Dodaj do ulubionych

A to nowosc!

04.10.14, 14:50
Drogie forumki katoliczki - wiedzialyscie ze proszac swoich synow zeby po sobie sprzatali promujecie genderyzm?
natemat.pl/119293,abp-gadecki-ostrzega-przed-uczeniem-chlopcow-ze-winni-sprzatac-a-nie-czekac-az-zrobia-to-dziewczynki
Obserwuj wątek
    • niktmadry Re: A to nowosc! 04.10.14, 15:02
      To niech czekają aż ktoś za nich posprząta. Sami sobie krzywdę robią.
      • zuzanna56 Re: A to nowosc! 04.10.14, 15:10
        Biedny arcybiskup. Nie interesuje mnie jego pogląd chociaż jestem katoliczką. Cieszę się że mój syn potrafi posprzątać i jeszcze fajny obiad ugotować. Dzisiaj przyszła do nas jego dziewczyna i obiad zrobił pyszny.
    • marzeka1 Re: A to nowosc! 04.10.14, 15:17
      No niemądre to odezwanie, ale niby dlaczego miało mieć wpływ na moje podejście do tego? Mam 2 synów i w sumie od szkoły podstawowej mają konkretne obowiązki, dom to także sprawa męża , a nie tylko moja.
      Pomijam, że wg mnie wyręczanie dzieci (niezależnie od płci) z prac domowych nie jest dobrą rzeczą- ode mnie i siostry moja matka niczego nie wymagała, totalna obsługa była- i dla mnie wejście w samodzielność gdy poszłam na studia- był szokiem.
      Moi synowie sprzątają, robią część zakupów i są nauczeni prostych rzeczy do gotowania, by nie byli ubezwłasnowolnieni i obsługa przez kobietę byłaby kiedyś jednym kryterium wyboru kiedyś kobiety.
      • azja001 Re: A to nowosc! 04.10.14, 15:23
        Księza przerażeni że nadejdzie sądny dzień i ich gosposie zbuntuja sie a oni sami będą musieli swoje gacie i skarpety uprać. Ubawiłam się.
        • nathasha Re: A to nowosc! 04.10.14, 16:28
          Taki dzien nie nadejdzie bo zawsze sa siostry zakonne, przeciez oni pewnie sadza ze takie jest ich powolanie - sprzatac po ksiezach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka