19.09.10, 15:28
Niby nie serio, ale kurcze czasem mnie trafia
ze nauczylam synka od malego swietnie przezuwac
ze nauczylam go co i jak z jedzeniem sie robi w buzi,
a nie rytmicznie wkladalam mu lyzke papki za lyzka dajac mu akurat czasu na polkniecie uncertain

i co?
place za bledy wlasne
nawet jak jemy zupe krem rodzinnie to mlody pinc minut kazda lyzke mietoli przezuwa i bog wie co jeszcze, zamiast polknac wink
Obserwuj wątek
    • 11buba Re: WADY BLW 19.09.10, 16:35
      o nie, kochana, najgorsze jest SPRZĄTANIE i mycie potomka po każdym posiłku, przebieranie po każdym posiłku, zapieranie ubranek po każdym posiłkuwink
    • aniczka.r Re: WADY BLW 19.09.10, 18:35
      u nas sprzatanie wokol krzesla.niunia w miare czysta,bo jak ma sie pobrudzic kawalkiem brokula. i rachunki za elektrycznoscwink a serio to tylko sprzatanie czyli praktycznie zamiatanie.
      • 11buba Re: WADY BLW 19.09.10, 19:35
        serio, tylko zamiatasz? kurde, a u mnie jak po jakimś kataklizmiebig_grin
        • aniczka.r Re: WADY BLW 19.09.10, 22:49
          w wiekszosci przypadkow tylko zamiatamy. jak jemy cos plynnego to ja mam takie stare bluzki po siostrzanych dzieciach,wiec zakladam bluzke i sliniak,wiec jest tylko buzia i rece do umycia, czyli zwilzony recznik i po sprawie. nie ma cieplej bierzacej wody,a w domu jest za zimno,zeby jesc na pol golasa,wiec musimy se jakos radzic.
    • mrs.t Re: WADY BLW 19.09.10, 19:59
      ale ja nie o wadach jako takich tylko o tym cholernym przezuwaniu godzinami nawet jesli jemy zupe krem bez grudek?!!?!? smile

nikt tak nie ma?smile to przypadlosc franka confused
      • 11buba Re: WADY BLW 19.09.10, 20:51
        nie dawałam jeszcze młodemu zupy, więc nie mam doświadczenia z przeżuwaniem zupy-kremubig_grin

• aniczka.r Re: WADY BLW 19.09.10, 22:54
        z plynnymi posilkami to sie Hela dosc szybko rozprawia - pol zje lyzka,pol wypije. ostatnio ma te akcje z jezykiem,wiec nie ma co rzuc,hehe! nawet jak pije z kubka,wystawia jezyk i pije jak piesek! zreszta jak nic nie je,to tez ciagle ten jezor wystawia. niemniej jednak czesto gesta probuje rzuc lyzke. natomiast kawalki jedzenia faktycznie zajmuja duzo czasu,ale mnie to na reke,jak skoncze jesc. moge porobic cos innego. poczytac forum na przykladsmile
      • lesiomama Re: WADY BLW 20.09.10, 20:59
        u mnie na odwrót, to co powinno być pogryzione, a właściwie rozmiękczone dziąsłami wpada w całości z głośnym odgłosem połykania i lekko skrzywioną paszczą (nie wiem czy go to nie boli)

a potem w pieluszce ziarna kukurydzy w całości i kawałki awokado i pomidora objętości ok. 1cm3
    • myszkowska4 Re: WADY BLW 20.09.10, 14:41
      Moja ma tak gdy daję jej coś "mieszanego" np zupę z makaronem. Jeśli nawet co 3 kęs ma być gryziony, gryzie się wszystko na wszelki wypadek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka