Dodaj do ulubionych

torbiel szyszynki

10.03.15, 23:35
Takie oto znalezisko wyszło w MR młodego. Badania w ramach diagnostyki bólów głowy. Bóle wypisz wymaluj migrena. Torbielka jest malutka 4mm. Do kompletu zmiany w zatokach szczękowych
Odkąd odebrałam wynik dziś po południu przeczytałam już chyba wszystko co się da w Internecie o tych torbielach. I głupia już jestem, bo z jednej strony wszędzie informacja, że to się tylko obserwuje (a czasami wręcz traktuje jako wariant normy), a usuwa tylko te naprawdę duże powyżej 20 mm. Z drugiej bóle głowy z wymiotami mogą świadczyć o wzmożonym ciśnieniu śródczaszkowym, tylko czy takie maleństwo może dawać aż takie objawy?
Neurologa mamy dopiero za kilka dni więc może Wy podzielicie się wiedzą?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: torbiel szyszynki 10.03.15, 23:37
      młodego

młodego czego? Przymiotnik jest, gdzie jest rzeczownik? chodzi o syna czy o kota?
      • diablica_a Re: torbiel szyszynki 11.03.15, 09:31
        Cześć .. Moja córka ma tak jak Twój syn , migrena bardzo mocna , plus wymioty, plus ból oka , też ma małego torbielka , do neurologa chodzę od x lat , ale może ostatnio dopiero trafiłam na dobrą panią doktor, do tej pory nikt mi nie powiedział , co wolno mojemu dziecku , a przed czym się wstrzymać , jeśli chcesz pogadać napisz do mnie :diablica_a@gazeta.pl
        • dorek3 Re: torbiel szyszynki 11.03.15, 15:05
          Diablico, odbierz maila.
    • princesswhitewolf Re: torbiel szyszynki 10.03.15, 23:40
      Z drugiej bóle głowy z wymiotami mogą świadczyć o wzmożonym ciśnieniu śródczaszkowym,

to sa skutki samodiagnostyki internetowej. Gwoli informacji: 75% migren wiaze sie z wymiotami a i czesto zaburzeniami widzenia nawet. Gdyby cos powaznego bylo to rezonans magnetyczny by to wykazal a twojego "mlodego" (ktokolwiek to jest) zapewne zabrano by natychmiast do szpitala.
      • dorek3 Re: torbiel szyszynki 10.03.15, 23:59
        Nie wiem jak mogłaś się nie domyśleć że chodzi o (młodego) kota. To przecież oczywiste.

O migrenach wiem dużo i świetnie sobie zdaję sprawę z objawów. Rezonans wykazał tę torbiel i to ona mnie w tej chwili interesuje. Wiem, że to nie żaden guz, ale interesuje mnie postępowanie z takimi torbielami.
        • princesswhitewolf Re: torbiel szyszynki 11.03.15, 00:19
          na pewno nie cisnienie srodczaszkowe wiec sie nie zamartwiaj- to najwazniejsze
        • afro.ninja Re: torbiel szyszynki 11.03.15, 07:56
          A skad wiesz, ze kota boli glowa?
          • dorek3 Re: torbiel szyszynki 11.03.15, 08:32
            Widzę, że moja ironia nie była wystarczająco wymowna
            • mail-na-gazecie Re: torbiel szyszynki 11.03.15, 08:54
              To była ironia? Ahaaa...wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka