pomidorpomidorowy 16.11.14, 09:46 czy zdarzylo wam sie zaplacic clo przy zakupach przez amazon...ilosci detaliczne np 1 laptop, 1 aparat, ksiazki etc w 1 paczce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ichi51e Re: Kupowanie na Amazon 16.11.14, 09:50 W eu nie (jakie clo?) w amerykanskim owszem ale oni to sami rozliczaja i to jest w cene wliczone. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Kupowanie na Amazon 16.11.14, 09:52 chodzi mi o zakupy w US Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kupowanie na Amazon 16.11.14, 10:03 Jak przejdxiesz do checkoutu to ci poda sume z estymacja podatku ktory oni juz rozlicza - zciagna sobie z karty ile potrzeba. Bardzo wygodne bo potem nie trzeba dymac do jakis dzienych urzadow Odpowiedz Link Zgłoś
hemp_plant Re: Kupowanie na Amazon 16.11.14, 10:02 tak. zapłaciłam. pewnien czas temu- za sprzęt- właśnie lapek sprowadzając z usa krem- zapłaciłam też cło... mój mąż płacił za naszyjnik clo. moja mama za kosmetyki (w ilościach jak najbardziej detalicznych...= wyslanych przez koleżankę... Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Kupowanie na Amazon 16.11.14, 10:09 wlasnie czytam ze pobieraja kwote cla a potem zwracaja w razie nie pobrania przez urzad celny.potwierdzacie? czy mam mozliwosc wyboru kuriera? odradzany jest dhl i ups bo oni wpisuja co jest przesylane. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Kupowanie na Amazon 16.11.14, 10:13 W zyciu nie mialam wyboru kuriera przez amazon. Mozesz sprobowac zaznaczyc ze to prezent jest ale clo jest raczej liczone od wartosci zakupow (wliczajac koszt przesylki) niz od tego czy prezent czy nie. Do 200$ nie ma cla. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: Kupowanie na Amazon 16.11.14, 10:15 a do 200 wlicza sie przesylka? Odpowiedz Link Zgłoś