Dodaj do ulubionych

Kobiety lewicy

14.01.15, 11:57
Jak odbieracie? Szczególnie pytam osoby głosujące na lewicę?
Bardzo dobrze odbieram panią Barbarę Nowacką, szczególnie jak się ją posłucha:
Barbara Nowacka - dziwi tylko bycie u Palikota, który mnie zaskakuje jako mocno często zmieniający swoje poglądy człowiek, ot taki Edek z Mrożkowego "Tanga" - "poglądy mogę mieć"
Lwice lewicy - drugą panią kojarzę tylko jako komentatorkę w telewizji, na razie odbieram z lekka przytłoczoną przez mężczyzn + jakieś ploty "co z kim".
Jak odbieracie?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:02
      Cenię Barbarę Nowacką, ale prędzej ręka mi odpadnie niż zagłosuję na lewicę. Przez wiele lat głosowałam, wystarczy.
      • marzeka1 Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:05
        Ja w sumie tylko tego jej związku z Palikotem zrozumieć nie mogę- bo widać, ze mądra kobieta, poukłada i ma taki dobry sposób kontaktu , który nie powoduje, ze macha się ręką i mówi "e tam, ona/on z...".
        A jak drugą panią odbieracie?
        • triss_merigold6 Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:09
          Nijak, w ogóle kobiety nie kojarzę.
      • julita165 Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:08
        Nie lubię żadnej, wszystkie wydają mi się starsznie nudne i ekscytują się zupełnie nie interesującymi mnie sprawami ale może dlatego, że mnie jest baaardzo daleko do lewicowych poglądów. Dla równowagi nie podoba mi się też żadna pani z prawicy ale prawicowa w takim naszym polskim rozumieniu tego pojęcia to ja również nie jestem.
        • marzeka1 Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:15
          Nigdy na lewicę nie głosowała, ale Nowacką dobrze odbieram jako człowieka, taka poukładana się wydaje (chociaż -powtórzę- bycia u Palikota nie rozumiem)- mam w ogóle teraz takie kompletnie poczucie, że nie ma ani gdzie, ani na kogo głosować. Przyglądam się.
          • julita165 Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:28
            Ja już od dawna mam poczucie że nie mam na kogo głosować. Mnie się bardzo podoba taki klasyczny anglosaski konserwatywny liberalizm ale w Pl takich polityków nie ma, może jakieś kanapowe partie istnieją ale mnie nie chodzi o kółka wzajemnej adoracji. Dziwi mnie też, że takich poglądów nikt nie głosi ( może kiedyś część PO ) bo wokół siebie widzę mnóstwo ludzi którym takie postawy i poglądy odpowiadają.
    • dziennik-niecodziennik Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:20
      szczerze powiedziawszy po katastrofie smoleńskiej kobiety lewicy jakos przestaly mnie interesowac...
      • marzeka1 Re: Kobiety lewicy 14.01.15, 12:24
        No ale Barbara Nowacka jest córką śp. Izabeli Jarugi Nowackiej- a jej matkę też dobrze odbierałam, mimo że na lewicę nie głosowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka