Dodaj do ulubionych

Cud w wojsku

14.10.14, 09:20
wiadomosci.wp.pl/kat,1016499,title,Cud-uzdrowien-mundurowych,wid,16956227,wiadomosc.html?ticaid=1139e9&_ticrsn=5
Wszyscy nagle ozdrowieli big_grin Powinni jeszcze ciężarnym zabrać - nie mam nic przeciwko dziewczynom w ciąży, ale pracuję w bardzo dużej firmie i na kilkanaście kobiet w ciąży w ostatnim roku tylko 2 pracowały. Reszta siedziała na zwolnieniu od samego początku, żadna z nich nie była chora.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Cud w wojsku 14.10.14, 09:31
      montechristo4 napisała:

> Powinni jeszcze ciężarnym zabrać - nie mam nic prze
      > ciwko dziewczynom w ciąży, ale pracuję w bardzo dużej firmie i na kilkanaście k
      > obiet w ciąży w ostatnim roku tylko 2 pracowały. Reszta siedziała na zwolnieniu
      > od samego początku, żadna z nich nie była chora.

Rozumiem, że miałaś do wglądu karty wszystkich ciężarnych i jako lekarz na podstawie info z kart twierdzisz, że żadna z nich nie była chora?
      Co do mundurowych - słusznie, nie rozumiem, dlaczego "zwykły" pracownik ma mniejszy zasiłek chorobowy niż mundurowy.
      • montechristo4 Re: Cud w wojsku 14.10.14, 09:41
        No i teraz nagle się okazało, że 30% mniej zwolnień - a to tylko okres od 1 czerwca. Zobaczymy, jakie dane wyjdą po roku.
        W kwestii ciężarnych - te kilkanaście o których wiem, że były na zwolnieniu w ciąży - żadna nie była chora, tak, jestem tego pewna. To typowe zwolnienia "na ciążę".
        • semihora Re: Cud w wojsku 14.10.14, 22:34
          A nawet jeśli, to co z tego? Ciężarnym też należy się :p
    • jdylag75 Re: Cud w wojsku 14.10.14, 09:48
      Analogia od czapy.
    • montechristo4 Re: Cud w wojsku 14.10.14, 09:52
      Dlaczego od czapy? Zmiana przepisów wyeliminowała grupę naciągaczy i lewe zwolnienia w wojsku. Ta sama zamiana przepisów ukróciłaby proceder zwolnień "na ciążę". Ja widzę podobieństwa smile
      • moofka Re: Cud w wojsku 14.10.14, 09:58
        jasne zdrowy chlop w onucach przy biurku i ciezarna baba za kasa to jakby wszystko jedno
    • volta2 Re: Cud w wojsku 14.10.14, 12:44
      chyba nie tylko w wojsku, ale ogólnie w mundurówce

wreszcie ktoś się za to zabrał - jak są przyjęcia to faceci byłyszczą tężyzną fizyczną, sprawnościowe testu muszą przechodzić a potem takie wymoczki w czasie służby? śmierdzi na kilometry -
      • mozambique Re: Cud w wojsku 14.10.14, 12:52
        ale wszytskim korci zeby tym ciezarnym dowalic
        jak tylko sie da - bo wiadomo ze ciąza to okres samego happy-go-lucky i zdobywania mount everestów

dziwne ze takich odwaznych zeby rolnikom kazac płacic uczciwie składki to jakos nie ma
        • wioskowy_glupek Re: Cud w wojsku 14.10.14, 12:56
          A ktoś tak mówi ? Ale chyba jest różnica pomiędzy chorą non stop rzygającą ciężarną w zagrożonej ciąży a taką która dobrze się czuje na L4 siedzi i lata po galeriach handlowych.
        • volta2 Re: Cud w wojsku 14.10.14, 13:20
          ale czym dowalić?

80% chorobowego to calkiem uczciwy układ. (mnie pasowałoby i tak i tak, jak sie potrzebowałam w ciąży wyleżeć to i 20 procent pensji mniej nie byłoby mnie w stanie zachęcić do pójścia do pracy)

jak widać po mundurowych - powoli się da wyeliminować patologie, choć - jak ktoś ma kasy na tyle że mu 20% nie robi, to będzie na zwolnienia chodził i tak i tak. w końcu święty spokój też ma swoją cenę.
    • lafiorka2 Re: Cud w wojsku 14.10.14, 20:49
      łoo jeju jeju....temat dla ematki...bo ona NIGDY nie choruje!big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka