Dodaj do ulubionych

Wasze początki na forum

• jan.kran Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 22:02
      W 2003 roku córka mi pokazaał jak działa net i że mogę czytać gazety po polskusmile Wpadłam na GW , dla mnie to byl Kosmos że mogę sobie ot tak czytać bo polskie gazety przysyłała mi rodzina , abonowałam albo przywoziłam z PL i to była atrakcj bezcenna.
      Potem weszłam przypadkowo na forum GW, interesowały mnie fora jezykowe i polonijne.
      Z latami forum GW stalo się mniej ciekawe bo coraz wiecej kolejnych forum powstawało a od pewnego czasu tematy sie powtarzaja i wiele fajnych miejsc netowych zamiera.
      Na ematke weszlam bo duzo o niej słyszalam i jak sie okazało słuszniesmile
    • skarolina Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 22:07
      >Dlaczego akurat emema i gazetowe fora?

Gazetowe fora, bo tu się znalazła zdesantowana z eDziecka pod egidą Prószyńskiego emama. Zaczynałam jeszcze tam, potem było wykupienie Prószyńskiego przez Agorę i włączenie całego edziecka do tego kombinatu gazetowego, w związku z czym zasadniczo większość starego edziecka poszła zupełnie gdzie indziej. Ale tu zaglądam regularnie od 12 lat, choć piszę niewiele.
    • fnutaki Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 22:21
      Znajoma poleciła mi, że jest fajny portal gdzie można pogadać z ludźmi. Pierwszy wątek jaki zaczęłam czytać to było: "Czy mężatce wypada mieć kochanka" big_grin To był rok chyba 2001.
      A na emamę to od niedawna zaglądam, tak dla rozrywki big_grin
      • paliwodaj Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 22:40
        ja mam juz prawie 13 lat historii na forum, polecila mi znajoma, bo podobno madre matki tu mialy byc i dobrze radzic , na poziomie dystkutowac
        Matki sie z czasem zewoluowaly , wyzwolily i jest co jest .....
    • redheadfreaq Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 22:45
      Jakimś bliżej niesprecyzowanym przypadkiem, jakieś 10 lat temu, po zaręczynach. Założyłam nawet jakiś durny jak i ja w owym czasie wątek o mojej niedoszłej teściowej. Zostałam (bardzo słusznie) zmieszana z błotem tongue_out Oczywiście nick miałam jakiś inny.
    • szyszunia11 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 23:00
      Z tego, co widzę, to bywam - raz częściej raz rzadziej - od jakichś 7 lat, choc wydaje mi się, że dłużej. Pamiętam te długi wieczory przy komputerze, jeszcze w starym mieszkaniu sprzed ślubu. Nie pamiętam jak trafiłam na to forum, za to pamiętam, że właśnie dzięki niemu i pytaniu jednej z forumowiczek (pamiętam nawet którejwink) o pędzle do makijażu jakieś 5 lat temu pomału rozpoczęła się moja przygoda z wizażem za co szanownej forumowej społeczności jestem niezwykle wdzięczna!
    • kosheen4 Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 23:01
      od 2002, pod innymi nickami, różne fora - raczej czytam niż piszę. powodu wejścia nie pamiętam - ale pamiętam ekscytujący dźwięk włączania modemu smile priririiriiiiiii... smile
      • corka.bossa Re: Wasze początki na forum 31.10.14, 23:58
        Pożalić się chcialam i nieszczęściem jakie mnie i dzieci spotkało-podzielić...
        Teraz już nie pamiętam dokałdnie-czy to było przed pogrzebem,czy po...
        Pewne jest że po wyjściu ze szpitala.
        Dostam takie wsparcie że ho-ho !!
        Ale znalazam forum :

forum.gazeta.pl/forum/f,36576,mama_wdowa.html

I teraz tam czekam na wszystkie e-matki big_grin
        • czar_bajry Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 01:00
          Jestem na forum 8 lat, zaczęłam od form warszawa i tam spotkałam lilkę- o matko jak ta dziewczyna mnie irytowałabig_grin następnie trafiłam na przedszkole a potem na e matkę. Pewnie jak większość najpierw czytałam potem wypowiadałam się w cudzych wątkach aż w końcu zaczęłam zakładać własnesmile
          Był moment że poczułam się uzależniona od forumtongue_out Były też chwile , że musiałam od was odpocząć ale wracam tu jak bumerang czy to się wam podoba czy niebig_grin
          • rosapulchra-0 Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 02:56
            No to ja nie - w sensie weszłam i od razu zaczęłam pisać. Ale jaki to był wątek i kto był jego autorem, zabij, nie pamiętam.
    • jola-kotka Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 02:19
      A ja nie pamiętam jak tu trafiłam i jak długo tu jestem. Nie rozumiem posiadania kilku nikow,nie rozumiem też zmiany obecnego na inny nawet jeden przecież to nie ma sensu.
    • feniks_z_popiolu Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 05:17
      Jestem 12 lat. W papierowym wydaniu "Dziecka" przeczytałam o tym forum. Od razu założyłam konto. Kilkanaście lat temu forum było bardziej kameralne i przyjazne. Potem zaczęły się jatki. Na kilka lat przesiadłam się na inne fora na GW a na ematke wpadałam jak doszła mnie fama, że "dzieje się na e-matce". Teraz jak fala wrogości opadła a inne fora zrobiły się senne znów tu wpadam prawie codziennie. Bardziej czytam niż piszę.
    • heca7 Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 08:26
      O już wiem smile Piszę na forach gazetowych od 27-07-2005. Czyli wcale nie tak długo.
      To mój 16036 post.
    • kropkacom Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 08:33
      Na fora trafiłam po wyjeździe z Polski. Emigracja, Czechy, było wychowanie i ematka. Nie pamiętam już dobrze. Na forum od ośmiu lat. A na ematce też na pewno na początku mnie za coś zjechali. smile Niektórzy jadą nadal smile
    • guderianka Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 08:52
      jesień 2003, druga ciąża, jakoś 4 m-c i nakaz od lekarza leżenia przez 2 tyg.plackiem, bo jest ryzyko łożyska przodującego.
      pamiętam, że siedziałam w pracy na recepcji na kompie , bo tylko tam był dostęp do sieci i czekałam na M, aż skończy rozmawiać z szefem (pracowaliśmy razem). Potem ja miałam iść na rozmowę. I sobie szukałam o łożysku przodującym, trafiłam na jakieś "forum". W domu je odnalazłam, zaczęłam czytać i bodajże w grudniu założyłam konto i zaczęłam udzielać się na forach zamkniętych. Ematkę czytywałam ale prawie nie pisałam a szczytem było jak po kilku latach obecności założyłam pierwszy wątek wink W sumie tak zostało nadal, staram się unikać zakładania wątków, trudno trafić w humor forum a od tego zależy jak się on potoczy. wink
      • guderianka Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 08:53
        tfu, 2005!
    • grave_digger Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 09:06
      2007. Pod innym nickiem. Koleżanka powiedziała, bym na forum gazeta poszukała info o szpitalu, w których chcę rodzić. I tak jakoś m.in. trafiłam na emamę. Wtedy pamiętam, nie miałam jeszcze komputera, taką bidę klepałam. Co a czasy.
      Ale nie mogłam zagrzać tu miejsca. Za jakiś czas zmieniłam nicka i dalej się ślizgałam po forach. Po czym w 2009 gdy się rozwodziłam trafiłam na emagiel i to było to. Zmieniłam zaraz nick na ten obecny itak już zostało.
      Na emamie nigdy jednak nie czułam się jak 'usiebie'.
    • morsk2 Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 17:22
      Watek taki sentymentalny, że aż się wpiszę, a co mi tam.
      Znam ematkę od ok. 11 lat. Będąc w ciąży zaczynałam chyba od forum rówieśniczego i słynnego cipu, a stamtąd droga prosta była. Kiedyś czytałam wszystko, więc doskonale pamiętam watki typu "rózice". Teraz czasu mniej, a i chęci brak, ale zaglądam tak z sentymentu średnio raz na tydzień i czytam sobie z 2-3 wątki dla rozrywki. Zawsze pisałam mało.
    • setia Re: Wasze początki na forum 01.11.14, 22:35
      Okazuje się, że też jestem jedną ze starszych bywalczyń gazetowego forum; bywam tu od 10 lat. Zaczynałam od forum alergie zaraz po urodzeniu dziecka. Potem wsiąkłam w ematkę, ale od kilku lat bywam tu sporadycznie.
      • vesper_lynd1 Re: Wasze początki na forum 02.11.14, 22:07
        Aż sprawdziłam- dwa lata mnie tutaj nie było smile Wcześniej- dwa nicki, ale żem rozpoznawalna w jakiś tam sposób to forumki odkrywały szybko kim "byłam" wink dziecinada nieco, ale co tam- człowiek dojrzewa...
        Dzisiaj weszłam tutaj...nie wiem sama dlaczego, po co?
        Ale jakoś z rozrzewnieniem patrzę na znajome nicki smile Sporo wspomnień...
        • robin2510 Re: Wasze początki na forum 03.11.14, 08:19
          Ja od 2005 r wink jak byłam w ciąży ze starszą. Jak u kilku dziewczyn zaczęło się od CiP smile a potem: rówieśnicy, emama, emagiel, kobieta i inne. Obecnie rzadko się już udzielam czasem podczytuję brak czasu niestety sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka