Dodaj do ulubionych

New Balance do biegania

09.10.14, 10:58
Czy te buty nadaja sie do biegania?

www.zalando.pl/new-balance-ul410-tenisowki-i-trampki-niebieski-ne211s00c-i11.html
www.zalando.pl/new-balance-wl574-tenisowki-i-trampki-lilia-ne211s004-i11.html

chodzi mi o to, że biegam raczej okazyjnie dla relaksu buty maja słuzyć mi też do codziennego chodzenia z dziecmi na spacer z psem itp
Obserwuj wątek
    • sonniva Re: New Balance do biegania 09.10.14, 11:01
      Ja po takich butach miałam kontuzję.
      Jeżeli poważnie myślisz o bieganiu (tzn. regularnie i dłuższe dystanse) idź do sklepu dla biegaczy.
      Jeżeli nie masz w okolicy takiego sklepu żeby się poradzić poczytaj w necie:
      maratony24.pl/zdrowie_biegaczy/jaka_stopa_takie_buty_do_biegania,1372.html
      • jamesonwhiskey Re: New Balance do biegania 09.10.14, 11:49
        Ja po takich butach miałam kontuzję.

poszly kostki jak u kim dzonga baryly ?
    • crises Re: New Balance do biegania 09.10.14, 11:04
      To nie są buty do biegania. Takie... ogólne do łażenia, stylizowane na sportowe.

Do łażenia z psem i dziećmi OK, ale biegania, nawet okazjonalnego, bym w czymś takim nie ryzykowała.
    • saszanasza Re: New Balance do biegania 09.10.14, 11:59
      Żeby ocenić czy te modele nadają się do niegania należy wejść na stronę firmową NB, bo z opisu nie wynika absolutnie nic. NB nie dość że mają buty na różne nawierzchnie, to i jeszcze do różnego rodzaju stóp. Ja bym nie zaryzykowała zakupu.
      • jamesonwhiskey Re: New Balance do biegania 09.10.14, 12:56
        a jakies sa rodzaje stop?
        • bei Re: New Balance do biegania 09.10.14, 13:22
          jamesonwhiskey napisał:

> a jakies sa rodzaje stop?

Pronacja, supinacja, neutralne- jakoś tak smile
          • saszanasza Re: New Balance do biegania 09.10.14, 13:27
            dokładnie! ja mam supinującą
    • mala-mila Re: New Balance do biegania 09.10.14, 12:52
      Lepiej kup sobie prawdziwe buty do biegania
      www.zalando.pl/new-balance-w-890-obuwie-do-biegania-amortyzacja-niebieski-ne241a02g-k11.html
      na przyklad takie (ale lepiej idz do sklepu gdzie doradza ci jakich naprawde potrzebujesz)
      Ja choruje na te
      www.zalando.pl/nike-performance-free-5-0-obuwie-do-biegania-neutralne-czarny-n1241a0a5-q11.html
      Te nike do biegania (podobnie jak new balance, mizuno, asics) to najwygodniejsze buty na swiecie.
      Mam buty, ktore zalinkowalas i one sa po prostu ladnewink Pasuja do jeansow i spodnicy, sa wygodne, ale na spacery czy wycieczki wole zdecydowanie nike.
      • bei Re: New Balance do biegania 09.10.14, 13:25
        Idź do sklepu, gdzie mają bieżnię z komputerem do określenia stopy, musisz kupić buty do nawierzchni po której będziesz biegac i odpowiednie dla Twoich stóp.
        • e-milia1 Re: New Balance do biegania 09.10.14, 13:59
          Ja moge uzywac tylko adidasy, mam specjalne nadajace sie do powierzchni mieszanych Bo biegam i po lesie i po asfalcie, dobrane do typu stopy. Sa swietne! Jak sie podeszwa zaczyna scierac, wywalam i kupuje nowe.
    • princess_yo_yo Re: New Balance do biegania 09.10.14, 13:39
      jak najbardziej buty wygladaja na city trainers ale na buty do biegania albo innych sportow to juz nie bardzo.
      • lucadimontezemolo Re: New Balance do biegania 09.10.14, 13:51
        Mam obydwa modele i nie odważyłabym się w nich biegać.
        tu masz piękny wybór modeli : www.newbalancesklep.pl/obuwie,kolekcja-damska/f_d_running/sort/sortpopularity_desc/per_page/20/list_view/thumbs
      • e-milia1 Re: New Balance do biegania 09.10.14, 13:51
        Buty do biegania kupuje w sklepie sportowym, sa odpowiednio dobierane, komputerowo. Trwa to troche ale mam przynajmniej porzadne buty. Nawet Jak Malo biegasz, mozesz sobie zajechac nogi, kolana zlymi butami. Ja teraz kupowalam buty w internecie(duzo taniej) ale wiem juz wiem jakie potrzebuje i co dwa lata mniej wiecej na nowo dobieram buty w sklepie ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka