noname2002 26.12.14, 12:25 W wątku o hitach i kitach prezentowych widzę, że sporo forumowiczek ma jakąś konsolę i gra, to może ktoś wie/ ma jakiś pomysł dlaczego konsole Nintendo są u nas tak mało popularne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solejrolia Re: Konsole do gier 26.12.14, 12:38 niepopularność to nie wiem skąd się bierze, wiem natomiast skąd się bierze popularność rodzinka i najbliżsi znajomi mieli PS3, polecali, wiedzieliśmy, że przynamniej na początku będziemy mogli pożyczyć od nich grę albo dwie, a potem, gdy już zgromadzimy swoje gry, to będziemy mieli z kim się wymieniać. dlatego kupiliśmy PS3. na tej samej zasadzie znajomi mają xbox, bo ich znajomi i sąsiedzi mają xbox, i polecali, i dzieci wymieniają się grami. nikt ze znajomych nintendo nie ma. nawet nie wiem, czy to warte kupna czy nie, bo nikt kogo znam nie mógłby mi opowiedzieć swoich doświadczeń, czy mi z czystym sumieniem polecić, bo nie ma i nie korzysta Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: Konsole do gier 26.12.14, 17:12 Bo nie ma polskiej dystrybucji (polonizowanych tytułów, wsparcia itp) a gdy była, to była żałosna. W efekcie, nikt poza entuzjastami (znakomitych zresztą) gier Nintendo konsol nie kupuje, w efekcie nie ma po co inwestować w polską dystrybucję dla garstki fanów i kółko się zamyka. Po prostu nie jesteśmy na tyle chłonnym rynkiem, żeby Nintendo ponosiło koszty wejścia. A jeśli chodzi o prezenty, to konsole dla dzieci najlepiej kupić takie, jak mają koledzy. Bo inaczej skazujemy potomstwo na cyfrowe wykluczenie Odpowiedz Link Zgłoś
ceide_fields Re: Konsole do gier 26.12.14, 20:12 Nintendo miało swoje swoje złote czasy 20 lat temu, obecnie to niszowy system, na tylko w Polsce, ale i na świecie. Zwłaszcza biorąc pod uwagę możliwości grania w sieci i ilość gier. Odpowiedz Link Zgłoś
ceide_fields Re: Konsole do gier 26.12.14, 20:15 www.spidersweb.pl/2014/09/turniej-pokemonow-w-polsce.html Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Konsole do gier 26.12.14, 20:15 Dzieci przeszły przez ewolucję komputerów i konsol- i są zwolennikami PS Można grac w sieci, popularne, ich koledzy tez mają itd Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Konsole do gier 26.12.14, 20:44 Jezli lata 2006-2013/2014 to 20 lat temu to ok. W 7 generacji konsol ktora miala swoj poczatek w roku 2005 podczas premiery xboxa 360 a skonczyla sie na przelomie 2013/2014 to Nintendo Wii zostawilo konkurencje daleko w tyle jesli chodzi o ilosc sprzedanych egzemplarzy konsoli. Odpowiedz Link Zgłoś
ceide_fields Re: Konsole do gier 26.12.14, 22:29 Młodziutki jesteś. w 1993/94 Nintendo było liderem w grach tv USA i Japonii, kiedy jeszcze nie było psp i Xbox, była wtedy jeszcze sega. Młodziutki jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Konsole do gier 26.12.14, 23:06 Powtorze jeszcze raz. Nintendo Wii bylo najlepiej sprzedajaca sie konsola siodmej generacji, ktora nadal jeszcze jest na rynku i jest zastepowana generacja osma. Tutaj porazka Nintendo jest widoczna. Natomiast jesli chodzi o konsole przensne to prymat Nintendo jest od wielu lat niekwstionowany. Ani przez moment Sony z PSP nue zagrozilo gameboyowi. Natomiast Vita jest kompletna porazka. Konkurencja dla Nintendo w tym segmencue rynku sa gry na smartphony oraz tablety. Odpowiedz Link Zgłoś
kosc_ksiezyca Re: Konsole do gier 26.12.14, 23:21 PS 3 i, od jakichś trzech tygodni, PS 4. Tylko my ogólnie jesteśmy fanami Sony, więc była to decyzja nieco oczywista. Poza tym pad od PS jest o niebo lepszy, niż do Xbox'a Ja gram w bijatyki, platformówki i zabawy z move (tańce, hulańce, ćwiczenia), mąż w GTA etc, ostatnio np. w The Last of Us, która jest naprawdę świetna (podglądam przez ramię, cudo) czy Sleeping Dogs. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Konsole do gier 26.12.14, 23:44 Nie odpowiem na to pytanie u mnie z konsoli korzystają panowie mnie to nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś