Dodaj do ulubionych

SAVIOR VIVRE wc'towe

16.07.14, 10:07
rozkład jest taki, że do ustępu przechodzi się przez pomieszczenie z umywalką. Nie potrzebuje korzystać z sedesu, a jedynie umyć kubek w tym pierwszym pomieszczeniu. Pytanie: czy mogę to zrobić wiedząc, że ktoś korzysta z sedesu czy jednak poczekać przed drzwiami prowadzącymi do tych dwóch połączonych pomieszczeń?
Obserwuj wątek
    • wuika Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 10:14
      Ja bym myła i nie miała oporów - bo niby jakie, ale jestem być może niewychowana, to się nie znam wink
    • cosmetic.wipes Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 10:16
      SV kuchenne mówi, żeby kubki myć w zlewie, a nie w umywalce suspicious
    • malowanka06 Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 10:20
      zależy kto jest w tym wc, kobieta czy mężczyzna. Wolałabym poczekać jednak bo dla tamtej osoby może to być niekomfortowe, chce oddać jakieś odgłosy a tu ktoś słucha.
      • mx3_sp Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 10:26
        no właśnie jest ryzyko. Choć z drugiej strony to tylko umycie kubka, rąk, poprawienie makijażu itp.
    • mood_indigo Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 10:33
      Ja bym poczekała, bardziej dla własnego komfortu smile, ale dla korzystającego też trochę.
    • spalona_gora Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 10:36
      A jak jest z zamknięciami? Czy oba pomieszczenia mają niezależne zamknięcia? Jeśli tak i pierwsze pomieszczenie jest otwarte, to znaczy, że można wejść. Ja zazwyczaj tak robię, tzn. jeśli są dwa zamknięcia to pierwszego pomieszczenia nie zamykam, żeby ktoś inny mógł przypudrować nosek czy umyć ręce. Ale zdarzyło się już, że mnie za to opieprzono (półżartem), bo np. w danej firmie był obyczaj, że zamyka się pierwsze drzwi i jak są otwarte to znaczy, że ubikacja wolna. Zamykając tylko drugie wprowadzałam innych w błąd.

Jeśli zamykane są tylko pierwsze drzwi to chyba nie ma tematu. Jeśli tylko drugie to jest rzeczywiście dylemat, bo nie wiadomo, czy osobnik sobie życzy i czy zamknąłby pierwsze drzwi gdyby mógł czy nie. Ja bym raczej weszła.
      • mx3_sp Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 10:39
        są drzwi do wejścia do pomieszczenia, zraz za nimi jest umywalka potem są kolejne drzwi do sedesu. Jest jeszcze pisuar, ale niesprawny. Pisuar też jest za drzwiami. Jak stoi się przy umywalce to słychać, że ktoś jest na sedesie, zazwyczaj również czuć.
        • spalona_gora Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 11:01
          > Jak stoi się przy umywalce to słychać, że ktoś jest na sedesie, zazwyczaj również czuć.

No, ale to już kwestia Twojego komfortu. Nikt Ci nie powie czy Ci to przeszkadza czy nie big_grin
          • mx3_sp Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 11:04
            no więc ja właśnie preferuję poczekanie przed pierwszymi drzwiami. Zdarza się zaś , że jestem po drugiej stronie, korzystam z sedesu i słyszę jak ktoś stoi przed drzwiami bezpośrednio przed sedesem. Kwestia tego czy można zwrócić uwagę by poczekać w ogóle przed pierwszymi drzwiami?
    • dziennik-niecodziennik Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 11:14
      ja zawsze zamykam pierwsze drzwi i tyle. nie siedze w wc-cie godzinami, ktos z umyciem kubka/rąk/czegokolwiek moze zaczekac. sama tez czekam jak słysze że ktos siedzi w kabinie.
      • mx3_sp Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 11:37
        jakiś czas temu spora kolejka się ustawiła bo dziewczyna makijaż poprawiała. Myśmy nie wiedzieli, że sedes jest wolny, a potrzeba była.
        • kozica111 Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 11:43
          Osobiście czekam az ktoś opuści całość ubikacji.Sama nie mam oporu by skorzystać w trakcie gdy coś ktoś myje ale wiem że sa osoby które od razu sie blokują i nie mogą załatwić swojej potrzeby smile
          • pederastwa Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 12:52
            Ja z tych blokujących i stresujących się ;-/ Nigdy nie mogłam pojąć fenomenu koleżanek idących razem to toalety i rozmawiających ze sobą w sąsiednich kabinach w trakcie korzystania z niej.
    • kota_marcowa Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 12:30
      Ja bym miała dyskomfort, gdyby ktoś mi wlazł i podsłuchiwał pod drzwiami jak się załatwiam, dlatego też (w poprzedniej pracy miałam podobny układ kibelka) zamykałam również te pierwsze drzwi i problem z głowy. Sama bym poczekała, nawet gdyby te pierwsze drzwi nie były zamknięte na klucz, żadna przyjemność stać pod drzwiami, gdy ktoś się wypróżnia.
      • spalona_gora Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 12:35
        > podsłuchiwał pod drzwiami
        > żadna przyjemność stać pod drzwiami, gdy ktoś się wypróżnia.

Ale nie mówimy o staniu cichutko pod drzwiami i podsłuchiwaniu, tylko o umyciu kubka big_grin
        • mx3_sp Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 12:44
          ale ą też tacy, którzy potrzebują skorzystać z zajętego akurat sedesu stojąc pod drzwiami do niego prowadzącymi. Nie tylko korzystają z umywalki, ale też czekają na swoją kolej.
          • spalona_gora Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 12:48
            > ale ą też tacy, którzy potrzebują skorzystać z zajętego akurat sedesu stojąc pod
            > drzwiami do niego prowadzącymi

big_grin Nie zrozumiałam...
        • kota_marcowa Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 12:46
          Ale chcąc nie chcąc odgłosy i zapachy dolatują, a mycie kubka nie jest czynnością ratującą życie i może poczekać 5 minut, ewentualnie można iść do socjalnego i umyć w zlewie.
          • spalona_gora Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 12:52
            > można iść do socjalnego i umyć w zlewie.

Gdyby była taka możliwość to nie byłoby tematu. I nie zawsze można zaczekać, bo jeśli ktoś np. kończy pracę i spieszy się na autobus to ma do wyboru zostawić po sobie brudny kubek, czekać pół godziny na następny autobus albo szybko umyć i lecieć nie analizując szczegółowo niechcący zasłyszanych odgłosów.
            • kota_marcowa Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 13:00
              Dlatego u nas problem rozwiązywało zamykanie pierwszych drzwi, nawet jak ktoś chciał, to i tak nie mógł wleźć, dodam, że na ok 30 pracowników, każdy zamykał, inna sprawa, że takich kibelków było 4, tak więc zawsze któryś był wolny.
    • jematkajakichmalo Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 14:03
      Dla komfortu mojego i korzystajacego z toalety poczekalabym na zewnatrz.
    • memphis90 Re: SAVIOR VIVRE wc'towe 16.07.14, 16:29
      Jeśli są dwa osobne pomieszczenia, w dodatku każde z osobnym zamkiem, to ja nie widzę problemu. W jakimś celu zostało to rozplanowane - jak mniemam żeby nie blokować innym możliwości umycia rąk czy poprawienia makijażu. Inaczej byłaby jedna toaleta z wc i umywalką. A jak ktoś jest wstydliwy, albo łazienka wyjątkowo malutka i słabo wyciszona- to zawsze może zamknąć oba zamki. Miałam w pracy właśnie taką małą, tam zamykałam oba pomieszczenia. Teraz mam większą i wytłumioną, to nie zamykam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka