Dodaj do ulubionych

Prostytutka jest psychiczna

26.10.14, 08:03
Czytałyście?
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,16859492,Wyrzuca_cie_z_mieszkania__odbiora_dzieci__nie_wpuszcza.html#BoxSlotI3img
Zakłada się, że skoro prostytutka jest ofiarą przemocy, to ten, kto decyduje się na świadczenie usług seksualnych, jest osobą autodestrukcyjną. A skoro tego typu praca jej odpowiada - to ma fałszywą świadomość

Z jednej strony popieram walkę z prostytucją, ale z drugiej... zakładanie choroby bez żadnej diagnozy i jest po prostu niehumanitarne.

Poza tym, prostytucja jest najstarszym zawodem świata i chyba nie da się jej wyeliminować dlatego powinna być legalna, ale pracownicy chronieni, agencje stale monitorowane, kontrolowane. System szwedzki to zepchnięcie wszystkiego pod ziemię, do kanałów i udawanie że problemu nie ma.
Obserwuj wątek
    • ola Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:13
      Dla mnie to skandaliczne podejście. Prostytutki pracują w ten sposób z miliona powodów. Traktowanie ich wszystkich w ten sposób jest okrucieństwem. Socjalizm w najgorszym wydaniu. Zabieranie dzieci? Czemu ja się dziwię? Ten kraj ma już wieloletnie doświadczenie w socjotechnicznym terroryzowaniu obywateli. Wystarczy Larsona poczytać. Będą pewnie za jakiś czas płacić odszkodowania tym dzieciom, jak teraz płacą kobietom przymusowo steryzilowanym w l. 60-tych.
    • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:16
      Poza nielicznymi wyjątkami, kiedy prostytucja jest ostatnią deską ratunku np, żeby nie umrzeć z głodu (ale w sumie są zasiłki), albo żeby leczyć dziecko (w sumie leczenie wszystkich śmiertelnych chorób jest refundowane..) tak właśnie jest i w ogóle mnie to nie dziwi.
      • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:25
        Myślisz, że dzieciom lepiej będzie w domu dziecka?
        • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:30
          Pytanie, co matka moze dać tym dzieciom, skoro co noc ma X partnerów seksualnych, seks z klientem to nie jest słodkie mizianie po plecach, tylko bardzo często brutalny seks. Co taka osoba ma w głowie? Moim zdaniem nic, co miałoby wartość, jakąkolwiek. Po co jej dzieci?
          Celowo się krzywdzi, codziennie zajeżdża swoje ciało i psychikę, pozwalanie na bicie w trakcie to jest norma.
          Jak przekaże szacunek dla siebie swoim dzieciom?
          • guderianka Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:35
            A Twoje zdanie opiera się na... ?
            • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:36
              na moich własnych odczuciach i wiedzy
              • guderianka Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:42
                Więc tylko o SOBIE, a nie innych (i postępowaniu innych) możesz pisać
                • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:13
                  No oczywiście, że piszę o swoich odczuciach i swojej opinii, przecież nie o twojej!
                  • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:41
                    A ile osobiście znasz takich Pań? I ich dzieci oczywiście (jeżeli akurat mają).
                    • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:58
                      nawet jeżeli nie znalałabym ani jednej to nie odbiera mi to prawa do oceny i wlasnego zdania- to samo z narkomanami, alkoholikami, bulimiczkami, skoro juz wspomnials o innych chorobach natury psychicznej
                      • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 10:04
                        Ale taka ocena raczej nie będzie zbyt wiarygodna.
                        • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 10:13
                          oczywiscie, ze nie, raczej nikt, kto nie zna powyzej 100 prostytutek lub sam nie siedzi w tej branzy ma niewiele do powiedzenia
                          od faktow mamy niezalezne badania i to na nich najlepiej sie opierac
                          • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 13:08
                            To są takie same badania odnośnie ich wiarygodności jak te które pokazują, że w Polsce rocznie jest około 200 aborcji.
                      • taki-sobie-nick A z bulimiczkami to co...? 26.10.14, 16:38
                        Słucham, słucham. Też odbierać dzieci? Najlepiej już po pierwszej wizycie u psychiatry?

A bulimiczka lecząca się? Może mieć dzieci czy też be?
              • cosmetic.wipes Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:43
                Wiedzę i odczucia czerpiesz z doświadczenia?
          • sumire Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:46
            Ehm... Wielu rodziców nie przekazuje swoim dzieciom absolutnie żadnych wartości, parając się przy tym zupełnie normalnymi zawodami. To jedna sprawa. Druga - można zadać sobie pytanie, jak szacunek dla siebie przekaże dzieciom matka, która przez osiem godzin haruje, by następnie w domu na drugim etacie obskakiwać siedzącego przez tv pana i władcę. Trzecia - powody, dla których wchodzi się w prostytucję, są niezliczone, przy czym na ogół niezbyt wesołe. Czwarta - brutalny seks można również uprawiać z własnym partnerem, czasami z własnej woli, a czasami nie.
            • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:32
              A to juz zupelnie inny problem, tu rozmowa toczy sie o prostytutkach, ew osobach korzystajacych z takich uslug.
              • sumire Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:37
                Być może inny. Ale nie można autorytatywnie stwierdzać, że ktoś ma problem z głową, bo para się prostytucją. I podejrzenia o uprawianie prostytucji - podejrzenia - nie mogą być powodem dla wyrzucania kogoś z mieszkania.
                • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:40
                  Ja twierdzę inaczej, poza nielicznymi wyjątkami.
            • totorotot Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 11:28
              Sranie w banie. Artykułu nie czytałam, odniose się więc jedynie do Twojego postu. Matka, ktora zasuwa na etacie i obskakuje swojego misia jest normalnie traktowana przez społeczeństwo, jej dzieci zresztą też. Owszem, przekazuje dzieciom głupi dość model rodziny ale nikt nie woła na te dzieci, że sa dzieciakami prostytutki. Przyjmowanie klientów w domu to w ogóle jakieś nieporozumienie i powinno być zakazane jeśli w tym samym mieszkaniu są dzieci, to chyba logiczne? Co innego gdy kobieta pracuje w jakimś domu uciech i nikt o tym nie wie.
              • sumire Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 16:29
                To przeczytaj, bo w tym artykule słowa nie ma o przyjmowaniu klientów w domu.
                I nie chodziło mi o traktowanie przez społeczeństwo (czyli o to, co ludzie powiedzą), ale o to właśnie przekazywanie wartości. Bo na dobrą sprawę większość z nas ma niewiele do przekazania.
          • edelstein Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:46

• mruwa9 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 14:19
          W Szwecji nie ma domow dziecka.
          Sa rodziny zastepcze.
          • triss_merigold6 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 14:25
            A dzieci z coraz liczniejszych islamskich rodzin do nich trafiają czy głównie te europejskie rasowo?
          • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 16:11
            Większość matek biologicznych, także tych będących prostytutkami jest lepsza dla dziecka niż obca rodzina zastępcza.
            • baltycki Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 16:22
              > Większość matek biologicznych...
              totez wiekszosc matek biologicznych wychowuje swoje dzieci w swoich domach, w swoich rodzinach..
      • ainafets Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:40
        naomi19 napisała:

> Poza nielicznymi wyjątkami, kiedy prostytucja jest ostatnią deską ratunku np, żeby nie umrzeć z głodu (ale w sumie są zasiłki)...

Zasiłki, zasiłki - zwłaszcza w PL. Jakie to są zasiłki to najlepiej wiedzą to wszyscy ci, którzy stracili pracę w PL lub nigdy nie pracowali z powodu braku pracy. Nie znaczy to, że popieram prostytucję, ale sytuacje w życiu są bardzo różne. Łatwo jest się mądrować jak jakaś sytuacja człowieka nie dotyczy.
        • baltycki Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 12:29
          > Zasiłki, zasiłki - zwłaszcza w PL

A jaki zwiazek z PL widzisz w tym artykule?
          • ainafets Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 12:51
            baltycki napisał:

> > Zasiłki, zasiłki - zwłaszcza w PL
            >
            > A jaki zwiazek z PL widzisz w tym artykule?

Nie ja widzę, tylko odniosłam się do tego co napisała naomi19 i zacytowałam fragment jej wypowiedzi - więc jeszcze raz:

naomi19 napisała:
            > Poza nielicznymi wyjątkami, kiedy prostytucja jest ostatnią deską ratunku np, żeby nie umrzeć z głodu (ale w sumie są zasiłki)...
          • ainafets Re: do baltycki 26.10.14, 13:01
            baltycki napisał:

> > Zasiłki, zasiłki - zwłaszcza w PL>
            > A jaki zwiazek z PL widzisz w tym artykule?

Źle Ci odpisałam we wcześniejszym moim wpisie - źle zrozumiałam, ale to tak jak się jednym okiem czyta forum, drugim ogląda tv i jeszcze obiad się gotuje.

[b]> A jaki zwiazek z PL widzisz w tym artykule?[/i][/b]

Taki, że w PL też są zasiłki i jest prostytucja. Nie odnosiłam się do artykułu tylko do tego co napisała naomi19.

• gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:22
      I to kraj który polskie e-mamy stawiają za wzór równouprawnienia kobiet i mężczyzn???????
    • lauren6 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:37
      W tym wypadku Szwecja wychodzi na jakiś totalitarny kraj, który ogranicza kobietom wolność osobistą. Dla mnie możliwość sprzedaży własnego ciała (z obojętnie jakich powodów) to też wolność. Niczym się nie różnią od katotalibanów zakazujących Polkom aborcji. I jedni, i drudzy lepiej wiedzą co jest dobre dla tej głupiej kobiety. Nienawidzę sytuacji gdy prawo stara się regulować sprawy kobiecego ciała i decyduje za kobietę, co jest lepsze dla niej i jej rodziny. Dno.
      • nickbezznaczenia Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:10
        Podpisuję się.

lauren6 napisała:

> W tym wypadku Szwecja wychodzi na jakiś totalitarny kraj, który ogranicza kobie
        > tom wolność osobistą.
        • maadzik3 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:39
          ja też
          • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:43
            O ile rozumiem, że z wynajętego można się pozbyć, bo właściciel może sobie nie życzyć agencji to nie rozumiem jak można odbierać własnościowe mieszkania???? Takich rzeczy nawet w Polsce nie ma sad
            • baltycki Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 12:35
              > nie rozumiem jak można odbierać własnościowe mieszkania????
              > Takich rzeczy nawet w Polsce nie ma sad

Uwazasz, ze w Polsce w mieszkaniu wlasnosciowym dozwolone jest prowadzenie dzialalnosci gospodarczej uciazliwej dla sasiadow? ))
              • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 13:09
                Mieszkałam kiedyś na bloku gdzie były ponoć aż dwie "mieszkaniówki" (jedna zaś na pewno), zero uciążliwości.
                Mieszkaniówki głównie działają za dnia, ciszy nocnej nie naruszają na ogół.
      • naomi19 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:15
        wcale nie ogranicza, stwierdza tylko fakt- pewnej skłonności do niszczenia siebie, wykonywac swoj 'zawod' moga dalej, nikt im nie broni
        • maadzik3 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:45
          Skoro prostytucję traktuje się zawsze jak przemoc wobec kobiet to znaczy że utratą (również mieszkania czy ubezpieczenia społecznego) karzemy ofiarę, tak? Czy klientom prostytutek też zabiera się mieszkania, pracę i dzieci czy tylko daje mandat? To kiedy będziemy karać ofiary innych form przemocy (skoro prostytucja jest nią zawsze)? Np. zabierając dzieci ofiarom przemocy psychicznej czy ekonomicznej w małżeństwie? Czy męskie prostytutki traktuje się tak samo? Dla mnie to jest to samo myślenie co przymusowa sterylizacja (długo w szwecji uprawiana, której teoretyczna twórczyni dostała pokojowego Nobla) - nie pasujesz do obrazka stworzonego przez światłych przywódców społeczeństwa? Von! Czym się to różni od orzekania w ZSRR "bezobjawowej schizofrenii" u przeciwników politycznych i wsadzania ich do psychuszek?
          BTW prostytucja na oczach dzieci czy naet taka o której wiedzą to może być problem ale do tego nie trzeba penalizować całej prostytucji, czy szacunek dla siebie przekaże dzieciom matka obrzezana i wydana za mąż w aranżowanym małżeństwie? A to nie jest w Szwecji problem marginalny
          • baltycki Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 12:47
            > znaczy że utratą (również mieszkania czy ubezpieczenia społecznego) karzemy ofiarę, tak? Czy klientom prostytutek też zabiera się mieszkania, pracę i dzieci czy tylko daje mandat?

Doczytalas, ze mowa o mieszkaniach w ktorych "w lokalu świadczy usługi seksualne, to właściciel może ją wyrzucić. Podobnie jest też w przypadku własnego mieszkania!" ?
            Chcialabys, aby Twoja sasiadka (byc moze, do spolki z kolezanka/kolezankami) prowadzila w swoim mieszkaniu dom publiczny?
            Mysle, ze to samo dotyczy mezczyzn-prostytutek urzadzajacych w mieszkaniu "dom publiczny".
            Brak jest informacji o zabieraniu mieszkania za samo "bycie prostytutka".

" w Szwecji zdarzają się też sytuacje, że osoby prostytuujące się tracą prawa rodzicielskie."
            Czyli, nie wystarczy byc prostytutka, aby utracic prawa rodzicielskie, wszystkim nie zabieraja.
            • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 13:11
              Zdarzają się czasem i nimfomanki. I co taka nimfomanka (nie bierze pieniędzy za seks) może? big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 09:45
          Odebrać zatem dzieci (mieszkania też) anorektyczkom, bulimiczkom, alkoholiczkom, palącym nałogowo papierosy i żyjącym w toksycznych związkach (a jaki to związek toksyczny to oczywiście orzeknie Państwo), toksyczne związki też niszczą.
    • maadzik3 Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 08:39
      Schizofrenia bezobjawowa a la ZSRR.
      Nie zgadzam się że prostytucja zawsze jest przemocą, niemniej często jest. To kiedy zaczniemy wywalać z mieszkań, pracy i pozbawiać dzieci ofiary oszustw (bo naiwne), niedoszłych samobójców (bo autodestrukcyjni) itd. za to zmniejszymy kary wobec sprawców?
      A kiedy Szwecja zacznie kamieniować za seks pozamałżeński co popiera część rezydentów tego kraju?
      A może znów przymusowa sterylizacja nie pasujących do obowiązującego modelu? (mają dużą praktykę a jej teoretyczkę nagrodzili pokojowym Noblem)
      I czy mieszkania i dzieci odbierają również klientom prostytutek (skoro to sami przemocowcy) czy tylko prostytutkom?
    • mejerewa Re: Prostytutka jest psychiczna a jej klient? 26.10.14, 08:52
      > Zakłada się, że skoro prostytutka jest ofiarą przemocy, to ten, kto decyduje
      > się na świadczenie usług seksualnych, jest osobą autodestrukcyjną. A skoro teg
      > o typu praca jej odpowiada - to ma fałszywą świadomość

No to klientom, którzy są sprawcami tej przemocy i odpowiadają im takie usługi także należy zarzucić fałszywą świadomość, odebrać mieszkanie i prawa rodzicielskie, bo jak mogą wychować dobre dzieci?
      Nie bądźmy hipokrytami, bądźmy sprawiedliwi. Zwłaszcza, że w tej sferze to popyt generuje podaż, nie odwrotnie.

> System szwedzki to zepchnięcie wszystkiego pod zie mię, do kanałów i udawanie że problemu nie ma.

To taka społeczna hipokryzja. Jak nie widać, to znaczy że nie ma problemu. To samo jest z aborcją (oficjalnie nie ma problemu, a niech się skrobią prywatnie, byle po cichu), z wychowaniem seksualnym młodzieży (przecież dzieci "tego" nie robią, więc lepiej nie ruszać tematu) itd.
      • nickbezznaczenia Re: Prostytutka jest psychiczna a jej klient? 26.10.14, 09:11
        Zawsze można pojechać do Tajlandii...
    • triss_merigold6 Schizofrenia bezobjawowa i pytanie 26.10.14, 10:39
      Czysta żywa schizofrenia bezobjawowa, widzę że szwedzi sięgają do najlepszych wzorców.

Pytanie, czym różni się lewackie podejście do prostytutki jako kobiety o fałszywej świadomości, błądzące, o nieprawidłowej osobowości, od podejścia KK - prostytutka jako kobieta upadła.
      W obu wersjach trzeba ją - nawet wbrew woli - ratować, sankcjonować i przywrócić na łono jedynych słusznych wartości.
      To tylko potwierdza teorię, że ekstrema lewackie i prawicowo-religijne leżą bardzo blisko siebie i działają zgodnie.
    • kwiat_w_kratke Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 11:51
      sueellen napisała:

> Poza tym, prostytucja jest najstarszym zawodem świata i chyba nie da się jej wy
      > eliminować dlatego powinna być legalna,

Podobnych bredni chyba jeszcze nie czytałam. Złodziejstwo jest prawdopodobnie tak stare jak prostytucja, no i raczej nie da się go wyeliminować - a więc powinno być legalne, prawda?
      • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 13:12
        Złodziej działa wbrew osobie okradanej, na czyją niekorzyść działa zaś prostytutka? Przychodzą wszak do niej dobrowolnie, z własnej woli? Kogo ona okrada? Prawowitą małżonkę z czasu poświęcanego rodzinie?
        Ale to samo dotyczyć będzie zwykłej kochanki.
        • mejerewa Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 13:22
          > Ale to samo dotyczyć będzie zwykłej kochanki.

a także sportu, czasochłonnego hobby, nałogu itd.
          • gazeta_mi_placi Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 13:23
            Poza tym zdarza się, że przychodzą też bezdzietni wolni kawalerowie, nie obarczeni rodziną ani tylko dziewczyną.
            • mejerewa Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 15:13
              > Poza tym zdarza się, że przychodzą też bezdzietni wolni kawalerowie, nie obarcz
              > eni rodziną ani tylko dziewczyną.

Właśnie takiego znałam i był to jedyny mężczyzna w moim otoczeniu, który otwarcie mówił o korzystaniu z usług prostytutek. Młody, zdolny, bardzo dobrze wykształcony za granicą, dużo pracował i bardzo dobrze zarabiał w branży IT. Twierdził, że na dziewczyny nie ma czasu, zwłaszcza że miał wysokie wymagania co do potencjalnej partnerki. Pamiętam jak tłumaczył, że oczywiście mógłby zabajerować jakieś łatwe laski w klubie, postawić parę drinków, umówić się na jakąś randkę i zwabić do swojej kawalerki, ale mając motywacje wyłącznie łóżkowe, czułby się podle wykorzystując te dziewczyny do seksu, a potem nawet nie dzwoniąc, bo i po co. A tak raz na jakiś czas szedł do agencji, rozładowywał napięcie, bez zbędnych gadek, bajerowania, obiecywania, itp. Uważał, że to czysty i uczciwy układ.

• bramstenga Re: Prostytutka jest psychiczna 26.10.14, 15:13
          Konsekwencją legalizacji i uznania prostytucji za zawód jak każdy inny powinny być szkoły dla prostytutek tudzież oferty-nie-do-odrzucenia z urzędu pracy. Skutki legalizacji prostytucji widać w Holandii - zalew prostytutek nielegalnych (emigrantek), które nie dość że są tańsze, to jeszcze prócz sutenerów ścigają je władze z urzędem skarbowym na czele. Tu nie ma dobrych rozwiązań, ale najrozsądniejsze wydaje się to przyjęte w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka