04.11.14, 08:44
dziewczyny, jak zwykle mi pomagacie, wiec zapytam moze coś doradzicie.
Żyje w ciągłym stresie. Po każdym spożyciu posiłku czy napiciu się ma zgagę.
Nie jest to jakoś od dawna, a około miesiąc? dwa?
czy to moze byc objaw wrzodów na żołądku?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: stres 04.11.14, 10:24
      moze, czemu nie.
    • 1matka-polka Re: stres 04.11.14, 10:34
      Na stres najlepszy psychiatra i jego magiczne tabletki, niestety ochota na seks znika jako pierwsza.
      Dlatego w drugiej kolejności polecam psychoterapie. Herbatki i leki przepisane przez internistę, typu hydroksyzyna, można sobie wsadzić.
    • gauad Re: stres 04.11.14, 10:46
      to zmień dietę, ogranicz kawę.
      i co znaczy - w ciągłym stresie? - cos takiego to nie jest życie, wyluzuj i odpusć,
      stresem się jeszcze nikt nie najadł a przypuszczam, że możesz robić to co robisz bez stresu.
      zrób więc cos z głową i nastawieniem.

zgaga może być objawem różnych cudów. niekoniecznie wrzodów żolądka.
      chcesz wiedzieć co w środku masz to zrób gastroskopię.
      a przy okazji z krwi zestaw kontrolny: morfologia, mocz, cholesterol, amylaza, lipaza, helicobacter...
      • elf1977 Re: stres 04.11.14, 10:59
        Niestety, kiedyś tak się stresowałam, że miałam ciągłe dolegliwości ze strony układu trawiennego. Brzydko napiszę, że przed wyjściem do pracy sr....am po piętach. Pomogła dopiero zmiana pracy - kuracja dość drastyczna, ale skuteczna. Teraz od czasu do czasu łykam persen forte, czasem pomaga. Ale pracę mam spokojniejszą, więc stresu mniej. Nawet jeżeli masz wrzody, żadna kuracja na dłużej nie pomoże, jeśli nie wyeliminujesz źródła stresu.
    • brunka77 Re: stres 24.11.14, 10:23
      Na stres to dobra jest melisa, możesz sobie napar zrobić, ja brałam forstres bo naparów nie lubię a on jest z magnezem więc też mnie rozluźniał. Dolegliwości związane z wrzodami nasilają się na jesieni i na wiosnę, dobrze jest siemię lniane pić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka