Dodaj do ulubionych

znajomy morderca

04.08.14, 10:20
Czy odwrocilybyscie sie od znajomego, ktory zabil człowieka? Nie jakaś patologia czy psychopatia, no, splot okolicznosci, ze sie tak wyraze.
Co musialby zrobic wasz przyjaciel czy dibry znajomym (nie wam bezposrednio), zebyscie podjely decyzje o zdecydowanym poluzowaniu kontaktow?
Znam babkę, która przestala sie odzywac do przyjaciółki, ktora się rozwiodla i zwiazala z innym.
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:23
      Co to znaczy splot okoliczności? Obrona własna? Wypadek? Zerwwania relacji z "przyjaciółką" z powodu rozwodu nie skomentuję. No, chyba, ze nie chodziło o sam rozwód, tylko tzw okoliczności towarzyszące.
      Tak, są powody, dla ktorych całkowicie zerwałabym znajomość.
    • lelija05 Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:25
      Jest dla mnie śmieciem niegodnym nawet splunięcia na jego widok, znajomy, który bił żonę.
      A zabicie, na skutek zbiegu okoliczności, hmm, nie wiem.
    • karisma_warusco Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:30
      Splot okoliczności przy morderstwie?

Chyba, że miałaś na myśli zabójstwo?!

Owszem, jeśli to byłoby nieumyślne zabicie kogoś kto np. wtargnął pod maskę, położył się na torach, napadł z zamiarem skrzywdzenia np. rodziny z niebezpiecznym narzędziem.

Ale jednak morderstwa nie usprawiedliwiają żadne okoliczności i nie wyobrażam sobie kontynuowania znajomości a mordercą.

co do drugiej części to życie uczuciowe jest przede wszystką prywatną kwestią moich znajomych i mogę im doradzić, pocieszyć, ale nie wyobrażam sobie zerwać kontaktów, bo ktoś się rozwiódł i związał z innycm(no chyba, że z moim mężem big_grin)
    • lily-evans01 Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:35
      A co oznacza splot okoliczności?
      Ja tam bym się bała, że i mnie "przypadkowo" zabije ...

Co do rozwodu i związku z innym, też wszystko zależy od okoliczności tego rozwodu...

Niestety, ale tak sobie myślę, że ludzie, którzy np. łamią prawo, rozbijają rodziny, zaciągają długi u znajomych bez szans na odzyskanie pieniędzy, są dość niefajnym towarzystwem - bo i mnie mogą wyrządzić jakąś krzywdę...
    • triss_merigold6 Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:38
      Jeśli w samoobronie to nie.
      Zerwałam całkowicie kontakty z kolezanka qrwą tj. utrzymanka który nie kryła, że jest z facetem dla kasy i standardu jaki jej zapewnia, a jednocześnie bardzo na niego narzekała.
    • megi74 Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:47
      Okoliczności mówią najwięcej. W sprawie rozwodu również.
    • anika772 Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:58
      Splot okoliczności, czyli np. samoobrona? Nie odwróciłabym się, bo niby dlaczego?
      Zerwałabym kontakty natychmiast z osobą o której wiedziałabym, że jest dilerem narkotyków, taki pierwszy z brzegu przykład. Na pewno znalazłoby się więcej.
    • ichi51e Re: znajomy morderca 04.08.14, 10:58
      Brat z bratowa zerwali ze mna stosunki jak przeczytali ematke. Wiec powiem szczerze ze nic mnie nei zdziwi.
      • tabakierka2 Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:03
        ichi51e napisała:

> Brat z bratowa zerwali ze mna stosunki jak przeczytali ematke.

co???big_grin
        • ichi51e Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:11
          No... sad
          • tabakierka2 Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:13
            ichi51e napisała:

> No... sad

ale jak?
            skąd się dowiedzieli, że w ogóle o nich gadasz na forum? i, że Ty to Ty? smile
            • karisma_warusco Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:18
              Czasami są podawane w postach takie szczegóły, że jak połączyć je w całość to nietrudno się domyślić.
              Ja znalazłam na tym forum szwagierkę, ale to po zdjęciu akurat.
        • mag1982 Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:11
          Może ichi51e trochę na nich narzekała? Ja się przesadnie nie udzielam i podejrzewam, że poza mężem nikt mojego nicka nie zna ale już parę razy się powstrzymywałam żeby nie narzekać na teściową wink
    • dziennik-niecodziennik Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:09
      > Czy odwrocilybyscie sie od znajomego, ktory zabil człowieka? Nie jakaś patolo
      > gia czy psychopatia, no, splot okolicznosci, ze sie tak wyraze.

zalezy do tychże okolicznosci, ale raczej nie. jesli to był wypadek, samoobrona, obrona konieczna - ok, nie potępię. ale jesli to był splot okolicznosci w rodzaju "chciał go tylko pobić, a tamten zmarł w szpitalu" - to juz trudno by mi było.

> Co musialby zrobic wasz przyjaciel czy dibry znajomym (nie wam bezposrednio), z
      > ebyscie podjely decyzje o zdecydowanym poluzowaniu kontaktow?

muialby sie zachowywac jak świnia w trybie ciągłym. to że ktoś jednorazowo coś przeskrobie - zdarza się. ale powtarzane zachowanie - odpada. zerwałam znajomość z facetem który kilkadziesiąt osób oszukał na łącznie sporą kasę, kręcąc przy tym, motając i powołując się na inne osoby, szargajac im tym samym opinię. osłabiłam tez znajomośc z dziewczyną, która intrygami rozbiła całkiem jeszcze dobrze rokujące małżeństwo.
    • 18lipcowa3 Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:16
      tryggia napisała:

> Czy odwrocilybyscie sie od znajomego, ktory zabil człowieka? Nie jakaś patolo
      > gia czy psychopatia, no, splot okolicznosci, ze sie tak wyraze.

Ale to zależy...zabił dla przyjemnosci, z zemsty, czy kradziezy ?
      Czy np w obronie własnej czy kogos? A moze nieszczesliwy wypadek?
    • kochamruskieileniwe Re: znajomy morderca 04.08.14, 11:18

Maż koleżanki zabił człowieka. Własciwie, mozna powiedziec, że uczestniczyli w tym rowniez jego zona i kilkuletni syn.
      Bardzo to przezyli. Wszyscy przyjaciele i znajomi mozno wspierali calą rodzine.

Jak zabil?
      Przejechal.
      Mocno pijany (własciwie pijany w sztok) czlowiek,dodatkowo ubrany w ciemne rzeczy postanowił przejsc na drugą strone drogi szybkiego ruchu.
      Dochodzenie wykazało prawidłową jazde, i ewidentną winę denata.

Pytanie policji z przesłuchania zony kierowcy:
      Co pani czuje po zabiciu człowieka....
      sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka