziecko robilam wiekszosc podanych tu rzeczy
      w tym wysmarowalam smalcem (nie maslem) cala podloge w kuchni, podobno nie do sprzatniecia. Malowalam flamastrami po glowie brata, a takze malunki nie w domu...nie, to za proste., Na korytarzu (dlugim na 20 mieszkan). Calutka sciane. Mama z babcia tydzien mylybig_grin
    • ewa_mama_jasia Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 11:15
      Jak czytam ten wątek to uświadamiam sobie, ze miałam / mam niezwykle mądre i grzeczne dziecko smile Poważnie, nie przypominam sobie żadnych tego typu wyskoków. Owszem, jakieś drobne i małe malunki na ścianie, raz czy dwa, do zmycia.
      No,chyba że skutecznie wyparłam z pamięci smile
      • pelissa81 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 11:43
        skad pomysl, że 1,5 roczniak moze byc niegrzeczny? Trzeba go temperowac i pilnowac a nie strofowac i wiazac pod sciana. Widocznie podane dzieci maja wieksza wyobraznie i temeparent niz twoje.
        • ewa_mama_jasia Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:27
          Widocznie podane dzieci maja wieksza w
          > yobraznie i temeparent niz twoje.
          Pewnie tak. Albo, ponieważ zawsze byłam leniwa, wychowywałam (i pilnowałam, usuwając wszelkie podejrzane rzeczy) tak, zeby nie musieć potem sprzatać smile
          • eliszka25 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:42
            ewa_mama_jasia napisała:

> Pewnie tak. Albo, ponieważ zawsze byłam leniwa, wychowywałam (i pilnowałam, usu
            > wając wszelkie podejrzane rzeczy) tak, zeby nie musieć potem sprzatać smile

moje tez bylo grzeczne, poki bylo jedno big_grin. jak sie ma wiecej, to trudniej upilnowac. poza tym, co dwie glowy, to nie jedna, wiec i pomyslow odpowiednio wiecej wink.
            • ewa_mama_jasia Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:47
              A to prawda. To tez mi się nasunęło, już po wysłaniu posta. Choć sporo wyczynów dotyczy pojedyńczych dzieci, nie w kontekście rodzeństwa.
    • dziennik-niecodziennik Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 11:23
      tak szczerze mowiac to zanim przeczytalam ze to glosniki to myslalam ze jakis ekskluzywny zestaw wibratorow big_grin big_grin big_grin
    • run_away83 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 11:26
      Moi synowie wykazują niewyczerpaną inwencję i podobnych wybryków zaliczyliśmy na pęczki.

Pierworodny:

- jako roczne dzieciewrzucił do klozetu szczoteczkę do zębów i spuścił wodę
      - jako półtoraroczniak w chwili mojej nieuwagi ściągnął zafajdaną pieluchę i bawił się turlając kupę po dywanie; złapałam, umyłam, zapieluszyłam i zajęłam się czyszczeniem dywanu; dziecię w tym czasie ściągnęło kolejną pieluchę, rozsiadło się gołym tyłkiem na kanapie i nasikało
      - jako dwulatek pokolorował babci jakieś ważne dokumenty, które nieopatrznie zostawiła na stole nieopodal dziecka uzbrojonego w kredki i kolorowankę
      - jako trzylatek razem z kolegą stworzył piękny mural na ścianie w mieszkaniu kolegi
      - jako pięciolatek wylał w trakcie wieczornego peysznica wszystkie kosmetyki które stały w łazience (łącznie parę litrów szamponów, żeli pod prysznic, peelingów, etc) bo "bawił się w myjnię i chciał mieć dużo piany"

Średniak:

- jako ok. dwulatek zrobił sobie na kuchennej podłodze piaskownicę z kilograma mąki i pieczołowicie rozjechał ją samochodzikiem po całej kuchni
      - jako ok. półtoraroczniak zwędził starszemu bratu plastelinę i starannie oblepił plastelinowymi kokonami kilka resoraków, napełnił nią kilkanaście klocków lego i wszystkie skuwki od flamastrów; a resztę wtarł sobie w liche wówczas włosy
      - jako dwuipółlatek wepchnął bilet parkingowy z galerii handlowej do otworu na płytę odtwarzacza blue-ray
      - jako dziecię nieco ponad roczne dorwał telefon babci, odblokował klawiaturę, wstukał losowy numer i zadzwonił. Numer okazał się prawidłowym numerem zagranicznym, gdzieś na drugiej półkuli...
      - zupełnie niedawno, jako trzylatek, zrobił tor dla samochodzików przechodzący przez wszystkie piętra i okrążający cały dom - ze srajtaśmy. Rozwinął wokół chałupy całą rolkę, jak go przyłapałam to szukał kolejnej; zwoje srajtaśmy szły z łazienki na samej górze przez dwa piętra schodów, piętrowe łóżko, dwa regały, wieszak z ubraniami, pod stołem w salonie i następnie po stole, w poprzek kanapy, znowu pod stołem gdzie zakręcały i znowu na samą górę po schodach big_grin

Najmłodszy ma dziesięć miesięcy i nie spuszczam z niego oka ale i tak zdarza mu się nabroić:

- ostatnio napluł starszemu bratu do adidasów
      - znalazł na podlodze kawałek herbatnika, porządnie wymemlał i rozmiękczył śliną, po czym schował najstarszemu do teczki ze szkolnymi papierami
      - wyciągnął z lunchboxa, który starszy nieopatrznie zostawił na podłodze, niedojedzoną kanapkę i bardzo starannie wysmarował keczupem cały lunchbox, swoje włosy i ubranie, oraz dwie wiszące obok na wieszaku kurtki
    • minor.revisions Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 11:32
      ale w czym problem, że pomidor? czy że pluszowy? moje dziecko wrzuciło do tej tuby w głośniku - tyle, że głośnik nieprzezroczysty - klucze od domu i samochodu. Szukaliśmy przez dwa miesiące.
      • ichi51e Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:14
        W tym ze z pomidorem basy cos nie takie big_grin no i ucieszylam sie jak nie wiem jak jednak sie dalo wyjac? big_grin
    • antychreza Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:06
      Lubię takie wątki, pozwalają psychicznie przygotować się na sajgon za 1,5 roku (moja dziecko siedzi w brzuchu, na razie jest na tyle małe, że nawet matki nie kopie).
      Za to ja nieźle dowodziłam. Jak miałam 5 lat, lubiłam sobie zrobić kąpiel z połową zawartości butelki płynu do kąpieli i zdarzyło i się wylać na siebie buteleczkę Chanel 5. Raz dorwałam się do nożyczek i szłam przez mieszkanie i cięłam, ze 3 swetry zostawione na krzesłach poszły do śmieci... Najlepiej dowaliłam w wieku 7 lat, jak dostałam psa, terierkę rosyjską, z piękną długą czarna sierścią. Wymyśliłam, że przerobię ją na owczarkę podhalańską. Przy pomocy miętowej pasty do zębów. Zanim mama się zorientowała, zdążyłam usmarować jej całą tylną łapę i bok. Psina grzecznie siedziała i poddawała się tym zabiegom. Od tego czasu twierdze, ze czernyszki do najlepsze psy dla dzieci, póki nie próbują zabić, nawet taki nie warknie.
    • karisma_warusco Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:09
      Mój włożył klocki do piekarnika, a ja zaczęłam rozgrzewa c piekarnik bez zaglądania do środka.
      Nie udało się uratować ani klocków, a co gorsza też piekarnika.
      Smród był taki, że w oczy gryzł.
    • czar_bajry Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:10
      ciesz się że pomidor był sztucznytongue_out
    • atena12345 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:15
      córka włożyła sobie do dziurek w nosie rodzynki w czekoladzie.
      • chmielanka Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 12:45
        Mój młodszy syn do nosa włożył puzzle, smród ropy przez kilka dni, w końcu wiekowy laryngolog, który nawet nie wiedział, co to puzzle. Ale wyjął. A ja mu dawałam nawet tabakę, żeby "to" wykichał, nie zadziałało.
      • ichi51e Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 13:25
        Moj kuzyn trafil na nocny dyzur laryngologiczny z fasola w nosku. Zdarza sie. Ale najlepsze ze potem trafili tam tez jego ojciec i stryj - nie mogli uwierzyc ze nie da sie wyjac :p
    • lusitania2 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 13:01
      ach, to emocjonujące życie drobiu domowego...
      • edelstein Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 14:07

Tak jest,powinna oddac male dziecko do przechowalni,no nie?
    • slawekopty Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 13:26
      Straszneeeee !!! dzięki bogu że wszystko się dobrze skończyło wink
    • eliszka25 Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 13:44
      aaaa jeszcze mi sie przypomnial najlepszy numer mlodszego! gdzies ze 2 lata temu nabroil moim rodzicom, podczas wakacji w polsce. rodzice byli krotko po malowaniu mieszkania i w spizarni staly jeszcze resztki farb i pigmentow. teoretycznie dosc wysoko na polce. w tej samej spizarni chlopaki maja szuflade z zabawkami, ktore sa u dziadkow, wiec tam sobie wchodza. ktorys ze starszych musial zdjac zielona farbe na nizsza polke, albo babcia lub dziadek przestawili, cos siegajac. w kazdym razie mlodszy zrobil sobie kaluze na regale, pojezdzil taka spora ciezarowka po zielonej kaluzy na tyle dlugo, ze dokladnie oblepil farba kola, a potem przejechal caly pokoj dookola, zahaczajac po drodze o kanape, szafe i sciane, przejechal przez korytarz, kuchnie i w koncu dotarl do pokoju, w ktorym spalismy i wjechal na dywan. w pokoju, z ktorego wchodzi sie do spizarni siedzial spokojnie dziadek i ogladal wiadomosci, a wnuszek objechal go dookola ta ciezarowka, zostawiajac zielony bieznik big_grin. ja siedzialam w pokoju, do ktorego dotatarl na koncu i plotkowalam z mama i siostra, bedac przekonana, ze dziecko bawi sie pod okiem dziadka tongue_out.
    • fin-dus Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 13:53
      A na pytanie "Dlaczego, och, dlaczego to zrobiłeś?" odpowiada: to nie ja! To ręki! big_grin
    • paul_ina Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 13:58
      hahaha, a ja dwa dni temu odkurzałam kinecta z paluszków - lajkonika smile
    • edelstein Re: Co ja przezylam!!! ;D 23.06.14, 14:09

Wysadzil kuchnie w powietrze,zrobil w kuchni ognisko.Mial bana na wejscie do kuchni poki nie zmadrzal.
      No i raz wysmarowal sie Od stop do glow b.drogim kremembig_grin

"Znasz mnie lepiej niż ja siebie? Widziałeś mnie na glebie?
      Znasz upadek i cierpienie? Znasz każde wydarzenie,
      Które miało wpływ na mnie? Znasz mnie lepiej niż ja klaunie?...
      Śmiejesz się,zgadnij,kto się będzie śmiał ostatni"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka