marusia_ogoniok_102 Re: Pracowite czy leniwe 06.02.15, 19:25 Leń, niesamowity leń, któremu sama mam często ochotę przyłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Pracowite czy leniwe 06.02.15, 19:44 Jestem leniwa, naprawde lubie sie polenic, ale zgodnie z najprawdziwszym w swiecie porzekadłem, że robota kocha głupiego - jestem cały czas zajeta. nawet teraz jak siedze i niby nic nie robie - szukam przepisu na mufinki na poniedzialek, robie w myslach liste zakupow na jutro i tak jest od rana do nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Pracowite czy leniwe 06.02.15, 19:45 jestem pracowita, ale odpoczywać, też potrafię. ogólnie to jestem zadowolona, bo potrafię spiąć się i robić co do mnie należy, zwłaszcza przy natłoku obowiązków (w ścisłym sezonie nie przeraża mnie praca po 16godzin i dzień po dniu, i bez wekendów, bo wekedy są również mocno pracowite) ale jak się wyrobię, to nie wyszukuję sobie dodatkowych zajęć - wygospodarowaną każdą wolną chwilę potrafię dobrze spożytkować na lenistwo i odpoczynek, i nie żal mi tego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: Pracowite czy leniwe 06.02.15, 19:58 Pracowita, ale ja to po prostu lubię. Jestem, jak moj tata i dziadek, czlowiekiem czynu. Odpoczywam ROBIĄC coś (innego niz w pracy). Życiowo bardzo oplacalna cecha, nie chcialabym sie jej pozbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Pracowite czy leniwe 06.02.15, 21:45 Leniwa z poczuciem winy i jeszcze wiekszym poczuciem obowiazku. Przez dlugi czas poczucie obowiazku nakazywalo mi szalec na miotle i scierce i organizowac codzienne zycie domu, ale wraz z powiekszeniem rodziny i ilosci obowiazkow w pewnym momencie powiedzialam stop. Dodatkowo trafil mi sie maz rownie leniwy jak ja ale bez poczucia obowiazku. Gotowac musze ze wzgledu na zdrowie swoje i rodziny, ale od pewnego czasu angazuje dzieci w utrzymywanie domu w jako-takiej kondycji, maz zas zajal sie rachunkami i oplatami. Teraz wiec staram sie znalezc rownowage, czasem nawet z przechylem na lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_duzych_dzieci Re: Pracowite czy leniwe 06.02.15, 22:51 Jestem pracowita, lubię siebie z tą swoja pracowitością. Potrafię być leniwa i też siebie wtedy lubię i nie mam poczucia winy. Jestem elastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
xxe-lka Re: Pracowite czy leniwe 07.02.15, 09:30 Pracowita, ale w sprawach tego w mojej ocenie wartych, w innych raczej leniwa Nie narzekam i jakoś się specjalnie ze sobą nie męczę Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Pracowite czy leniwe 07.02.15, 14:12 Leniwa Nauczylam sie odpuszczac oraz przekazywac obowiązki innym I własnie teraz czekam na obiad ,który gotuje mój mąż i jedyne co zrobiłam to pranie rano oraz wymycie podłogi Prasowanie czeka.I poczeka jeszcze. Bardzo często robie sobie wagary od obowiązków Tyle,że mimochodem sprzątam na bieżąco,więc jest ok,prasowac uwielbiam,ale po prostu bardziej wolę siedzenie na ematce czy na fejsie Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pracowite czy leniwe 07.02.15, 14:14 Zdecydowanie jestem leniwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Pracowite czy leniwe 07.02.15, 14:23 Bardziej pracowita, ale mam fazy a przede wszystkim wybieram sobie zagadnienia,w których jestem pracowita (np praca zawodowa, gotowanie) i takie, w których skrajnie nie jestem (np. prasowanie czy zmywanie). To zapewnia mi zadowolenie z życia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Pracowite czy leniwe 07.02.15, 15:10 Pracowite, zdecydowanie. Nawet na wakacjach nie umiem się lenić i musi być aktywnie. Odpowiedz Link Zgłoś