właśnie jestem po pierwszym spotkaniu rodziców dzieci przystępujących do komunii w 2015 roku, no i było uzgadnianie w jakim stroju dzieci pójdą.
Stanęło , że chłopcy (mam syna) będą w krótkich albach , białych spodniach i białych butach, za nic nie dało się przetłumaczyć, że ciemny dół jest bardziej praktyczny i później można jeszcze wykorzystać, ma być biało i koniec, bo bardziej elegancko,
no i tak patrzę na białe buty, i masakra, nie dość , że wybór żaden, brzydkie są straszne, to jeszcze ceny kosmiczne, no i wymyśliłam, ze jak mam wydać na buty , które syn założy parę razy około 150 zł, to kupię mu kolejne conversy, białe i w nich pójdzie.
Czy będę wyrodną matką? dodam, że syn pomysłem zachwycony, na ważne uroczystości chodzi w sportowej eleganckiej białej koszuli, ciemnych eleganckich zwężanych spodniach i granatowych conversach właśnie, wiec to jego styl, co myślicie?
staram się uczyć dziecko, że na ważne uroczystości trzeba się ubierać odpowiednio itd., no ale białe eleganckie buty w żaden sposób do nas nie przemawiają
p.s myślałam, żeby się wyłamać i ubrać ciemny dół , ale dzieci będzie około 50 sztuk i za bardzo się będzie wyróżniał, myślę, ze w conversach mniej