16.07.15, 11:54
woskiem

Jeju, ze 20 lat tego nie robiłam, bo uzywam depilatora, wzglednie maszynki. Ale jakoś tak sobie ubzdurałam, ze wosk jest skuteczniejszy i trwalszy od depilatora, a na 2 tyg. muszę mięć wzgledny spokoj. Czytam, ze długość włosów pod pachami powinna być minimum 6 mm, podobnie biki. Czy to prawda (w oparciu o wasze doświadczenie)?
Obserwuj wątek
    • malwa51 Re: depilacja 16.07.15, 12:30
      Powinny miec co najmniej 0.5-0.6 cm, inaczej wosk nie chwyci po prostu - kosmetyczka zdejmie wosk, a wlos zostanie.
      • purchawkapuknieta Re: depilacja 16.07.15, 12:43
        tak wyczytałam. ale 0,5 cm to kawał wlosa. aż wierzyć mi sie nie chce, ze az tyle trzeba.
    • maggi9 Re: depilacja 16.07.15, 12:32
      Na pewno muszą jakąś długość mieć ale ile dokładnie to Ci nie powiem bo po prostu nigdy przed depilacją ich nie mierzę. Co mogę doradzić - nie depiluje zbyt długich włosów przy bikini bo to boli - po prostu nie da się wtedy precyzyjnie nałożyć wosku.

Spojrzałam na miarkę - 6mm to dużo, mogą mieć nieco mniej ze 4.
      • purchawkapuknieta Re: depilacja 16.07.15, 12:38
        ratujesz mnie ta informacją, bo przy kilku dniach upalu, jakos chodzenie z zakrytymi pachami mi nie leży smile Depilacje mam dopiero na czwartek sad
    • ina_nova Re: depilacja 16.07.15, 12:35
      Choćby płacili złotem, w życiu nie wrócę do depilacji bikini woskiem. Owszem, włoski muszą być dłuższe, żeby wosk miał co chwycić. A nie wrócę do tej metody, ze względu na wrastające głęboko włosy po zabiegu i co za tym idzie, tworzące się stany zapalne. Nigdy więcej. No i efekt również nie był powalający. Na przyszłość, polecam laser (ale prawdziwy, nie żadne IPL)
      • purchawkapuknieta Re: depilacja 16.07.15, 12:42
        no, na laser mnie nie stać.
      • maggi9 Re: depilacja 16.07.15, 12:43
        Oj nie strasz. Jak autorka używa depilatora znaczy, że samo rwanie włosów jej nie straszne i nic się nie dzieje.
        Ja tam depilację czy to woskiem czy depilatorem znoszę dobrze, nic nie wrasta i jest cacy.
        • una_mujer Re: depilacja 16.07.15, 15:14
          Ból przy wosku (dobrze zrobionym) to naprawde małe miki przy depilatorze. Wosk jest przede wszystkim szybszy, wyrywasz błyskawicznie włoski na większym obszarze, depilatorem trwa to dłużej....
          • maggi9 Re: depilacja 16.07.15, 15:39
            Ja tam szczerze mówiąc nie widzę różnicy. Ani depilator ani wosk nie boli.
        • ina_nova Re: depilacja 16.07.15, 17:16
          Nie straszę. Mówię jak było w moim przypadku.
        • ina_nova Re: depilacja 16.07.15, 17:17
          A, ja przecież nigdzie nie pisałam, ze mnie bolało, tylko tyle, że po zabiegu wrastały włosy powodując spore stany zapalne, no i że efekt był taki se.
          • chocolate_cake Re: depilacja 16.07.15, 22:12
            Też mi wrastały włoski po depilacji woskiem. Odrastały już po 10-12 dniach i część wrastała pomimo pilingów. Koszmar. Mam nogi w strasznym stanie. Pomogły mi już 4 zabiegi depilacji laserowej. Jeszcze nie jest idealnie ale już całkiem dobrze. Nie wrastają i jest ich dużo mniej. Z woskiem musiałam czekać aż urosną do odpowiedniej długości. Nie mogłam ogolić nawet jak był upał bo trzeba było czekać id golenia 10 dni co najmniej. Laser diodowy czyni cuda. Poszukaj, może znajdziesz gdzieś w dobrej cenie. U mnie w wielu miejscach cena za nogi to było 800-900 zł. Zabiegów potrzeba 5-7. Ja znalazłam za 240 zł. Na razie jestem zadowolona. Zobaczymy co powiem za rok. Pierwszy zabieg miałam 4 miesiące temu.
            • chocolate_cake Re: depilacja 16.07.15, 22:17
              Skoro możesz używać depilatora to i wosku. Na pewno wrastać nie będzie. Tylko to bywa trochę wkurzające że włoski muszą być dość długie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka