Dodaj do ulubionych

"Allahu Akbar"

29.06.15, 15:34

Tunezyjczycy, których widać na zdjęciach stojących za zamachowcem, stworzyli ludzką tarczę, żeby obronić turystów z hotelu obok. Oni nie przyglądają się bezczynnie, oni ratują życie - napisał na Twitterze cytowany w Telegraph John Yeoman, który w Susie był na wakacjach z żoną. Dodaje, że także na lotnisku spotkał parę, której dyrektor jednego z pobliskich hoteli kazał uciekać.

- Powiedział im, że ludzie, których widzą na plaży, to personel hotelu, że oni nie przepuszczą mordercy. Zrobili ludzką barykadę, krzyczeli do zamachowca: "Nie przejdziesz, będziesz musiał najpierw zabić nas, a my jesteśmy muzułmanami!" - opowiada.

Biedne forumowe faszystki i rasistki - jak strasznie się to kłóci z ich poglądami..
Obserwuj wątek
    • wioskowy_glupek Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 17:49
      Co Ci się kłóci ? ktoś twierdzi że każdy muzułmanin to terrorysta ?
      • jola-kotka Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 18:47
        Przeczytaj watek obok
        • iskierka3 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 19:10
          Tez sie dziwie, ze ten watek taki malo popularnywink natomiast wydaje mi sie, ze uogolnianie i strach przed muzulmanami byc moze by sie zmniejszyly gdyby po zamachach bardziej bylo slychac potepienie i odciecie sie od zamachowcow a nie lamenty, ze teraz beda nas przesladowac. Na pewno glosy potepienia sa jednak w moim odczuciu zbyt malo wyrazne.
          • kota_marcowa Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 19:39
            Mało popularny dlatego, że każdy wątek rosy kończy się mniejszą lub większą jatką.
            Co do głównego tematu, to mi się z niczym nie kłóci. Za czasów II wojny światowej też nie każdy Niemiec był ssmanem, a jednak alianci z nimi wszystkimi zrobili porządek.
            • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 20:50
              I to usprawiedliwia takie generalizowanie? Kota, wiem żeś ciężarna, ale proszę, ogarnij się, bo chyba ci hormony ostatnio buzują.
              • kota_marcowa Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 21:32
                I tym bardziej zdania nie zmienię. Nie chcę żeby moje dziecko robiło za mięso armatnie dla jakiegoś islamskiego terrorysty. Albo dostało wpierd*l bo jadło kiełbasę na ulicy.
                • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 23:09
                  Ale zdajesz sobie sprawę z faktu, że nie każdy terrorysta jest islamistą i nie każdy islamista jest terrorystą?
                  • araceli Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 08:19
                    rosapulchra-0 napisała:
                    > Ale zdajesz sobie sprawę z faktu, że nie każdy terrorysta jest islamistą

Ależ absolutnie nie każdy! Tylko jakieś 95%:
                    Lista zamachów terrorystycznych 2012
                    Lista zamachów terrorystycznych 2013
                    Lista zamachów terrorystycznych 2014
                    Lista zamachów terrorystycznych 2015
                  • demonii.larua Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 07:46
                    Każdy islamista to potencjalny terrorysta, fundamentaliści są zawsze niebezpieczni.
                    Natomiast nie każdy muzułmanin to terrorysta.
                • zofijkamyjka Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 23:17
                  kota_marcowa napisała:

> I tym bardziej zdania nie zmienię. Nie chcę żeby moje dziecko robiło za mięso a
                  > rmatnie dla jakiegoś islamskiego terrorysty. Albo dostało wpierd*l bo jadło kie
                  > łbasę na ulicy.

a kto chce?
                  • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:47
                    Islamiści.
                    • zofijkamyjka Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 21:01
                      wszyscy?
                      • demonii.larua Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 07:46
                        Islamiści tak.
                      • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 10:58
                        Dla nich my wszyscy (katolicy, inni chrześcijanie, agnostycy, ateiści) jesteśmy niewierni i jeżeli nie przyjmiemy ich religii należy nam się kula w łeb (poderżnięte gardło również).
              • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:32
                Kota póki co nie głupieje od ciąży, choć nie wiem co będzie gdy dziecko będzie po drugiej stronie, z doświadczenia wiem, że wtedy nawet całkiem rozsądne kobiety chwilowo głupieją, póki co Kota jednak trzyma fason.
                • kota_marcowa Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:54
                  Akurat odnośnie wyznawców religii miłości poglądy mam niezmienne, bez względu na mój stan fizjologiczny.
                  Odpieluszkowego zapalenia mózgu też nie zamierzam dostać, nie jestem histeryczką.
      • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 20:45
        wioskowy_glupek napisała:

> Co Ci się kłóci ? ktoś twierdzi że każdy muzułmanin to terrorysta ?
        >
        Tak, w trisowym wątku wiele pań się wypowiedziało właśnie w ten sposób.
    • 18lipcowa3 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 19:11
      Po tym co się dzieje tak naprawdę od WTC - każdego dnia cieszę sie że Polska jest taka rasistowska i ma tak słaby socjal, oraz kiboli - nie ma szans u nas zalęgnąć sie ten syf.
      • obrus_w_paski Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 19:52
        dzisiaj jest bardzo modnie byc rasista, cos jak plac zbawiciela w wawie 4 lata temu. kto nie byl ten gapa
        • 18lipcowa3 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 19:56
          Ja zawsze byłam .
        • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:46
          Ciekawy ten wybiórczy rasizm u Polaków, pełno Wietnamczyków, Koreańczyków czyli mniejszości odległych kulturowo i samym wyglądem różniących się od Polaków i jakoś dziwnym trafem nikt się ich nie czepia, nawet miejscowi kibole, wszyscy uparli się tylko na tych muzułmanów i nierobów Romów.
          • nickokazjonalny Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 10:50
            Przyjeżdżajajcy do Polski Azjaci starają się być niewidoczni, a ich kultra zakłada zachoowanie uprzejme aż do poddańczości. Otoczenie odbiera więc ich jako klasę niższą.
            • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 11:32
              Muzułmanów i Romów odbiera wobec tego jako klasę wyższą?
              • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 15:18
                Znasz osobiście chociaż jednego Roma lub muzułmanina? Albo Wietnamczyka?
                Polacy w ogóle mają tendencje do wywyższania się ponad inne narody - bańka mydlana to jest, bo gdy przychodzi co do czego, to się robią malutcy jak.. bardzo malutcy.
                • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 10:41
                  Polacy robią to samo (tylko efekt inny) co islamiści - wywyższają się ponad inne narody, tyle że z tego powodu nie ściele się gęsto trup przedstawicieli innych narodów. Islamiści wywyższają się z powodu swojej religii, ale efektem są martwe dzieci, kobiety i mężczyźni zabici w atakach bombowych, rozstrzelani kompletnie bezbronni turyści na plaży, ucięte łby "niewiernych", w tym polskiego inżyniera (i nie tylko). Polaczek pomarudzi sobie pod nosem, że kiedyś mieliśmy niezłą husarię i tyle, Islamista utnie Ci łeb, a Twoje córki zakuta w burki.
                  • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 12:08
                    Chrzanisz głupoty.
                    Powtarzam jeszcze raz, że nie każdy muzułmanin jest terrorystą, tak samo jak nie każdy terrorysta jest muzułmaninem.
                    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 12:19
                      Tylko prawie każdy.
              • aandzia43 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 12:52
                Nie, Gazetko, mężczyźni muzułmanie i mężczyźni Romowie ASPIRUJĄ swoim sposobem bycia i obyczajami do bycia alfa wszędzie tam, gdzie pojawią nogę. Tak lajfsyl wink Naszym alfa, którzy znajdują się jak by nie było na.swoim terenie, się to nie podoba (i slusznie, po to grupa wystawia samców alfa jako forpocztę i ewentualną pierwszą linię obrony).
                • maslova Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 13:42
                  Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam: sugerujesz, że sposób bycia muzułmanów czy Romów przeszkadza tylko innym mężczyznom? Może to moja nadinterpretacja, ale tak zrozumiałam Twoją wypowiedź
                  • aandzia43 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 13:54
                    Nie, nie tylko mężczyznom, ale mężczyźni są bardziej terytorialni i nastawieni na zaznaczanie postawą ciała i zachowaniem swojej pozycji. Oraz na obronę grupy przed zagrożeniem, w tym przed zagrożeniem ze strony Obcego. Upraszczam mocno na użytek dyskusji.
                    • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 16:06
                      Mi przeszkadzają agresywnie żebrzący Romowie - bez względu na płeć (zwłaszcza, że nieco więcej wśród żebrzących jest jednak kobiet). Gdyby nie żebrali, nie kradli, ale słynęli na przykład z barów z dobrą ichniejszą kuchnią nie miałabym nic przeciwko im, gdyż jestem wybiórczą rasistką. Dopóki ktoś przestrzega norm i prawa mojego kraju niech będzie nawet Romem, problem w tym, że wśród nich niewiele osób pracuje.
                      • d.o.s.i.a Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 16:09
                        Bardzo prosze jak potraktowali pomnik ofiar 7/7:

www.standard.co.uk/news/london/deeply-disrespectful-rough-sleepers-set-up-camp-at-77-bombing-memorial-in-hyde-park-10354248.html
                • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 14:19
                  Aspirują nie oznacza, że nimi są. Znam dość sporo i Romów i Pakistańczyków - możesz nie wierzyć, ale niejeden polski chłop mógłby się uczyć od nich uległości wobec własnej kobiety.
                  • aandzia43 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 14:40
                    Chodziło o postawę wobec wszystkich wokół, nie o zachowania wobec swoich kobiet (wierzę, że te są różne w różnych rodzinach).
                    Arabowie i Romowie aspirują, więc zachowują się w przestrzeni publicznej jak samce alfa - prowokują/wyzywają na sparing/dążą do konfrontacji. Jeśli nie są w.danym kraju faktycznie alfa, to jest to głupie i prowadzi do ostrych konfliktów. I przegranej takiego aspiranta. I jak się takich utarczek nazbiera, do przegranej całej społeczności, którą głupie koguty reprezentują.
                    • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 16:08
                      Nie wiem jak z Romami u Ciebie, ale u mnie głównie żebrzą jak ostatnie dziady po marketami lub na skrzyżowaniach, ci ostatni robią z siebie dosłownie kaleki po to aby odzyskać pełnię władzy w nogach/rękach pod koniec dnia na okolicznej stacji benzynowej.
            • aandzia43 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 12:46
              Azjatyckie samce nie zachowują się.głośno, ekspresyjnie i machistowsko. W związku z tym nie drażnią polskich samców i nie.wzbudzają poczucia zagrożenia w Polkach. Ustawiają sie na pozycji beta i dalej, więc na nich alfa (czy aspirujacy do alfa wink) nie warczą i mamy brak napięcia oraz święty spokój. No i religia - Azjata może sobie być katolikiem, protestantem czy buddystą, ale niekoniecznie to odczujemy obcujac z nim, bo religia dla niego to sprawa mocno.prywatna. Poczucie przynależności do stada, poczucie tożsamości grupowej zapewnia mu bardziej system filozoficzny (konfucjonizm czy shintoizm) niż religia w ujęciu monoteisty (np. właśnie muzułmanina).
              • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 16:09
                Dlatego mile (a przynajmniej neutralnie) widzimy ich u siebie.
        • attiya Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 21:31
          taaa, no bo wszyscy Polacy, to warszawiacy
          żałosne
      • oli-321 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 20:05
        18lipcowa3 napisała:

> każdego dnia cieszę sie że Polska jest
        > taka rasistowska i ma tak słaby socjal, oraz kiboli - nie ma szans u nas
        > zalęgnąć sie ten syf.

Ten syf akurat może nie. Ale dzięki właśnie tym kibolom oraz z nimi sympatyzującymi może np. ten:

"W Egipcie z kolei zastosowano „drakońską” karę wobec postępowej kobiety, która umieściła w sieci obsceniczne wideo, na którym tańczy skąpo ubrana. Wraz z reżyserem filmu będzie musiała spędzić rok w więzieniu na ciężkich robotach. Sąd słusznie uznał, że kobieta i reżyser promowali rozpustę, a do grzechu nie wolno publicznie namawiać. „Cywilizowany” świat znowu jest oburzony. U nas tak się nie robi, przykładem Polska – kluby go-go spokojnie funkcjonują w centrach dużych miast, namawiając do rozpusty wprost pod okolicznymi kościołami.

Która cywilizacja jest w tym obszarze bardziej cywilizowana? Nasza, zachodnia, czy muzułmańska? Pomyśleć tylko: gdyby i u nas wprowadzić podobne „drakońskie” przepisy o ileż zdrowsze stałoby się zaraz społeczeństwo. Patrząc na świat islamu warto o tym pamiętać – i czerpać z tego świata wzory, gdzie tylko można i rzeczywiście warto. Niech dżihad i inne wypaczenia muzułmańskiej kultury nie sprawią, że nie dostrzeżemy także tego, co u muzułmanów rozsądne."
        www.fronda.pl/a/nasladujmy-muzulmanow,53338.html
        • araceli Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 20:53
          Katolicki opresyjny stosunek do ciała i seksu w żaden sposób nie jest 'zdrowy'.
          • wtop.ek Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 07:30
            coś ci się pobździło w główwce, maleńka od twej antykatolskiej nienawiści

pomyliłas z protestantami, siostro w jehowie big_grin

eszkola.pl/img/galleries/thumb/home/Michal_Aniol_Dawid.jpg
    • woman_in_love zamachu dokonal wyksztalcony student inzynierii 29.06.15, 19:58
      człowiek jakich promujesz. Ilu jeszcze takich wariatów lekarzy, prawników, inżynierów czy właścicieli firm (jak bin laden) się czai wśród twoich sąsiadów nawet nie wiesz. Wygląda na to, że ci wykształceni są nawet gorsi od tych biednych.
      I że żadni nie powinni trafiać do Europy. Nawet studenci.
      • marzeka1 Re: zamachu dokonal wyksztalcony student inzynier 29.06.15, 20:04
        Tu przykład prostego 18-letniego Tunezyjczyka, który uratował turystów, a zwykły pracownik w hotelu.
      • 18lipcowa3 to co sobie lajkują na FB moi angielscy znajomi 29.06.15, 20:06
        pokazuje jakie ludzie w Europie przyjmującej dzicz mają podejście ( a nie mogą tego oficjalnie ujawnić )

Rosa jak coś, to poproś córke o tłumaczenie.

They're not happy in Gaza ..
        They're not happy in Egypt ..
        They're not happy in Libya ..
        They're not happy in Morocco ..
        They're not happy in Iran ..
        They're not happy in Iraq ..
        They're not happy in Yemen ...
        They're not happy in Afghanistan ...
        They're not happy in Pakistan ..
        They're not happy in Syria ..
        They're not happy in Lebanon ...

SO.. WHERE ARE THEY HAPPY?

They're happy in Australia ..
        They're happy in Canada ..
        They're happy in England ..
        They're happy in France ..
        They're happy in Italy ..
        They're happy in Germany ..
        They're happy in Sweden ..
        They're happy in the USA ..
        They're happy in Norway ..
        They're happy in Holland ..
        They're happy in Denmark ..

Basically, they're happy in every country that is not Muslim and unhappy in every country that is!

AND WHO DO THEY BLAME?

Not Islam.
        Not their leadership.
        Not themselves

THEY BLAME THE COUNTRIES THEY ARE HAPPY IN !

AND THEN- They want to change those countries to be like, THE COUNTRY THEY CAME FROM WHERE THEY WERE UNHAPPY!
        Excuse me, but I can't help wondering...
        How frigging dumb can you get?
        Everyone seems to be wondering why Muslim Terrorists are so quick to commit suicide.

Lets have a look at the evidence:
        - No Christmas
        - No television
        - No nude women
        - No football
        - No pork chops
        - No hot dogs
        - No burgers
        - No beer
        - No bacon
        - Rags for clothes
        - Towels for hats
        - Constant wailing from some bloke in a tower
        - More than one wife
        - More than one mother-in-law
        - You can't shave
        - Your wife can't shave
        - You can't wash off the smell of donkeys
        - You cook over burning camel shit
        - Your wife is picked by someone else for you
        - and your wife smells worse than your donkey
        - Then they tell them that "when they die, it all gets better"???

Well No Shit Sherlock!....
        It's not like it could get much worse!
        • goodnightmoon Re: to co sobie lajkują na FB moi angielscy znajo 30.06.15, 08:08
          Dobre ... smile

I wszystko sie zgadza, oprocz "Your wife can't shave". Arabki sa zazwyczaj porzadnie wydepilowane.
          • dyzurny_troll_forum Re: to co sobie lajkują na FB moi angielscy znajo 30.06.15, 15:53
            goodnightmoon napisała:

> Dobre ... smile
            >
            > I wszystko sie zgadza, oprocz "Your wife can't shave". Arabki sa zazwyczaj porz
            > adnie wydepilowane.

Mało co się zgadza... burger jest z wołowiny w założeniu, więc spokojnie go muzułmanin może konsumować....
    • araceli Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 21:05
      Dlaczego mój post o posłaniu przez Rosę córek na wakacje do Tunezji został skasowany? Nie naruszał regulaminu.
      • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 21:07
        Zgadnij.
        • araceli Re: "Allahu Akbar" 29.06.15, 21:10
          Nie mam najmniejszego zamiaru.
    • aquella Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 04:08
      taki wątek na polskim forum zakładasz rozumiem po to aby się odstresować, że żyjesz w kraju w którym rodzą i wychowują się terroryści ?
      • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 07:35
        Jasne. Sami terroryści tu mieszkają. Ochłoń.
        • maslova Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:49
          "Oczywiście pojedyncze osobniki bywają na poziomie"
        • aquella Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:54
          nie no potrzebują kaczek do rozstrzelania,wcześniej iluś lat na spokojny wzrost i edukację ale widzę nie rozumiesz pytania ani powagi sytuacji
          Biednymi nazywasz osoby, które prewencyjnie nazywają Muzułmanów terrorystami ale cóż powiedzieć o kimś kto ma dziecko w szkole z koleżanką, która się szkoli w Syrii do przeprowadzenia kolejnego ataku np. na stacji metra, nie słyszałaś i nie czytałaś o nastolatkach którym szczęśliwie udaremniono atak terrorystyczny ale już są kolejni chętni/chętne na przeprowadzenie go
          • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 10:18
            Oczywiście, że słyszałam i czytałam o tych nastolatkach. Dla mnie to bohaterowie, bo poświęcili swoje życie, aby nie dopuścić do zamachu na meczet, który był pełen modlących się ludzi. Poza tym jest to kolejny dowód na to, że nie wszyscy, jak się tu na tym forum wmawia na każdym niemalże kroku, muzułmanie są terrorystami.
            • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 11:27
              Nie wszyscy naziści mordowali Żydów. I co?
              • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 15:19
                A wszyscy Niemcy byli lub są nazistami? suspicious
                • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 10:37
                  W czasie wojny gdybyś była Żydem nie spierniczałabyś w te pędy na widok Niemca bo może akurat by się okazał tym przyzwoitym?
                  • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 12:09
                    Odpowiedz na moje pytanie.
    • lilly_about Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 07:42
      Ale co to zmienia rosa?
      • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:34
        W ogólnym rozrachunku nic. Islam jest złem tak jak był. I dokładnie takie samo stanowi zagrożenie jak stanowił.
    • nangaparbat3 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 07:58
      Nie poradzisz, Rosa.
      Nie ma juz nic łatwiejszego na forach niz wzbudzenie zbiorowej nienawiści, wszystko jedno z jakiego powodu.
      Mnie strasznie szkoda Tunezyjczyków, zresztą zawsze szkoda mi bezbrzeżnie ludzi którzy płacą za cudzego świra, nienawiść, amok. Od lat mam taką szajbę: patrzę na kamienice czy bloki czy apartamentowce, myśle o ludziach, ktorzy tam w środku latami krzątają się, starają, troszczą, a potem nagle moze przykecieć samolot, rzucic bombę. Podobno jako małe dziecko spytałambig_grinlaczego Niemcy budowali same ruiny? Urodziłam się 11 lat po wojnie, ale ruin w moim miescie nie brakowalo.
      No i teraz myśle o Tunezyjczykach - czekajacych na sezon, szykujacych sie do niego, pelnych nadziei. A potem zjawia sie jeden świr - i koniec. Ile energii tysiecy, a moze i milionow ludzi idzie na marne. Rozpacz.
      a tu jeszcze dla tych, co nie rozumieją
      • nangaparbat3 * 30.06.15, 07:59
        ta rozesmiana morda to kot się przelecial po klawiaturze.
        • dzikka Re: * 30.06.15, 09:19
          Ale tu nie chodzi o rozbudzanie nienawiści.
          chodzi o coś takiego:
          pikio.pl/zakazano-spodniczek-i-dekoltow-ze-wzgledu-na-islamskich-uchodzcow/

Ja nie godzę się na multikulti, nie znaczy to, że nie żal mi Tunezyjczyków, którzy zaczną tracić dorobek życia przez świra, bo upadnie turystyka. Żal mi ludzi, którzy zginęli a jeszcze bardziej tych, którzy stracili bliskich. Nie ma się to nijak to tego, że nie chcę aby Polska była kolorowa. Nie chcę za sąsiada Mohameda. czy znaczy to, że jestem zła? Faszystka?

Wiele ematek szczyci się, ze są takie otwarte i empatyczne. proszę bardzo, w Polsce tez mamy pole do popisu aby pomagać biednym. Można zostać wolontariuszem w hospicjum, domu dziecka, domu starców czy domu opieki społecznej.Mało jest biedy w Polsce? A wszystkie ematki otwarte na pomoc uciśnionym co ubierają? Nie przeszkadza im, że bluzki, spodnie czy majtki w doskonałej większości szyją małe arabskie bądź chińskie rączki. Tysiące uciśnionych dziewcząt szyje godzinami za psie pieniądze w koszmarnych warunkach,ze by jedna z druga mogła modnie dupkę zakryć. Ale czego oczy nie widzą itd.

To w Europie zachodniej, gdzie z otwartymi ramionami wpuszczano imigrantów z Azji czy Afryki dziś pala meczety i krzyczą głośno: Nie dla islamizacji Europy. Ematki mówiącee, że chcą uchodźców nie zdają sobie sprawy jak wygląda życie w państwie wielokulturowym. To właśnie w miarę jednolita kulturowo Polska zapewnia, ze mogą wypowiadać swoje kwestie otwartości i miłości dla bliźnich z innych kultur, bo nie borykają się na co dzień z "urokami" multikulti.

czujecie się lepsze, że nazwiecie kogoś faszystą czy rasistą? Do kiedy? jak zabronią Wam chodzić w obcisłych spodniach? W krótkich spódniczkach? Kiedy stracicie pracę bo w ramach antyrasizmu prace dostanie kolorowy, który będzie się czuł bezkarnie bo w razie czego oskarży wasz o rasizm?

Co Wam da kolorowa Polska?

• goodnightmoon Re: * 30.06.15, 09:31
            dzikka napisała:

> Ale tu nie chodzi o rozbudzanie nienawiści. chodzi o coś takiego:
            > pikio.pl/zakazano-spodniczek-i-dekoltow-ze-wzgledu-na-islamskich-uchodzcow/

To jakis zart??? WTF

Jednak to nie zart ... Boziu kochany, czas sie zaczac bronic?!?!
            • gazeta_mi_placi Re: * 30.06.15, 09:38
              W Niemczech już są antyislamskie marsze. Niestety to mało, należy postawić im wyraźną granicę, jak stawiamy gościom (nawet tym najbardziej sympatycznym) w naszym domu - obiad, herbata, dobre ciasto, świeża pościel, ale nie masz prawa krytykować że dom gospodarza w nie Twoim stylu urządzony drogi gościu, bo na drugi raz nie zostaniesz zaproszony.
              • goodnightmoon Re: * 30.06.15, 09:45
                gazeta_mi_placi napisała:

> W Niemczech już są antyislamskie marsze. Niestety to mało, należy ...

wybudowac wielki oboz ogrodzony 5-ciometrowym murem, wyslac tam wszystkich "niezintegrowanych" i niech tam ubieraja sie w co chca uncertain
            • marzeka1 Re: * 30.06.15, 09:41
              Bo tu ma rację i Nanga, gdy pisze o tym, że zwyczajnie może być żal Tunezyjczyków, tego, co im psuje jakiś wariat, oni są tam, u siebie, utrzymują się z turystyki (przynajmniej wielu), ale rację ma też Dzikka, bo absurdem jest w Niemczech z powodu emigrantów ustalać , co kobieta nosić może- tu, w Europie, nie tam, w kraju czysto islamskim.
              Dlatego ta cała historia jest taka straszna.
              • nangaparbat3 Re: * 30.06.15, 16:06
                Marzeka - to jest decyzja jednego swirnietego dyrektora szkoły.
                • d.o.s.i.a Re: * 30.06.15, 16:30
                  >>> Marzeka - to jest decyzja jednego swirnietego dyrektora szkoły.

Ciekawe, ze podobnych przykladow sa setki, ale ZA KAZDYM RAZEM komentujecie to w desen "to pojedyncza decyzja", "to decyzja jednego czlowieka" itp. Za kazdym razem. A to w szkole nie podaja wieprzowiny - alez to tylko w jednej szkole, nie we wszystkich. A to dyrektor wprowadza jakies chore zasady - alez to tylko jeden dyrektor. Itp. itd.
                  Dlaczego nigdy, przenigdy nie potraficie powiedziec jasno: tak, moze jest to tylko jeden swirniety dyrektor ale jest to CHORA decyzja I nie powinna miec miejsca. Zawsze takie rozmywajace, wymigujace odpowiedzi, ze niby nic sie nie stalo, o to tylko jednostkowy przyklad, o co raban. Tego jednostkowego przykladu nie powinno byc. Tylko, ze przez gardlo wam to nigdy nie przejdzie.
                  • rosapulchra-0 Re: * 30.06.15, 16:33
                    Pokaż te setki, kłamczucho, specjalistko od wszystkiego i do niczego.
                    • d.o.s.i.a Re: * 30.06.15, 16:46
                      Rosa, czytasz wszystkie takie watki. Przypomnij sobie.
                      • rosapulchra-0 Re: * 30.06.15, 16:52
                        Absolutnie nie czytam wszystkich wątków. A ty jak masz coś do zarzucenia, to poproszę o dowód. Specjalistko od wszystkiego i do niczego.
                        • tak_to_nowy_nick Re: * 30.06.15, 20:18
                          > nie czytam wszystkich wątków. A ty jak masz coś do zarzucenia, to poproszę o dowód.

Jak to, nie wiesz jak się korzysta z wyszukiwarki? Przecież niedawno sama rzuciłaś na forum śmiałą i obraźliwą tezę, a na wielokrotne prośby o dowody dokładnie tak odpowiedziałaś, o proszę bardzo, to ten wątek:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,567,157868260,157868260,Sa_tu_ematki_dla_ktorych_pigulka_gwaltu_nie.html
                          To jak w końcu, można coś zarzucać bez dowodów czy nie? Czy jak zwykle ty, gwiazdeczko forumowa, masz mieć specjalne prawa, hę?
                          • rosapulchra-0 Re: * 30.06.15, 20:53
                            Weź zrób baranka i przestań mnie hejtować, już kilka banów za to dostałaś. Chcesz więcej, trollu?
                  • nangaparbat3 Re: * 30.06.15, 20:17
                    Strasznie uogolniasz i hiperbolizujesz.
                    Trudno spokojnie dyskutowac w takich oolicznościach.
                    Jak napialam, podejrzewam rzeczonego dyrektora o islamo- i ksenofobię, bo facet ewidentnie sie obwarowuje i czeka na kataklizm. ciekawy przypadek zresztą, niestety czas mnie goni sad

Poza tym nie rozumiem problemu z niejedzeniem wieprzowiny - nie jest zdrowa i spokojnie można jej w szkolnych stołówkach nie podawać, z korzyścia dla wszystkich uczniow.
                    • d.o.s.i.a Re: * 30.06.15, 20:50
                      > Jak napialam, podejrzewam rzeczonego dyrektora o islamo- i ksenofobię, bo facet
                      > ewidentnie sie obwarowuje i czeka na kataklizm.

Twoja logika powala. Moze niech od razu burki wprowadzi skoro to taki islamofob...?

> Poza tym nie rozumiem problemu z niejedzeniem wieprzowiny

Nie dziwie sie ze nie rozumiesz.
                      • nangaparbat3 Re: * 30.06.15, 21:27
                        To moze wytlumacz?
                        • d.o.s.i.a Re: * 30.06.15, 21:41
                          > To moze wytlumacz?

Wysil sie. Proponuje abys oprocz niejedzenia wieprzowiny rowniez zawczasu przywdziala czador - co ci szkodzi, czador chroni przed niebezpiecznym promieniowaniem UV i rakiem skory, wiec nic w tym zlego. Co wiecej, nic by sie nie stalo gdyby nakaz noszenia czadorow dla kobiet wprowadzono w calej Europie, nieprawdaz? Miejmy nadzieje, ze jakis islamofob wkrotce go wprowadzi.
                          • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 10:35
                            Skoro wyprowadzamy wieprzowinę (też nie lubię) z menu w imię jednej religii czemu nie można obowiązkowo wprowadzić w piątki wyłącznie ryb lub obiadów bezmięsnych w imię drugiej? Też by było zdrowo (ryby są zdrowe, jeden dzień bezmięsny w tygodniu też), czemu tylko jedna religia ma rządzić naszym podniebiem i zdrowiem?
                    • goodnightmoon Re: * 01.07.15, 08:50
                      nangaparbat3 napisała:

> Jak napialam, podejrzewam rzeczonego dyrektora o islamo- i ksenofobię, bo facet
                      ewidentnie sie obwarowuje i czeka na kataklizm.

Cos w tym jest ... juz rok temu probowal wprowadzic te rewelacje, moze teraz uchodzcy wydali mu sie dobrym pretekstem.
                      • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 10:35
                        O właśnie tak myślalam. I wiesz - nawet sie nie dziwię, bo i ode mnie sporego często wysiłku wymaga tolerowanie strojów niektórych uczennic (i koleżanek).
                        • goodnightmoon Re: * 01.07.15, 10:44
                          nangaparbat3 napisała:

> I wiesz - nawet sie nie dziwię, bo i ode mnie sporego często wysiłku wymaga tolerowanie strojów niektórych uczennic (i koleżanek).

Ale to zupelnie inna sprawa. Tu moze warto wprowadzic jakies wewnetrzne szkolne regulaminy.

Ale argument "bo syryjscy uchodzcy nie sa do tego przyzwyczajeni" powoduje u mnie chec zalozenia ultra-mini i dekoltu do pepka smile Jak nigdy tego nie robie!
                          • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 11:00
                            Mam podobnie.
                          • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 12:53
                            Regulamin miałby sens, gdyby braly go pod uwagę nauczycielki.
                            • kk345 Re: * 01.07.15, 13:10
                              Nauczycielki mają nad sobą zwierzchnika wiec wprowadzenie dresscodu w miejscu pracy jest banalnie proste.
                              • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 13:52
                                Nie wydaje mi się gdyby istnialo prawo umozliwiajace coś takiego, moja szefowa z pewnoscią by go uzyla już dawno.
                                • kk345 Re: * 01.07.15, 22:00
                                  Gdyby chciała, to by użyła, widocznie nie chce:
                                  Podkreślenia wymaga, że zasady tzw. „dress code” funkcjonujące w danym zakładzie pracy powinny zostać ujęte w formie pisemnej – w obowiązującym regulaminie pracy, który jest wewnętrznym źródłem prawa pracy lub też w wewnętrznych zarządzeniach obowiązujących w firmie. Zgodnie z art. 104 Kodeksu pracy, regulamin pracy ustala organizację i porządek w procesie pracy oraz związane z tym prawa i obowiązki – mamy tutaj prawne uzasadnienie wprowadzenia takich zasad ubioru obowiązujących w firmie.

Niedostosowanie się do tak ustalonych zasad przez pracownika może (ale oczywiście nie musi) stanowić naruszenie obowiązków pracowniczych uregulowanych w art. 100 kodeksu pracy

www.hrpolska.pl/kadry/czytelnia/ekspert-radzi-dress-code-w-kodeksie-pracy
                    • maslova Re: * 01.07.15, 08:58
                      > Poza tym nie rozumiem problemu z niejedzeniem wieprzowiny - nie jest zdrowa i spokojnie można jej w szkolnych stołówkach nie podawać, z korzyścia dla wszystkich uczniow.

Nie wierzę w to, co czytam...
                      • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 10:39
                        Ja też nie wierzę.
                        Od dawna wiadomo, ze wieprzowina zdrowa nie jest. A tu obrona - jak niepodległosci. Wyjasnij mi, proszę, o co chodzi, dlaczego wg Was uczniowe muszą w szkolnej stołówce jeść wieprza (jedyny rzeczowy argument, jaki przychodzi mi do głowy, to ewentualne problemy hodowcow).
                        • araceli [...] 01.07.15, 10:46
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 11:17
                            Kubeł to raczej dla Ciebie - zimnej wody na leb.
                            • araceli Re: * 01.07.15, 11:25
                              nangaparbat3 napisała:
                              > Kubeł to raczej dla Ciebie - zimnej wody na leb.

Ale dlaczego? Przecież stosuję dokładnie TWOJĄ logikę. Czemu upierasz się przy szkodliwej ekspozycji skóry na promieniowanie UV?
                        • quilte Re: * 01.07.15, 10:48
                          Gdyby wieprz został wyprowadzony ze stołówki "bo niezdrowy", to ok. Natomiast nie jest ok, jeśli wieprz opuszcza stołówkę z powodów religijnych i to, czy wieprzowina zdrowa, czy niezdrowa nie ma tu nic do rzeczy. Wydawało mi się, że Dosia jasno to wytłumaczyła.
                          • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 11:22
                            Dosia niczego nie zaczęła nawet tlumaczyć.
                            Jesli ze stołowki korzystają dzieci które wieprzowiny jeść nie będą, można albo proponowac inne danie dla jednych, inne dla drugich, albo zrezygnować z wieprza, co jest wygodniejsze i pewnie tańsze.
                            Jesli mam gości wege latwiej i taniej wychodzi mi jedna potrawa wege, niż dwie rożne.
                            Ja wiem, ze nie dyskutuje się wartości, ale nie wiedziałam do dzisiaj ze wartością jest nie ustąpić nawet na ćwierć kroku, bo nie.
                            chyba że jedzenie wieprza jest wartością
                            • d.o.s.i.a Re: * 01.07.15, 12:28
                              >>> Jesli ze stołowki korzystają dzieci które wieprzowiny jeść nie będą, można albo proponowac inne danie dla jednych, inne dla drugich, albo zrezygnować z wieprza, co jest wygodniejsze i pewnie tańsze.

Dlaczego dzieci ktore lubia wieprzowine maja jej nie jesc?? Czy nie taniej bedzie, idac Twoja logika, wprowadzenie wieprzowiny dla wszystkich?

Matko, nie wierze ze to czytam.
                              • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 12:56
                                Ja też nie wierzę.
                                Czy dzieci lubiące wieprzowine muszą ją jeść w szkolnej stołówce?
                                • d.o.s.i.a Re: * 01.07.15, 12:58
                                  > > Czy dzieci lubiące wieprzowine muszą ją jeść w szkolnej stołówce?

Oczywiscie. To ich stolowka I maja prawo do posilkow, ktore lubia.
                                  • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 13:04
                                    Szczerze?
                                    Nie spotkalam dziecka - a poznalam ich w zyciu setki - które przepadałyby jakos szczegolnie za wieprzowiną moze poza niektorymi - romskimi.
                                    Poza tym "lubi" to nie jest najpowazniejszy argument (czlowiek nie musi mieć zawsze i w kazdej sytuacji wszystkiego co "lubi", odrobina wyrzeczenia dobrze dzieciom robi), zwłaszcza że ludzie lubia zazwyczaj wiele róznych rzeczy, wyjecie z tej puli jednego produktu nie powinno być szczegolnym problemem, a co więcej mozna sie opychać wiperzowina do woli w domu i w szkole, kanapki z boczkiem chyba nie są zakazane?
                                    • araceli Re: * 01.07.15, 13:08
                                      nangaparbat3 napisała:
                                      > Poza tym "lubi" to nie jest najpowazniejszy argument (czlowiek nie musi mieć za
                                      > wsze i w kazdej sytuacji wszystkiego co "lubi", odrobina wyrzeczenia dobrze dzi
                                      > eciom robi), zwłaszcza że ludzie lubia zazwyczaj wiele róznych rzeczy, wyjecie
                                      > z tej puli jednego produktu nie powinno być szczegolnym problemem,

Ty naprawdę na łeb upadłaś. Twojemu dziecku trzeba serwować samą kaszę ze skwarkami w końcu co tam - nie musi 'lubić' - a to, że jest wege - cóż - niech się dostosuje do czyjejś fanaberii. Skawrki jej nie zaszkodzą!

Włóż burkę - nie musisz lubić pokazywać twarzy a przy okazji nie będziesz bezcelnie gorszyć umiłowanych muzułmanów.
                                      • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 13:55
                                        Nie szkoda Ci wątroby?
                                        • iskierka3 Re: * 01.07.15, 13:59
                                          To nieistotne. Kazdy ma wlasna watrobe i ma prawo o nia dbac/nie dbac jak mu sie podoba.
                                          • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 16:25
                                            Umiarkowane spożywanie alkoholu jest wręcz korzystne dla zdrowia. Niedobry jest nadmiar, ale w sumie nadmiar wszystkiego, nawet brokułów gotowanych na parze będzie szkodliwy.
                                        • araceli Re: * 01.07.15, 14:16
                                          nangaparbat3 napisała:
                                          > Nie szkoda Ci wątroby?

A co mam ja do tego? JA nie piję. Tyle, że nie jestem na tyle bezczelna, żeby z tego powodu zabraniać picia innym - nawet w mojej obecności. Ja to ja, inni to inni. Proste?

I jeszcze - nie szkoda Ci twarzy? Czemu nie założysz burki?
                                          • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 16:28
                                            Przypomniało mi się jak w sklepie mięsnym ja (i kilka osób w kolejce) kupowało mięso. Jakaś starsza Pani westchnęła ze zgorszeniem "Ludzie w piątek mięso kupują", w Polsce większość jest katolików, czemu nikt nie wpadł na pomysł by w piątki zamykać sklepy mięsne, nie wydawać w barach, restauracjach mięsnych obiadów? Ano chyba dlatego, że jednak w Polsce jest tolerancja, z tego co widzę większa niż na Zachodzie, większość katolików, ale mięso lub mięsny posiłek kupisz w dowolnym miejscu, sklepy w niedzielę otwarte itp. A w niby tolerancyjnych krajach wycofują wieprzowinę ze szkoły publicznej, paradne.
                                    • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 16:11
                                      Dzieci muzułmańskie też jak raz w tygodniu (nie sądzę, że wieprzowina w szkolnej stołówce jest więcej razy) zje samych ziemniaków lub naje się innego mięsa u siebie w domu nic wielkiego mu się nie stanie. Tolerancja i bycie uprzejmym to wspaniałe cechy jednak musi być spełniony jeden podstawowy warunek - musi to działać w dwie strony i tyle.
                                    • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 16:35
                                      Ja nie spotkałam dziecka które by przepadało za surówkami lub warzywami na parze.
                                  • rosapulchra-0 Re: * 01.07.15, 14:13
                                    To stołówka szkolna i to szkoła decyduje, jakie podaje posiłki.
                                    • maslova Re: * 01.07.15, 14:16
                                      Przypominam, że szkoła składa się z uczniów (i pośrednio ich rodziców) oraz nauczycieli, nie tylko z samego dyrektora.
                              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: * 01.07.15, 12:58
                                Nanga zapomina chyba, że muzułmańsk8e dzieci jedzą tylko mięso halal- tj. ze zwierząt, którym podcięto gardło. Co za cywilizacja i poszanowanie praw zwierząt.
                                • d.o.s.i.a Re: * 01.07.15, 12:59
                                  >> > Nanga zapomina chyba, że muzułmańsk8e dzieci jedzą tylko mięso halal- tj. ze zw
                                  > ierząt, którym podcięto gardło. Co za cywilizacja i poszanowanie praw zwierząt.

I niestety takie miesa wprowadza sie tez w szkolach.
                                  Podobnie jak wiekszosc restauracji w Londynie podaje tylko takie mieso.
                                  • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 15:53
                                    Serio? Co na to Wasz kodeks prawa chroniący zwierzęta przed niepotrzebnym cierpieniem?
                                • araceli Re: * 01.07.15, 13:11
                                  wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:
                                  > Nanga zapomina chyba, że muzułmańsk8e dzieci jedzą tylko mięso halal- tj. ze zw
                                  > ierząt, którym podcięto gardło. Co za cywilizacja i poszanowanie praw zwierząt.

Pewnych rzeczy miłośnicy muzułmanów wolą nie widzieć.
                        • goodnightmoon Re: * 01.07.15, 10:54
                          nangaparbat3 napisała:

> A tu obrona - jak niepodległosci.

Bo to jest, swojego rodzaju, obrona niepodleglosci! Tu swinka, tam spodnica, jeszcze gdzies alkohol i tylko sie patrzec, jak nam szariat wprowadza uncertain

Jedzenie wieprzowiny jest czescia naszej tradycji, w naszym klimacie swinka jest OK, jest smaczna i delikatna. Z jakiej racji pozbawiac tego nasze dzieci?

Owszem, szkola moze pojsc na ustepstwo i jesli ma np. 10 ... 20 muzulmanskich uczniow to zamowic dodatkowe porcje drobiowe czy inne. Ale sorry, przestawiac cale menu pod katem muzulmanow, to lekka przesada.

Skoro ja, jadac do kraju muzulmanskiego, musze dostosowac sie do ich zwaczajow, to niech oni tutaj tez sie postaraja.
                          • araceli Re: * 01.07.15, 10:59
                            goodnightmoon napisała:
                            > Bo to jest, swojego rodzaju, obrona niepodleglosci! Tu swinka, tam spodnica, je
                            > szcze gdzies alkohol i tylko sie patrzec, jak nam szariat wprowadza uncertain

O właśnie - alkohol smile Jakież to zło! Niszczy wątrobę, uzależnia - zakażmy!!

Co Ty na to Nanga?
                            • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 12:58
                              chcesz wprowadzic alkohol do szkolnych stolówek?
                              • d.o.s.i.a Re: * 01.07.15, 13:01
                                > chcesz wprowadzic alkohol do szkolnych stolówek?

A coz to za glupi argument??
                                • araceli Re: * 01.07.15, 13:10
                                  d.o.s.i.a napisała:
                                  > > chcesz wprowadzic alkohol do szkolnych stolówek?
                                  >
                                  > A coz to za glupi argument??

A to Nanga ma jakikolwiek mądry? Tylko wykręty. A wszelcy fanatycy (w tym muzułmańscy) bardzo lubią takich pożytecznych idiotów.
                                • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 13:10
                                  Posluchaj: w szkolnej stolówce dziecko nie ma wyboru. Jesli mu podadzą wieprzowinę, może albo w ogóle nie jeść albo zlamać istotny zakaz wlasnej religii. Szkoła nie powinna stawiać uczniów w takiej sytuacji.
                                  we wszystkich innych kwestiach nie ma problemu - jest wybór. Zakaz alkoholu i nodszenie burek to argumenty ad absurdum, nie dziw się ze równie dziwnie odpowiadam. I zbadaj sobie tarczycę, to nie jest zlośliwość, po prostu kiedys nie bylaś dużo mniej nerwowa niż teraz.
                                  • araceli Re: * 01.07.15, 13:13
                                    nangaparbat3 napisała:
                                    > we wszystkich innych kwestiach nie ma problemu - jest wybór. Zakaz alkoholu i n
                                    > odszenie burek to argumenty ad absurdum, nie dziw się ze równie dziwnie odpowia
                                    > dam

Nie - to jest właśnie TWOJA logika. Przecież muzułmanin nie ma wyboru - musi chodzić po ulicy a tam Ty z bezczelnie odsłoniętą twarzą! Wstyd! Jak możesz to biednemu muzułamnowi robić a przy okazji szkodzić swojemu zdrowiu!
                                    • rosapulchra-0 Re: * 01.07.15, 14:54
                                      araceli lecz się. Serio ci radzę. Masz w sobie tyle agresji i złości, że to głowa mała..
                                  • iskierka3 Re: * 01.07.15, 13:19
                                    Na litosc, przeciez ta wieprzowina to symbol. Bie chodzi o to, ze dzieci umra jak schabowego nie dostana, albo sie zaplacza z tego powodu, wiadomo ze nie. Chodzi o to, ze w swieckiej szkole nie powinno byc dyktatury wyznania. Zadnego. Oraz, ze imigranci chcacy korzystac z dobrodziejstw kraju, w ktorym zyja powinni sie do jego prawa i obyczajowosci dostosowac a nie wymuszac swoje. W krajach islamskich nalezy szanowac ich zwyczaje wiec wymog wzajemnosci jest oczywistym.
                                    • iskierka3 Re: * 01.07.15, 13:21
                                      Bo tak samo jak nie-islamskie dziecko nie umrze jak nie zje kotleta, tak samo islamskie nie umrze jak zezre. Idac tym tokiem rozumowania. Nawet sraczki nie bedzie mialo. Nie wiem czemu nakaz religijny jednego czlowieka ma stac wyzej niz wolnosc osobista innego.
                                      • iskierka3 Re: * 01.07.15, 13:28
                                        Dodam jeszcze, ze muzulmanie, ktorych znam nie maja zadnego problemu z polskim zywieniem grupowym, jedza ze smakiem na stolowkach, w restauracjach, na zjazdach i konferencjach, zyja i sa zadowoleni. Oraz nie zagladaja mi w zeby czy nie jem swini, jako tez i sami sa elastyczni. Takie nastawienie skutkuje tym, ze znajomi sami troszcza sie czy podane mieso nie jest wieprzowe aby i czy nie beda glodni a oni w tym czasie grzecznie protestuja zeby nie robic zamieszania, dadza sobie rade. Natomiast przymus rodzi sluszny opor.
                                        • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 14:04
                                          Jaki przymus?
                                          • iskierka3 Re: * 01.07.15, 14:11
                                            Wprowadzenie odgornego zakazu jakiegos pozywienia z uwagi na ideologie czesci uzytkownikow stolowki - jak to nazwiesz?
                                            • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 14:21
                                              Ograniczeniem wyboru o jeden produkt z wielu.
                                              • iskierka3 Re: * 01.07.15, 14:24
                                                Jestes do tego ograniczenia zmuszona przez czyjes widzimisie. A z jakiej racji?
                                    • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 14:01
                                      Świetnie wiem, ze to symbol - symbol tego, ze nie ustąpię nawet wowczas, kiedy ustępstwo nie ma dla mnie żadnego rzeczywistego znaczenia, a dla drugiej strony jest bardzo ważne.
                                      Mysle, że trzeba byc strasznie slabym i przerażonym, by nie ustepować nigdy i w żadnej kwestii. Nie znać wlasnej hierarchii wartości ani granic. I tak naprawdę bac się powiedzieć "nie".
                                      • maslova Re: * 01.07.15, 14:08
                                        > Mysle, że trzeba byc strasznie slabym i przerażonym, by nie ustepować nigdy i w żadnej kwestii. Nie znać wlasnej hierarchii wartości ani granic. I tak naprawdę bac się powiedzieć "nie".

Masz na myśli oczywiście muzułmanów?
                                        • iskierka3 Re: * 01.07.15, 14:30
                                          Hle, hle, to samo mialam napisac. "Moi" muzulmanie tak sie nie zachowuja ale to sa ludzie wyksztalceni, obyci i bez kompleksow. I nagle kwestie religijne nie sa problemem - oni sie kulturalnie dostosowuja, otoczenie kulturalnie dba zeby im bylo latwiej.
                                      • iskierka3 Re: * 01.07.15, 14:10
                                        a ja mysle, ze to jest tzw gotowanie zaby. Ta sama zasada. Nadal nie wskazalas powodu dlaczego jedna ideologia ma byc lepsza od drugiej. Dlaczego w publicznej szkole jedna religia ma dyktowac zasady. I muzulmanom nikt niczego nie narzuca - to oni chca narzucic a napotykajac opor, krzycza ( tu Twoimi usty) jakie to zle sa osoby, ktore nie maja ochoty by im cos narzucano. I co o rownosci stosowania sie do obyczajowosci kraju gospodarza? Mam wrazenie, ze to co robisz to taki "rasizm" w wersji light. Oni sa "slabsi", "gorsi" wiec musimy im "ustapic" albo jestesmy nietolerancyjni. Tymczasem w tym akurat przypadku to oni sa nietolerancyjni. A jesli zakladam, ze ktos jest mi rowny to zaklad tez, ze mamy rowne prawa i obowiazki.
                                      • araceli Re: * 01.07.15, 14:13
                                        nangaparbat3 napisała:
                                        > Świetnie wiem, ze to symbol - symbol tego, ze nie ustąpię nawet wowczas, kiedy
                                        > ustępstwo nie ma dla mnie żadnego rzeczywistego znaczenia, a dla drugiej strony
                                        > jest bardzo ważne.

A dlaczego 'ważność' muzułmanów ma być uwzględniana (poprzez narzucanie czegoś innym) a inni jakoś muszą zrozumieć pojęcię przestrzeni wspólnej?

Dlaczego szkoła ma rezygnować z wieprzowiny a nie np. z wołowiny z uwagi na Hinduistów?

I dlaczego muzułmanie nie muszą się odwdzięczyć takim samym ustępowaniem w swoich krajach?
                                        • iskierka3 Re: * 01.07.15, 14:22
                                          No wlasnie. Dla mnie akurat wazna jest neutralnosc swiatopogladowa w swieckiej szkole, ktora w miare mieszania sie spolecznosci staje sie coraz wazniejsza. Dlaczego ta moja potrzeba ma byc mniej wazna niz czyjs religijny, a wiec rownie "wydumany" zakaz jedzenia czegokolwiek?
                                  • d.o.s.i.a Re: * 01.07.15, 13:31
                                    >> > Posluchaj: w szkolnej stolówce dziecko nie ma wyboru. Jesli mu podadzą wieprzow
                                    > inę, może albo w ogóle nie jeść albo zlamać istotny zakaz wlasnej religii.

Ale w szkole jest WYBOR roznych dan! Wieprzowina jest zabroniona na wypadek gdyby ktores z muzulmanskich dzieci chcialo ja zjesc.
                                    • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 14:07
                                      A to o tym nie wiedziałam. jesli tak to wygląda - jest zawsze jakiś wybor - nie widze powodu, by zakazywac wieprzka.
                                  • kota_marcowa [...] 01.07.15, 13:36
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • araceli Re: * 01.07.15, 13:05
                                nangaparbat3 napisała:
                                > chcesz wprowadzic alkohol do szkolnych stolówek?

Jakich stołówek? Piszesz, że szkodzi to trzeba zabronić więc zabrońmy alkoholu. WSZYSTKIm zabrońmy. To TWOJA logika.
                                • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 16:22
                                  Nie jadam wieprzowiny ze względów światopoglądowych, ale na czym polega "szkodzenie" wieprzowiny? Mięso też jest w piramidzie żywienia.
                          • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 11:03
                            Przypominam, że w nazistowskich jeszcze przedwojennych Niemczech nie od pierwszego dnia gazowano Żydów, najpierw były to tylko pewne ograniczenia, nic szczególnie uciążliwego, potem coraz większe i większe, aż skończyło się jak skończyło.
                        • pepitka_cb Re: * 01.07.15, 10:56
                          Bo chodzi o MOTYWACJĘ dyrektora do wycofania wieprzowiny z menu. I w tym przypadku nie chodziło mu o zdrowie dzieci.
                          • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 11:35
                            Przecież wiem.
                            Myslę ze bylo szkole wygodniej i taniej nie gotować/zamawiać róznych dań, tylko jedno. Podobnie jak ja nie kupuje i nie gotuje mięsa, od kiedy corka przestala je jeśc. wygodniej mi prowadzić kuchnię wege dla nas obu, mięcho wtrzącham kiedy jem w knajpach. Nie mam z tym najmniejszego problemu.
                            Mnie sie wydaje, ze trzeba rozrożniać, gdzie mogę ustąpić, gdzie nie, co jest dla mnie ważne, a co niekoniecznie. Gdzie ustąpić, a gdzie twardo stać przy swoim.
                            • araceli Re: * 01.07.15, 11:55
                              nangaparbat3 napisała:
                              > Mnie sie wydaje, ze trzeba rozrożniać, gdzie mogę ustąpić, gdzie nie, co jest
                              > dla mnie ważne, a co niekoniecznie. Gdzie ustąpić, a gdzie twardo stać przy swoim.

A za kogo Ty się uważasz, żeby innym ludziom określać 'gdzie ustąpić'???? Swojemu dziecku możesz ustępować jak chcesz, kiedy chcesz i ile chcesz - od innych się odczep. Możesz w ramach umiłowania muzułmanów wieprzowiny nie jeść ale na jakiej podstawie chcesz jej odmawiać innym?
                              • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 14:12
                                Po pierwsze przestań na mnie krzyczeć - kim jesteś, żeby mi wymyslać? To po prostu smieszne.
                                dyskutujemy i wypowiadam swoją opinię. Nikomu niczego nie zakazuje ani nie nakazuję. Nie widze powodu, zeby się az tak unosic.
                            • quilte Re: * 01.07.15, 12:26
                              Nawet jednorazowa zgoda na wprowadzenie w szkole zmiany z powodów religijnych otwiera furtkę, jest niebezpiecznym precedensem. Za duże ryzyko.
                              • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 14:14
                                To jest argument powazny i co najmniej do glębokiego przemyślenia.
                            • maslova Re: * 01.07.15, 13:56
                              A moje dzieci np. są dość wybredne (choć uwielbiają mięso, w tym wieprzowinę, serio!) i oczywiście, że od czasu do czasu poświęcę się i gotuję tylko to, co lubią one, ale ponieważ ich menu jest dość ograniczone, to zwykle gotuję coś innego dla siebie i męża i coś dla dzieci. Nie wyobrażam sobie zrezygnować na dłuższą metę z potraw, które bardzo lubię, a za którymi nie przepadają moje dzieci.
                              To, że dla Ciebie nie jest problemem niejedzenie mięsa, które w innej sytuacji prawdopodobnie byś jadła, to nie znaczy, że wszyscy mają tak samo.
                              • nangaparbat3 Re: * 01.07.15, 14:20
                                Dosia wyżej wyjasniła, ze chodzi o sytuację, gdzie w szkole dzieci mają kilka dań do wyboru, ale wieprzowiny nie podaje się, bo muzulmańskie dziecko mogloby zechcieć.
                                W tej sytuacji musze się wycofać - ponieważ uważam, że czlowiek od małego powinien uczyc się, że nie wszystko można mieć i nie jest bynajmniej najważniejszę, ze "ja lubię", etc., nie ususwalabym wieprzowiny ze szkolnej stolówki. Powinna jednak być jasno oznaczona, zeby dzieci wiedziały od razu, co to jest.
                                • d.o.s.i.a Re: * 01.07.15, 14:54
                                  > W tej sytuacji musze się wycofać - ponieważ uważam, że czlowiek od małego powi
                                  > nien uczyc się, że nie wszystko można mieć i nie jest bynajmniej najważniejszę,
                                  > ze "ja lubię", etc., nie ususwalabym wieprzowiny ze szkolnej stolówki. Powinna
                                  > jednak być jasno oznaczona, zeby dzieci wiedziały od razu, co to jest.

Nareszcie dotarlo.
                        • cosmetic.wipes Re: * 01.07.15, 13:47
                          Co to znaczy, że wieprzowina nie jest zdrowa? Jest chora? A może ktoś umarł na skutek zjedzenia kotleta?
            • d.o.s.i.a Re: * 30.06.15, 15:33
              Masakra, w glowie sie nie mieści.
              Jak zwykle Rosa nie zdobyła się na komentarz... Znamienne.
            • nangaparbat3 Re: * 30.06.15, 16:04
              Chodzi o jednego dyrektora jednej szkoły w Bawarii. Dyrektor najwyraxniej jest islamofobem, a mozliwe ze przy okazji realizuje swoje wyobrażenia na temat strojow uczennic (swoja droga sama wielokrotnie zwracalam dziewczynkom uwagę, ze ich strój jest prześliczny, ale odpowiedni na dyskotekę).
              • d.o.s.i.a Re: * 30.06.15, 16:22
                > Chodzi o jednego dyrektora jednej szkoły w Bawarii. Dyrektor najwyraxniej jest
                > islamofobem,

Ze co??
          • larrisa Re: * 30.06.15, 11:37
            dzikka napisała:

> czujecie się lepsze, że nazwiecie kogoś faszystą czy rasistą?

Rosapulchra pewno czuje się lepsza. Co prawda nie przeszkadza jej to w wyszukiwaniu i wklejaniu linków na temat co znów złego zrobił jakiś jednostkowy Polak i pluć na wszystkich Polaków ile się da przy każdej okazji, ale w końcu Polacy to nie muzułmanie więc na nich pluć można.

> Co Wam da kolorowa Polska?

Może poczucie, że nie wtopili ze swoim kierunkiem emigracyjnym i że rodacy w kraju mają podobny miód.
      • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 09:42
        Jesteś taką samą rasistką jak ci co krytykują muzułmanów, a nawet gorszą, bo ci co krytykują często nie ukrywają, że są rasistami. a Ty się do rasizmu wprost nie przyznałaś. Faworyzujesz jedną grupę etniczną, konkretnie Romów. Założę się, że myśli o bombie spuszczonej na dom masz na widok polskiego apartamentowca/bloku, a nie taboru cygańskiego, prawda? Wielokrotnie wychodził z Ciebie rasizm. W niczym nie jesteś lepsza od nas, my faworyzujemy nasz naród i uważamy za coś lepszego, Ty Romów.
        • katnip Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 10:45
          A Nanga to przypadkiem nie ta, która życzyła wszystkiego najgorszego ludziom,którzy przypadkiem siadają od korytarza w autobusie,a nie od okna? Nie było tam życzeń skręcenia nogi czy czegoś takiego? A,bo to biali ludzie byli. Nieśmierdzący. Gdyby śmierdzący,pijany i do tego czarny lub romski żul obrzygał pół autobusu,to własną piersią by go za to obroniła. Ona nienawidzi tych,którzy normalnie pracują, uczą się, nie kradną,nie gwałcą. I zarabiają na siebie - to największy grzech.
          • 18lipcowa3 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 11:18
            . Gdyby śmierdzący,pijany i do tego czarny lub romski żul obrzygał pół autobu
            > su,to własną piersią by go za to obroniła. Ona nienawidzi tych,którzy normalnie
            > pracują, uczą się, nie kradną,nie gwałcą. I zarabiają na siebie - to największ
            > y grzech.

Tak , taka krystaliczna duszyczka.
          • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 11:30
            I obawiam się, że bomby wyobrażała sobie nad dachami domów tych właśnie ludzi, a nie Romów, coś tak mi się widzi, bezczelne białe ścierwa pracują, wychowują dzieci, przestrzegają prawa i porządku, śmieją nawet mieć własne mieszkanie, taka bomba byłaby cudownym dopełnieniem. Dzięki Bogu, że nie mam nic doczynienia w realu z takimi zakłamanymi dziwaczkami, tolerancyjnymi jednostronnie.
            • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 15:21
              Po świecie do dziś krąży opinia, że każdy Polak to pijak, a jak pijak to złodziej.
              • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 15:23
                Może w Twoich slumsach.
                • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 15:30
                  Rozejrzyj się po swoich slumsach w Hucie.
                  • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 15:37
                    Bomby nie wybuchają, nikt nie podrzyna gardeł ateistom, agnostykom czy innowiercom. Możesz chodzić do kościoła, możesz nie chodzić i nikogo to nie interesuje. Nikt nie strzela do plażowiczów nad Przylaskiem Rusickim. Raz na pięć lat jakiś dresiarz kibol dźgnie nożem innego dresiarza - kibola w którym jest w konflikcie i tyle. Na co dzień normalnie, spokojnie, zielono, dużo emerytów. Nikt się nie obawia wybuchu bomb. Nikt się nikomu nie wtrąca do jego religii.
                    • dyzurny_troll_forum Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 16:22
                      gazeta_mi_placi napisała:

> Bomby nie wybuchają, nikt nie podrzyna gardeł ateistom, agnostykom czy innowier
                      > com. Możesz chodzić do kościoła, możesz nie chodzić i nikogo to nie interesuje.
                      > Nikt nie strzela do plażowiczów nad Przylaskiem Rusickim. Raz na pięć lat jaki
                      > ś dresiarz kibol dźgnie nożem innego dresiarza - kibola w którym jest w konflik
                      > cie i tyle. Na co dzień normalnie, spokojnie, zielono, dużo emerytów. Nikt się
                      > nie obawia wybuchu bomb. Nikt się nikomu nie wtrąca do jego religii.

Jest pięknie, ale białe byczki gwałcą zbiorowo studentki:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,18272711,Gwalt_na_studentce__Kolejny_ochroniarz_z_Cream_aresztowany.html?lokale=local#BoxNewsLink
                      • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 19:12
                        Dziewczyna gdyby przyznała się do picia alkoholu i gwałtu w kraju muzułmańskim zostałaby ukamienowana, a tu może (nawet będąc w trakcie pijana i bez czterech świadków) zgłosić gwałt na policję, a gwałciciele wylądować w więzieniu.
                        • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 20:59
                          Myślisz czasem, zanim cokolwiek napiszesz, trollu?
                          • panidemonka Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 05:57
                            Biedna, biedna Rosa... nadużywając słowa "troll" sama się nim stałaś.
                            • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 07:25
                              A coś na temat?
            • nangaparbat3 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 20:22
              czuje sie zaszczycona, nigdy by mi nie przyszło do glowy, ze moja skromna osoba może wzbudzać tak silne emocje.
        • nangaparbat3 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 16:08
          big_grin big_grin big_grin
      • aandzia43 Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 13:18
        Mam od zawsze takie jak ty natręctwa myślowe (czy podobną wrażliwość, jeśli chcesz sobie tak to nazwać), ale nie łączą mi się one z brakiem instynktu samozachowawczego. Nie czuję nienawiści do świata islamu, czuję zagrożenie z tamtej strony. Po prostu paskudny wiatr z tamtego kierunku bez roztrzasania, czy wzbudza go Ali, Sami czy Mohamad. Łapię niuanse i zdolna jestem do empatii wobec Obcego, ale bliższa koszula ciału .A pojedynczych ludzi zawsze żal.
    • feel_good_inc No przecież o to właśnie Imamom idzie 30.06.15, 09:50
      Muzułmanie mają na każdym kroku spotykać się z ostracyzmem, żeby stanowili zwartą grupę, stojącą w opozycji do "zgniłego zachodu". W zadowolonym społeczeństwie ciężko o fanatyków, więc Imamowie muszą się starać, by ich bracia w wierze byli jak najbardziej niezadowoleni.

Tak zresztą jest z każdą religijną czy ideologiczną organizacją terrorystyczną - katolicki terroryzm IRA też rozwijał się tylko gdy każdy Brytol był wrogiem w wojnie religijnej o uciśniony Belfast. U nas też Imamowie utrzymują ciemny lud w poczuciu zagrożenia, starannie pielęgnując syndrom oblężonej twierdzy.
      • nangaparbat3 Re: No przecież o to właśnie Imamom idzie 30.06.15, 16:12
        No niestety. Saszne jest, że ludzi, ktorzy chceliby po prostu zwyczajnie zyc, pracować, chować dzieci, jest przygniatajaca wiekszość, w każdym państwie, ale jak przyjdzie co do czego, ci zwyczajni ludzie też wpadaja w amok, dają imamom wszelkiego rodzaju robić sobie wode z mózgu. Żal.
    • d.o.s.i.a Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 15:44
      Brawo dla Tunezyjczyków ze proponują bronić jakos honoru swojego kraju. Tunezja to jeden z piękniejszych krajów jakie widziałam i boje się ze juz nigdy tam nie wrócę.

Wiem ze nie wszyscy Tunezyjczycy to terroryści ale jednocześnie nie zapominajmy ze to z Tunezji rekrutuje się największą liczba bojowników ISS. Ponieważ nie sposób odróżnić kto jest potencjalnym terrorysta a kto nie, uważam ze pozwalanie mniejszościom z tego konkretnego kręgu kulturowego na osiedlanie się w Europie powinno być z definicji zabronione. Ze względów bezpieczeństwa. Po prostu jest to grupa podwyższonego ryzyka. A jak pokazują doświadczenia krajów polityka Multi Kulti prowadzi do pogłębienia tensions.
      Rosa by pewnie chetnie zniosła wizy dla wszystkich, co napisała w wątku o imigrantach. Tym samym chetnie wypuściłaby tego zdolnego inżyniera i jeszcze chetnie zainstalowalaby go jako swojego sąsiada, bo przeciez taki zdolny i ładnie tańczy.
      • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 16:21
        Jesteś kłamczuchą. Nigdzie nic takiego nie napisałam.
        • d.o.s.i.a Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 16:26
          To sobie odswiez pamiec. Napisalas ze zniesienie wiz na pewno nie spowodowaloby takiego wielkiego naplywu imigrantow jak sie uwaza. Zniesienie wiz = zniesienie wiz dla wszystkich Rosa, nawet dla uroczych mlodych inzynierow tanczacych breakdance a potem z zadowoleniem mordujacych 30 osob z kalasza I granatu.
          Poza tym wielokrotnie przytaczalas argument, ze poniewaz Twoj sasiad jest czarujacy to znaczy, ze nie ma sie czego bac.
          Powiedz Rosa jasno - czy polityka multikulti nie kaze nam zaplacic teraz zbyt wysokiej ceny? Czy nie obnizylo sie nasze bezpieczenstwo? Czy nie lepiej byloby dla swiata gdyby kazdy mieszkal w swoim kraju?
          • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 16:51
            Czy to, co napisałam: IMHO samo zniesienie wiz nie spowoduje ogromnej fali emigranckiej do Europy. Na wyjazd jeszcze trzeba mieć po prostu kasę. A ci ludzie najczęściej nie mają nic lub bardzo niewiele.

Czy to, co napisałam jest jednoznaczne z tym, że tego chcę?? Ogarnij się w końcu specjalistko od wszystkiego i do niczego. I nie przypisuj mi czegoś, czego nigdy nie miałam na myśli.
            BTW, mieszkasz w Londynie, w bloku (w Londynie w blokach mieszkają właśnie slumsy), w którym wynajmujesz mieszkanie, masz pakistańską knajpę, na którą narzekałaś na tym forum. Czyli masz sąsiadów multi-kulti, podskakujesz im, czy może tylko na forum pyszczysz?
            Ja się czuję bezpiecznie w moim miejscu zamieszkania, mam bardzo serdecznych i przyjaznych sąsiadów. Ale ja nie jestem ani rasistką, ani tchórzem.
            • d.o.s.i.a Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 17:00
              >> Czy to, co napisałam jest jednoznaczne z tym, że tego chcę??

To w jakim celu to pisalas? Mial byc to argument na co konkretnie?

>>> BTW, mieszkasz w Londynie, w bloku (w Londynie w blokach mieszkają właśnie slumsy), w którym wynajmujesz mieszkanie, masz pakistańską knajpę, na którą narzekałaś na tym forum.

Widzialas Rosa kiedys blok w Londynie?

>pakistańską knajpę

Nie pakistanska, tylko hinduska I nie mam, a mialam.

>> Czyli masz sąsiadów multi-kulti,

Sasiadow mam kilku Hindusow, specjalistow pracujacych w niedalekiej firmie konsultingowej. Nie o takim multikulti pisze Rosa.

>> Ja się czuję bezpiecznie w moim miejscu zamieszkania, mam bardzo serdecznych i przyjaznych sąsiadów.

I swietnie. Tylko, ze to o niczym nie swiadczy. Ten chlopak, ktory zabil 30 osob tez byl czyims serdecznym i przyjaznym sasiadem.
              • rosapulchra-0 Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 17:12
                Ależ z ciebie obrzydliwa kłamczucha jest..
                • d.o.s.i.a Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 17:15
                  Moze napisz Rosa cos z sensem kiedys ok?
              • gazeta_mi_placi Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 10:32
                I ci specjaliści wietrzą pierzynki w oknach Twojego apartamentowca jak wiejskie baby u nas na wsi?
            • kota_marcowa Re: "Allahu Akbar" 01.07.15, 12:01
              Obawiam się, że opłata dla przemytnika za miejsce w dziurawej łódce jest dużo większa niż za bilet w bezpiecznym, legalnym samolocie. I ryzyko o ile mniejsze.
    • mia_siochi Re: "Allahu Akbar" 30.06.15, 16:19
      Chwala bohaterom !
    • gazeta_mi_placi Re: * 01.07.15, 16:33
      Nie mieszkasz już w Polsce?
      • kota_marcowa Re: * 01.07.15, 17:45
        Nie no, mieszkam, ale jak zaczną się u nas panoszyć, to ja zacznę uprawiać swój własny dżihad tongue_out
        Boczkiem w ryj i w długą wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka