Dodaj do ulubionych

polećcie loty

14.09.14, 17:58
Prosze o info.
Chcę się wybrać tanim lotem - nie wiem gdzie szukać te tanie loty? podpowiedzcie.
hodzi mi o kierunek np Paryż - zwiedzić Paryż jeden dzien i wracać.
Słyszałam ze sa bilety nawet po 20 zł??? ale ja nie widziałam. Chodzi mi na odległy termin jeśli takie ceny są???
Ale ja nie wiem jakie lotnisko? bo jest kilka?
Albo może coś podpowiedzcie innego. Chcę się wybrać na weekend albo jeden dzień ziwedzić jakieś państewko.
Obserwuj wątek
    • ja204 chodzi - poprawka 14.09.14, 17:58
      ja204 napisała:

> Prosze o info.
      > Chcę się wybrać tanim lotem - nie wiem gdzie szukać te tanie loty? podpowiedzci
      > e.
      > hodzi mi o kierunek np Paryż - zwiedzić Paryż jeden dzien i wracać.
      > Słyszałam ze sa bilety nawet po 20 zł??? ale ja nie widziałam. Chodzi mi na odl
      > egły termin jeśli takie ceny są???
      > Ale ja nie wiem jakie lotnisko? bo jest kilka?
      > Albo może coś podpowiedzcie innego. Chcę się wybrać na weekend albo jeden dzień
      > ziwedzić jakieś państewko.
    • ja204 Re: polećcie loty 14.09.14, 17:58
      ja204 napisała:

> Prosze o info.
      > Chcę się wybrać tanim lotem - nie wiem gdzie szukać te tanie loty? podpowiedzci
      > e.
      > hodzi mi o kierunek np Paryż - zwiedzić Paryż jeden dzien i wracać.
      > Słyszałam ze sa bilety nawet po 20 zł??? ale ja nie widziałam. Chodzi mi na odl
      > egły termin jeśli takie ceny są???
      > Ale ja nie wiem jakie lotnisko? bo jest kilka?
      > Albo może coś podpowiedzcie innego. Chcę się wybrać na weekend albo jeden dzień
      > ziwedzić jakieś państewko.
    • koronka2012 Re: polećcie loty 14.09.14, 18:19
      Paryż w weekend? to za mało, żeby choć najważniejsze miejsca zobaczyć, tym bardziej ze dojazd z i na lotnisko to 3-4 godziny (musisz być 2 godziny wcześniej)
      Sam Luwr zajmie ci z pół dnia.
      Najtańsze bilety można kupić za ok. 100 zł, z tymi 20toma to duuuża przesada, albo informacje sprzed lat. Przeglądaj portal fly4free, tam najszybciej znajdziesz informacje o promocjach.

Z zasady tanie linie latają na dalsze lotniska. Paryz Bouvais - stamtąd są busiki za parę euro dowożą do centrum.
      • ja204 Re: polećcie loty 14.09.14, 18:23
        koronka2012 napisała:

> Paryż w weekend? to za mało, żeby choć najważniejsze miejsca zobaczyć, tym bard
        > ziej ze dojazd z i na lotnisko to 3-4 godziny (musisz być 2 godziny wcześniej)
        > Sam Luwr zajmie ci z pół dnia.
        > Najtańsze bilety można kupić za ok. 100 zł, z tymi 20toma to duuuża przesada, a
        > lbo informacje sprzed lat. Przeglądaj portal fly4free, tam najszybciej znajdzie
        > sz informacje o promocjach.
        >
        > Z zasady tanie linie latają na dalsze lotniska. Paryz Bouvais - stamtąd są busi
        > ki za parę euro dowożą do centrum.

chodzi mi o wieżę, chyba to bym chciała zobaczyć, zjeśc jakiś obiad i spowrotem
      • wipsania Re: polećcie loty 15.09.14, 02:53
        Paryż Beauvais 17 euro w jedną stronę, kiedy kupujesz w kasie. Przez internet 15,90. Trochę więcej niż parę euro ale taniej nijak się nie da.
    • iziula1 Re: polećcie loty 14.09.14, 18:31
      Po pierwsze sprawdza które linie mają najwięcej połączeń np. Warszawa-Paryż.
      Tanie loty są w wybrane dni miesiąca. Nie koniecznie działa tu zasada im wcześniej tym taniej.
      Godziny wylotu też mają wpływ na cenę biletu.
      Do ceny biletu dolicza się
      - ubezpieczenie ( nieobowiązkowe )
      - bagaż rejestrowany ale na jeden dzień wystarczy Ci podręczny tylko uwaga czasem bywa płatny
      - opłata transakcyjna obowiązkowa
      - opłata za transakcje kartą ( nie zawsze ale bywa , koszt ok.80-90 zł )

Najpierw usiądź i zacznij szukać, porównywać ceny, załóż sobie alert cenowy podając adres mail.
      Może trafisz na okazję za 20 zł, choć wątpię. Ale możesz w 100-200 zł z lotem powrotnym się zmieścić.
      Powodzenia.
      - -
      Nie chcę więcej, twoje serce do życia wystarczy
      Twoje serce, co zagrzewa do walki o każdy dzień
      Twoje serce, które cierpi i kocha namiętnie,
      które bije coraz prędzej, goręcej...
    • setia Re: polećcie loty 14.09.14, 18:52
      esky, fly4free
      nie ma szans na lot do Paryża za 20 zł.
    • minerallna Re: polećcie loty 15.09.14, 03:44
      Lot może kosztować i 1 zł.
      Ale kompletnie nie wiesz co dalej.
      Daj sobie na luz. Jeden dzień może być bardzo kosztowny.
      Pomyśl, poczytaj...

ja204 napisała:
      (...) Chcę się wybrać na weekend albo jeden dzień ziwedzić jakieś państewko. (...)

Tu już odpadam.
      W jeden dzień ...
      • hugo43 Re: polećcie loty 15.09.14, 07:33
        na paryz ze 4 dni trzeba najmarniej.po jednym dniu wrocisz z wielkim niedosytem.ja lecialam na orly i stamtad kolejka do metra dojechalam.jezdzi tez autobus.wszystko masz w przewodnikach ,jak ogarnac ,co warto zobaczyc.i pamietaj,by zostawic sobie troche czasu na niespieszne przebywanie w miescie,odpoczynek w ktoryms z ogrodow,popatrzenie na ulice z kawiarnianego stolika itd.
        • ja204 Re: polećcie loty 15.09.14, 07:55
          hugo43 napisała:

> na paryz ze 4 dni trzeba najmarniej.po jednym dniu wrocisz z wielkim niedosytem
          > .ja lecialam na orly i stamtad kolejka do metra dojechalam.jezdzi tez autobus.w
          > szystko masz w przewodnikach ,jak ogarnac ,co warto zobaczyc.i pamietaj,by zost
          > awic sobie troche czasu na niespieszne przebywanie w miescie,odpoczynek w ktory
          > ms z ogrodow,popatrzenie na ulice z kawiarnianego stolika itd.

ja chce się zorientować poleciec, zobaczyć np na weekend. A póżniej jesli bedzie ok na dlużej, na urlop.
      • owianka Re: polećcie loty 15.09.14, 07:45
        > Tu już odpadam.
        > W jeden dzień ...

A właściwie czemu nie? Jak ktoś lubi i ma zacięcie?

PAP Life: - Czy pamięta pan swoją najkrótszą wycieczkę lotniczą?

J.P.: - Najkrócej byłem w Rzymie. Poleciałem z ekipą telewizyjną na pizzę. Wylecieliśmy o 14.00, wróciliśmy 24 godziny później. Bilet kosztował 20 zł w obie strony. Zjedliśmy pizzę, łyknęliśmy wina, zrobiliśmy sobie zdjęcia na Schodach Hiszpańskich i na tle Koloseum. Przenocowaliśmy w wietnamskim hotelu, gdzie było bardzo przyjemnie.

Stąd:
        podroze.onet.pl/abc/jakub-porada-z-dzien-dobry-tvn-o-tanim-podrozowaniu-promocjach-biletow-lotniczych-i/8w02k
        • owianka Re: polećcie loty 15.09.14, 07:47
          I tu:
          www.polskieradio.pl/10/482/Artykul/1108112,Jakub-Porada-tanie-podrozowanie-zacznij-od-Szwecji-ale-bez-nocowania
        • koronka2012 Re: polećcie loty 15.09.14, 21:21
          Facet nie pisze KIEDY poleciał za 20 zł, zaręczam że nie było to w ostatnim czasie, najtańsza taryfa w Wizzair to 39 zł (opcja z małym bagażem podręcznym i dla tych, którzy kupią za 130 członkostwo w klubie). Ryanair podobnie.
      • joa66 Re: polećcie loty 15.09.14, 07:50
        jeden dzień ziwedzić jakieś państewko. (...)

Dlaczego nie?

Np San Marino
        • ja204 Re: polećcie loty 15.09.14, 07:54
          joa66 napisała:

> jeden dzień ziwedzić jakieś państewko. (...)
          >
          > Dlaczego nie?
          >
          > Np San Marino

san Marino t widziała i tez w jeden dzień.
          Może nie Panstewko, bo nie zwiedzę w takim krótkim czasie ale jakies miasteczko np.
      • ja204 Re: polećcie loty 15.09.14, 07:53
        minerallna napisała:

> Lot może kosztować i 1 zł.
        > Ale kompletnie nie wiesz co dalej.
        > Daj sobie na luz. Jeden dzień może być bardzo kosztowny.
        > Pomyśl, poczytaj...
        >
        > ja204 napisała:
        > (...) Chcę się wybrać na weekend albo jeden dzień ziwedzić jakieś państewko. (
        > ...)
        >
        > Tu już odpadam.
        > W jeden dzień ...
        >
        ale co odpadasz?
        ja chce polecieć na jedeń dzień, zobaczyc np wieżę.
        Nastpęnym razem cos innego. Ja nie mam urlopu żeby zwiedzac 2 tyg. A o moją kasę się nie martw, drogo nie drogo.
        • minerallna Re: polećcie loty 16.09.14, 03:30
          Nie ośmieszaj się. Poniżej to fragment Twojego posta.

Chcę się wybrać tanim lotem - nie wiem gdzie szukać te tanie loty? podpowiedzcie.
          hodzi mi o kierunek np Paryż - zwiedzić Paryż jeden dzien i wracać.
          Słyszałam ze sa bilety nawet po 20 zł??? ale ja nie widziałam. Chodzi mi na odległy termin jeśli takie ceny są???

Czy ja ma się martwić o Twoją kasę?
          Nie martwię się bo i tak nigdzie nie polecisz big_grin

Na tanio trzeba poszukać- a to wbrew pozorom wcale nie takie proste.
    • fadilla Re: polećcie loty 15.09.14, 16:34
      A masz Lot Paryż
      jestem zapisana na powiadomienia od fly free, i wciaz snuje wizję, że kiedyś skorzystam. Brak mi czasu, organizacji, a także towarzysza podrózy, bo finansowo akurat taka ofertę to bym udzwignęła. Chwytaj, ja moze kiedyś ...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka